Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Bollnäs 14/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

På söndag är det alltså Bollnäs som är värd för GS75 och det är en ganska snabb bana där många tycks trivas på underlaget. Upploppet är långt med sina 207 meter men ändå vinner ledaren oftare här än i genomsnitt. Inga konstigheter i övrigt, då varken vinklad vinge eller open stretch finns att tillgå här.

 

Statistik och Spelteori.

I övrigt så kan man kryssa i att enbart delta i sjurättspolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre poler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen och man får då inte x 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där, men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda. 

 

Bästa Spiken!

 

I kallblodsloppet i tredje avdelningen är det läge att ta ställning där många kommer att låsa på två streck. 

7 Roli Eld snabbstartade från innerspåret sist dom möttes och ledde loppet runt om då spekulerade jag i att han skulle kunna bli fast invändigt i årsdebuten men det var ingen fara alls. Nu har han spår en bra bit ut men det är snarare bättre än innerspåret och här flyger han väl till tidig ledning igen och har därmed väldigt hög chans att vinna loppet. När nu värsta motbudet har innerspår istället så är det hög risk att 1 B.W.Rune blir över på innerspåret. Rune gick helt okej utvändigt om favoriten näst sist och gången efter var han ännu bättre i billigare konkurrens där han kunde kosta på sig en galopp och ändå vinna lätt. Inte alls lika snabb ut som favoriten och dessutom kan någon annan där emellan vara före till ledningen för att sedan släppa till favoriten så här kan Rune hamna en bit bak. Oroar gör också startgaloppen sist även om upphämtningen var av bästa märke så duger inte det mot favoriten här och galopperar han nu så är han borta. 

 

Gå Kort!

I första avdelningen är det ett litet fält och så klart har favoriten en bra uppgift men som väldigt stor favorit så väljer jag att gardera med ett bra motbud.

1 D.Day Zet har årsdebuten avklarad där han fick ta över ledningen efter bit och visade inte någon blixtrande startsnabbhet så kanske kan han bli överflyglad i inledningen och få lite trafikproblem. Viss spetschans är det så klart med då han ska få på biken till den här starten och har ett lopp i kroppen samtidigt som han står riktigt bra inne i den låga klassen han är kvar i. Fyra vinster på nio starter är bra inledning av karriären och han lär klättra snabbt upp i klasserna så borde väl vinna här även om ett par av Redéns hästar underpresterade under lördagens tävlingar. 

7 Hanapier har visat absolut toppform som har en bra långspurt att tillgå så här går det ju inte hamna allt för illa till och då ska avslutningen bita bra. Har favoriten en dålig dag så är han främsta utmanare och betydligt mindre streckad och i ett litet fält är det ett mycket starkt lås. 

 

Avdelning 1.

Se “Gå Kort!”

6 Kontur var favorit på V75 sist av någon outgrundlig anledning men är startsnabb och kan vara den som ställer till det för favoriten från start. Är väl nästa häst för den som tycker sig ha har råd med tre streck även om jag har svårt att se honom räcka mot dom två tidigare nämnda. Han har bara vunnit en start på 17 starter och med spår en bit ut kan det kosta en del att ta sig till önskepositionen, spets. 

 

Avdelning 2.

Lågklassigt lopp och här är åter firma Redén/Khilström som favoriter från spår längst ut bakom vingen så läge att gardera.

8 Hilltorp Am är loppets favorit som tål en bit i spåren och vann från kön i årsdebuten så kan göra det igen då fältet blev litet efter bara 11 anmälda och en tidig strykning. Ändå givet att gardera från lurigt startspår och jag har en annan förstahäst här. 

3 Meke It Rain är startsnabb och tar ledningen vid felfri avgång även om mycket galopper i historiken oroar lite så klart. Första gången med Magnus A är så klart intressant och dom kan leda loppet runt om här då hästen har betydligt mer rutin än dom flesta i fältet. Fast med sparat sist och även om han gått i bike förut så är det positivt nu och första gången googles på i nuvarande regi innebär nära nog maxning i utrustningen. Den vågade hoppas på trav hela vägen och chansspikar på att han då kan leda loppet runt om. 

