Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Åby 13/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Omgången avgörs på Åby med Champions-loppen i fokus, där det är mycket prestige att köra om för kuskarna. Här gör dom 15 mest framgångsrika körsvennerna inom V75 under 2020 upp och samlar poäng i loppen vilket gör att dom behöver ha raggat bra styrningar för att vara med i matchen om totalvinst. Fulla femton-hästartsfält i alla avdelningarna på banan som har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart och den här veckan är fem av sju avdelningar voltstartslopp. 

 

Statistik och Spelteori.

Den här veckan kommer det nog att ge hygglig utdelning oavsett utfall då det är svårt att ”köpa” omgången med stora system den här veckan med så många hästar totalt sett. Spela lite mer försiktigt, man behöver inte plocka ner månen i alla lopp för att få bra potential i systemet den här veckan som inte har några givna vinnare på förhand. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen har favoriten fått ett fint springspår med duktiga Erik Adielsson upp nu. 6 Morotai Degato 31% var ute på V75 i STL-finaler förra veckan där han höll bra från utvändigt ledaren och kanske tänder han till ytterligare på tätare starter nu. Är han bara som han varit i vinter så räcker det också, nu när det är rejält kuskplus och Erik borde få svårt att missa spets här. Tar han inte spets av egen kraft så lär han väl få överta av startsnabba 3 Exclusive Matter 4% som också har startsnabb kusk, men här är man nog glada för ryggen på favoriten med tanke open-stretch. Värsta motbudet startar istället 20 meter bakom som kan få ännu fler längder fram om favoriten kommer till ledningen direkt och när det är många bra Bronsdivisions-hästar på startfållan så är det aldrig enkelt att runda samtliga, ens för bra Gulddivisionare. 

 

Gå Kort!

Min övertygelse är att det inte krävs många streck i avslutningen och jag spelar med tre hästar där på utgångssystemet och hoppas på att kunna fälla den stora favoriten med bara två starka motbud.

4 Broadway Sun 60% är bra för klassen och står riktigt bra till här för att kunna ta sig till sin önskeposition, i ledningen. Han kommer från två raka vinster men går så klart upp i klass nu och när det är spårtrappa har dom med sämsta lägena runt dubbelt så mycket tjänat och över 60% är för mycket. 

13 Oxidizer 9% är en av dom med betydligt mer rutin och tjänade pengar än dom från bättre spår och bricka 13 är det bästa spåret i bakersta ledet och ofta kan man komma bättre på det härifrån än bricka 12 till exempel. Han mötte betydligt tuffare motstånd på V75 i några starter i vinter och när han mötte enklare sist vann han lätt i fin stil. Ryckhuva på sist som inte behövdes ryckas och i mål hade han mycket sparat så absolut toppform här. Nu är det dessutom första gången Jepson upp och det är alltid extra intressant så räknas tidigt till klart spelvärd procent. 

3 Laradja Vrijthout 15% överraskade stallet själva sist då man inte vässat inför debuten för dom och han ska vara bättre med loppet i kroppen. Han startade snabbt i förra starten och kan ställa till det för favoriten och vill han svara ut den kan det bli körning men väljer han rygg på favoriten kan det funka med stretchen då han såg ut att vara speedig. Han visade sist att han var väldigt bra för klassen så står nog bra inne i loppet och då man inte riktigt vet hur bra han är så måste han nog räknas väldigt tidigt. 

 

Avdelning 1.

Ett stolopp med 15 hästar fördelade på tre startfållor där många står på grunddistansen och bra en på dubbla tilläggen och det ser öppet ut på förhand då favoriten fått ett stängt spår, med bakspår i startfållan.

8 Erin Zet 24% har årsdebuten avklarad och gick bra som treåring men kom igång sent på säsongen så har mycket utveckling och pengar att tjäna kvar. Ska duga riktigt bra i klassen men läget gör att tilläggshästarna kan vara ikapp tidigt och det krävs inte mycket för att det ska strula härifrån varför garderingen är på sin plats. Eventuellt rycktussar första gången är så klart ett plus med, så hon är givetvis en av dom första strecken på kupongen trots läget.

