Speltips: V75 Bollnäs 23/1

V75-Omgången.

På lördag är det alltså Bollnäs som är värd för V75 och det är en ganska snabb bana där många tycks trivas på underlaget. Upploppet är långt med sina 207 meter men ändå vinner ledaren oftare här än i genomsnitt. Inga konstigheter i övrigt, då varken vinklad vinge eller open stretch finns att tillgå här. Det ser ut att bli några minus under lördagen så det ska kunna bli en bra bana med bra fäste och förutsättningar.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet, tredje avdelningen så väljer jag att spika bästa hästen trots 20 meter tillägg på en nästan lika bra häst.

11 Bokli Rapp N.O. 33% gillar jag då Ulf låter optimistisk då det verkar är bra träningsrapporter och man rapporterar att han trivs bra med skor så ska det vara riktigt bra chans. Biken åker på igen och det ska inte vara några problem säger Ulf då han är lätt att vända upp och släppa iväg så springspåret ska fungera fint. Han gick 23-tider redan som femåring i tidigare regi då han också vann över kort distans på 22-tid och det ska vara svårt för övriga att matcha hans fartresurser till slut då han garanterat tagit ytterligare kliv i sin nuvarande träning. Från stallet tror man längre distanser ska passa honom bra och andraplatsen i fromraden, över 3160 meter, var då han stötte på Våler Nikolai, så inte mycket att säga om den förlusten. Kliver runt dom när som helst, eller körs offensivt och är före värsta motbudet redan efter 100 meter och kan kanske sitta i ledningen efter 5-600 meter, oavsett löpningsförlopp torr jag han bara är bäst.

Gå Kort!

I avslutningen är det ett långlopp där brukar ju som bekant bästa hästen vinna, men det kan också vara så att favoriten behöver ett lopp i kroppen eller inte är som bäst med skorna på så då känns det tryggt att spela med det givna spetsbudet också.

2 Marshall Match 23% är den som borde komma till spets här och då tror jag man vill att han körs där och skulle favoriten få lite för länge ute i spåren eller komma ner mellan hästar så kanske den här bara rinner undan. Står bra inne i klassen och varit riktigt bra på slutet så räknas med toppchans igen och även om det skulle bli rygg på favoriten så kanske han kan speeda förbi över upploppet ändå.

7 Västerbo Pokerface 52% gör comeback här och blir kanske för stor favorit från sitt vingelläge. Han är stark och rejäl så tål väl att gå en sväng ute i spåren för att sedan hålla in till mål och kan vinna loppet från utvändigt. Han står bra inne i klassen och gick bra i finalen då han kördes i bike och går så igen. Starkt lås med bästa hästen och spetshästen.

Avdelning 1.

Kort distans i Silverdivisionen och här kan det gå fort hela vägen då ett par riktigt startsnabba hästar möts igen.

4 Mr Clayton J.F. 16% öppnade mycket snabbt sist och snabbast av alla den dagen med 1.04-tempo första biten och nere i 1.01-fart som allra snabbast så från ett av dom bästa spåren bakom bilen så ska spetschansen vara mycket hög. Väl i spets kanske han körs där nu när det är hemmaplan, kort distans och en del sparat sist som fastlåst.

1 Remarkable Feet 24% var en längd efter Mr Clayton bara några meter efter att bilen släppte sist dom möttes och här får man svårt att svara. Kan han dock öppna så snabbt att han kan ta sig ut så kanske han får överta spets igen och då blir han svårslagen men risk att bli fast här.

5 Merritt 24% är den som profiterar om det går för fort i starten för några här och hans tunga långspurt bör bita bra här. Från bästa tänkbara startspår kan han dessutom hamna riktigt bra på det och då han vann i Bronsdivisionen 12/12 var han den som avslutade snabbast av alla den dagen. Farter som duger i även i Silverdivisionen och fick rubbet sparat sist efter att ha backats sist och sedan klättrat i ryggarna framför. Kanske bara är bäst oavsett position.

3 Donners Am 20% är mer stark och skulle vara gynnad om det blir rejält tryck på loppet men då distansen inte är den bästa för honom måste han rankas ner på dåligt spelvärde till den höga procenten. Vid bredare gardering ska han så klart med men behöver lite tur för att vinna loppet.

Ranking: A 5. B 4.1. C 3.2.11.8. D 6.9.7.12.10.

Avdelning 2.

