Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Bjerke och Solvalla 13/1

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

V86-Express ska saxas med norsk bana under flera tävlingsdagar framöver, då det sent förra året öppnades för spel från Norge i V86 så blev det här en naturlig följd. Problemet är dock att man har extremt dålig koll på norska hästar i låg klass och det norska lopparkivet är inte tillgängligt för svenska spelare vilket gör det väldigt konstigt. Norge saknar också vagninfo och har inget barfotaförbud men har ändå inte behövt anmäla vilken balans det är tänkt att tävla på så det är rent fiasko till starten den här veckan. Vi gör ett försök att skriva lite om loppen men avstår att göra en ranking den här veckan då det går på Bjerke och Solvalla med spelstopp 20:30. 

Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Det är vinklad startbilsvinge, vilket ger lite större andel vinnare från spår 7 och 8 bakom bilen än på banor utan den detaljen. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer, men bara autostartslopp den här veckan så inget att gå in djupare på. I övrigt så har Norge förbud mot körspö, men här är alla hästar vana vid det då det inte är några svenska ekipage på besök i Norge nu och det kan vara covid som sätter käppar i hjulen för det. 

Solvalla är alla bekanta med och banan har strax över medellångt upplopp med sina 196 meter, ingen vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till.

 

Spikförslagen!

Nämner tre tänkbara spikar i omgången där jag förmodligen kommer att gardera en av dom till slut med en eller ett par hästar, så håller spelförslagen lite mindre för att ha utrymme att lägga till streck på andelsspelen. 

1 Staro on the Rocks är en nybliven fyraåring som är tidig i utvecklingen då det han varit över i USA för träning och några starter som tvååring. Nu är den i Frode Hamres regi som det går väldigt bra för som både tränare och körsven. Häst, tränare och kusk med hög segerprocent på alla tre posterna, så att säga, är så klart positivt. En månad mellan starterna nu men vunnit direkt med det upplägget ett par gånger tidigare så det ska inte spela någon roll. Han vann sist från utvändigt ledaren i liknande kortlopp, som det är nu i första avdelningen. Här är det bara sju hästar till start så även om någon skulle vara snabbare från start lär det finnas chans att hitta ut i bra slagläge med bara sex konkurrenter efter tre tidiga strykningar. Bike på är också plus.

8 Opalis står riktigt bra inne i sin spårtrappa då det bara är åtta hästar till start efter en strykning och ett litet fält från start. 270 tkr mer på kontot än närmast streckade häst i loppet och det borde vara mer hårdhet i den här än övriga. Alltid fördelaktigt med lite sämre läge från start i en spårtrappa för att sedan bli nedstruken spår, det gör att man står betydligt bättre än beräknat även om spår sju bakom bilen inte är bra. Sybille Tinter har börjat året sylvasst med fyra segrar på stallets åtta starter i år och nu är det rejält kuskplus till den här starten. Klart bra vinstchans i andra avdelningen och till klart vettig procent. 

4 Global Winner är Nurmos bästa chans i omgången och visst har han inte så många till start ännu men dom som kommer ut är allt som oftast i riktigt bra form direkt i år och stallet har tre vinster på årets åtta starter. Räkna alltid med toppchans från det stallet och den här är startsnabb så från perfekt startspår så kan det bli spets och slut. Ge inte upp om han inte kommer dit då han vann ett par lopp på V75 från bakspår under fjolåret och stark är han så det räcker till att vinna detta från utvändigt eller ännu sämre position. 

 

Gå Kort!

Tredje avdelningen är ett kallblodslopp i ganska skiktad klass där ett par, tre kanske fyra höjer sig rejält och det är väldigt liten chans att det går utanför dom. Jag spelar med dom tre mest betrodda då det finns bra spelvärde i framförallt loppets tredjestreckade häst. 

3 Reime Kongen är nog inte långt efter dom mest betrodda här och då det är hög galopprisk på favoriten så kan det bli bra för denna. Hästen vann 5/19 i fjol och körde in över 300 tkr och har sina senaste starter från usla spår så klart bättre läge nu. 