Stallkamraterna 1 Annie Flame 20% och 13 Frequency Am 3% kommer båda från bra insatser för Markus B och får intressanta kuskar upp även om Markus lyckas väldigt bra i sulkyn. Statistiskt är så klart Annie Flame den klara spårvinnaren med Adielsson upp som är duktig i voltstartsloppen och härifrån kan han nog välja vilken rygg han ska köra i eller om han går för spets runt om. Håller då favoriten ryggen på honom blir det kanske tufft att stå mot den till slut på stretchen men kommer någon ner mellan dom så är det givet att prova i spets men annars kan det vara smart att släppa till någon stark och själv utnyttja det fina extraspåret. Frequency Am står i sin tur bra inne på sin fålla och kommer från vinst så formen är bra och hon ör startsnabb så kanske den som är snabbast ut från sin fålla och hittar hon rätt ryggar så är nog vinstchansen lite högre än procenten antyder. 

6 Garca 14% är den som är det givna spetsbudet och hon ska nog kunna ta sig förbi innerspårets häst från start och kanske kan bli släppt till ledningen även om man skulle missa lite från start. Första gången med norskt huvudlag är aviserat och då det blev rubbet sparat sist så är det läge för att köra vad som går den här gången. Då han har klar spetschans med bra kusk så väljer jag att ranka honom före dom andra förhandsfavoriterna på betydligt högre spelvärde till vettig procent. 

2 Violette Face 13% vann sist för duktiga Magus A, det var i årsdebuten och så klart mot enklare motstånd då hon rundade fältet från sjunde par utvändigt den gången. Det tyder ändå på att det är bra form direkt och från ett fint spår blir det ett bra lopp i främre träffen. Första gången med norskt huvudlag sist och det blir samma igen då det fungerade bra, så tidig. 

15 Princess S.W. 16% drar en del streck då hon har mött betydligt hårdare motstånd gång efter annan och som ensam på dubbla tillägg så kanske det inte kostar så mycket att ta in en del av försprånget för dom där framme. Blir det körning där framme kan hon vara tuffast till slut då hon gått många lopp med tillägg och hon vann ett par DiamantSto-försök i fjol vid den här årstiden och har ett lopp i kroppen och är säkert bättre nu, men ändå lite övertsreckad då formen är ett frågetecken och läget är minst sagt chansartat. 

3 Gitane D’Inverne 5% och 11 Briljant Sensation 1% är lite lägre streckprocent på än vad jag bedömer deras vinstchanser till och med bra kuskar skulle kunna skrälla med lite tur med loppen. Den först nämnda vann i enklare gäng med sparat sist och kanske blir det cant se back den här gången. Den andra får Mats E upp första gången och han har ännu bättre statistik än i fjol så klart bra form på kusken här, på häst som inte behöver resa så långt som flera av konkurrenterna här. 

 

Ranking: A 6. B 1.8. C 13.2.3.15.11. D 9.7.10.4.5.12.14.

 

Avdelning 2.

Det här loppet är det enda som inte är del av V75 Champions, detta är V75 Ungdomschampions och i princip alla är nya körsvenner på sina hästar, förutom favoriten. Det är dock en spårtrappa och då är ett fint utgångsläge inte lika mycket värt som annars och man kan allt som oftast hitta vinnaren från tuffare utgångslägen. 

2 Bold Heuvelland 37% kommer hit med årsdebuten avklarad med sparade krafter vid vinst i enklare gäng. Tävlade då på järnskor med broddar, vanlig vagn och öppet huvudlag men nu blir det aluminiumskor, bike och halvstängt norskt huvudlag till den här starten så maxat på utrustningsfronten. Magnus A fortsatt upp på toppstammad vinstmaskin som har sex vinster på karriärens åtta starter är starka papper. Nu är det långresa och övernattning så litet frågetecken för det så klart men måste nog ändå räknas som given förstahäst men med dom frågetecknen och hårdare motstånd så är det nog ändå läge att gardera på en del här. 

