Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 50 MILJONER JACKPOT Mantorp 20/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

50 Miljoner beräknat i sjurättspolen den här veckan då ingen lyckades hitta alla rätt under Åbys svåra omgång förra lördagen. Börjar med att summera förra veckans omgång där jag var bra på det i många av loppen där jag förordade många streck i första tre avdelningarna. Varnade tidigt för Bara Du Chene i andra avdelningen och skrev precis hur det sedan blev kört, med snabbstart och släpp till Lucky Truck för att sedan vinna med lucka till slut till 4%. I tredje avdelningen uppmärksammade jag ändrade träningsupplägg, kuskplus, spårfördel och norskt huvudlag för vinnaren Artful Deimos till 3%. Omgångens bästa spik utnämnde jag Morotai Degato som var precis jämnt spelad med värsta motbudet till 32% och faktiskt inte ens var favorit till slut men vann totat överlägset. I avslutningen förordade jag att man kunde gå kort och rankade vinnaren Oxidizer tvåa som bara var spelad till 9% under fredagen men steg till nästan 13% till slut. Tyvärr var ledaren inte så bra som man trodde på förhand i fjärde avdelningen, där loppet hade lite karaktär av en-eller-alla. Låset i femte avdelningen var väl bra på pappret, då storfavoriten galopperade direkt men tyvärr gjorde även motbudet så och trots en bra upphämtning var det för tufft. På V75 räcker inte att komma rätt på det i fem lopp, man måste få med sig alla loppen och nu fick vi nöja oss med femmor och en del tröstpengar tillbaka på ett fint system som var värt ett bättre öde. 

Den här veckan är det Mantorp som är värd för V75 och det är ju en kul bana då det var just här som jag har spelat in över 2,4 miljoner på sju andelar. Banan är oftast väldigt bra i underlaget men upploppet är kort, med sina 177 meter, bredden är väl tilltagen, vilket är bra för hästarna i voltstarter. Ingen vinklad vinge eller open-stretch här att ta hänsyn till och trots det korta upploppet ligger spetsvinnare så nära medel, på svenska banor, som det går att komma, oavsett distans. 

 

Bästa Spiken!

Högst segerchans i omgången har 3 Disco Volante 73% i Gulddivisionen och tredje avdelningen. Tar väl spets och möter ett ganska svalt gäng i högsta klassen då värsta konkurrenten 10 Night Brodde 8% fick ett tufft bakspår i fullt tolvhästartsfält. Visst är det väl inget vidare tips att spika omgångens största favorit men när det är jackpot så spelar vi för att få alla rätt och så får skrällarna styra utdelningen. Det är heller inte helt enkelt att hitta andra spikar i omgången så den här känns trygg och när det är jackpot så är det mer okej att spela lite fegt och inte försöka plocka ner månen då sjuan ändå kommer att vara överbetald. 

 

Gå Kort!

I avslutningen blev Llama Tooma struken under fredagen och då är det väl bra chans för den som nu blir andrahandare att köra till spets men favoriten är riktigt bra så han kan runda alla även om han tas lugnt i starten. 

1 Maestro Crowe 34% är riktigt bra för klassen och har mycket pengar att tjäna då han galopperat och strulat en hel del i sin karriär. Kommer från med bra grundträning från bästa Puros regi men flyttad till Johan Untersteiner i senaste två starterna som slutat med vinst. Puro har opererat en höft så har lämnat ifrån sig dom flesta starthästar han hade och anledningen till att det blev JU var at han ville testa lite annan träning i större grupper mm och det verkar ju ha fallit väl ut på den här. Han verkar bli allt stabilare för varje start men här tänker Johan ta en lugn start och prova att hamna allra sist om han inte tar sig ut någon stans på vägen. Han är så bra att han nog kan runda dom då Johan vet vilken bana han anmält till så lär han anfalla i god tid och inte orimligt att han kör fram utvändigt redan på första långsidan, efter start och en sväng. Felfri är han nog bara bäst och en tänkbar spik, men då man egentligen inte vill ha en favorit i sista avdelningen så är det nog ändå läge att ta med någon mer. 

5 Don Cash 15% lär ju stiga i procenten nu när ett av dom värsta motbuden är struken och läget är bästa tänkbara. Man kanske inte kommer att ladda då han kan bli het men med det här läget kanske man inte har något annat val än att köra sig till spets. Blir han inte för het så står han ju bra inne i klassen och kan vinna på flera sätt och om han hamnar utvändigt så kan han ju bli avlöst av favoriten och få ett lopp i den ryggen. Oavsett så lär han väl inte köra fast den här då Dante tycker det är bästa hästen i fältet så lär väl Adrian ge den chansen och det är alltid bra när dom tror hårt på sina hästar. Lite ändrat träningsupplägg har fallit väl ut på den här och kort upplopp är ju bra om man sitter i främre träffen. 

