Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 17/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången. 
V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.  
 
Bästa Spiken! 

7 Lyckans Cash är en av dom jag bedömer har högst vinstchans i omgången och då hon bara ligger strax över 40% så förordar jag så klart spik. Hon är ute i ett stolopp där hon ska vara huvudet högre än sina konkurrenter på visad form och kunnande för klassen. Sist höll hon undan och vann mot betydligt bättre ston som startade 20 meter bakom, men det var i ett litet fält och kostade inte så mycket för dom att komma ikapp, så insatsen var bra. Samma tävlingsdag på Solvalla hade Stefan Arvidsson ytterligare en vinnare och stallformen är bra. Gynnad av autostart nu och även om det är vingelläge så tror jag Örjan löser det, då hon kan slå dom här från dödens. Örjan är inte rädd för den positionen om det känns rätt, men hon är inte beroende av att vara med där framme och kan vinna med långspurt, om man hittar ner i bra slagläge. 

 
Gå Kort! 

I tredje avdelningen ligger väl i princip alla streck på dom tre mest streckade och det är väl egentligen inte så bra att låsa på dom tre i ett sådant lopp. Man har tre alternativ där man helst ska ta ställning för en spik i den här lopptypen eller strecka fler men det funkar också att plocka bort en av dom streckade när det är ganska jämna procent på tre ekipage.  
10 Prins C.K. har varit sjuk sedan senaste starten men ska ha tränat på bra efter det och ska ha bra vinstchans enligt J-O Persson som inlett året i bra stil med fin form på stallet. Som favorit är det ändå litet frågetecken för formen på just den här då det är ett tag sedan senaste starten och han har varit sjuk. Läget är så klart ett minus med även om det brukar ha lite mindre betydelse just i kallblodslopp med väldigt skiktad kvalitet.  
5 Tangen Elvira Är riktigt bra för klassen och då det är fördel ston i propositionen så får hon betydligt mer tjänat än värsta konkurrenterna. Hon tål dessutom att göra en del i loppen och har mött stenhårt motstånd så ska ha bra chans från toppspår här. Hon kan dock galoppera precis när som helst i loppen och är omöjlig att lita på så går inte att spika henne på hur bra hon står inne och läget, för hon kan hamna lite vart som helst ändå. 

Nämner också den tredje aktuella, för den som vill ha hängslen och livrem i loppet och spela en billig “helgardering” ned tre streck. 11 Vimse Lars Är den som utmanar dom två favoriterna och drar också väldigt mycket streck då det är fler som insett detta. Magnus A upp på den här som ska ha en smygresa så kör dom värsta konkurrenterna offensivt lär hans spurt bita bra över Bergsåkers ganska långa upplopp. Vill man försöka få bort en av dom betrodda och låsa på två så kan man chansa bort honom då tränaren vill se att man kör lite på chans med honom. 

 
Avdelning 1. 

2640 meter auto gör att bakspåret kanske kommer in matchen på annat sätt, speciellt då det är på Bergsåker som har ganska långt upplopp.  
Det gör att favoriten 10 Zidane D.E. får chansen trots sitt tuffa utgångsläge. Båda vinsterna på svensk mark är tagna med Jepson bakom så klar kuskminus den här starten och som ganska stor favorit i låg klass är det läge att gardera med ett par lägesgynnade konkurrenter. 

2 Exklusiva Liss utvecklas för varje start och blir också mer startsnabb så kanske kan hon ta sig till ledningen här. Vann över samma distans sist och tränaren meddelar att det är ett klart plus för henne. Då hon gått bra på broddar i vinter måste hon räknas tidigt trots öppen klass och att hon står ganska hårt inne, men givet att ta en eller ett par till. 

5 Bowling El Mar har fått bra banjon inför detta så kommer väl förberedd inför årsdebuten och från bästa tänkbara startspåren kan hon vinna direkt. 

4 Awaited har gjort ett par starter i sin nya regi och går framåt med loppen och sist Wiktor nöjd med hur han gick och den spurten går inte att klaga på. Wiktor har inlett året bra i övrigt med ett litet material och när han tror att den här ska vara bättre till den här starten är det så klart spännande till 3,5%, som lär stiga en del under onsdagen.  

11 Totte C.D. 
Har en del anhängare och får Emilia upp till den här starten vilket så klart är intressant. Gynnad av lång distans men är sällan med bland dom absolut främsta och från det här spåret ligger han nog på rätt procent och jag står över spel då det blir svårt att vinna. 

