Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Kalmar 2/1

FSport fantasy trav

Omgången.

Kalmar står värd för V75 denna veckan och dom är lite som ”Axevalla-light” med ett långt upplopp och nästan alltid riktigt fint underlag. Upploppet mäter 207 meter och ban-bredden är rejält tilltagen på båda långsidorna så det är gott om utrymme i voltstarterna

 

Bästa Spiken!

I Silverdivisionen har 1 Sir Henry P.Hill gjort det riktigt bra mot stenhårt motstånd hela året och vunnit två försök i klassen under hösten mot betydligt tuffare gäng än nu. Tvåa i finalen i november, då han tog ledningen från bricka 7 på Solvalla och var bara slagen av en riktigt stark Dragster den gången. Galoppen till slut i förra starten kom med segern på gaffeln och han har nog fortsatt klart bra form. Här kan han nog svara ut samtliga från innerspåret men om han skulle misslyckas med det så är han snabb nog att ta sig ut framför 2 Kennedy som är ganska färsk i klassen. 

 

Gå Kort!

Gulddivisionen med riktigt dålig kvalitet på hästarna tyvärr och dom två mest betrodda har väldigt få starter i högsta klassen men båda räknas så klart tidigt. Dock ser det inte ut att vara speciellt många som ska kunna vinna loppet och även om det är tråkig lösning på loppet så ser det ut att vara mer eller mindre helgarderat med tre streck här. 

1 Dragster är lite väl stor favorit nu då han gjort sina bästa lopp med ryggresa minst något varv i loppen och tveksamt om han vinner gulddivisionen från spets även om det är en ganska billig Guld den här gången. Övertsreckad favorit men klar vinstchans från så väl rygg på ledaren som från spets. 

9 Gareth Boko rankade jag etta för ett år sedan på Kalmar, även då till 14%och han gjorde mig inte besviken då. Trivs alltså vid årstiden och hade ett längre lopp i kroppen inför starten då, precis som nu och jag räknar med toppinsats igen. 

2 Sevillia kanske kan hålla ut Pastore Bob, sida vid sida om man laddar för fullt och då ska man kunna bli släppt till ledningen av favoriten om man vill köra i rygg med den. Sevillia körde galopp direkt sist och nu är man mer optimistiska från stallet då det är mycket enklare motstånd. Är med där framme direkt och ska räknas tidigt. 

 

Avdelning 1.

Voltstartslopp över 2640 meter i Klass 1 och det är inte heöt givet att favoriten håller upp innerspåret med startsnabba kuskar och hästar från springspåren. 

1 Bravo Santana är loppets klara spetsbud och favorit. Han hade inte riktigt rätta förberedelserna inför sist och rycktussarna som satt i blev aldrig ryckta, ändå gav han sig motvilligt i sista stegen. Enda förlusten i spets sist med 4/5 där annars och vunnit på distansen vid enda försöket. Var struken inför förra starten i en semifinal till Breeder´s Crown så ska ha gått framåt med loppet i kroppen nu och kan vara en tänkbar spik i en öppen omgång. Kusken låter dessutom väldigt uppåt och ror man kan vinna även om dom missar ledningen här. 

6 L.L.Royal är startsnabb och utmanar favoriten om ledningen här och prickar man från springspåret kan den här mycket väl leda runt om. Stark och oöm så tål även att gå utvändigt i den form han nu är i. Tredjeplatsen i långloppet var så klart ett bra formbesked då han gick sista kilometern med punktering.

7 Cruise slog favoriten sist dom möttes och kan så klart göra det igen. Startsnabb och duktig kusk gör att han skunna få en bra resa igen och även om det inte blir lika stor överraskning som sist så kan han ändå vinna loppet. 

4 Jaxon V.S. var bra som trea bakom favoriterna här sist han mötte dom från iskallt spår. Nu är ju inte fyra i volt speciellt bra heller men kan han hamna i bättre position än sist så lär spurten kunna bita ännu bättre över det mycket längre upploppet den har gången. 

2 Arvid S.H hemmahäst och kuskplus från helt okej läge gör att den är aktuell här. Tränaren nämner honom som sin bästa chans i omgången på visad form.

Från sämre lägen startar både 11 M.T.Oscar och 12 First One In där båda får kuskbyte till denna starten. Lite smygform på båda och dom är nog bättre än sina formrader och ska med vid bred gardering. 

