Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 5,1 Miljoner Jackpot på GS75, Umåker 31/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Jackpot på 5,1 miljoner på söndagens omgång gör det extra spelvärt så klart. Umåker är värd för veckans GS75 med spelstopp 15:00 på söndagen. Nu har Umåker inte spolat sin vinterbana utan det blir vanligt grus men lär krävas broddar runt om.

 

Statistik och Spelteori.

Upploppslängden är nära medellång med sina 184 meter och bredden är strax över medel på båda långsidorna. Banan har varken open stretch eller vinklad vinge att ta hänsyn till. Andelen spetssegrar ligger lite under medel men andelen favoritsegrar är precis som riksgenomsnittet här, så inga konstigheter.

När både femmor och sexor frös inne efter en favoritparad förra veckan så finns över 5 miljoner att dela ut extra i alla tre spelpolerna, vilket inte är fallet på övriga streckspel, där det annars bara hamnar i polen för alla rätt. Detta gör det så klart gynnsamt att spela i alla tre utdelningspolerna den här veckan. 

 

Bästa Spiken!

7 Just Celebration startar en bit ut bakom vingen men har ändå betydligt bättre utgångsläge än en av dom värsta konkurrenterna här. Den andra av dom värsta motbuden är väldigt långsam från start så den kan nog ändå inte utnyttja sitt bättre spår från starten och kanske kan Magnus A köra framåt härifrån vilket gör att han kan vara före dom två värsta motbuden tidigt i loppet. Sist blev det mycket sparat på V75 som tvåa då han gick med bike första gången och så blir det igen. Hemmahäst med mest startpoäng och Magnus A upp gör att det måste vara bra värde i den här spiken när det är så jämnt streckat mellan dom tre mest betrodda. 

 

Gå Kort!

Det borde gå att lösa avdelning tre med få streck där omgångens största favorit kommer ut men kanske blir han för hårt streckad då det är i ganska låg klass och ett par frågetecken till finns på den stora favoriten. 

6 Walther På G. är streckad till nästan 80% av insatserna på dom tidiga systemen vilket är alldeles för mycket så klart. Här kommer han från en strykning för sårskada och även om han kanske inte stått över så mycket för det och är bättre än att varit struken för infektioner eller liknande så är det ändå frågetecken för formen efter strykning. Två starter i nuvarande regi har gett en övertygande seger men också en galopp så ytterligare frågetecken och jag försöker fälla honom med ett eller möjligen ett par streck. Han kan öppna bra och tränaren hoppas att han kommer till spets och leder loppet runt om. 

12 Wilmer Gel har styrkan som sitt främsta vapen så bakspåret kanske spelar mindre roll för honom än många andra även om så klart bricka 12 är riktigt tråkigt. Han har betydligt fler starter på nordligare förhållanden och brodd än vad favoriten har. Var behandlad inför förra starten och ska ha gått framåt med loppet i kroppen och nu blir det samma vagn som han vann V75 med på juldagen. 

 

Avdelning 1.

Stolopp i låg klass där det är spårtrappa men bara 12 hästar till start så inte tre startled i den här spårtrappan gör att bricka 11 och 12 inte behöver vara lika dåligt då dom får ha mer än dubbelt så mycket tjänat än dom från innerspåren där framme. 

5 Even´s Good Girl blir väldigt stor favorit men måste väl ses som överstreckad då det inte alltid är så lätt i spårtrapporna att starta med mycket mindre pengar tjänat än många av konkurrenterna. Fördelaktigt så klart att det är stängt vid 12 startande och inte 15 hästar som det ofta är i dom här propositionerna men loppet är i ganska låg klass och så här mycket kanske det inte skiljer på hästarna, som procenten antyder. Urryckare två senaste starterna har hästen tänt till på och stallet har bra form så han rankas klart först här trots att inte motstånd saknas. 

11 Filippa Am får intressant kusk upp i Ove A första gången som är van att köra på isen så kanske kan hon tända till på förändringen även om formen är ett frågetecken. 

