Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Express Åby och Solvalla 3/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Kallt och hårt under så det krävs åtminstone lite brodd bak på båda banorna. Lurig omgång och det borde kunna ge riktigt bra utdelning den här veckan, som det oftast ger på V86. 

 

Bästa Spiken!

2 Red Hot Roadster 54% i sjätte avdelningen är hårt spelad favorit men har också riktigt hög vinstchans, vinner nog loppet betydligt oftare än varannan gång. Bra spurt sist efter som tvåa efter en sämre insats loppet före det, men då trivdes han inte på underlaget och dessutom var det punktering så det loppet är bara att glömma. Nu är det läge för spets och även om han tappat ledningen mot 4 Appasso 5% tidigare så sa Oskar J att han kunde svarat den om han velat då och nu har han dessutom en bra häst mellan. Favoriten har betydligt mer rutin än flera av sina konkurrenter, står bra inne i loppet och man tror det ska vara positivt med tätare starter nu så det ska vara riktigt bra vinstchans då banan nog blir fast och fin den här gången. 

 

Gå Kort!

Omgångens största favorit kommer ut i andra avdelningen men här är det låg klass och eftersom han agerade lite konstigt sist så väljer jag att gardera med ett bra ekipage och hoppas fälla favoriten med bara ett motbud.

4 Illfindmywayhome 67% är väldigt stor favorit och det är klart att firma Redén/Khilström alltid har hög vinstchans med sina favoriter men i så här låg klass vill jag sällan spika när det närmar sig 70%. Han var dessutom inte som bäst sist även om han vann loppet och krånglar han nu krävs inte mycket för att han ska torska loppet så jag garderar. 

10 Global Above All 11% ska inte heller vara i toppform ännu men rapporteras ha gått framåt rejält med tuffare träning under sitt vinteruppehåll. Ett banjobb förra veckan och han ska hävda sig bra direkt här på kapacitet och det är klart fördelaktigt att två är strukna i fältet så färre att runda. Bakspåret spelar mindre roll då han ändå inte är startsnabb och kanske kan han hålla rygg på favoriten och komma igenom hyggligt trots bakspåret.

 

Avdelning 1.

Få hästar över lång distans med flera riktigt bra stayers där några av dom inte visat full form på ett tag men duger bra i klassen. 

5 Ivory Di Quattro 51% är given förstahäst i fältet efter sitt fina fjolår men han borde väl vunnit mot det billiga gänget han mötte i årsdebuten. Visade då att han kanske inte är som bäst på skor och efter detta siktar man mot Frankrike så ska väl inte vara på topp nu heller kanske. Han behöver dock inte vara som allra bäst för att vinna loppet då många av konkurrenterna haft ännu sämre form på slutet så given ensam A-häst och utgång på reducerat och kanske tänkbar som spik med men jag väljer att gardera med några den här gången. 

6 All Star är det positiva tongångar på och han ska vara åtgärdad och förberedd inför den här starten. Ny regi och gjorde bra insats för Roger sist så ska väl inte bedömas på tidigare dåliga rad även om han fortfarande kan ha nära till galopp. Presterar säkert bra direkt efter uppfräschning och spår sex på Åby har ju som bekant lite bättre vinststatistik än på dom flesta andra banor så ganska tidig på kupongen till högt spelvärde. 

1 Vikings Preacher ska laddas för att kanske köras i spets men med många bra utvändigt tror jag det kan bli för tufft då man dessutom bedömer honom var i 80%-ig form så borde det bli tufft att leda runt om. Blir han va med ledningen så kan han överraska på stretchen men jag rankar ner honom på dåligt spelvärd den här gången då han står hårt inne i klassen. 

2 Vincent As 5% testas med Mikael J den här gången och så åker biken på då det är auto och kanske lite uppåtform där sist vid andraplatsen efter offensivt upplägg mitt i loppet. Räknas tidigt då han trivs på distansen men jag ranka stallkaraten 7 Vischio Holtz 2% före då Jepson kör honom. Årsdebut men var bra i fjol direkt efter ett halvårs frånvaro och var riktigt bra då han kom till Dahlén 2018 så går bra direkt efter uppehåll och är han bra förberedd nu så kan han vinna direkt. 13 vinster på 42 starter totalt visar att han vet vart mållinjen är och i ett litet fält ska Jepson kunna ge honom ett bra lopp och jag rankar honom tvåa på högt spelvärde, för gör han ett bra lopp nu lär vi inte få honom till 2% den här säsongen igen. 

