Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express på Åby och Solvalla 20/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Bästa Spiken!

Försökte fälla 10 Demon Ima sist på V75 då det var lite vingelläge och megafavorit, men han löste uppgiften lätt med att sticka till spets för att sedan stå emot lite tryck på vägen och gå undan i bra stil. Då var han streckad till nästan 72% och den här gången bara strax över 60% på tisdagskvällen och borde väl närma sig 70% när det är klart men fortfarande vettig spik även då. Nu är det spårtrappa där han inte möter mycket hårdare än sist men framför allt är han betydligt tuffare än klassen han är kvar i och tränare och körsvennen Johan Untersteiner låter fortsatt väldigt uppåt. 

 

Gå Kort!

I femte avdelningen sticker några ut rejält och favoriten drar mycket strecken men det är befogat, då loppet är väldigt skiktat och det ska räcka med få streck här. Vad man ska tänka på här är att dom på tillägget startar 40 meter efter startfållan. Men dom där framme är ungefär Klass 2-hästar mot Silverhästar på tillägget om man ska sätta in dom i V75-klasser och dom där bak ska ha bra chans att ta in försprånget. 

7 Ivory Di Quattro har inte startat sedan augusti men det var då final i Bronsdivisionen och innan var det några bra insatser i tuffa gäng. Har vunnit 9/18 sedan hon kom till Bergh förra sommaren och har 12/31 totalt, så när han nu går ner i klass så ska hans vinnarskalle ha bra chans att fälla avgörandet här. Har gjort några mindre ingrepp i sina knän så är uppfräschad rejält inför detta och man vill se att det är form på gång för att han ska ner till Frankrike sedan om allt är bra här. 

8 Fabio De Pervenche kommer från stall i form och nu har den här fått två lopp i kroppen i sin nya regi. Att Marc Elias kör nu igen är stort plus mot när Conrad kör själv och det är intressant häst som kan vinna om favoriten behöver ett lopp i kroppen. 

Tänkbart lås på dom två men kanske streckar jag någon till här, mer om motbuden nere vid avdelning fem. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

6 Baron Frontline har ett statistiskt bra spår på Åby och Bergh kör sig nog till ledningen tidigt då det är lite enklare motstånd innanför. Från spets blir han hästen att slå och om favoriten kommer bort kan han leda runt om. Kuskplus då Bergh kör själv nu men lite överstreckad på 20% på dom tidiga kupongerna. 

7 Mystic Mom gick bra sist från samma läge och får lite kuskplus nu även om Kevin körde bra förra gången. Det är dom här två nämnda som streckas mot favoriten och ska man gardera så ta någon mer, jag har ett kul motbud som är tänkbar.

9 Bring Me Bajern tyckte jag var streckvärd i samma lopp som Mystic Mom var tvåa ifrån samma läge sist, då stod han sämre till, i tredje ledet i den spårtrappan och var fyra i mål. Bättre spår nu och kuskplus som ospelad är han aktuell igen vid gardering. 

Ranking: A 10. B 6.7.9. C 5.4. D 3.8.11.1.2.

 

Avdelning 2.

Stolopp för nyblivna fyraåringar och det är så klart ovisst då det inte är den tiden på säsongen dom ska vara som bäst. Nu kommer dock flera av dom med form så det är väl anledningen till att dom startar på. Dom har väl tjänat lite mindre än man hoppats på under treåringssäsongen och ska väl få lite fler lopp med hårdhet inför det här årets större lopp. 

6 Blaze Kronos är väl rätt favorit då hon kommer med bra form men blir kanske lite för stor favorit med flera startsnabba invändigt. Nu är det så litet fält så man hamnar väl bra på det oavsett. Halsoperationen i höstas gav bra effekt och hon tar säkert ytterligare kliv med starterna i kroppen så måste räknas med riktigt hög vinstchans. 

2 Destiny Laughed är startsnabb och får Örjan upp nu så kommer nog köras i ledningen här om man kan svara upp alla. Det kan bli bike på till den här starten vilket gör det extra intressant. 