8 Lucky Truc 20% låter det väldigt på från både tränare och körsven och han har galopperat bort mycket pengar så ska vara riktigt bra för klassen. Bra vinstchans och galopperna har kommit i voltstartslopp fram till sist då galoppen kom då han slappnade av efter att tagit sig till ledningen. Det är så klart fördel med bilstart och då han öppnar snabbt bakom bilen och man har höga tankar om honom så laddas det nog framåt direkt härifrån och han kan sitta i ledningen tidigt. Spåret gör ändå att det föreligger vingelrisk och i ”lärlingslopp” kan någon köra över deras hästs förmåga vilket gör att det kan bli oväntade körningar och inget är lika givet här även om kuskarna i just det här loppet över lag väldigt rutinerade.

12 Incredible Wine 11% har vunnit två raka över dagens distans och tre i rad totalt för i år så kommer med absolut toppform och trots spåret så kan det gå. Han är stark och har vunnit med sparade krafter på slutet så står nog fortsatt bra inne i klassen. 

1 Hooper Des Chasses 14% är ganska startsnabb men nu är det tuffare mot och man får nog hoppas att kunna hålla upp tredje invändigt, men med dubbla open stretch kan det gå ändå om det blir körning mellan dom där framme. Lyckas man få rygg på ledaren så är det så klart ännu bättre chans och den här räknas då stallformen är mycket bra hos Tinter.

6 Bara Du Chene 4% är startsnabb och spår sex bakom bilen är bra på Åby och speciellt i spårtrappor. Här kan det bli spets och släpp till Lucky Truck eller favoriten, vem som är först fram. Henriette är rutinerad för den här lopptypen och har skrällt på Åby förr över open stretch. 

15 Filip Winner 3,4% har man siktat hit med och med en bra kusk och biken på så är det mycket intressant till låg procent trots det bökiga utgångsläget. Har slagit Lucky Truck i höstas och ska kunna göra det igen med rätt ryggar och om det blir lite körning där framme. 

Ranking: A 2. B 8. C 15.6.1.12. D 3.9.13.14.5.7.11.10.4.

 

Avdelning 3.

Ett lopp i ganska låg klass med fullt fält fördelade på två startfållor över medeldistans och jag streckar på rejält här. 

6 Quantum Roc 25% är kusken förvånad över att han inte gick undan till vinst sist då han trodde det var klart i sista svängen. Det ger så klart frågetecken för om formen är på retur här men man tycker att det fungerar som det ska i träningen så kanske bara var en sämre dag. Nu åker rycktussarna på som han gått utan i senaste två starterna så kanske väcker det upp honom mer till slut nu och han har bra kapacitet för klassen och inte så stor favorit så räknas tidigt. 

5 Geronimo Am 19% går många på men han vann inte på hela fjolåret och nu är det så klart mycket tuffare mot än han mött på slutet så även om han kan vinna loppet om han kommer enkelt till spets så är han väl ändå överstreckad här. Med vid gardering men bara en i mängden vid många streck.

12 Darlington 11% är startsnabb och har ett springspår på tilläggsfållan så ska kunna hamna bra på det tidigt här. Kuskplus nu och tränaren hoppas att han kör för ledningen tidigt här i kraft av springspåret då han höjer sig i spets. Alltid lättare att komma till ledningen på Åby så kommer Geronomi Am bort från sitt femtespår i volten så borde väl dom andra på startfållan kunna tänka sig att släppa till honom. Höll klart bra från utvändigt på V75 sist då han inte hade full form och ska vara klart bättre nu så jag rankar honom först då jag gillar hur Wäjersten kör i loppen och tar till vara på sina chanser. 