6 L.L.Royal 5% gick bra sist och hade då bara 84 i puls när efter det loppet så mycket krafter sparat och då ska ganska täta starter bara vara bra kan man ju tycka. Nedstruken till perfekt femtespår och distansen är nog bra för honom så har nog lite högre vinstchans än procenten antyder. Då det finns viss risk för att favoriten kan galoppera bort sig eller komma bort från läget samtidigt som den näst mest streckade kan lägga bort lite krafter på vägen så känns det ju tryggt att ha en tredje häst här. 

 

Avdelning 1.

Voltstartslopp över medeldistans i Bronsdivisionen inleder omgången och det ser ut att vara en ganska öppen historia där ingen är helt chanslös på pappret. 

8 Phoenix Photo 23% är favorit trots ett stängt bakspår i volten och det är ju tveksamt. Sist försökte jag fälla honom från bakspår men han kom igenom perfekt och osannolikt att han har samma tur igen, även om Khilström brukar få det att se ut som han har mycket tur i loppen då han väljer lite mer rätt än många andra. Står bra inne i klassen men här måste han inte vinna då han redan är klar för finalerna i klassen i slutet av mars så det handlar väl om att bibehålla formen fram till det och Örjan kan ju ha en förmåga att nöja med sen lucka och en bra placering med sparat i sådana lägen så kanske mer chansartat den här gången. 

5 Sweetman 15% rankade jag ner rejält sist då han inte skulle få spets av den invändigt om honom men så blev det galopp för den som skulle köras i spets då och loppet blev helt annorlunda. Sweetman kom till spets direkt och ledde finalen i Klass 1 runt om före en bra Morotai Degato som skulle ha blivit stor favorit om den startat här. Nu är det kuskplus och Erik kan nog få iväg honom trots spår fem i volten och även om han är ny i klassen så måste han räknas tidigt här. 

2 Racing Ribb 12% är startsnabb och här försöker man köra mot ledningen men även om spår två är bättre än många tror så är det inte helt enkelt att sända mot ledningen från. Har alla sina tio vinster på Jägersro eller Halmstad så klart sämre med resor så rankas ner på lite dåligt spelvärde den här gången även om formen är bra. Stallkamraten 9 Upstate Face 13% ser Adrian som en bättre chans och den här skrällde på V75 23/12 i fjol på just Mantorp. Han kastrerades inför fyraåringssäsongen och vann direkt då men strulade sedan en del för att hitta formen nu i vinter efter omlagda träning. Tidig vid då han går från alla lägen och även om han står lite hårt inne så duger han nog ändå. 

6 Quick Lane 15% står lite hårt inne i klassen men har vunnit åtta av sina 25 starter och 4/12 i fjol så hög segerprocent och tävlar bra i loppen. Perfekt springspår här och från just spår sex brukar det att få fart på dom flesta så man laddar för spets här och kommer han dit kan han vinna loppet. Rankar honom först då det är Johans val sina och stallkamraten har fint startspår, 3 Exclusive Matter 8% som gick okej som tvåa bakom Morotai Degato förra veckan. Fint startspår nu så ska kunna hamna bra på det igen och ska räknas med täta starter.

10 Minnestads Equador 10% är van vid att starta från risiga lägen och han duger bra i klassen så i den fina formen han är i så kan han vinna trots spåret. 

1 Tiger Marke 1% gör sina bästa lopp på just Mantorp som är hemmabanan och här har han vunnit V75 tidigare på något tung bana. Här är det bästa spåret i voltstart och han ska kunna få en bra smygresa så kommer luckan kan han skrälla. Lättas lite i frambalansen nu med vilket så klart är positivt. 

12 Milord 1% har ett spar som inte är riktigt lika kallt i voltstart som vid bilstart och Jepson kör ju i ruggigt bra flyt så han kanske kan trolla med den här med. Som ospelad är det lite intressant även om han kanske inte ska räcka till vinst mot lite tuffare motstånd nu men formen är bra. 

Ranking: A 6. B 5.8.9. C 10.3.12.1.2. D 11.4.7.

 

Avdelning 2.