3 Finland mötte en del hingstar och valacker under treåringssäsongen i bland annat Treåringseliten under Elitloppshelgen så ska väl vara härdad och har fått med sig lite dåligt med pengar under säsongen. Mötte äldre i comebacken sist och går säkert framåt med loppet i kroppen.

4 Sashay Kemp är startsnabb och ska hamna bra på det, kan hjälpa till att ställa till det för favoriten med. Stallkamrat till värsta motbudet mot favoriten och ska väl inte kriga med den om spets. 

5 Keepsake Boko nu kör tränaren, Goop själv men stallet har ingen årsseger ännu efter 22 starter så frågetecken för formen på hästarna därifrån. Hon har haft bakspår flera starter i rad och bättre läge nu gör att det kan vara tänkbart att ta med henne med. 

Ranking: A 2.6. B 3. C 4.5. D 1.7.

 

Avdelning 3.

Stolopp i kort distans igen och det är åter ett litet startfält där man inte riktigt vet om favoriten räcker mot det här motståndet i Sverige. Det är väldigt öppet lopp där det inte behöver vara fel att strecka samtliga. 

4 Danielle D.D. blir för stor favorit när hon nu möter betydligt hårdare motstånd än. Hon är van vid i Danmark. Vinsterna har tagits på barfotabalanser och skor på är så klart ett stort frågetecken, kanske ett minus så klart överstreckad och given att gardera.

2 Beluga West drar en del streck och har varit ute mycket i V75 på slutet så kanske möter lite enklare motstånd nu och då borde vinstchansen vara bra nu. Stuken sedan sist, för korsförlamning, som gick över fort och hon ska inte ha missat mycket jobb.

6 Omega Superstar står väldigt hårt inne i loppet men Bergh vet nog vad han gör och många lopp vinns från bricka sex på Åby så helt borta är hon inte. 

5 Appaloosa har bästa startspåret bakom bilen och kommer från vinst så tänkbar vinnare här.  Tränaren och kusken har börjat året oerhört bra så toppform där. 

3 Vera Spiro är ostreckad men rejält kuskplus och bike på till den här starten är så klart intressant. Omlagd träning där det ska vara bra i jobben inför detta och någon form av stängt huvudlag till den här starten är också positiva grejer. 

1 Alicia Bore är startsnabb och på Åby kan det ju vara extra gynnsamt att köra i rygg på ledaren så det skulle kunna vara tänkbar jätteskräll över open stretch. 

Ranking: A 4. B 5.2. C 1.3.6. D 7.8.

 

Avdelning 4.

Tredje kortloppet i rad inom V86 med åter en stor favorit där det kanske är läge att gardera igen. 

2 B.G.Pastor Jonte har varit fin vid två raka vinster och kanske bara är bäst igen men går upp i klass för varje start och är väl inte startsnabb nog att vara med i spetsstriden. Intressant är dock att det är Magnus A upp nu men jag garderar nig den här gången trots allt. 

5 Armstrong Louis kan ta spets från bästa tänkbara startspår över favoritdistansen och det kanske blir lite ändringar i huvudlaget här. Kan leda loppet runt om. 

6 Mister Donald här behövs kanske ett lopp i kroppen innan han ska vara på topp efter ett års tävlingsfrånvaro. Nytt med kortlopp och Goops stallform är inte bra så får rankas ner något snäpp men tidig vid gardering då loppet är ganska tunt.

9 She Follow Me hade kunnat vinna loppet sist med lucka i tid enligt tränare och körsven, och såg det också ut från sidan. Marcus B Svedberg har bra statistik som både tränare och kusk och den här är i bra form viket gör att hon ska räknas med skrällchans trots bakspåret. 

3 Ten Times är startsnabb över passande distans och kanske kan få rygg på ledaren och då går det att vinna loppet om luckan kommer. 