5 Professor Ö.K. är väldigt stor favorit men galopperar oerhört ofta så favorit i klar fara trots bra utgångsläge och kanske överlägsna fartresurser. Även om han vann ett par starer i början av förra året så är det ändå tveksamt med årsdebut efter två månaders uppehåll och jag garderar som sagt med minst ett bra motbud, kanske två även om jag förstår att den här är väldigt bra för klassen om den håller sig till trav.

8 Frier Birk körde in nästan 400 tkr under fjolåret och vann 8/22 starter, en del i monté i lättare gäng men det är starka papper ändå. Blir tredjestrecket trots spåret, men det brukar ju som bekant ha lite mindre betydelse i kallblodsloppen, speciellt med så här litet startfält. Vill man chansa bort en av dom så är det kanske den här på läget ändå och spela med bara mina två första streck. 

 

Avdelning 1.

Se ”Spikförslagen!”

 

10 Fogueux har bakspår men i så här litet fält så behöver han inte hamna så kallt på det och den här vinner en del lopp. Tätare starter nu med ett lopp i kroppen så är han nog på gång här och får ses som värsta motbudet. Galopp från start sist oroar så klart men han ställde sig efter en bit och kördes sist invändigt fram till sista svängen där han sedan flög förbi större delar av fältet till en tredjeplats. (Står dock inte galopp i programmet)

8 Ethoca blir väldigt gynnad av tre strykningar och kommer därmed ner på bästa spåret, fem, så måste ju räknas tidigt vid gardering. 

3 Key To Happen är intressant som startsnabb från klart bra läge så ska räknas som en given utmanare på läget, men kommer från galopp så frågetecken för formen. 

 

Avdelning 2.

Se ”Spikförslagen!”

3 Imakeyouproud är startsnabb och kan snuva den klara andrahandaren 1 Grevin Sisu på ledningen som då kan bli fast invändigt. 

9 C.R.Nobless kommer från vinst och vann på Solvalla förra året i samma vecka, så fungerar med skor och trivs vid årstiden och ska räknas på det. 

 

Avdelning 3.

Se “Gå Kort!”

9 Finskog Nox drar lite streck med bakom den betrodda trion men den här blir gärna bara tvåa och från bakspår betalar jag inte för honom då han står hårt inne i propositionen. 

 

Avdelning 4.

K500-lopp i låg klass och det innebär att kuskarna bara fått ha gjort 500 lopp eller mindre under föregångna år, vilket är ganska mycket och man måste varit född -91 eller senare vilket är lite omgjorda propositioner än dom vanliga lärlings-loppen. Det är kul med lite olika propositioner och där man inte kan harva på i lärlingsloppen upp i åren utan det finns många fler varianter på loppen nu mera. Oftast är detta en typ av lopp det har lite högre chans att skrälla och bred gardering kan vara på sin plats här även om det är en ganska stark favorit. 

1 Power Blaster gick i bike sist och vann i bra stil efter körning i loppet så måste räknas med hög vinstchans även nu, då han kanske kan hålla upp sitt innerspår här. Körsvennen är duktig i sammanhanget med helt okej segerprocent och det skulle kunna vara en alternativ spik för den som vill snåla i annars öppet lopp. Några ganska startsnabba utvändigt och att det ibland kan bli lite oväntade körningar i den här typen av lopp gör att man kanske ändå vill gardera. 

5 Oliver Hall har bästa spåret bakom bilen och har en av två kuskar i fältet som vunnit lopp redan i år. Hästen har dessutom gått bra för honom ett par starter i rad på slutet även om inte är klockren i travet och han är ofta ganska betrodd i loppen så det finns nog bra kapacitet för klassen när han väl fungerar fullt ut. Åtta gånger bland dom två första på sina 11 starter är bra men tyvärr fler andraplatser än vinster, men stämmer det kan vinsten komma nu då han lättas lite i balansen i fram. Han är dessutom åtgärdad sedan sist vilket är positivt och det är tänkbart att låsa på den här tillsammans med favoriten.