Ranking: A 10. B 2. C 5.4.7.1.11. D 3.12.6.8.9. 
 
Avdelning 2. 

2640 meter i låg klass även på Solvalla tidigt i omgången och även här har favoriten bakspår vilket gör att jag vill gardera loppet.  
9 Mellby Good Är omgångens största favorit och som lillasyster till Mellby Viking så ska väl den långa distansen passa bra. Fyra galopper på karriärens tio starter och läget oroar så klart. Hon är den i fältet som visat mest hittills men som sto i öppen klass och det är hårdare mot för varje start gör att över 60% är i högsta laget och garderingen är på sin plats här. 

2 Kalas Ska det bli lite ändringar i bettet på för den här gången och går han felfritt så kan han ta spets och leda loppet runt om. Rygg på ledaren kan också fungera då luckor ofta kommer i så här låga klasser. 

3 Sultan Norrgård Är det kanske läge att satsa mot ledningen med den här gången som mest betrodd av dom med framspår och ska räknas tidigt från ett fördelaktigt läge. Gått bra hela tiden och har mycket startpoäng så duger bra i klassen och intressant med första starten på distansen den här gången. 

7 Gitan De Touchyvon har vingelläge en bit ut bakom vingen men gick bra från ännu sämre utgångsläge sist och har nog för lite pengar på kontot. Galopperat bort en hel del men står han på benen så duger han riktigt bra i den låga klass han är kvar i. Går framåt med ett riktigt lopp i kroppen och ska vara gynnad av distansen. 

4 Zeolit har vunnit fyra av karriärens åtta starter och har vunnit för tränaren så räknas även om det är kuskminus nu. Ute i Margaretas Tidiga Unghästserie sist så ner i ordinarie klass nu och från ett bra spår måste han räknas.  

Ranking: A 9. B 3.2. C 7.4.1. D 5.8.11.6.10. 
 
Avdelning 3. 

Se “Gå Kort!” 
Övriga ska ha svårt att blanda sig in i matchen och två eller tre streck är nog alternativen här.  

Ranking: A 5. B 10. C 11. D 7.3.9.6.8.4.2.1. 
 
Avdelning 4. 

Ett lopp i en lärlingsserie och det är låg klass på hästarna här med väldigt lite startpoäng hos många av hästarna här.  

8 Showtimejackflower Har nästan lika mycket startpoäng som alla konkurrenterna har tillsammans och grå därmed ner rejält i klass till den här starten. Han är startsnabb och man fortsätter med blinkers och bike så här laddas det för ledningen trots spåret. Kostar det inte allt för mycket eller att man kan hitta ner i bra slagläge på vägen så är vinstchansen mycket hög och från ett bättre läge hade det varit en bra spik. Jag låser nog med ett intressant motbud som är mer lägesgynnad. 

2 Battle Jack är nog bra för klassen och bättre än raden då han matchats mot kulltopparna i Finland. Galopp i debuten för Oskar J men gjorde positiv upphämtning och går framåt med loppet så räknas tidigt nu. Dessutom ska han lättas i balansen och frå kanske norskt huvudlag den här starten. 

5 Andy Pandy One har bästa spåret och står bra inne i loppet men vinsterna under förra året kom alla tre i breddlopp så ett par tuffare motståndare än så den här gången. Dessutom är han nog bättre barfota fram än med skor runt om så streckas bara som sista c-häst vid spel på reducerat system, på mattematiskt står jag över då han är för dyr i förhållande till vinstchans och dåligt spelvärde. 

4 Lamino har haft dåliga utgångslägen i tre av årets fyra starter och var tvåa då han hade bra spår näst sist. Är startsnabb och från ett kanonspår lär han hamna bra på det men vinsterna i somras var på olika barfotabalanser så klart missgynnad av skor. 

12 Jareth Boko är bortlottad men duger i klassen så med tur på vägen och tryck på loppet där framme kan det gå ändå.  

Ranking: A 8. B 2. C 4.12.5. D 1.3.10.7.11.6.9. 
 
Avdelning 5. 

Sprinterlopp i ganska bra klass och då många kan ladda här så kanske det går för fort så att även dom från sämre lägen får chansen till slut.  