Ranking: A 1. B 6. C 4.7.11.2.12. D 8.10.3.5.9.

 

Avdelning 2.

Första försöket till Diamantstoet för dagen och det är låg klass över lag där favoriten 3 Minnucci Zon bara har gjort fyra starter så det är läge att gå mot och ranka ner ett par steg på dåligt spelvärde. Visst kan hon vinna i den fina form hon varit i direkt och kommer hon till ledningen är hon hästen att slå. Det är dock inte givet att hon får överta ledningen den här gången och då äör det favorit i fara.

7 Ies Juvel är åtgärdad sedan förra starten och då hon brukar möta tuffare så måste chansen vara riktigt bra här i enklare gäng. Frågetecken på formen men efter att ha blivit åtgärdad ska det vara en mycket bättre insats att vänta och från bra spår med duktig kusk måste detta vara riktigt tidigt. 

14 Briljant Sensation har mest startpoäng och toppkusk på häst som tränaren tror på bra chans för så måste man strecka bland dom första trots läget. Han har gått bra mest varje gång sedan han kom till Martinsson med vinst direkt och nu ett par raka så hon har 3/8 i den regin. 

1 Lorelei Marie har Uhrberg upp från perfekt spetsläge och har svårt att se honom släppa spets ens till favoriten här och då kan den här rinna undan. Skulle det bli så att han inte kan svara så är ju upploppet långt och det brukar bli luckor i lågklassiga stolopp så han kan vinna från rygg på ledaren med. 

13 Hillbilly Woodline är ett hemmaekipagesom skulle kunna överraska trots spåret nu när det är lättning i balansen med aluminium bak istället för järn. Vann ett försök till Diamantstoet i december för 110 tkr så ska väl duga även här, totts spåret. 

10 Aroseforyou har o´mlagd träningsupplägg inför detta och man hoppas det ska få henne att utvecklas. Startsnabb från springspår och kan dom hamna bra på det så finns skrällchansen här.

Ranking: A 7. B 14. C 1.3.10.13.5.15.9.2. D 6.11.4.12.8.

 

Avdelning 3.

Se”Gå Kort!”

Ranking: A 9. B 1.2. C 8.3.4. D 10.7.6.5.

 

Avdelning 4.

Lägsta klassen och här kommer omgångens största favorit, den har så klart hög vinstchans men i just den här klassen bränner favoriterna lite oftare i övriga klasser. Kan man fälla den här så stiger värdet rejält då väldigt många bygger sina system med den här som spik en vecka som det annars är svårt att hitta riktigt bra spikar i. 

7 Demon Ima är spelad till 77% och det är löjligt mycket på V75 där bara extremt klara favoriter ska vara däromkring. Jahan har med all rätt höga tankar om sin fina häst men från spår 7 bakom bilen krävs det inte mycket för att han ska kunna bli hängande i tredjespår någon sväng. Blir det vingel eller att han inte är på topp för dagen så kan det bli ett tungt favoritfall här. Är han bara frisk och det inte strular allt för mycket så är han nog bara bäst här men vi gör ett försök att gardera med några fina motbud. 

10 Silver Bullit gick första gången med urrycker sist och nu blir det så i kombination med bike. Efter att varit bra som tvåa efter tungt lopp sist så måste han räknas tidigt den här gången trots spåret. 

4 One Deep Valley har ett av dom bästa spåren bakom bilen och ska gå i bike den här starten. Kommer från vinst i ett ram-lopp 26/12 och får kuskplus till den här starten och måste räknas tidigt om favoriten kommer bort.

2 Claw man provade med knäkappor sist så han inte skulle slå sig på sina knän och det fungerade bra så han går fortsatt så. Bakspår då och omöjligt att komma bra på det den gången, mycket bättre läge nu och kommer favoriten bort så måste segerchansen vara bra. 

Ranking: A 7. B 10.4. C 2.1.11.5.12. D 6.3.9.8.

 

Avdelning 5.

Se”Bästa Spiken!”

Många som är ganska nya i Silver här och favoriten 2 Fortune Mearas har bara ett par starter innanför västen efter sin unghästkarriär efter skadebekymmer under femårssäsongen. 9 Staro Leonard hade varit en tidig utmanare vid bättre spår men bakspår i Silver är det sällan man vinner från. 

Ranking: A 1. B 2.9. C 4.2.7.5.6.11.10. D 8.12.

 

Avdelning 6.