10 Flacco 8% startar från ett femtespår i volten på tilläggsfållan men med första gången Adielsson upp så kan dom hamna bra på det trots spåret. Lättning i balansen nu med aluminiumskor och ner lite i klass sedan sist och gången innan vann han 60tkr-lopp på Solvalla så ska duga bra i klassen, med mest startpoäng i fältet. 

1 Artful Deimos 3% har ett gynnsamt läge där dom flesta voltstartslopp vinns från och med rejält kuskplus måste dom räknas tidigt. Ändrat träningsupplägg inför detta och eventuellt norskt huvudlag nu istället för öppet och han ska vara bättre nu så kan man få rygg på ledaren finns så klart en vettig vinstchans här. 

13 Timo Lane 12% har rygg på favoriten i starten från spår åtta på tilläggsfållan kan han komma igenom bra och får han ett par svängar på innerspår är chansen bra om han bara kommer då det är första gången Khilström upp. Bergh har den och två hästar till här och stallkamraten 7 Conrads Janne 4% är stark och har ett bra spår på tilläggsfållan så intressant med första gången Jepson upp. 2 Baby Boy 2,4% har fått tre lopp i kroppen i sin nya regi och är Berghs val i loppet och från stallet säger man att det är bästa chansen då värsta motbuden står 20 meter efter. 

14 Bicc´s Avalon 9% har gått bra i vinter och ska räknas trots spåret då det är ordinarie kusk här till skillnad mot en del andra i loppet. 

Ranking: A 12. B 6.10. C 5.1.13.2.7.14. D 15.8.11.3.9.4.

 

Avdelning 4.

Stolopp i låg klass och även om favoriten står bra inne i loppet med 20 meter försprång mot dom värsta motbuden så är det många tuffa konkurrenter i loppet och antingen krävs några streck då loppet är svår-rankat, om man inte väljer att ta ställning och spikar här. 

2 Lilo Love 32% har redan hunnit vinna ett par lopp i år och då övriga på grunddistansen är väldigt lite streckade så blir det hög chans att hon blir släppt till ledningen i ett tidigt skede här och är då hästen att slå. Eventuellt vässas hon lite i utrustning till den här starten med open eye-huvudlag och kanske rycktussar för första gången. Allt detta gör henne till tänkbar spik då det är lite en eller många här och stort plus att det är klart lägre vinstchans på dom andra på startfållan.

13 Tour Eiffel 11% trodde jag inte jättemycket på inför förra starten men blev klart imponerad av insatsen då och det är inte svårare motstånd den här gången. Springspår här och även om hon inte visat någon vidare startsnabbhet så ser det ut som att Ingves får mer fart på henne så har man tur och hittar ner i bra slagläge så tål hon en bra it i spåren till slut i hennes fina form. 

10 Gusto 12% är rejält kuskförstärkt till den här starten och går bra hela tiden med en fin andraplats i DiamantSto-försök från utvändigt ledaren på V75 sist. Spår fyra i volten är aldrig roligt men vinstchansen är nog ungefär i paritet med insatsprocenten så klart aktuell vid gardering. 

12 Nothinglike Malena 15% är startsnabb men var lite sämre i sin senaste start och ströks efter det och behandlades. Nu ska hon vara väl förberedd igen men lite överstreckad med lite frågetecken kring form och startspår då det är lite vingelläge. Närmare 10% hade nig varit mer spelvärt så rankas ner några snäpp på dåligt spelvärde men streckas vid gardering. 

11 Firstclass U.M.  10% har ett femtespår i volten på tillägget men Erik Adielsson är vass från alla spår i voltstart så dom ska nog komma iväg bra. Punka vid tredjeplatsen sist och rejäl insats vid vinsten före det så här är nog formen fortsatt bra. 

Ranking: A 2. B 13.10.11. C 12.8.1.14.4.5. D 6.3.9.15.

 

Avdelning 5.

Här sticker väl ett par ekipage ut ganska rejält och läge att låsa på två här kanske, men tog inte med loppet i dagens ”gå kort” då det inte är så högt värde här att låsa på dom två klart mest streckade här. 