Lägsta klassen på V75 och fin chans för favoriten men det är ju som bekant i den här klassen favoriten oftast sviker. 

6 Zack Bris 28% är rätt favorit och även om det är en bit ut bakom vingen så kan man kanske komma till ledningen här. Erik upp är rejält kuskplus även om Oskar Kylin Blom kört bra med och det var lyckat med samma ändring på Morotai Degato förra veckan. Det här är ytterligare en som tränaren verkar ha kommit rätt på senaste tiden

4 Cassius Ima 12% är det positiva rapporter på och galoppen sist var efter omstart i voltstartslopp så bara att glömma. Nu när det autostart åker biken på igen och det kommer nog bli helstängt eller open eye huvudlag på honom den här starten. Perfekt spår bakom bilen och måste räknas mycket tidigt på hemmaplan här. 

3 Mascarpone Doc 15% kommer med två raka så bra form och Kontio kan sända bakom bilen så det är väl ledningen som gäller här igen. Lite tuffare mot men står bra inne i klassen på tjänade pengar så kommer man till spets måste han ju räkans tidigt. 

2 Das Auto 14% är startsnabb och vek ner sig från spets sist I årsdebuten. Går säkert framåt med loppet i kroppen och Kanske blir det helstängt huvudlag men det var det snack om tidigare men blev inte så då. Ranks ner på dåligt spevärde men räknas vid bred gardering. 

1 Just Make It 3% är I form och här kanske det blir blinkers på men ska inte gå i spets så bra smygläge för att få rygg på ledaren eller tredje invändigt. Kommer luckan som det ofta gör i lägsta klassen så kan det vara en skräll med rejält kuskplus med Jepson upp nu. 

7 Faljm Composite 3% gick i bike sist utan att det är noterat i programmet och strykningen näst sist var för transportproblem så inte stått över något. Nu är det rejält kuskplus och rapporteras gå i samma vagn, helstängt med hål och ryckhuvan användes ju inte sist så växel sparat där med. 

8 Bravo Tessla 10% kommer med ett par raka vinster men nu är det vingelläge för ett sto som står hårt inne på pengarna och hon rankas ner på dåligt spelvärde. Vid bred gardering vågar jag kanske ändå inte plocka bort henne då hon var fin i första gången med bike sist och hon ska gå så igen. 

9 Harvard Student 8% har varit riktigt bra i sin nya regi men missgynnad av bakspåret då hon är startsnabb men tar han rygg i andraspår så kanske kan ha tur och komma igenom då den med spår två är startsnabb. 

5 Bat Marke 3% har gått bra för Ulf tidigare vid vinster så klart kuskplus nu och det är dags för första gången med bike till den här starten och från bästa spåret bakom bilen kan det gå även om det är mycket tuffare motstånd nu. 

Ranking: A 6. B 4.3.1.2.  C 7.8.5.9. D 12.10.11.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

1 Hawk Cliff 11% hade mycket tur med loppet sist och ska mycket till att det stämmer så bra två gånger i rad men det kan så klart gå. Blir ju över från start och måste ha mycket tur så klart överstreckad från så chansartat läge. 

12 Zenit Brick 3% klarar va om det blir tung bana och med många lite sämre för klassen i loppet så kanske han inte får ut så många framför sig i tredjespår sista biten och då kan det bita bra till slut här. 

7 Västerbo Grosbois 2% är mycket startsnabb så kommer favoriten bort från start så kan den här ta spets och leda loppet länge och skulle kunna vara en rejäl skräll för er som hoppas på galopp för favoriten. 

Ranking: A 3. B 12.10. C 7.1.6.2.11. D 4.9.5.8.

 

Avdelning 4.

Ett försök till Diamantstoet över kort distans med bilstart och en ganska stor favorit med spetschans men då hon inte vinner så ofta och är väldigt hårt streckad så är det läge att ta ett par till här. 

3 Call Me Brodda 53% är väldigt stor favorit men hon står bra till i loppet med spetschans och ska då kunna leda loppet runt om. Bara en vinst på senaste 18 starterna men den kom nu i vinter och hon vann ett par raka vinster i våras så är väl ingen ickevinnare egentligen utan hon har matchats hårt en del på V75 så det har varit tufft motstånd. Bara förlorat en gång då hon kört i ledningen och det var med rejäl press i V75 mot hingstar och valacker så enklare mot nu. Det kan dock bli svar invändigt då det maxas rejält i utrustningen på båda invändiga ekipage så garderingen är på sin plats. 