10 Con Te Partiro är gynnad av en strykning invändigt och är bra för klassen då tränaren tycker att han utvecklas för varje start. Galoppen näst sist var tidigt i voltstart och kanske gynnad av autostart nu så ska ses med bar vist-chans mot lämpligt motstånd. 

1 Guines D’Atout startar från innerspåret som hårt betrott sto i öppen klass så är nog överstreckad här. Två raka från spets och dom tidiga spelarna tror väl hon ska kunna hålla upp innerspåret men det tror inte jag. Stolopp sist och betydligt billigare motstånd i starten innan så jag kanske chansar att plocka bort henne som nästan lika hårt streckad som favoriten poå dom tidiga kupongerna. 

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

 

Avdelning 4.

Kort distans och framspår för dom två mest betrodda där favoriten drar väldigt mycket streck. 7 Ottens Hero är loppets klara favorit men har bara gjort två starter i livet och första gången bakom bilen nu så från det här läget kan det bli vingel. Vann överlägset i årsdebuten och är garanterat bra för klassen men surt spår har fällt storfavoriter förr så jag väljer att gardera med en mer lägesgynnad konkurrent. 

3 Rally Helge är åtgärdad inför detta och har tränat bra så kommer väl förberedd hit. Nu blir det dessutom lite kuskplus mot vilka som brukar köra honom och här är det spetsläge. Även om Tränaren säger att han bara är medel från start så tror jag på hög spetschans och därmed en vettig utmanare om favoriten hamlar på vingel. Svårrankat bakom och i intervjuer så är det ingen som säger något om utrustningsändringar här så alla verkar gå med samma utrustning som i deras senaste starter. 

 

Avdelning 5.

Kallblodslopp med ett jämnt startfält och jag väljer att strecka på ganska rejält här då det inte skiljer mycket på bästa hästen och den som kanske ska rankas femma-sexa här. 

1 Moepilen är hyggligt startsnabb och sist gick han med norskt huvudlag första gången och då det fungerade bra i hårdare gäng så fortsätter man så. Bakspår då så inte mycket att säga om att han inte fick med sig mer från den starten och lämpligare motstånd nu, där han kan få något i stil med rygg ledaren kanske.

2 Fantom har skrällt rejält tidigare i vinter och här står han bäst inne på pengarna. Magnus A har kört vid flera av hans vinster men det är senast 2019 han fick chansen bakom honom så klart kuskplus nu och bra spår gör att han räknas ganska tidigt. 

4 X.Man Tabac är startsnabb från bra spår och har hunnit vinna lopp redan i år så är tänkbar i öppet lopp. 

5 Pyckolina har bra utgångsläge och är loppets favorit som gått klart bra sedan comebacken i slutet av november. Har vunnit sju av sina 21 starter och har slagit hingstar och valacker tidigare så från bästa spåret kan hon vara en tänkbar spik. Hon öppnar bra bakom bilen och kanske kan få ta över ledningen tidigt men det är inget måst och behöver man spara på strecken så kanske det är läge att singel-strecka henne. 

7 Häsen Räsern vann 5/13 i fjol och har 9/29 så bra vinststatistik och klart bra för klassen. J-O Persson tränar och han har bra stallform med 16 bland dom två främsta varav 9 vinster på årets 41 starter för stallet. Tål rejäl repa i spåren och hans avslut kan bita bra över det långa upploppet här. 

10 Tåga Viktor är startsnabb så missgynnad av bakspåret men går från kön också så inte alls borta. Gått bra sedan han kom till Oskar J i våras och med årsdebuten avklarad är han säkert bättre med loppet i kroppen. Det är ett tag sedan han gick i biken så intressant med den på nu och han plockar nog ner många till slut. 

 

Avdelning 6.

Hög klass och fint startfält över medeldistans med autostart. 