12 Emelie K. får rejält kuskplus i Magnus A och hon har betydligt mer på kontot än favoriten så borde räknas på mer hårdhet. Hon vann på vinterbana förra vintern och har betydligt mer erfarenhet på isen än dom flesta konkurrenterna här så när hon får biken på nu med så borde hon väl vara lite mer streckad än 1,5%. 

9 Västerbo Burberry vann näst sist och i förra starten var hon ute på V75 så klart ner i klass till den här starten med fortsatt toppkusk upp så ska absolut kunna vinna här. 

 

Avdelning 2.

Kallblodslopp med litet startfält där två sticker ut rejält i tal om vinstchans och då båda lär bli hårt streckade är det kanske läge att ta ställning, eller ta fler än dom två mest streckade, ett eller tre streck är mina alternativ här. 

7 B.W.Rune har utvecklats rejält på slutet och matchat riktigt bra hästar så är nog bättre än han var sist han mötte värsta motbudet här. Har betydligt bättre form och är ett vettigt spikbud, även om han kanske blir lite för stor favorit här, men antar att dom närmar sig varandra lite mer på strecken under söndagen. 

8 Don Viking är värst mot som kommer från en bra säsong då han sprang in mycket pengar och var före favoriten i mål sist dom möttes då han även var betydligt hårdare spelad än honom då, så här borde det vara jämnare på strecken. Han har dock inte startat sedan det loppet och över en månad mellan loppen gör att man undrar om formen verkligen är på topp här.

1 Nordby Kuling har matchats hårt i vinter och stod i väldigt högt odds för några starer sedan då han mötte båda favoriterna här. Han har varit allt bättre sedan dess då han mött bland andra Våler Nikolai i senaste två loppen där han varit så långt fram som trea sist så formen är nog på topp här. Om B.W.Rune galopperar bort sig och Don Viking inte har full form så kan Nordby Kuling leda loppet runt om då han startar 40 meter före värsta konkurrenterna. 

 

Avdelning 3.

Se ”Gå kort!”

10 Vareity Show kommer från formstall och ibland höjer sig även dom som inte vinner så ofta i stall med många segrar för dagen. Har man hittat rätt även på honom så duger han bra i klassen och är en tänkbar skräll om favoriten har en sämre dag. 

 

Avdelning 4.

Lopp för hästar i Silverdivisionen och här kommer några ut som testat i på V75 i den klassen så ganska bra klass på hästarna som startar här. 

4 Importedfromndetroit blir favorit från bra utgångsläge och ska väl så vara då han står bra inne i loppet och möter betydligt enklare än sist. Borde väl varit lite närmre dom där framme sist för att få högsta betyg och därav är det givet att gardera även nu. Han är inte så startsnabb och hade galopp i starten innan så frågetecken för formen och favorit i fara. 

1 Vic De Luxe får rejält kuskplus i Magnus A här så även om det är frågetecken för formen så kan han tända till med lite ändringar. Omlagd träning och man har siktat på det här så nu åker bike och blinkers på och kanske kan han få upp startsnabbheten på den kombinationen. Det har bitit bra för honom med långa brodd tidigare, då han förra året var 1:a, 1:a och 2:a i sina tre starter på isen till exempel, så även om det inte är spolad bana nu så är vintriga förhållanden ett plus. Tidigare har han också hållit upp innerspåret på just Umåker då han ledde runt om och vann inom V75, så klart bra spets och vinstchans gör honom till en kul spik i omgången.

3 Oleander Face är startsnabb och gick med punktering näst sist så klart bra som fyra då och helt okej från omöjligt läge sist med så håller nog ganska bra form. Man vill ge honom en ryggresa och siktar väl på rygg på ledaren och kommer man dit så kan han skrälla om luckan kommer. 

10 Fabian B.R. var okej i samma lopp som Oleander Face var ute i sist, då var Fabian en av favoriterna men omvända lägen nu med bakspår mot framspår så kanske svårare nu. Litet kuskplus då Mats E kör bra för dagen och har bra form på sina styrningar. 

11 Zorro Swing trivs på banan och vann ett par gånger just på Umåker förra vintern så ska räknas med vinstchans trots spåret, då han står ganska bra inne i klassen. 

 

Avdelning 5.