8 Panamera 18% är bra för det mesta och även om han nöjer sig med andraplatsen lite väl ofta så har han visat vinnargnista på slutet med två vinster i vinter över dryga distanser. Bike på och med tryck på loppet kan vara vinnaren här även om han kanske är lite överstreckad den här gången. 

Ranking: A 5. B 7.8.6. C 2.1.4. D 3.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå Kort!”

5 Sedin U.S. 13% kunde väl ha utmanat favoriten sist då dom möttes, men galopperade då som gott gåendes. Är anmäld med vanlig vagn men inga ändringar ska göras och man har ingen förklaring till galoppen sist och är han bra igen utmanar han kanske men inte roligt när dom kommer från sen galopp i loppet innan så rankar ner på dåligt spelvärde. 

8 Spectacular 2% är betydligt tidigare vid gardering då det är aviserat första gången med bike nu och han är kraftigt gynnad av två invändiga strykningar. Intressant med Mats E upp första gången och hästen kommer väl förberedd till årsdebuten. 

Ranking: A 4. B 10. C 8.5. D 2.7.12.3.11.

 

Avdelning 3.

Voltstart över 2640 meter och bara två hästar från bakspår har dragit en del streck annars är det inte så mycket streckat runt om och jag väljer att spela med fem hästar här. 

9 Flirting Diamnond 36% är loppets favorit då han varit bra på slutet och vann sist från bakspår på Åbydå han hade lite tur och kom igenom bra. Inte mycket tuffare mot nu och är i princip alltid med och gör upp om det så måste räknas tidigt även nu. Inga ändringar planerade och han ska få en träningsperiod efter den här starten så här sparas nog inte på krutet, klart bra vinstchans. 

10 Dreamstone 32% har gjort det bra i två raka vinster från bakspår så gör det säkert bra igen. Går upp lite i klass för varje start och inte enkelt att ta tre raka vinster från bakspår men han ska så klart räknas tidigt vid gardering nu med.

3 Floyside Am 14% har gjort bort sig ett par gånger i år men är betydligt bättre än formraden antyder och Johan ska ha varit nöjd med hur han kändes sist enligt Arnqvist. Här kan han nog komma iväg bra om han håller sig till trav och då det är ostreckade runt omkring honom där framee borde han kunna ta sig till ledningen och blir där hästen att slå. 

12 Gelatiamo ÄR SENT STRUKEN! (fick ett tråkigt läge men den här är nog ganska bra för klassen. Han behöver inte hamna mycket sämre på det från start än dom två favoriterna, då det är voltstart och man kan chansa lite från spår 12 och försöka ta sig mellan hästarna om det spricker upp. Kan bli lite ändringar med huvudlaget med men inget bestämt ännu.) SENT STRUKEN!

6 Fedex Cup 0,4% är totalt ostreckad men har ett bra utgångsläge i volten och är bättre än raden. Bara en start i fjol och med några lopp i kroppen nu efter lång frånvaro så måste han räknas med högre vinstchans än kollektivet bedömer här. 

Ranking: A 9. B 3.12.10. C 6.11.5. D 1.8.2.4.

 

Avdelning 4.

Ett försök i Guldklockan för körsvenner födda 1991 eller senare med högst 500 sulkylopp under 2020. Hästar i ganska låg klass och loppet har lite en eller alla-karaktär så jag väljer att spara på strecken och spikar bästa hästen med en duktig kusk. 

3 Raj´s Oh Lord 40% har ett bra spår och är ganska startsnabb så borde hamna bra på det och kanske kan få ta över ledningen av 6 Valnes Isidor 9% som kanske är knapp favorit att komma till ledningen. Raj´s Oh Lord har gjort det klart bra där framme i sina tre lopp efter längre uppehåll och går säkert framåt ytterligare med dom tre loppen i kroppen. Sist fick han inte riktigt fäste till slut och var okej som tvåa då så med fastare bana lär han vara bättre nu så jag väljer att spika då det finns frågetecken hos flera av konkurrenterna. 

1 T.Midi 8% är startsnabb men kanske inte kan hålla upp innerspåret och laddas det för fullt riskerar man väl att få galopp här då han har en hel del galopper i historiken. Varit ute i tuffa lopp många gånger så har väl mer hårdhet än många i loppet och går han felfritt så har han nog högre vinstchans än procenten antyder. 

5 She Follow Me 15% har ett bra utgångsläge och jag har tippat henne tidigt ett par gånger men varit lite besviken då jag hoppats på lite bättre placeringar. 