Stolopp som är ett försök till Diamantstoet och ett ganska bra försök där det ser jämnt ut mellan fållorna och inte alls givet att dom bättre tar 20 meter på flera av hästarna på grunddistansen.

4 Global Benefit 19% är bäst av dom där framme men det är frågetecken för formen då hon varit struken sedan sist och stått över några jobb. Tränar bra igen och har vunnit lätt vid segrarna så duger bra här med formtoppad körsven, hade man vetat att formen var bra på hästen hade det varit en tänkbar spik.

15 Lupin Håleryd 21% har form och är favorit men skulle kunna bli hängande från det här spåret så givet att gardera vidare. Hästen är bra men Robert Dunder vinner inte så många lopp på V75 som kusk, även om han vann två gånger i samma omgång under Vinter Bursten, men det var nog också första gången han vann.

7 Balua 15% vann från omöjligt läge sist och får nu kuskplus och springspår så måste räknas med bra chans då hon kan hamna bra på det direkt.

11 Krakas 12% får rejält kuskplus från ett bra spår i volten och Adielsson ska kunna komma iväg bra härifrån. Hon har en bra speed och hittar dom rätta ryggarna så spurtar hon ner många över det långa upploppet.

3 Honey Journey 8% har bra läge och kommer från stall med hög segerprocent även om Melkko haft lite problem med infektioner i stallet under framförallt december så ska dom som kommer till start räknas tidigt, då dom vinner väldigt ofta.

10 She Is Cecilia 1,6% har ett helt okej spår på tillägget och som nästan ostreckad räknas hon med skrällchans då hon står bra inne i loppet efter mycket rutin från Finland. Tänder hon till på miljöombytet så ska hon kunna överraska här med en offensiv körsven som brukar ge hästarna chansen.

14 Ella Pace 3% orsakade en av om starterna den gången hon vann ett försök till Diamantstoet vid förra meetinget och ledde då loppet runt om. Lite andra förutsättningar nu men med springspår kan hon öppna bra och hamna bra på det med lite tur så är aktuell vid bredare gardering.

8 Love You Sweden 5% har bra smygläge och kan komma igenom bra från sitt åttondespår i volten och med några svängar på innerspår och lucka till slut så skulle hon kunna överraska.

Ranking: A 4. B 7.11.15. C 3.10.14.8.12.2.6.1. D 5.13.12.

Avdelning 3.

Se ”Bästa spiken!”

4 Tekno Odin 30% är jämnt spelad med favoriten och det är obegripligt nära i strecken vilket gör att denna får bli veckans avslag på dåligt spelvärde. Han fick nästan hela sista varvet i tredjespår sist och gick sitt rekord så absolut toppform här men räckte bara till andraplatsen ändå. Hopplöst osäker då han galopperat i 14 av sina 21 starter där han ändå vunnit totalt 11/21 och varit tvåa fyra gånger så det är så klart starka upphämtningar, men i billigare gäng. Det räcker inte att tappa mycket på antingen en långsam start eller galopp och ändå slå dom på tillägget så det krävs en osannolikt bra insats och rekordsänkning igen för att vinna loppet även om han står väldigt bra inne i propositionen.

6 Vestpol Gladiator är startsnabb och får kuskplus till den här starten så jag räknar honom som värre motbud än den som har nästan garantigalopp där framme. Här är det absolut toppform och han var ungefär lika nära Våler Nikolai sist som favoriten var, då dom möttes. Det är en bra måttstock då den som står 20 meter före aldrig mött så bra motstånd så är det svårt att bedöma på samma vis där. Kan Örjan ge den här ett bra lopp så är han bra nog att slå alla här, speciellt om favoriten skulle komma bort av någon anledning.

10 Emil Mollyn ska väl streckas på sin startsnabbhet och fina speed, även om han aldrig vunnit på distanser längre än 2100 meter. Adielsson upp och då kan det nog bli fart från start även från spår fem, så given vid gardering.

Ranking: A 11. B 6.4. C 10.8.5.14.3. D 9.7.2.13.1.12.

Avdelning 4.

I Gulddivisionen kommer omgångens största favorit ut så visst är det hög chans för spets och slut men värdet kan sticka rejält om han skulle bränna. Svårt, en eller ett par streck.