1 Luna Nera Doc 3% går första bike sedan 31/7 då hon vann med den på och nu blir det första gången med blinkers i Oskar J:s regi så det är intressant. Man ska väl köra vad som går för att hålla upp innerspåret men blir man av med spetsen är det väl inte helt kört från rygg på ledaren och som närstan ostreckad är det så klart mycket intressant. 

5 Appaloosa 17% trivs på något tung bana som hon har två raka vinster på slutet och även då på kort distans och vinna oavsett position i den fina form hon är i. Hon står väldigt bra inne i loppet och har statistiskt bästa spåret och slog 6 Beluga West 1% lätt sist och har spår invändigt om den så stor chans att han är före den även nu. Det är småintressant med Beluga West som får bike på för första gången på länge till den här starten. 

4 artimede Zack 4% har ett perfekt spår bakom bilen och här blir det rejält kuskplus med heta Jepson upp och vid bredare gardering ska ekipaget med även om hon står lite hårt inne på pengarna. 

9 Bansky 4% har ju varit stor favorit ett par gånger på V75 men vikt ner sig från spets i öppen klass men nu är det bara ston mot och bakspåret gör att hon tvingas gå bakifrån. Tänkbar storskräll med lite tur med ryggarna då det är fortsatt Magnus A upp som nog lärt känna henne bättre efter ett par starter tillsammans med henne. 

8 Stella Pona 0,5% stod för en rejäl insats sist och går bra mest varje gång i skymundan och är väl bortlottad nu samtidigt som hon inte vinner så ofta, så ganska kallt men tänkbar platsskräll. Visar också på hur mycket procenten skiljer sig här mellan ekipagen och det skiljer nog inte så många meter i kapacitet så den som är i full form och har en bra dag med tur kan skrälla rejält i det här loppet och det behöver inte vara fel att strecka på betydligt fler än jag gör på spelförslaget här. 

Ranking: A 3.5. B 1.4.9.6.7. C 2.10.8. D 12.11.

 

Avdelning 5.

Silverdivisionen över medeldistans och här tycker jag att favoriten sticker ut rejält och även om han blir av med ledningen från start så är han tillräckligt startsnabb för att få utrymme att ta sig ut i andraspåret. 1 jaguar Dream 35% är en klasshäst som var bättre än väntat i comebacken som blev perfekt med rygg på ledaren och lucka i tid så vann med sparade krafter och går säkert framåt rejält med loppet i kroppen. Som unghäst vann han Mragaretas Tidiga Unghästserie mot bland andra Night Brodde och Forfantone AM under fyraårssäsongen. Som treåring tillhörde han kulltoppen och vann semifianl till Breeders Crown mot Inti Boko och Forfantone Am och var fyra i finalen. Tvåa bakom Betting Gangster i korta E3-finalen så visar på rejäl klass med sex vinster på karriärens 19 starter och med över 1,6 miljoner på kontot står han bra inne i klassen på pengar. Kan ta sig ut tidigt och flera av konkurrenterna lär vara nöjda med ryggen på honom om han kör till och detta blir min kompletterande spik. 

4 Franklin Face 19% är startsnabb men blir lite övertsreckad då han sällan vinner men vann ju V75 i fjol just tidigt på året med skor och samma spetsläge. Många startsnabba mot men han har bästa spåret bakom bilen för en startsnabb häst så kanske är knapp spetsfavorit trots allt, men kommer favoriten ut får han svårt att stå mot den till slut. Med vid gardering på det fina läget så klart. 

5 My Dream Art 15% har perfekt spar bakom bilen och med manga startsnabba runt om så kanske han kan hitta ner bakom dom som laddar och har han lite tur med positionerna så är formen bra för dagen. Norskt huvudlag tre starter i rad nu och dags för blinkers nu så tyder på att man har förhoppningar på framskjuten placering här. 

7 Mr Clayton J.F. 6% håller fortsatt bra form och tränaren Stefan Arvidsson har bra form på stallet över lag där hans Lyckans Cash vann som bästa spiken i V86-tipsen. I övrigt så har stallet sex vinster på februaris 22 starter och den här går ju bra mest varje gång. Här aviseras laddning trots spåret och kan hamna bra på det trots spåret så ska räknas vid gardering. 

8 Remarkable Feet 11% är bra och härdad i klassen men läget är kallt och det behövs en del tur för att komma rätt på det men stämmer det kan han vinna. 