Kallblodslopp i låg klass och här verkar strecken hamnat ganska rätt så det blir några av dom mest betrodda till att börja med men här kan det finnas utrymme att strecka på några till under söndagen om det framkommer någon bra sen info eller liknande. 

7 Bara Prinsen är startsnabb och ska kunna ta sig till ledningen från springspåret men tränaren säger att han kan prestera sämre med långa brodd så bara en av många.

2 Ängsjokern galopperar ofta och spår två kan vara svårt men det är ett bättre spår än många tycks tro så kommer man iväg i rätt gångart är det hygglig vinstchans på den här. Även om han inte vunnit lopp ännu på 22 försök så har han kommit allt närmare på slutet med ett par andraplatser i raden måste formen anses vara riktigt bra. 

5 Måntrollan Am kommer från vinst och från formstall så ska räknas trots ett snävt femtespår i volten. Han öppnade bra i voltstart sist så är tänkbar som spetshäst trots spåret. 

9 Gordon Ålj är väl bäst på tilläggsfållan så räknas tidigt om man vill strecka någon där bak även om han kanske är lite för hårt streckad. 

8 Jervjentan är speedig men hopplöst osäker och går hon felfritt så är hon nog riktigt bra för klassen och ska räknas med skrällchans vid bredare gardering. 

11 Halsta Goudis gjorde bara tre starter i fjol efter lång frånvaro och gör nu comeback igen så mycket svårbedömt men kapacitet som räcker i klassen. 

1 Prima Salvia har bästa spåret i voltstarten och skulle kunna få bra resa härifrån så tänkbar skräll.

 

Avdelning 6.

Spårtrappa och då får vi nog leta vinnare från sämre spåren även om det är en som ska räknas tidigt från bra startspår med. 

5 Socrates Face tillhör favoriterna men då det är låg klass och dom där bak får ha betydligt mer tjänat så är han bara en i mängden vid bredare gardering. 

10 Flight Deck får första gången Magnus A upp och i tidigare regi matchades hästen i tuffa lopp på Solvalla så ska stå bra inne i klassen. Tvåa bakom 12 Bourne Dominion när dom möttes I förra starten och kanske blir det revansch med lite bättre utgångsläge för den först nämnda. Bourne Dominion måste väl räknas som bästa hästen då han plockade ner Flight Deck sist och dom två höjer sig lite här, men då spåren är bökiga streckar jag på några till. 

7 A.W.´s Fastlight har ett spår som har betydligt bättre statistik i spårtrapporna då man får ha mer tjänat här än alla invändiga. Då den här är startsnabb när den inte ägnar sig åt galopp ska man kunna hamna i bra position direkt och måste räknas vid bredare gardering.  

11 Xtra G.T. var jämnt spelad med Bourne Dominion när dom möttes men kunde rå på honom då. Nu är det rejält kuskplus och har man tur med loppet så ska han kunna slå favoriten och därmed samtliga. 

 

Avdelning 7.

Se ”Bästa spiken!”

11 Kryptonoite Zon startar från bakspår och borde få svårt att nå dom där framme, kom till ledningen tidigt sist, mot enklare motstånd och helt annat lopp att vänta nu. Given vid gardering på form och att han verkade trivas på isbanan sist. Ska man gardera är det dock kallt att gå på dom tre mest streckade så därav spikförslag på min idé då det är en eller många som gäller här. 

3 Gelato vann sist på Boden men är inte startsnabb så kan inte utnyttja sitt fina spår här. Slog ganska bra motstånd sist och var trea i bra V75-lopp innan det så absolut toppform men om min idé är före tidigt i loppet så ska det vara svårt att ta längder på den ute i spåren. Kommer dock min bort är detta kanske första utmanaren på visad form. 

 

Spelförslaget

Avd.1: 5.9.10.11.

Avd.2: 1.7.8.

Avd.3: 6.12.

Avd.4: 1 Vic De Luxe

Avd.5: 1.2.5.7.8.9.11.

Avd.6: 5.7.10.11.12.

Avd.7: 7 Just Celebration

840 Rader som kostar 840 kronor. 

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.