2 Disco Volante 67% låter det fortsatt uppåt från stallet på och har visat toppform på slutet så ska ha väldigt hög spets- och vinstchans här. Är dock ojämn och kan galoppera en bit in bakom bilen och möter nu en elithäst han aldrig varit före i mål då dom möts vid sju tillfällen. Läge och form talar så klart för den stora favoriten och det blir kanske så att jag spikar honom till slut men eventuellt dubblar jag systemet här.

7 Sorbet 19% var trea i både försök och final av Elitloppet i fjol och har klart mest startpoäng då han sprang in nästan 1,7 miljoner på förra årets nio starter där han bara missade plats en gång. Vann årsdebuten förra året på 1.09,8 efter ungefär lika långt uppehåll som nu och är alltid väl förberedd så ska fungera med skor på med. Om favoriten galopperar bort sig eller dom kör långsamt och det avgörs på skalle sida vid sida över upploppet så kanske Sorbet bara visar sig vara bäst.

1 Coin Perdu 5% får bra smygläge bakom favoriten här och har dom mest betrodda en sämre dag kan han nog ta en längd om luckan kommer i början av upploppet

8 Grainfield Aiden 3% fick risigt läge igen men går ju bra varje gång och här kanske han kan få ett lopp i draget om han har tur och hittar ner i bra slagläge. Speciellt om det går snabbt med favoriten i spets och värsta motbudet utvändigt.

11 Antonio Trot 3% avslutade snabbast av alla den dagen han senast var ute på V75, men 06-tempo i ett par hundra meter räckte ju inte för att nå Disco den gången men om favoriten kommer bort så kan han spurta ner alla.

Ranking: A 2. B 7. C 1.8.11. D 9.4.10.12.5.6.3.

Avdelning 5.

Lägsta klassen här med Klass 2 och favoriten från bakspår gör att det finns bra chans att han bränner. Läge att gå mot och gardera med ett par lägesgynnade ekipage, men även ett par som startar en bit ut bakom vingen men kanske har lite högre vinstchans än procenten antyder.

9 Certainly 27% står bra inne i loppet men vinner inte så ofta och det är dåligt spelvärde nu från ett av dom mest överskattade spåren. Hästen är bra och går säkert framåt med loppet i kroppen och plus med tätare starter nu efter längre uppehåll inför sist. Rejält kuskplus gör ändå att han ska räknas ganska tidigt.

2 Kontur 20% blir kanske lite överstreckad här då han satt fast sist och vann gången innan, båda starterna på Solvalla. Tomas Pettersson tror mycket på sin häst men han vinner dock inte V75-lopp så ofta som kusk då han ligger stadigt runt 7% i vinstprocent, bättre statistik som tränare och nu när det är hemmaplan med startsnabb häst kan det gå.

3 Freckless 7% är åtgärdad sedan sist och har varit extra bra i jobben på slutet så det är mycket intressant med Magnus A upp från bra startspår då han är startsnabb. Kan komma förbi invändiga i startrusningen och har mest startpoäng i fältet så även om han står hårt inne på pengarna så väljer jag att ranka honom först här.

6 Power Blaster 13% gick bra med första gången bike näst sist då han vann med krafter sparat, sist blev det galopp när bilen släppte fältet, av att han kanske var för taggad, så var den dagen förstörd. Hittar man ner i banan så ska det vara bra vinstchans och även om det är anmält med vanlig vagn så ska biken på till den här starten med så klart.

8 Affair Of Theunion 1,6% bytte regi i somras och har tre av karriärens fyra segrar för sin nya tränare. Nu blir det första gången med bike och efter att ha gått med halvstängt huvudlag för Zandra Vidén blir det nu norskt. Örjan upp första gången och då hästen ska ha en smygresa är det väl den perfekta kusken till det.

5 Hadrianos 8% har inte startat på ett tag men rapporteras träna bra och kan öppna hyggligt så från bästa tänkbara spår bakom bilen ska han räknas vid bredare gardering.

4 Take It Easy On Tour 6% kommer från storstall som iofs inlett året kallt men bra spår och bra kusk gör det ändå aktuellt.

Ranking: A 3. B 6.2. C 9.8.5.4.1.11. D 7.12.10.

Avdelning 6.

Klass 1 och voltstart där ett par av dom mest betrodda har fått bakspår och den tredje låg på lite i ledningen sist, så det är läge att gardera på här. När man börjar strecka så inser man att kanske är ingen helt chanslös i loppet så det är inte fel att strecka samtliga här. Speciellt då det är troligt att en av dom mest betrodda vinner sista avdelningen så är det här pengarna ska fördelas och utdelningen ska avgöras.