1 Bugatti Miles 55% gjorde debut för Redén sist och då ströddes det lovord från tränaren inför den starten och han gjorde ingen besviken då han vann lätt. Nu möter han dock hårdare motstånd och även om spår ett i volten är bästa tänkbara så har han historik av att inte gå så bra i den disciplinen. Oavsett är han för stor favorit för att lämnas ensam på kupongen och värsta motbudet från tilläggsfållan måste rankas lika tidigt här. 

10 Oracle Tile 25% har ett bra springspår med en av dom bästa i vagnen att utnyttja läget så med få på grunddistansen samtidigt som att favoriten kan krångla i volten så måste den här ha väldigt bra chans att komma till ledningen tidigt. Oavsett så hamnar han bra på det redan tidigt i loppet och ska ha mycket hög vinstchans och kommer favoriten bort så är han nog vinnaren, så kanske ska han rankas före favoriten till och med. 

Ranking: A 10.1. B 6.9. C 14.3.4.7.8. D 12.11.5.2.15.

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

14 Floris Baldwin 27% är hårt streckad med nästan lika många startpoäng som favoriten så är så klart given vid gardering för er som tror att 2 Upper Face 13% är före favoriten till ledningen och svarar den positionen så är det nog läge at gardera. Att det är en del andraplatser på slutet för Floris betyder inte att han är någon ”ickevinnare” då han mött riktigt vasst motstånd i Guld och gjort det bra. Magnus A fortsatt upp här är bra och han har gått en del tilläggslopp så inte alls lika ovan vid voltstart som vissa i högre klasser kan vara och gynnad av ett par strykningar i fältet. Anmäld med bike trots spår fem i volten medan Upper Face växlas ner till vanlig vagn här.

5 Deede Star 15% gjorde en sämre insats sist efter en rejäl prestation i comebacken och han har haft klara problem med voltstart tidigare och Nurmos hästar rankas som vanligt högre på hemmaplan eller banor däromkring. Han står perfekt inne i propositionen och får prova norskt huvudlag för första gången här så tidig vid gardering trots frågetecken för spår fem i volten. 

11 Eldorado B. 3% har gjort några bra insatser i Lövgrens regi och nu blir det intressant kuskplus så vid bred gardering ska även den här med. 

Ranking: A 6. B 14.5. C 11.2.3.7. D 1.12.10.15.8.4.

 

Avdelning 7.

Garderar man vidare så ska man inte vara rädd för att strecka ekipage från tuffa utgångslägen i spårtrappor, då dom vinner betydligt oftare med sådan proposition.

11 Baron Frontline 4% har fått det tuffare när det stått lite högre siffror på prispengarna men glänst i billigare gäng och även från dåliga lägen. Bra vinststatistik och Bergh brukar ju försöka ställ ordning lite extra när det är bra propositioner med fina prispengar så den här är nog i bra författning inför den här uppgiften.  

15 Dominic Wibb 1% var delad favorit med Phoenix Photo sist han var ute på V75, då stod han hårt inne i Bronsdivisionen och tröttnade rejält till slut. Blev bara åtta i mål då men betydligt lämpligare motstånd nu och även om läget är extra bökigt på Åby så är han inte helt bort den här gången till väldigt låg procent.

Ranking: A 4. B 13.3. C 11.15.5.6.7.1.2. D 9.10.14.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.6.8.11.13.15.

Avd.2: 1.2.6.8.12.15.

Avd.3: 1.2.5.6.7.10.12.13.14.15.

Avd.4: 2 Lilo Love

Avd.5: 1.10.

Avd.6: 6 Morotai Degato

Avd.7: 3.4.13.

2880 Rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.6.8.13.

Avd.2: 2.8.

Avd.3: 6.10.12.

Avd.4: 2 Lilo Love

Avd.5: 10 Oracle Tile

Avd.6: 6 Morotai Degato

Avd.7: 4.13.

48 Rader som kostar 24 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.