Ranking: A 2. B 5.9. C 6.3.11.4.7. D 1.8.12.10.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

1 Millmighty drar mycket streck då det blir norskt huvudlag och lättning i balansen, från järn till aluminium nu och man ska ge hästen chansen. Kommer väl kunna gå sitt eget tempo i ledningen men med bara ytterligare fyra hästar på grunddistansen så ska det nog inte kosta allt för mycket för tilläggshästarna att ta in sitt extra långa tillägg och sedan ska deras hårdhet kunna fälla avgörande till slut. Många låser på dom två mest betrodda och den här verkar stiga i procenten så det känns som det blir dåligt spelvärde på den här och av den anledningen rankar jag ner honom lite. 

9 Smokey Herman är mer intressant som tredje streck då han är uppfräschad sedan sist och gör comeback nu, där det kan räcka direkt. Han står bra inne i loppet och vann direkt i fjol med samma längd på vinteruppehållet och skor på, så ska kunna leverera även nu. 

Ranking: A 7. B 8. C 9.1. D 6.4.2.10.11.3.5.

 

Avdelning 6.

2640 meter med 11 ekipage spridda på två startfållor och då det inte är fullt fält så måste tilläggshästarna ha bra chans att runda dom på startfållan. 

9 Electrical Storm gick bra bakom dom som var före i ett ganska fint lopp i Silverdivisionen på V75 sist. Enklare mot nu och ska väl bara vara bäst då det är ett par bra hästar mot som har frågetecken för formen. Mattias Djuse kör själv nu och vann sista han körde honom så inget minus och distansen är bra nu. 

8 Global Undecided är kanske den med bäst kapacitet här men trivdes nog inte med skor på underlaget sist så tveksamt hur det ska fungera nu. Det är länge sedan han hade full form så svårbedömt den här starten även om det är rätt motstånd. 

2 Young King hade nyttig form under hösten och gjorde ett bra lopp i början av november när han slog Västerbo Pokerface. Nu verkar han gått ur formen lite och då är det tveksamt om han kan stå mot dom bästa där bak. Behöver bli släppt till ledningen och få bestämma en bit men överstreckad. 

10 My Dream Art har bytt tränare och gör debut i ny regi nu vilket så klart är intressant. Låg procent på häst med bra kapacitet och tänder han till med miljöombytet så duger han bra i loppet.

6 Armangnac gör comeback här men har ett bra spår och Goop kör själv så spetschansen är bra och därmed finns så klart viss vinstchans men ska nog vara närmare 10% för att det ska vara riktigt intressant. 

7 Madronjo har springspår och kan han hitta vettig position så kanske man kan ta med honom som tänkbar skräll. Han har matchats hårt och nött på överlånga distanser och då det är lite tveksam form hos några av motståndarna kan han överraska. 

Ranking: A 9. B 8.2. C 10.6.7. D 11.1.5.4.3.

 

Avdelning 7.

Lågklassigt lopp där favoriten fått bakspår och då är det givet att gå mot eller åtminstone gardera med några stycken. 

9 Flirting Diamond är ganska klar favorit i loppet trots bakspåret. Jag trodde på honom sist och borde kanske varit betydligt närmare dom där framme för att man skulle känt sig helt nöjd, när han ändå fick bra draghjälp ute i tredjespåret, av vinnaren av loppet. Uhrberg har inlett året bra framför allt som körsven, med sju vinster på 29 starter men bakspåret gör dock att jag rankar en annan före då han inte riktigt avslutade så bra som jag hade hoppats sist. 

5 Cosmic Photo är man nöjda med i träningen och han är startsnabb när han kliver iväg så kan kanske komma till ledningen här. Har galopperat bort mycket pengar i karriären och felfri med spetschans är han hästen att slå så klar förstahäst i loppet och tänkbar chans-spik. 

10 Nelle Atticus Lane får Jepson upp här som har kört hästen ett par gånger tidigare och dom har vunnit båda dom starterna tillsammans, så klart plus. Han är behandlad efter förra starten och har tränat bra efter det och tränaren var framför allt nöjd med intervallerna i torsdags. 