3 Grevin Sisu 19% låg på i ledningen sist men gick undan ändå, dock var den stora favoriten han slog den gången väldigt blek för dagen, (vilket många i Melkkos delvis infektionsdrabbade stall varit på slutet,) i övrigt mötte han inget då, så det kanske inte sa så mycket. Han står dock bra inne i loppet och ska kunna ta ledningen här vilket gör honom till hästen för övriga att slå.

12 Vicar 17% var favorit på dom tidiga kupongerna i veckan, trots sämsta utgångsläget och går nu upp i klass. Visst kan han vinna loppet men det finns också risk att Örjan väntar lite för länge och det blir för långt fram.

8 Marcos Gallon 20% är loppets knappa favorit trots att han står stenhårt inne och startar från ett stängt spår. Spår åtta är kul på V75 om man hittar en skräll som ska få fint smyglopp och om ettan är spetsbudet så det finns chans att komma igenom bra, nu stämmer inget av det. Som favorit är det givet att gå mot och hoppas han sitter fast så rankas ner på dåligt spelvärde.

6 Ara 6% och 7 Daysofourlives 8% har båda springspår och lär komma iväg bra med kuskar som inte är rädda för att sända från start. Kan utmana om spets och den som kommer dit har bra chans men även rygg på ledaren fungerar bra så klart då upploppet är långt och luckor kan uppstå.

2 Gorgeous Lime 1% har ett okej startspår i volten och med Magnus A är det lika bra att varna för denna tidigt. Hästen vinner inte så ofta men är ganska bra och körs oftast av sämre kuskar så klart intressant med toppkusk. Tar man med Magnus A med skrällar där man garderar brett så lär man sätta några sådana under året är min känsla.

10 Danilo Brick 16% är kanske fältets bästa häst till kapacitet och inledde treåringssäsongen bra med tre raka segrar och kvalade sedan in till Svenskt Trav-Kriterium där Inti Boko vann före Campo Bahia, så stark kull. Sedan har det strulat mycket med en misslyckad fyraårssäsong men ett strakare halvår bakom sig nu, mot äldre gör att han står bra inne i Klass 1 där han redan hunnit med tre starter. Tvåa i ett av försöken från bakspår, då han var jämnt spelad med Gooner (som hade spetsläge då) och sedan kom han bort i finalen från bricka 8 och ska passas tidigt i det här loppet.

Ranking: A 10. B 7.3.12. C 6.8.2.5. D 1.9.11.4.

Avdelning 7.

Se ”Gå kort!”

1 Gooner ledde ett långlopp från start till mål på V75 i december, då i Klass 1, så står hårt inne som ny i klassen. Kan få rygg på Marschall Match och blir det då tryck på loppet så kan han få lucka till slut och överraska här då Wäjersten har grymt bra form på stallet.

12 S.G.Charpentier 3% har gått framåt ytterligare i sin nya regi och har bra skalle med 14/45 varav 5/12 för sin nya tränare. Galopp i volten sist så klart plus med auto nu även om spåret är riktigt risigt. Har kommer garanterat plocka ner många till slut över det långa upploppet och hamnar han inte sist så finns chansen.

8 Kaptah 1% gillar jag och har nämnt som skrällbud här flera gånger och han gick dött lopp med 6 Twinkle Face 3% från dåligt spår näst sist och även om han fått kallt spår så tror jag han kan vara långt framme om Erik har lite tur och ger honom rätt ryggar på vägen.

3 Royal T.N. 1% får Magnus A upp och här är både häst och kusk i toppform så garderar man bredare måste ekipaget med från bra läge trots att han står stenhårt inne i klassen.

Ranking: A 2. B 7. C 1.3.12.8.4. D 6.10.5.11.9.

Stora systemet

Avd.1: 4.5.

Avd.2: 3.4.10.11.15.

Avd.3: 11 Bokli Rapp N.O.

Avd.4: 2.7.

Avd.5: 2.3.6.8.9.

Avd.6: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.7: 2.7.

2880 Rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5 Merritt

Avd.2: 3.4.7.10.11.15.

Avd.3: 11 Bokli Rapp N.O.

Avd.4: 2 Disco Volante

Avd.5: 2.3.6.8.9.

Avd.6: 10 Danilo Brick

Avd.7: 2.7.

60 Rader som kostar 30 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se