11 Axel Ruda är loppets knappa favorit trots bakspåret och han har gjort det bra mot tuffare motstånd. Han var en av få som vann inom dom vanliga klasserna på V75 som treåring under fjolåret och slog bland andra Morotai Degato och Astronascente Zack näst sist i Klass 1. Bakspår i finalerna sist och där gick det inte att ta mycket men formen verkar fortsatt vara på topp så räknas så klart tidigt igen. Bakspår på kort distans och snabba pengar gör att det inte är så mycket enklare nu heller och garderingen är given.  
1 Whitsun Madonna Försöker väl svara upp sitt innerspår men det borde bli svårt. Hon räknas ändå från bra smygläge då hon kan få rygg på ledaren eller som sämst tredje invändigt då hon är startsnabb.  
2 Opalis har gjort bort sig ett par gånger på slutet men är bra för klassen och nu provar tränaren själv. Normalt ett stort kuskminus men kanske bra för att få henne felfri att hon kanske känner sig tryggare med tränaren upp, värt att ha koll på. 
3 I’ll Fixit är startsnabb så ska hamna i bra position här och gick bra som trea på V75 så duger bra här och räknas tidigt från bra läge.  

8 Walter På G Fick ett tufft spår men är startsnabb och laddas nog trots läget men som hårt betrodd är det chansartat. Anmäld med bike nu men ranks ner på dåligt spelvärde som hårt betrodd från bricka 8 i jämnt lopp. 

9 Mellby Hoffa Är i ny regi sedan 13/1 men är en riktigt fin häst som inledde karriären med först en galopp och sedan fem raka vinster, så varit mycket lovande. Årsdebuten avklarad för sin nya tränare Där det inte fungerade med voltstart, klart bättre förutsättningar nu. Ett lopp i kroppen, bilstart och norskt huvudlag på gör att han kan kan överraska på kapacitet här. 

5 Order By Box och 6 J.H.Respons är båda mer lägsgynnade än favoriterna i loppet och båda är extremt lågt streckade så kul chansningar att ha med på kupongen. Den förstnämnda har haft bakspår fyra starter i rad och kommer med en klart missvisande rad. Han borde komma iväg bra från bästa spåret bakom bilen då han nu ska få helstängt eller helstängt med hål för att få upp startsnabbheten och han ska kunna skrälla här med maxklaff. J.H.Respons tappade travet i debuten för Wäjersten och nu balanseras han om och går säkert framåt med loppet i kroppen så räknas med skrällchans om han kommit rätt på det i nya miljön. 

Ranking: A 11. B 3.2.9. C 8.1.6.5. D 4.7.12.10. 
 
Avdelning 6. 

Se “Bästa Spiken!” 

1 Inshalla har ett par lopp i kroppen i sin nya regi och man är nöjda med henne i träningen. Nu blir det bike så här laddar kanske Erik för att hålla upp innerspåret och det kan bli körning mot till exempel 5 Smaragd Norrgård som också är betrodd. Framförallt 2 Visual Condition och Timetoleaveagain är också startsnabba så det kan bli lite tryck på loppet innan positionerna är intagna så även om Erik eller Rikard tar sig till ledningen så kan det ha kostat en del vilket så klart gynnar favoriten.   

Ranking: A 7. B 1.5. C 11.10.2.3.8.6. D 4.9. 
 
Avdelning 7. 
Hög klass på loppet men favoriten har fått innerspår och då kan det antingen kosta för mycket att försvara det när alla söker positioner eller så blir man av med spets och riskerar att bli fast.  
Oavsett vad som händer så är det favorit i fara då 1 Selmer I.H. varit struken för sårskada men ska tydligen inte ha stått över något sedan sist. Det är samma vagn på som tidigare, bara att den klassas som vanlig nu mera.  
6 Weekend Fun är mycket startsnabb och favorit till att sno åt sig spets då han har spår en bit ut bakom bilen och favoriten riskerar därför att bli över på innerspåret. Tränaren tycker att hästen ska ha gått framåt med loppet i kroppen och provar kanske norskt huvudlag istället för goggles den här gången. Magnus A med spetsbud är så klart intressant och räknas först men det kan kosta för mycket att ta sig förbi invändiga så jag väljer att strecka vidare här.  