9 Genie Am är bäst av dom från bakspåren och med Rosleff upp är detta den andra kusken som vunnit lopp redan i år. Hästen kommer från vinst från rygg på ledaren och skulle man kunna följa favoriten i starten kanske man kan hålla rygg på den och få ett lopp bakom favoriten i spets. Blir det tryck på loppet så kan hon vinna igen med lucka, som kan komma i just den här lopptypen.

6 Upside Face har frågetecken kring formen då han galopperade i sina två starter i december, varav den senaste i strid om en topplacering. Han hade ny balans då vilket inte föll väl ut så det ändras tillbaka till den här starten och går han felfritt är han en utmanare här. 

4 Loveyoucus har ett par vinster i raden och inte mycket att säga om att han blev oplacerad sist då han hade kass startspår mot hårdare motstånd. Tillbaka i ordinarie klass nu och ett av dom bästa spåren från start gör att han måste räknas mycket tidigt nu. 

 

Avdelning 5.

Här är det en konstig favorit på dom tidiga kupongerna och fortfarande ganska stor vid nära 1,5 miljoner i omsättning och läge att plocka bort den överstreckade och spela med två eller tre andra streck. Garderar jag vidare blir det en fjärde häst eller alla, då det är litet fält och ingen känns helt chanslös. 

1 Massive Speed är den märkliga favoriten där tränaren säger att han inte ska kunna ha något med spetstriden att göra men hoppas ändå han kanske kan få rygg på ledaren. Rankas ner ordentligt på dåligt spelvärde och är bara med på kupongen om alla är med då han riskerar att hamna tredje invändigt med några startsnabba utvändigt. 

2 Harley D.E. Frode Hamre tränar och kör, det räcker nästan så. Hästen vann 8/21 i fjol och från stallet säger man att han är bättre än raden då han tränar bra. Eventuellt ska man köra barfota runt om eller åtminstone barfota fram och han gick med skor runt om sist så fungerar det på banan skulle det så klart vara ett stort plus. 

6 Alpha Scarlet R.R. gick bra under sin fyraåringssäsong där han bland annat var bra som tvåa bakom Ecurie D. i november och kavalde in till Norskt Travderby i oktober, så ett klart starkt år bakom sig. Han måste stå bra inne i klassen och från stallet rapporterar Trond Anderssen att det är deras bästa chans för dagen och det blir bike och helstängt huvudlag. 

7 Dream Builder kommer från vinst på V75 under Winter Burst-omgången på Bjerjke 30/12 och duger bra även här. Rygglopp då och snabb avslutning så med litet fält kan han hitta ner någonstans igen och tar nog många i spurten igen. 

4 Personal Goals fick en nytändning i fjol, som sjuåring då han vann 4/17 och sprang in 350 tkr vilket är starka papper. Från bra spår och i kraft av sin startsnabbhet så måste han räknas med viss chans här vilket gör honom till det tänkbara fjärde strecket i loppet. 

 

Avdelning 6.

Se ”Spikförslagen!”

Andrahandaren, 2 Digital Class, känns lite överstreckad på dom tidiga systemen och ska man gardera här så leta djupare i strecklistan. Hon är ett sto i öppen klass och även om har vunnit mot hingstar och valacker någon gång så togs ändå dom senaste vinsterna i stolopp. Hon ser ut att nöja sig med att bli tvåa i loppen, väldigt ofta, även då det ser ut att vara bra vinstchans. 

1 Marrakesh är det stor risk för att bli över från det här spåret och man säger från stallet att han behöver nog ett par lopp i kroppen för att vara på topp. Samtidigt säger man också att han är lika bra som deras andra häst, favoriten, och att det kan bli googles och bike så det indikerar ändå på att man ska ge honom chansen här. Han har svårt att komma med i loppen i klassen han är i då han har dåligt med stratpoäng så här kanske man vill ha en så bra placering som möjligt vilket innebär att han kan vara rejält iordning inför detta. 