6 Edler har ett spår som fungerar på banan och hästen har nyttig form. Tio starter bland om tre främsta på karriärens 14 lopp där dock sju av dom är andraplatser så frågetecken för vinnargnistan men aktuell vid bredare gardering här. 

7 Fajm Composite kommer nog att stiga en del på procenten då många varnar för henne här. Det är ett sto i öppen klass där stallet hade vinststatistik på 5% under fjolåret och det kanske inte räcker att eventuellt hänga på en bike här, från kallt läge. Men utrustningsändringen bör nämnas i ett väldigt dåligt lopp. 

Ranking: A 5. B 9.10. C 6.11.4.1.7.12. D 2.8.3.

 

Avdelning 8.

Ett ganska öppet stolopp avslutar omgången där favoriten blir ganska stor och det är tveksamt från bakspår även om hon är tidig så är garderingen given. 

9 Matilda Cash är loppets klara favorit och segerreceptet sist stavas bike, det blir den på igen nu och då kan det så klart bli vinst även nu. Goop har dock inte vunnit lopp i Sverige i år varken som tränare eller kusk så kall form på stallet oroar så klart. Under dagen har han flera fina chanser och segernollan bryts kanske under dagen men kallt att gå på som favorit från bakspår i jämnt lopp. 

6 Briljant Sensation är nog den som är bäst för dagen av framspårshästarna och har flest startpoäng i loppet. Första gången Adielsson upp nu och från spår en bit ut i banan lär det väl bli laddning, då kan man kanske komma hela vägen till ledningen. Kommer man till ledningen så är det hästen att slå och jag rankar henne först då även tål lite jobb i spåren så skulle hon missa spets ser jag det inte som kört. 

11 Iceland Radio ska eventuellt tävla med bike nu vilket är intressant så klart. Varit ute i stenhårda lopp på slutet och sist avslutade hon bra i skymundan, där Kali Smart gick svenskt rekord i ledningen. Rätt klass nu och då kan det fungera trots bakspår även om tränaren, Melander har inlett året kallt. Bara en vinst på 31 starter kan det bli ändring på idag då han har många hästar till start men man vill ju se lite stallform innan man rankar allt för högt upp. 

1 Inshallah har bytt tränare inför den här starten och gör comeback efter nästan ett års frånvaro. Snällt upplägg aviserat men skulle hon få rygg på ledaren eller tredje invändigt kan hon så klart vinna loppet om luckan kommer till slut. Rejält kuskplus är så klart intressant. 

5 Janis Joplin Boko har bästa startspåret och hade gott om krafter sparat sist. Gången innan hade hon inte ätit och druckit som hon skulle så den nollan är inget att säga om. Jag tippade henne tidigt här, då hon vann 16/12 och nu är det kanske dags igen. 

2 Smaragd Norrgård vann sist från bricka 12 på Eskilstuna, då gick hon första gången med urryckare och det gav bra effekt, så går hon igen nu. Tuffare mot nu men räknas om man garderar brett här. 

4 Gloria Sisu är startsnabb och skulle kunna vara den som tar ledningen till en början för att kanske släppa till Briljant Sensation och kan därmed få rygg på en bra ledare. Kommer luckan till slut så skulle hon kunna vara en jätteskräll även om hon vinner väldigt sällan. 

Ranking: A 6. B 9.11. C 1.5.2.4.3. D 10.12.7.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 10 Demon Ima

Avd.2: 2.3.4.6.

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.7.8.

Avd.4: 2.5.6.9.

Avd.5: 7.8.9.

Avd.6: 9 Electrical Storm

Avd.7: 5.9.10.

Avd.8: 6.9.11.

3456 rader som kostar 864 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 10 Demon Ima

Avd.2: 2.3.6.

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.

Avd.4: 2 B.G.Pastor Jonte

Avd.5: 7.8.

Avd.6: 9 Electrical Storm

Avd.7: 5 Cosmic Photo

Avd.8: 6.9.11.

108 rader som kostar 27 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.