7 Cash Cowboy 14% är startsnabb och ska gå första gången med rycktussar nu men är kanske bortlottad från spår långt ut liksom bakspåprshästen 9 Worrywart 8%. Dom hade väl båda varit intressantare från bättre lägen men Worrywart var jämnt spelad med fvoriten sist dom möttes och får biken på nu så aktuellt vid bredare gardering. 

Ranking: A 3. B 1.6.7.5.9. C 2.10.4. D 12.11.8.

 

Avdelning 5.

Kortlopp på Åby med bara nio hästar till start efter en strykning och jag väljer att helgardera loppet då ingen känns helt chanslös här. 

8 Exclusive Matter 43% höll undan i enklare gäng sist och har fått ett kallt läge här så bara en av flera nu då spelvärdet är dåligt på honom som ganska stor favorit. Bike på nu och 7/21 i vinststatistik gör så klart att man ändå ranka honom tidigt trots spåret då det är litet fält och han är gynnad av en invändig strykning. 

1 Echelon 26% vinner sina lopp på Åby från rygg på ledaren och här är det läge för ett sådant upplägg igen. Gått upp en del i klass med vinsterna i höstas men räknas ändå från det fina läget med sin startsnabbhet. Klart roligare då han är mindre streckad så kanske lite dåligt spelvärde den här gången då det är tufft motstånd för klassen. 

4 Quite E.Wood 16% har några lopp i kroppen i sin nya regi och nu blir det första bike för André vilket så klart är intressant från ett bra startspår. Mycket tidig här från bättre spår än värsta konkurrenten och jag rankar honom först. 

9 Arapahoe Ghostdance 5% är bättre än raden och nu åker biken på så räknas trots bakspår då han tål en repa i spåren. 

7 Zlatan Knick 7% är gynnad av strykningen och har bra spår statistiskt på Åby så tänkbar med kuskplus nu. Startsnabb och ett lopp i kroppen efter en träningsperiod och är säkert bättre nu. 

Ranking: A 4. B 7.1.8. C 9.5.3. D 10.6.

 

Avdelning 6.

Se “Bästa spiken!”

3 Coucher Du Soleil 19% drar en del streck och ska väl så göra då han är rejäl då han går felfritt. Har dock galopperat i fyra av sina sju starter och är därmed betydligt mer orutinerad och osäker än många av sina konkurrenter här varav jag väljer att spika favoriten. Ska man gardera på så kanske man ska gå på att dom betrodda kör mot varandra och då är det nog bäst att ta med flera streck. 

7 Sultan Norrgård 8% är aktuell vid gardering då han aldrig varit sämre än tvåa i sina starter men har också bara gjort fem lopp. Är startsnabb och i ett litet fält bör han hamna bra på det trots sitt dåliga utgångsläge. 

6 Global Bootleg 9% och 8 Direct Track 3% söker väl båda efter rätta formen men båda duger på kapacitet från toppstall i litet fält med toppkuskar så vid gardering är dom farliga att nonchalera även om ingen av hästarna inte vinner ofta. 

Ranking: A 2. B 3.7. C 6.8.4. D 5.1.

 

Avdelning 7.

Kortlopp på Åby och här har alla tre med högst vinstchans lottats till spår en bit ut bakom vingen där favoriten hamnat allra sämst på det. 

8 Baron Frontline 33% är loppets Klara favorit och räknas så klart tidigt då han visade absolut toppform näst sist över den aktuella distansen. Inte riktigt lika bra sist över 500 meter längre så klar fördel med den korta distansen igen nu då, eftersom det kan gå fort där framme med minst fyra betrodda som aviserar laddning från start. Läget är dock mycket chansartat och jag rankar ner honom lite då det kan bli för långt fram till bra hästar för klassen här. 

7 Dali Pagadi 13% är bara fyra på strecken och det tycker jag är fel då han är startsnabb och ska kunna komma ner bra i banan. Laddas inte dom invändiga för fullt och kan tänka sig en klart bra rygg om Johan kommer fort så kanske han kommer hela vägen till ledningen och då är han hästen att slå. Om dom från bättre spår kört hårt om spets kan han nog hitta ner bra bakom dom främsta och får ett bra lopp i draget. Ett par lopp med lite tätare starter nu och det intressanta nu är att biken åker på, som han gått i en gång tidigare. Det var i somras, som trea på en 10-tid, på Tingsryd, mot betydligt bättre hästar än det här, Booze och Zacapa Grim var före i mål och han slog bland andra Echelon och Oscar L.A. Går alltid med skor och nu blir det kanske också helstängt huvudlag så jag rankar honom först på högt spelvärde här. 

