Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Boden 3/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Boden är värld för söndagen GS75 och då är det dags för vinter-bana nu som man spolar och får då bra svikt i underlaget. Långa broddar i skorna krävs och det är många som gör debut på vinter-bana för säsongen till den här tävlingsdagen då många banor väntade med att göra riktig vinter-bana lite längre, då hösten var mild.  Banan har ett långt upplopp med 200 meter och bredden är väl tilltagen, över medel med. Ingen open stretch eller vinklad vinge att ta hänsyn till, så inga konstigheter i övrigt. Tiderna på vissa hästar är lite långsammare från den banan, men det beror mest på att det är just isbana på vintern här uppe och då blir tiderna lite lugnare över lag. Ett litet ”v” i programmet indikerar att det varit start på just vinter-bana så där kan man utläsa hur dom gått vid tidigare starter på underlaget. 

 

Statistik och Spelteori.

Nu har det ju gått att kryssa i att man enbart vill delta i sjurättspolen på GS75 ett bra tag och man får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre poler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst och får då 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen och man får då inte 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så det är en kul krydda.

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen måste5 Gladys Night ha bra segerchans från statistiskt bästa spåret bakom bilen. Sist fick hon press i ledningen och fick ge sig till slut i en spårtrappa mot en valack med betydligt mer pengar tjänat, från Berghs stall. Inte mycket att säga om det, utan snarare att det var något som ger mer hårdhet till den här starten där propositionen är en med ”fördel ston” vilket innebär att dom får ha mer tjänat än hingstar och valacker i loppet. Det gör att hon står väldigt bra inne från ett topp-spår och i kraft av ganska stor favorit så är chansen hög att hon kan ta sig till ledningen och spåra loppet runt om. Hemmatränare med toppform på stallet efter nio segrar på senaste 25 starterna för Hanna Olofsson.

 

Gå Kort!

I fjärde avdelningen är det en spårtrappa där man ska leta efter bra spelvärde på hästar från sämre lägen och här sticker ett par ut som jag väljer att spela med. 

15 Gun De Chanlecy har mycket galopper i historiken och har lätt att stressa upp sig med framspår bakom bilen så Hanna anmälde hit för att få starta i tredje ledet och därmed kanske få en lugnare start. Om han går felfritt lovar tränaren vinst då han är kvar i alldeles för låg klass. Fungerar dessutom bra på vinter-bana och stallet är i bra form så klart bra vinstchans. 

8 Queen Of Nights trivs på vinter-bana och kommer från vinst på isbana i Skellefteå för tränaren och får rejält kuskplus till den här starten. Har gått bra i bike i två senaste starterna och så blir det igen i ett lopp där tränaren vill se ett offensivt upplägg. 

 

Avdelning 1.

Garderingslopp i inledningen då det är lite tveksam favorit från vingelläge och värsta motbudet har ett dåligt bakspår. 

6 Oleander Face står bra inne på pengarna och kommer med två raka segrar. Men med kusk som annars inte vinner så många lopp och med 3% i vinstprocent under fjolåret är det inte bra bakom en favorit. Spurtvinster och spår en bit ut bakom vingen tyder på att han lär hamna en bit bak och kanske är han bakom flera av dom värsta konkurrenterna efter ett par hundra meter vilket gör det mycket chansartat. Vid gardering är han så klart tidig men det är långt ifrån givet att han spurtar ner samtliga den här gången. 

11 Fabian B.R. är lika hårt streckad som favoriten men det är mer motiverat på den här och jag rankar honom först. Trea från dödens på V75 sist och var etta eller tvåa i åtta av förra årets 13 starter med 20 vinster på sina 50 starter totalt och mest inkört i loppet under fjolåret är starka papper. Han kan vara en tänkbar chansspik trots det dåliga utgångsläget.

9 B.W.L.Ruthless står lite hårt inne men har tidigare gått bra på vintern och får kuskplus till den här starten. 

8 Jetline står stenhårt inne i propositionen och har kass spår men Magnus A är så stort kuskplus på den här hemmahästen som fungerar på vinter-banan och har visat lite uppåtform i senaste två starterna och är nog lite bättre än raden. 

1 Nolimitjimit är startsnabb och försöker försvara innerspåret här. Lyckas det så eller man kan få rygg på ledaren så skulle han kunna vinna. Lite överstreckad då han står hårt inne i loppet.

5 Marciano är bra i grunden, både stark och snabb när han på humör och i form. Har inte startat på vinter-bana tidigare så oklart hur han går på det men han springer i alltid med skor så kanske positivt. Startsnabb från perfekt spår och skulle kunna överraska här. 

 

Avdelning 2.

Se”Bästa Spiken!”

Vidöppet lopp bakom favoriten och vid gardering blir loppet dyrt så känns bra med spik här så länge hon är under 50%. 

 

Avdelning 3.

Kallblodslopp i låg klass och favoriten har nog fått för mycket tidiga streck på sig här, det lär väl rätta till sig en del under söndagen men garderingsläge oavsett. 

3 Ravkin Kiro är nybliven fyraåring som gick bra som treåring och avslutade året på bästa vis med vinst. Slog ett par av dagens motståndare då men nu blir han för hårt streckad på dom tidiga kupongerna. Given att gardera till så hög procent. 

2 Deviljas Oden var inte långt efter favoriten här i mål sist dom möttes och ska räknas som en tidig utmanare från ett klart bra utgångsläge. Då var dom i princip lika hårt spelade och den här stod till och med i lite lägre odds än favoriten då. Högt spelvärde på den här nu. 