4 Narold Vox Är stark och rejäl häst som varit jämnt spelad med 5 On Track Piraten i ett par av deras senaste starter och var före honom i mål sist från ledningen, så det borde väl vara fortsatt jämnare på strecken mellan dom. På deras fördelaktiga utgångslägen ska båda med på kupongen då båda visade bra form sist, bakom en för dagen omöjlig Coin Perdu. 

3 J.H.Mannerheim har det varit positiva tongångar kring inför starterna för Wäjersten, som han kom till i somras. Kanske mött för tufft i några av loppen och är bättre än raden, då man inte hittade några fel på honom efter en sämre insats sist och han tränar fortsatt bra.  
Det är jämnt bakom dom jag nämnt och då jag spelar med favorit i sjätte och åttonde avdelningen så väljer jag att strecka samtliga här då jag inte ser någon som chanslös i loppet.  

2 Super Zantos Blev fast med sparat sist och nu aviseras körning mot ledningen så en faktor till i spetsstriden som gör att det kan gå för fort där framme första halvvarvet. Kommer han till spets och övriga spetskandidater ger sig tidigt så kan han leda loppet runt om så klart, även rygg på ledaren är tänkbart scenario.  
7 Apollon De Kacy gör comeback här och växlas upp direkt med bike, vilket man inte får gå i nere i Frankrike och han har en stark spurt att tillgå om det blir väntat tryck på loppet. 
8 Digital Ink ska backas ner bland dom sista direkt här och hoppas på körning där framme och han är bra när han är bra. Varit lite sämre på slutet men duger bra när han slipper dom värsta i klassen.  
9 Going For Gold Zaz är bättre än raden och vid en av fjolårets vinster var han mer spelad än Super Zantos och slog den och On Track Piraten. Nu är det lite ändrade träningsupplägg och halvstängt huvudlag den här gången kanske får mer fart på honom så under 0,5% är lågt.  

Ranking: A 6. B 1. C 4.3.5. D 2.7.8.9. 
 
Avdelning 8. 

Här tror jag att favoriten har en bra chans att ta sig till spets och leda loppet runt om så jag väljer att ha min kompletterande spik i det här kortloppet i hög klass.  
2 Hazard Boko blir ganska hårt streckad i avslutningen och helst vill jag ju inte spika sådana favoriter men på V86 gör det mindre då man haft chans att hitta bra värde i avdelningarna innan. Jag bygger systemet den här onsdagen med gardering på omgångens största favorit och om den ändå vinner så har jag alla i ett lopp och nästan alla i ett annat så ett par chanser till att få in en eller ett par ostreckade och då tål man två stora favoriter. Hazard Boko gav upp i ledningen efter tryck av Sorbet utvändigt och inget att säga om då han tröttnade rejält sista biten då dessutom tränaren tror att fästet var ett problem då. Solvallas bana har hållit bra och svarat för bra fäste i på slutet när det har varit kallare och den ska nog vara bra även på onsdag. Kort distans nu gör att man vill köra med helstängt huvudlag den här gången och då ökar spetschansen ytterligare med. Inga elithästar mot den här starten och vinstchansen är mycket hög och jag spikar. 

I övrigt möter han många som haft svårt att hävda sig i Silverdivisionen och värsta motbudet i spetsstriden är kanske 1 Jula Downton som är ojämnt startsnabb. För några starter sedan hade han innerspåret på Solvalla och hamnade tredje invändigt och körde galopp. Även om han lyckas hålla ut favoriten och han visat lite uppåtform på slutet så borde man väl vara intresserade av ryggen på bästa hästen, då han inte vinner så ofta. 

Ranking: A 2. B 7.1. C 3.5.11.6.8. D 12.4.9.10. 
 
Stora systemet 
Avd.1: 2.4.5.10. 
Avd.2: 2.3.4.7.9. 
Avd.3: 5.10. 
Avd.4: 2.8. 
Avd.5: 1.2.3.5.6.8.9.11. 
Avd.6: 7 Lyckans Cash 
Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.8.9. 
Avd.8: 2. Hazard Boko 
5760 rader som kostar 1440 kronor. 
 
Lilla systemet 
Avd.1: 2.4.5.10. 
Avd.2: 2.3.9. 
Avd.3: 5.10. 
Avd.4: 2.8. 
Avd.5: 2.3.9.11. 
Avd.6: 7 Lyckans Cash 
Avd.7: 6 Weekend Fun
Avd.8: 2. Hazard Boko 
192 rader som kostar 48 kronor

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar