Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Bra form på spelet sedan jag haft ganska bra ranking under större delar av december framför allt utan att få till systemen riktigt så har redan ett streckspel av två gått in i år. Dock blev utdelningen låg på GS75 men med två favoriter som spikar rekommenderade jag att man spela för alla rätt bara så det ger 2,5 ggr utdelningen. På V86 brukar det kunna ge riktigt bra även om tre-fyra favoriter vinner, en rejäl skräll rensar bättre här än på något annat streckspel och jag provar nog att spela med tre favoriter som spikar då jag tror mycket på dom och bedömer segerchanserna för alla tre som mycket höga. Med tre spikar får man råd med fler hästar i dom andra loppen, jag bygger dock systemet lite mindre så att jag har utrymme att dubbla i något av spikloppen om det skulle komma sen info som oroar eller liknande. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen så kommer en stark favorit ut från Nurmos stall på Solvalla med Khilström bakom. 6 Hawk Cliff klev runt ungefär samma gäng från bricka 12 sist, över kort distans och nu betydligt bättre spår och mer tveksamt på flera av motbuden som var lite småintressanta sist. Ser ingen riktigt bra mot då det varit tveksam form på ett par av motbuden och värsta motbudet på pappret har fått sämsta läget, så chansen ska vara bra för favoriten här, oavsett position.

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen kommer omgångens näst största favorit ut och från springspåret är väl 6 Solkattens Ferrari det givna spetsbudet och därmed också given som favorit till vinsten. Det rör sig dock om låg klass och han har en del galopper i raden så inte helt att lita på här och garderingen är på sin plats. Kanske kan man gå ganska kort trots allt och försöka fälla honom med ett eller två motbud. 

7 Jerka Stinginledde karriären med tre raka vinster men har sedan matchats stenhårt mot kulltoppar så klart missvisande rad. Bland annat fyra i ett kval till Svenskt Travkriterium och var ute i Big Noon-Pokalen och Breeder´s Crown semifinaler så ner i klass nu och då ska det bita bra. Erik upp nu från springspår är en plusvariant och kanske kan han stressa favoriten i starten och till och med vara före den till ledningen. Klart spelvärd och kan leda loppet hela vägen om favoriten skulle komma bort. 

4 Duke Ratzeputz har allt som oftast dragit på sig en del spel för att sedan svika sina anhängare, men har då allt som oftast mött ganska fina kullkamrater i loppen. Nu står han med lite pengar tjänat inför sin femårsäsong och borde stå riktigt bra inne i klassen och ska räknas tidigt trots ett svårt fjärdespår i volten. 

 

Avdelning 1.

Ett lopp i ganska hög klass där flera intressanta hästar varit från lite under hösten och vintern.  

5 Love Håleryd har dock startat på och gjort det bra men här blir han nog ändå lite för stor favorit även om han ska vara favorit i loppet så väljer jag ändå att chansa med att ranka en annan etta. 

6 Sato är en hårding som gör comeback här igen och då det ofta strular för honom med freschören så är det bara positivt att det är första starten efter nästan två månader. Han vann direkt efter 10 månaders tävlingsuppehåll i höstas efter kastration med och det ska han blivit lugnare och stabilare på i träning så räknar med bra insats nu i mini-comebacken här. Är stark och oöm när han är i form så kan vinna oavsett position och i ett litet fält ska han inte hamna så dåligt på det från ett bra spår efter att han blivit nedstruken till fem.

4 Galantis matchades i stenhårda årgångslopp som unghäst och även om han var första oplacerade häst i finalen av Svenskt Travderby så gick han i mål med krafter kvar bakom hästar, efter att ha tappat en hel del på startgalopp och var före bland andra en felfri Power. Det blir missvisande rad när man matchats mot dom bästa i kullen hela tiden och han står nog bra inne i klassen som kommer att göra att han tjänar bra med pengar år och kanske vinner han redan nu. 

Kan bli så att jag garderar med ytterligare två lägesgynnade i 1 Yankee Boy och2 Hurricane River som båda står bra inne i klassen och duger bra. Tre eller fem hästar på kupongen är alternativen i mina ögon. 

Ranking: A 6. B 5. C 4.2.1. D 9.7.8.

 

Avdelning 2.

Se”Bästa Spiken!”

8 Hazard Boko har riktigt dåligt läge men är väl den av motbuden som håller igång formen bäst med ett par fina starter i Gulddivisionen mot hårt motstånd. 

4 Flash Håleryd trodde jag på mot Hawk Cliff sist men fick inte ledningen och tröttnade på resa utvändigt ledaren då. Är fortsatt bättre än raden och är startsnabb så kanske kan komma ner till plankan och om man då släpper till favoriten skulle det kunna vara tänkbar skräll från rygg på ledaren. Om favoriten har en dålig dag så kan även Stenströmers andra häst 1 Jula Downtonöverraska rejält från en ett fint smygläge. Var riktigt bra som unghäst då han bland annat tog sig till en stenhård final av Sprintermästaren men fick lite mellansäsong som femåring med bara åtta starter efter skadebekymmer. Lever han upp till sin kapacitet så duger han bra i det här gänget, men Stenströmer har varnat för stallformen då han haft lite infektioner i stallet och även om dom som startar nu så klart är friska kan det behövas något lopp i kroppen för att vara som bäst så klart. 

3 Carat Du Gotier var stor favorit mot böand andra Electrical Storm i sin senaste start där jag förordade den sist nämnda i tipsen och fick rätt. Visst var Melkos häst klart godkänd som tvåa då men det är kanske inte den där riktiga toppformen på en del från hennes stall heller efter en del problem med infektioner även i det stallet. Dom blir ofta överstreckade ändå på hennes fina segerprocent men se upp lite ett tag till med dom. 

Ranking: A 6. B 8.4. C 1.5.3.7. D 2.9.

 

Avdelning 3.

Spårtrappa med fina hästar för den relativt låga klass som propositionen är för och det gör kanske att det är läge att gardera en av omgångens största favoriter. 

7 Maestro Crow har varit i Johan Untersteiners regi sex veckor och tränar på bra. Han kommer nog väl förberedd då Sveriges kanske bästa tränare Petri Puro står för grundjobbet på denna kapabla valack som inte fått ut en bråkdel av sin kapacitet i intjänade pengar. Kanske är han så bra att han bara vinner loppet direkt och jag gillar att gå på hästar från en bit ut på vingen i spårtrapporna. Om jag spikar honom så får jag spela med tre spikar på systemet för att få med fler kantbollar övriga lopp men väljer man att försöka fälla den här så räcker det med två spikar och spela mer försiktigt i övrigt. 

13 Mr Can Trix gör comeback efter strykning i november för hälta men har tränat på bra efter det med ett vässande banjobb på Åby inför detta. Han har ettan högst upp i raden så borde vara väl förberedd och det ska kunna vara bra prestation att vänta direkt för att inte tappa för mycket startpoäng. 

4 Floyside Am gick bra sist och Arnqvist har bra form på stallet med redan en tränarseger i år efter två starter. 2020 avslutades också i fin stil med två vinster och en andraplats på sex starter i december. Senaste vinsten för Flyside var över just aktuella distansen 2640 meter på Åby med skorna på, i våras så samma förhållanden nu med bra utgångsläge kan bli ledningen runt om eller rygg på ledaren och lucka på stretchen. 

11 Bring Me Bajern har en bra spurt att tillgå och sett bra ut i biken senaste tre starterna så skulle kunna överraska om favoriten har en sämre dag. 

15 Barbaresco V.W. har haft en del dåliga spår på slutet och han tål en del och är inte borta trots läget. Två lopp i kroppen efter uppehåll och formen är nog nära. 

6 M.T.Nosler kommer från start I final på V75 i Klass 2 och inte säga mycket om att det bara blev sistapengen där från jobbigt startspår mot bra motstånd. Mika Aho firade nyårsafton med en V75-vinst som tränare så stallformen är klart bra och den här skulle kunna skrälla från ett bra statistiskt spår på Åby.

9 Digital Dominance gör sin andra start i nya regin här och såg fin ut med rubbet sparat bakom hästar efter invändig resa sist. Tänkbar skrällchans från vettigt smygläge.

Ranking: A 7. B 4.13.15. C 11.6.9.8. D 1.2.10.3.5.12.14.

 

Avdelning 4.

Vidöppet lopp i väldigt låg klass med fjorton ston över två startfållor där flera av dom betrodda har tveksamheter hos sig gör att jag förordar att spela med streck för samtliga hästar här. 

Den som måste spara streck chansspikar favoriten, 11 Carry Cash då hon är bra och vinner lite mer gärna än många andra av märrarna i fältet. Dom flesta segrarna är tagna då hon fått ta över ledningen tidigt och lite svårare att komma så bra på det nu gör att jag gärna garderar. Hon har dock vunnit ett par lopp från utvändigt ledaren med så hon tål nog lite andra upplägg med än bara ledningen men ska nog vara med där framme för att komma till sin fulla rätt. Anmäld med bike som vid segrarna sist och för tre starter sedan så det är ett stort plus då många växlar ner i vagn vid voltstart och det borde funka från spår tre. 

Dom två betrodda på grunddistansen 5 Bitchie och 3 Xanthis Fantasy kommer båda utan seger i sina respektive karriärer efter 10 och 11 starter, så det är tveksamt till höga procent även om dom ska räknas tidigt vid gardering. 

12 Janis Joplin Boko rankade jag tidigt i dom två första starterna i Sverige men sist var det för dåligt läge i hårt gäng. Nu går hon ner i ordinarie klass igen och då räcker hon nog bra men spår fyra i volten med Hannu Korpi kan bli vingel och hon är överstreckad nu. 

1 Enjoy´s Corrida är startsnabb och får bra smyglopp härifrån vilket gör att hon ska räknas med skrällchans.

Två av Melanders tre hästar i loppet är intressanta då dom satt fast med mycket sparat sist. 10 Visual Condition och 13 Sideslip har båda mött ganska bra motstånd som fyraåringar och står bra inne i klassen på tillägget här så ska räknas ganska tidigt vid gardering. 

7 Harriet Web fick med sig en femteplats på V75 sist från rygg på ledaren där hon tröttnade en del till slut. Två raka lopp på V75 på slutet och ner i ordinarie klass nu gör att hon kanske fått lite hårdhet av loppen. Hon är startsnabb och från springspåret kan hon få bra position och skulle kunna överraska. 

Ranking: A 11. B 3.1.12.10.5.13.7.2. C 9.6. D 8.14.4.

 

Avdelning 5.

Kortlopp på Åby i ganska låg klass och här kan det vara läge att hitta rygg på ledaren och spurta vasst på stretchen. 

4 B.G.Pastor Jonte kommer från vinst och är en kapabel häst för klassen som nu får kuskplus i Bergh upp. Kanonspår bakom bilen över den korta distansen och Bergh lär väl köra offensivt för att ta över ledningen och då kanske loppet bara är över. Vinsterna har Pastorn dock tagit på medeldistans och vid sin första vinst var då man ryckte skorna första gången. Det ser ut att kunna vara häst som är klart gynnad av den balansen även om han vann med skor på sist. Några galopper i historiken oroar också då han är favorit och sist var det enklar mot vid knapp breddloppsvinst så garderingen är nog på sin plats här. 

8 Sobel Nils var favorit fram till tisdag kväll trots sitt usla startspår och han är startsnabb så man kör säkert offensivt. Det är dock vingelläge från spår så långt ut och han vann inte lopp på förra säsongens sju starter så klart överstreckad med tanke på spåret. Bra form på slutet så ska väl med vid gardering men inte mer än så.

6 Listas Terminator blev tempotorsk i kön sist efter att hamnat sjätte utvändigt mot ganska bra motstånd för klassen, så inte mycket att säga om. Hittar han ner och får ett rätta ryggarna kan han avsluta vasst till slut. Gick bra vid samma årstid i fjol med ett par vinster så fungerar på skor och trivs med lite kallare väder och banor. 

2 Emma Häggenäs är startsnabb och kommer hon förbi den invändiga kan hon få loppet i rygg på favoriten. Kommer hon inte förbi så kan hon kanske krypa ner invändigt få tredje invändigt och om det blir fart på loppet går det vinna från dubbla stretchen då hon visade sist att hon har en snabb spurt att tillgå. 

1 Donovan Hall skulle kanske kunna svara ut Emma Häggenäs sida vid sida och sedan släppa till favoriten i andra läget om Bergh satsar offensivt bakom favoriten. Då kan den här få rygg på ledaren och Victor Rosleff är duktig att få fart på dom så klart intressant med ny kusk här. 

Ranking: A 4. B 6.1. C 2.8.12.3. D 5.11.10.7.9.

 

Avdelning 6.

Se”Gå Kort!”

Bakspår på ett par av dom värsta konkurrenterna mot mina streck gör att dom borde vara bortlottade och2 Silver Load som är startsnabb tror jag inte räcker mot dom tre bästa här.

Ranking: A 6. B 7. C 4.2.9.10.11. D 8.5.3.1.12.

 

Avdelning 7.

Långlopp över 3140 meter med bara tio hästar till start, fördelade på två startfållor och då vet dom som brukar läsa mina tips att jag letar spik bland dom bättre hästarna på bakersta fållan. 

10 Husse Boko är med råge bästa hästen här och då ser jag ingen anledning att gardera loppet då det bara är två hästar på hans tilläggsfålla. Inte många att runda där framme där några borde vara angelägna om att söka sig ner på innerspåret, inte minst med tanke på stretchen. Två lopp i kroppen efter lång skadefrånvaro och var riktigt bra då han höll så bra häst från sig till slut som Vagabond Bi i förra starten. Som unghäst tillhörde han kulltoppen och var bland annat trea i Svenskt Travkriterium bakom Villiam och Coin Perdu, där även en viss Very Kronos var med. Inget sådant motstånd idag och här ska han bara vinna. 

Värst mot är så klart Berghs 4 Speedy Tilly som spurtade vasst i Klass 1 final bakom Västerbo Pokerface och sedan blev ett rejält skrik i Bronsdivisionsdebuten, trots bakspår, där han inte räckte till. Hamnade sedan en bit ner i kön i den finalen och blev oplacerad till slut så kanske lite nedåtform på honom och snabba pengar i höst gör att han står ganska hårt inne i loppet. Kommer han iväg hyggligt från sitt snäva spår kan han få spets tidigt men inte alls givet att det blir bra start från det spåret så klart överstreckad den här gången men ändå första motbudet. 

6 Vikings Preacher är startsnabb så kan ta sig till bra position, ledningen eller rygg på ledaren och kanske körs han i spets om han kommer dit.Norskt huvudlag istället för can´t see Back på insidan sist.

2 Gullabo Däck Bling har slagit Speedy Tilly över distansen tidigare, dock i Speedy Tillys föregående regi men ändå. Kan överraska här då han har bra form och från spår två kan han hamna bra på det då han sällan galopperar. 

3 Zizou får man räkna med om det blir smetig bana då ett konstigt underlag kan bli extra utslagsgivande över så här dryg distans. 

8 Imagine Boko håller bra form och får nog några svängar på innerspår från det här läget och i ganska litet fält lär det väl bli luckor till slut så se upp med den här jätteskrällen vid gardering. 

Ranking: A 10. B 4.2. C 8.6.3.5.9. D 1.7.

 

Avdelning 8.

Stolopp över riviga 1640 meter och här kan det gå undan hela vägen, vilket kan bjuda in hästar med lite sämre spår. 

5 Pastorns Lady är kanske den som kan vara först framme och ta över ledningen från den troligtvis snabbast ut;4 Fantaghiro Brick. Pastorns Ladyblir väl hästen att slå men kostar det en del att komma till spets och någon mer är intresserad av att köra så kan det sitta i benen till slut. Det får nog bli gardering för det är ingen som radar upp segrarna och jag spelar hellre Partanen som outsider än som en av dom mest betrodda. 

6 Moon Zappa får offensiva Mika Forss upp nu efter att ha fått krafter sparat vid andraplatsen sist efter passivt upplägg. Nu blir det väl bara att gasa då det är kort distans och biken åker på. Gått på kort distans fyra gånger med en vinst och en andraplats som resultat och det var med skorna på, förra vintern så trivs nog med förutsättningarna. 

3 Hankypanky Peyton vann sju raka segrar för Nurmos från debuten men efter skadebekymmer har hon nu bytt regi och tränat på i flera månader. Gått ett banjobb inför den här starten och ska nog vara väl förberedd. Vad som är lite anmärkningsvärt är att tränaren är född -38 och om hästen vinner är det en av dom äldsta tränarna som vunnit på V86, kanske den äldsta. Hästen är favorit på gamla meriter och ska kanske så vara då hon står bra inne i loppet och har ett fint utgångsläge med toppkusk. Men som ganska stor favorit i sista avdelningen på ett streckspel efter lång frånvaro så är det givet att spela mot, men den ska med vid gardering så klart. Det är ifyllt vanlig vagn men det bestäms på tävlingsdagen så kan bli annat där. 

11 Xanthis Delicious är det aviserat första gången bike på men då spåret blev kallt kanske man ändrar tillbaka på det. Skulle annars vara första gången med bike och Magnus A ska ha varit nöjd med henne då hon var trea sist. Tränaren har lite uppåtform på stallet och har redan vunnit lopp i år och Magnus A som kör är i ruggigt bra slag för dagen s blir det bike måste denna med tidigt. En strykning där bak är gynnsamt och färre att runda. 

Ranking: A 5. B 11.6.3. C 2.10.4.8.1. D 7.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.5.6.

Avd.2: 6 Hawk Cliff

Avd.3: 7 Master Crowe

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.

Avd.5: 1.2.4.6.8.

Avd.6: 4.6.7.

Avd.7: 10 Husse Boko

Avd.8: 3.5.6.11.

4200 rader som kostar 1050 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 4.5.6.

Avd.2: 6 Hawk Cliff

Avd.3: 7 Master Crowe

Avd.4: 11 Carry Cash

Avd.5: 1.2.4.6.

Avd.6: 4.6.7.

Avd.7: 10 Husse Boko

Avd.8: 3.5.6.11.

144 rader som kostar 36 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.