6 Beartime 2% är också startsnabb och har bättre spår än på slutet men det blir kanske tufft då han har minst tjänat i fältet. Med Jepson kan det gå då dom har vunnit i Brons tillsammans i vinter, från rygg på ledaren efter snabbstart till spets och är väl ett liknande upplägg man får hoppas på i så fall. 

Ranking: A 1. B 5.7.8. C 4.6.3.11.12. D 2.9.10.

Avdelning 6.

Ett försök till Diamantstoet igen och här är det femton hästar på tre startfållor och dom på mellanfållan står väldigt dåligt inne tycker jag så även om det blir en del skrik på ett par ekipage därifrån så står jag över dom här. 

1 Thebankonbroadway 19% ska gå I ledningen här och kan rinna undan om dom där bak väntar på varandra lite för länge och upploppet är kort här. Uppåtform på slutet med ett par raka segrar här och har bra chans att leda loppet runt om. Hon har fått lite mindre balansändringar inför dom här senaste starterna och det har ju fallit väl ut och sist blev det sparat så tål nog lite tuffare motstånd i den fina form hon är för dagen. 

9 Hosiana Boko 18% var tvåa i Stoeliten sist bakom Dixie Brick men klart före bland andra Ultra Bright och sådana hade ju varit storfavoriter i det här loppet så klart ner i klass i nu. Måste vara bäst i loppet men här kanske Jörgen kör invändigt en bit så ändå chansartat. Hittar man rätt på vägen så vinner hon nog loppet i den fina form hon är i för dagen. 

10 Fantasia Sisu 4% har form och går bra i den här typen av lopp mest hela tiden så men Erik upp nu från ett ganska bra andraspår på den här fållan så kan man ju komma iväg hyggligt. Norskt huvudlag som hon provat tidigare men aldrig ryckt den i lopp så blir lite första gången här och kommer Erik bra på det så kan dom skrälla i jämnt lopp. 

12 Princess S.W. 24% är favorit men lär sjunka på strecken då PU varnar för att hon varit knackig i veckan då täta starter kanske inte alls är bra för henne. Hon vann ju på bra sätt på Åby i lördags med fina ryggar och rejäl fart över upploppet och har ett par stallkamrater som kan ge henne draghjälp här med så hon ska nog ändå med då hon överraskade Pu sist. Stallkamraterna är ändå mer intressanta den här gången och jag streckar båda tidigare.

13 Velegance 15% blir PU:s val I loppet och kan kanske komma iväg hyggligt trots femtespåret i volten och hon gör sällan ett dåligt lopp så klart tidig.

14 Ofelia O.E. 4% är inte mycket sämre än stallkamaraterna och det är mycket intressant med Örjan upp här samtidigt som det är mycket låg procent. Inte snabb ut så kanske inte kan utnyttja springspåret men ändå ett spår man kan få upp farten från om man prickar bra och man behöver inte alls hamna sist som PU varnade för. 

Ranking: A 9.1. B 13.14. C 12.10.11.6.7.5. D 15.2.8.4.

 

Avdelning 7.

Se ”Gå Kort!”

10 Leon Zon 7% varnade jag för tidigt och hade som trea i rankingen då han vann på Axevalla under nyårsafton. Han mötte enklare motstånd då i en fin spårtrappa med passande långt upplopp nu är det ett par lite tuffare mot och han gör säkert ett bra lopp men kanske blir tvåa-trea ändå. Trivs på lång distans där han bara startat två gånger han slutade då etta och tvåa så vill man ha en fjärde häst på kupongen så är han aktuell. 

8 Timo Lane 5% har matchats tufft sedan han kom till Bergh och det verkar som man har ganska höga tankar om hans kunnande och lång distans ska passa bra. Klart gynnad av invändig strykning och skulle en till bli struken eller man har råd med ett streck till kan han vara en lämplig skräll i avslutningen även om han står lite hårt inne i klassen. 

Ranking: A 1. B 5.6. C 10.8.11.2.3.9. D 7.2.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.5.6.8.9.10.12.

Avd.2: 1.2.3.4.6.

Avd.3: 3 Disco Volante

Avd.4: 1.3.5.

Avd.5: 1 Jaguar Dream

Avd.6: 1.9.10.12.13.14.

Avd.7: 1.5.6.

2430 Rader som kostar 1215 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5.6.8.9.

Avd.2: 6 Zack Bris

Avd.3: 3 Disco Volante

Avd.4: 1.3.5.

Avd.5: 1 Jaguar Dream

Avd.6: 1.9.13.14.

Avd.7: 1 Maestro Crow

48 Rader som kostar 24 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.