9 Stud Muffin gick väldigt bra för sin gamla tränare Flemming då han bland annat vunnit V75 över 3000 meter på Åby. Nu är han gjort några starter i sin nya regi där han vunnit lopp i monté och får nu Magnus A upp som kan vinna med allt för dagen. Litet fält och då kan man komma bra på det som ensam häst från bakspåret så tänkbar skräll trots läge och motstånd. 

5 Deede Star galopperar ofta men vinner oftast loppen han inte galopperar i med 8/20 och bra spår nu så kan han inte räknas bort vid gardering trots att det var länge sedan han gick ett helt lopp. 

 

Avdelning 7.

Svårlöst lopp där favoriten är för stor och jag förordar streck för samtliga och hoppas att favoriten kommer bort. 

2 Brage Hindö verkar en del gå på och spikar då det är svårt lopp annars Hamre har så klart en bra chans igen här då hästen har 7/12 i fjol och 15/60 totalt men går kanske upp lite i klass nu. Många startsnabba i rivigt lopp över kort distans och det kan bli bra tryck på loppet vilket oftast gör det ovisst. 

5 Delight Classic vann i bra stil på V75 under Winter Burst-omgången på Momarken då 4 Bianca Sisa fick en konstig galopp mitt på uploppet. Båda måste räknas här då dom var en bit före övriga den starten och har bra spår bakom bilen för båda nu. 

 

Avdelning 8.

Ett öppet lopp över lång distans där jag nog kommer att strecka ganska många ekipage då det är kul att sitta med många streck i sista avdelningen om man sitter med alla rätt fram hit. 

7 Vavin Love är loppets favorit och måste väl med på det fina kuskpluset. Är nog ändå van att möta enklare och från ett svårt spår bakom bilen är det bara en i mängden och ska väl rankas ner något på dåligt spelvärde. 

6 Worrywart tycker Rikard N ska vara en bra chans mot lämpligt motstånd så måste räknas tidigt då han lär köra offensivt och ge honom chansen om han nu tror på den. Var ute i en tuff spårtrappa på Axevallas jackpot-omgång 31/12 och går ner lite i klass nu där han står riktigt bra inne på pengarna. 

1 Cash Cowboy höll upp innerspåret sist och kan göra det igen då kanske inte allt för många laddas över den längre distansen.

2 She Follow Me tränas och körs av Markus B Svedberg som har höga procent såväl som tränare som körsven och han kan överraska som satt fast med sparat sist. Bra läge nu att kunna smyga med och skrälla rejält. 

9 Cassius Ima är bästa hästen av dom från bakspåren och den åker med även om det är många bra på framspåren att runda och han har minst pengar på kontot så lite hårt inne. 

3 Raj´s Oh Lord har två bra lopp i kroppen med framskjutna placeringar efter över ett halvårs uppehåll innan det så går garanterat framåt med loppen i kroppen. Mikael J kör gärna vad som går från start med det mesta och kanske kan han få fart på den här från ett fint utgångsläge bakom bilen. Kommer man ner till innerspåret så finns chansen och Mikael har kört vid tre av hästens fyra vinster i karriären. 

8 Totte C.D. kanske Magnus A kan trolla med trots spåret. Smygform efter några tunga lopp och bättre än raden så räknas med chans över distans som passar honom.

 

Stora systemet

Avd.1: 1 Staro on the Rocks

Avd.2: 8 Opalis

Avd.3: 3.5.8.

Avd.4: 1.4.5.6.9.

Avd.5: 2.6.

Avd.6: 4 Global Winner

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.

Avd.8: 1.2.3.6.7.8.9.

2100 rader som kostar 525 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1 Staro on the Rocks

Avd.2: 8 Opalis

Avd.3: 3.5.

Avd.4: 1 Power Blaster

Avd.5: 2.6.

Avd.6: 4 Global Winner

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.

Avd.8: 1.2.3.6.7.8.9.

 

196 rader som kostar 49 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.