5 Sign Me Up Too är loppets favorit som inte kunde nå Zooropa från utvändigt i litet fält sist och behöver väl få ett bra lopp i rätt ryggar då det inte är troligt att han kan få någon ledning här trots bästa spåret bakom bilen. Senaste segrarna tagna för sadel och har inte vunnit sulkylopp sedan 2019 så helt klart favorit i fara här och bara en av flera vid bred gardreing.

Stallkamraterna 2 Valley Brodde och 9 Reigning Moni från Redén räknas så klart båda tidigt och den sistnämnda hade kanske varit en tänkbar spik från framspår. Han var väldigt bra i comebacken och rapporteras träna fortsatt bra så här räknar man med bra insats igen. Den först nämnda fick dåligt fäste sist och hetsade dessutom upp sig så svårt att räkna på den insatsen. Här ska man ändra lite på skorna och banunderlaget brukar vara bättre på den här banan så räkna med bättre insats nu med årsdebuten avklarad. 

3 Urgent Call blev det lite snack om sist på V75 men det blev för hårt motstånd och kanske behövde han det loppet med i kroppen efter att ha hals-opererats i höstas. Bra läge och fortsatt blinkers och bike som sist är bra grejer som tyder på att man tror på bra chans här. 

7 Vacqueyras var nära att stor-skrälla i Silverdivisionen på V75 sist och nu ska man ladda och köra vad som går hela vägen i ledningen då han går bäst där enligt tränaren. Är beroende av fast bana fäste och Bollnäs brukar alla var nöjda med underlaget på så kanske kan han vinna nu om han har kvar den fina formen sedan sist. 

6 Han Herred har bra kapacitet men fick det inte att funka fullt ut i fjol och fick hjärtproblem som gjorde att han fick stå över helt i ett par månader. När han sedan blivit frisk har han fått ändrat träningsupplägg och även om han inte gått några direkt vässande jobb inför det här så har han faktiskt vunnit efter några månaders uppehåll tidigare. Även om tränaren tror att han behöver lopp så kan han skrälla i öppet lopp, om han tänt till på nya träningen.

Avdelning 7.

2 Dollar Hornline var bättre än man trodde han skulle vara som tvåa sist. Visade startsnabbhet och ska vara bättre med loppet i kroppen och kanske kan han komma till ledningen tidigt här. Han blir ganska stor favorit och för att få upp värdet så är det ofta bra taktik att försöka fälla en stor favorit i sista avdelningen och här finns ett bra konkurrenter som utmanar.

9 Self Explosive har gått väldigt bra i sin nya regi sedan i somras med tre vinster och tre andraplatser på tio starter för sin nya tränare. Totalt vann han 5/17 i fjol och sprang in över 250 tkr så kommer från stark säsong och lär ge favoriten en match här. Årsdebuten avklarad och där är han ursäktad för en andraplats bakom en riktigt bra Oxidizer och den såg alla hur bra den var vid V75 under lördagen. Nu blir det första gången med norskt huvudlag i nuvarande regi och man försöker rygga favoriten från star vilket gör att man kanske kan komma igenom bra. 

5 First Ideal Man har bästa spåret och är bättre än raden och även han kommer hit med årsdebuten avklarad och ska gått framåt rejält med loppet i kroppen, då han dessutom blev fast med mycket sparat. Han hävdade sig bra vid flera starter på V75 i somras och körde in över 200 tkr förra säsongen så även han kommer från ett starkt år. Från bästa spåret ska han kunna öppna bra och om favoriten missar eller kommer bort så kanske han kan ta sig till ledningen då det är första gången med bike sedan i somras. 3% är för lite här och given på garderad kupong. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1.7.

Avd.2: 3.8.10.

Avd.3: 7 Roli Eld

Avd.4: 3.7.

Avd.5: 1.2.4.5.7.10.

Avd.6: 2.3.5.9.

Avd.7: 2.5.9.

864 Rader som kostar 864 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.7.

Avd.2: 3 Make It Rain

Avd.3: 7 Roli Eld

Avd.4: 3.7.

Avd.5: 5 Pyckolina

Avd.6: 2.3.9.

Avd.7: 2.5.9.

36 Rader som kostar 36 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.