6 Run Brodde Run 19% är startsnabb med och laddas säkert en bit då han kommer från formstall och själv inte är något undantag. Räknas tidigt då han kan vara före min idé och få ta över ledningen av dom där framme, Sjunnesson kan dock välja att köra lite passivt så inte helt otänkbart att han släpper till min idé men klart bra chans även från open stretch. 

4 Enzo 16% är bättre än raden och har ett perfekt spår bakom bilen så man laddar för spets här vilket gör honom tänkbar, men hårt streckad och skor på är nog ingen fördel här. En del galopper i raden gör att jag står över honom den här gången och hoppas att han kör lite från start mot 1 Upcoming Artist 9%. Den har ett fint spår för en startsnabb häst och kan han få rygg på ledaren här så biter hans avslutning bra över stretchen. Roger Anderberg säger att han kan tänka sig att köra i spets då han brukar gå bra efter uppehåll. Nu är det dock frånvaro på grund av korsförlamning och han stod över ett par veckors träning i december så mer oklart hur det är med formen varför jag väljer att stå över den här gången. 

Ranking: A 7. B 6.8. C 4.1.10.3.12. D 5.2.11.9.

 

Avdelning 8.

Kort distans i ganska hög klass som lockat fina hästar till start här och det är svårrankat. Flera kommer med ett lopp i kroppen efter avklarad årsdebut så borde några vara framflyttade formmässigt till den här starten. 

3 Twinkle Face 32% är ett av två ston i fältet men visat att hon är tuff nog att hävda sig i öppen klass. Lite för stor favorit då det är flera startsnabba runt om och det kanske blir tufft för henne att vinna i det här sällskapet från utvändigt. Klart plus med distansen då hon tröttnade rejält i längre lopp sist men bra från utvändigt i sprintlopp gången innan. 

4 Rally Hans 6% gick bra som fyraåring och tjänade bra med pengar utan att vinna så ofta. Det beror också på att han matchats tufft som unghäst och har mött kulltopparna gång efter annan som unghäst. Bar spår nu och Mats E upp nu är intressant då han kan vara bra direkt då han gjort bra lopp direkt efter kortare uppehåll tidigare, så årsdebut oroar inte. 

5 Tiger Marke 7% kommer med toppform då han gick undan utan att man behövde rycka norsken sist och det lär väl behövas nu när det är tuffare mot. Bästa spåret bakom bilen, en av dom som har dokumenterad form och ska kunna hamna bra på det direkt gör att han kan överraska.

6 Fleet Admiral 15% är bättre än raden och kommer hit med årsdebuten avklarad ska han säkert gå framåt med det tuffa loppet i kroppen. Daniel Redén tycker att det känns som man hittat rätt med honom nu och var nöjd med att han såg fin ut i travet, så det låter klart positivt. Kort distans och skor är inga problem kanske snarare plus mot flera av konkurrenterna då han tävlat med dom förhållandena mer i tidigare regi, i USA. 

7 Global Winner 23% är hårt streckad trots bökigt spår utanför alla dom värsta konkurrenterna men visat att han tål offensiva upplägg så räknas tidigt. Det finns ursäkter för andraplatsen sist, då han underlaget var dåligt för honom och det blir säkert bättre på hemmaplan nu. Startsnabb så har han tur att komma ner i banan så ska han så klart räknas på kunnande då han alltid tävlar mot dom tuffaste i klassen, inom V75. 

9 Boulder Luke 5% och 11 Minnestads Ecuador 7% duger i klassen och har nog båda bra form men är hopplöst bortlottade med många bra där framme och det krävs att det blir konstigt kört om dom ska komma in i matchen här. 

Ranking: A 6. B 7. C 3.5.4.11.9. D 2.8.1.10.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.5.6.7.8.

Avd.2: 4.10.

Avd.3: 3.6.9.10.

Avd.4: 3 Raj´s Oh Lord

Avd.5: 1.3.4.5.6.7.8.9.10.

Avd.6: 2 Red Hot Roadster

Avd.7: 6.7.8.

Avd.8: 3.4.5.6.7.

5400rader som kostar 1350 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5 Ivory Di Quattro

Avd.2: 4.10.

Avd.3: 3.9.10.

Avd.4: 3 Raj´s Oh Lord

Avd.5: 1.4.7.8.9.

Avd.6: 2 Red Hot Roadster

Avd.7: 6.7.

Avd.8: 3.6.7.

180 rader som kostar 45 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.