1 Jervjenta startade 20 meter före favoriten även sist men körde galopp i ledningen då som ganska betrodd. Betydligt mindre spelad nu och när hon är själv där framme ska hon kunna sitta i fred ett tag så galopperar hon inte kan hon rinna undan från spets med fortsatt kuskplus. 

4 Guldhagens Leopold vinner inte ofta men var bra som tvåa på vinter-bana sist så kan vara lite fördelaktigt att ha fått ett lopp på underlaget innan och visat att han klarar det bra. 

 

Avdelning 4.

Se”Gå Kort!”

1 Silver And Gold lär laddas från start för att försöka försvara sitt innerspår men inte helt givet att han lyckas och bricka ett år inte alls lika bra i spårtrappor som i andra propositioner. Klart överstreckad nu även om han så klart har viss segerchans med bra kusk och spetschans. 

12 Boogiewoogie Laday är vinst-van men spår 12 är dåligt även i spårtrappor så klart chansartat läge och jag ser även honom som klart överstreckad då formen är ett litet frågetecken.

 

Avdelning 5.

Lågklassigt lopp där några sticker ut och man borde kunna lösa loppet på några få hästar. 

2 Maxi är spetsbudet och kan leda loppet runt om. Hon har bara provat vinter-bana en gång och vann då så trivs nog bra på underlaget. Sist kördes hon invändigt på V75 och gick i mål med krafter sparade även den gången. Möter dock många valacker i loppet och det gör att garderingen är på sin plats då kanske någon är hårdare till slut här. Hon är anmäld med vanlig vagn istället för hybrid som gått i på slutet, men från tränarhåll säger man att hon ska gå i samma vagns om vanligt, så det är nog bara ett misstag i anmälningarna. 

8 Kryptonite Zon är nästan lika hårt streckad som favoriten trots dåligt spår men är bra för klassen och möter enklare motstånd nu än sist. Två starter i sin nya regi går han säkert framåt ytterligare med och för toppkusk så ska vinstchansen vara bra trots spåret. 

4 Hillbilly Bruce har fint startspår och är startsnabb så utmanar favoriten om ledningen och tar man sig förbi invändiga är så klart vinstchansen bra från spets över kort distans. Han fungerar bra på vinter-bana men bli hellre tvåa än vinner loppen vilket är lite tveksamt. 

 

Avdelning 6.

4 Cupido Sisu har ett av dom bästa spåren bakom bilen här och därmed är spetschansen klart bra och därför också viss vinstchans, då det är rejält kuskplus den här gången. Stallkamraten 6 Hesiod är loppets favorit och har också han rejält kuskplus nu. Visst har han ofta varit ute mot hårt motstånd men har heller inte vunnit i enklare sällskap senaste säsongerna, och har sin senaste vinst för över två år sedan. Spår en bra bit ut innebär också vingelrisk så favorit i fara här. 

1 Callela Leonard mötte Salmelas två betrodda hästar sist och var lika spelad med Cupido Sisu men klart före den i mål efter fin resa på innerspåret. Nu skiljer det lite för mycket i strecken och den här kan överraska från sitt fina smygläge. 

5 Zorro Swing är hårt betrodd och utmanar nog Cupido Sisu om ledningen från sitt fina startspår bakom bilen. Hamnar bra till oavsett och måste ses med hygglig vinstchans trots att han står lite hårt inne i propositionen. 

9 Stay Alert är bra i grunden och vann 5/20 i fjol så en av dom mest bäst vinstgnista kvar i loppet. Skulle kunna få ett vilsamt lopp i ryggar här då kan man överraska till slut om man har tur och kommer igenom bra. 

 

Avdelning 7.

5 Electric Eye Am är en vinst-van favorit från bra läge, som kan öppna snabbt från det här spåret. Man borde få ta över spets från 2 Cemonroc De Coeur som är startsnabb med men saknar rätta formen för dagen. Favoriten vann 7/16 i fjol och har 15/53 totalt sett och står bra inne i klassen så borde bli mycket svårslagen om han kommer till ledningen men kan även vinna från andra positioner så klart tänkbar som spik. 

12 Re Love fick riktigt uselt utgångsläge men får ändå ses som värsta motbudet då även dom andra utmanarna fått tveksamma spår. Hon står lite hårt inne och möter bara valacker i loppet men formen är på absolut topp och kuskpluset gör att hon blir tvåa på rankingen trots spåret. 

1 Armani Press drar en del streck men bör hamna en bra bit invändigt då flera är betydligt mer startsnabba. 

7 Al E.Gador Zet är hårt streckad och är i toppform, som stark spurtare lär han väl backas och till den här procenten är det iskallt från skräpläge med kall kusk som bara vinner 3% av sina starter.  

11 Bottnas Easy Cash gillar vinter-bana och är ofta med i främre träffen. Står bra inne i loppet och ska räknas tidigt vid gardering till klart spelvärd procent. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1.5.6.8.9.11.

Avd.2: 5 Gladys Night

Avd.3: 1.2.3.4.

Avd.4: 8.15.

Avd.5: 2.4.8.

Avd.6: 1.4.5.7.9.

Avd.7: 5Electric Eye Am

720 Rader som kostar 720 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 11 Fabian B.R.

Avd.2: 5 Gladys Night

Avd.3: 2.3.4.

Avd.4: 15 Gun De Chanlecy

Avd.5: 2.8.

Avd.6: 1.4.5.7.

Avd.7: 5Electric Eye Am

24 Rader som kostar 24 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.