Här går jag på en hemmahäst i dagens andra försök till Diamantstoet och det blir ett sto i som vanliga fall tävlar i Stoeliten, så ner ordentligt i klass till lördagens lopp. 

15 Ultra Bright har ett fullt femtonhästarsfält att runda men ska ha god chans att klara av det och över det långa upploppet lär hennes staka avslutning bita bra även hon skulle ha en bra bit fram inför det. Sist satt man kvar vid attackerna från kön och fick rubbet sparat mellan hästar, i loppet Tessy D’Ete vann före Kali Smart och Wild Love och betydligt enklare nu. Hon var riktigt bra precis samma årstid i fjol och kommer den formtoppen även i år är det läge att ta betalt direkt.

8 No Limit Queen

4 Orlandoär loppets favorit med gott om startpoäng efter att ha matchats i årgångslopp tidigare i höstas. Hon ska så klart stå bra inne i klassen nu men det är lite tveksamt vart hon hamnar från innerspåret på sitt tillägg och favorit i fara. 

10 Lyx Håleryd har ett springspår på sitt tillägg och prickar man rätt härifrån så kan hon hamna riktigt långt framme direkt. Löpte jämnt med favoriten här sist dom möttes 26/12 i finalen av Diamantstoet då. Inte riktigt lika bra klass på hästarna på grunddistansen eller mellanfållan den här gången så här ska hon stå bra inne i loppet och tidig vid gardering. 

Ranking: A 15. B 8.4.10. C 7.11.5.1.14.13.2. D 6.12.9.

 

Avdelning 7.

1 The Real Star vann för Jepson sist och fortsatt det kuskpluset till den här starten. Kan få ett bra lopp i kanske rygg på ledaren och kommer luckor över det långa upploppet har han klart bra vinstchans. Har gått mycket barfota i nuvarande regi men vann sist med skor och har vunnit V75 på Kalmar med skor för föregående tränare. 

2 Mamba står hårt inne på pengarna och vinsterna kommer i billigare gäng så klart överstreckad som favorit här ävcen om han så klart kan vinna loppet i den fina form han nu är i. 

3 Call Me Brodda vann med mycket sparat sist och ska köras i spets om hon når den. Hon står dock hårt inne i klassen på pengarna och är ensamt sto i Bronsdivisionen den här veckan. 

5 Copaca Banana hade jag som spikförslag på just Kalmar då han vann Klass 1 från utvändigt ledaren redan sommaren 2019. Vann då med skor på hela sommaren och har gått upp några klasser sedan dess men ska räknas på hemmaplan igen från bästa spåret bakom bilen här. Sist hade han trampat av sig en sko i sista träningsjobbet och inte helt rätt förberedelser då han, för honom, tog sig en ovanlig galopp den tävlingsdagen. Hade väl behövt ett lopp i kroppen men har samtidigt vunnit lopp direkt efter ett par månaders tävlingsfrånvaro förut och tävlar alltid med skor. 

 6 Inertial är startsnabb och vann från rygg på ledaren sist på V75 han räknas så klart igen. Nu blev det dock spår lite längre ut bakom vingen och till betydligt högre procent än sist så är det kanske lite övertsreckat, även om tränaren har absolut toppform på stallet. 

9 Payet D.E. har gjort ett par starter för Läherkorpi sist blev det väl lite sparat bakom hästar från bricka 12. Lite bättre spår nu även om bakspår är kallt så är ju upploppet längre nu och kanske kan det bli några som kör där framme och håller uppe tempot över den korta distansen. 

11 Global Tailwind har fått två lopp i rad i Bronsdivisionen där han hamnat en bit bak mot hårdare motstånd. Nu är det lite enklare för klassen och då måste han räknas då han är kvar och står bra inne i Brons. 

Ranking: A 1. B 5.9.3.2. C 6.11.12. D 8.7.4.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.6.7.11.12.

Avd.2: 1.3.7.10.13.14.

Avd.3: 1.2.9.

Avd.4: 2.4.7.10.

Avd.5: 1 Sir Henry P.Hill

Avd.6: 15Ultra Bright

Avd.7: 1.2.3.5.6.9.11.

3528 Rader som kostar 1764 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1 Bravo Santana

Avd.2: 7.14.

Avd.3: 1.2.9.

Avd.4: 4.7.10.

Avd.5: 1 Sir Henry P.Hill

Avd.6: 15Ultra Bright

Avd.7: 1.2.3.5.6.9.

108 Rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!