Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 82 miljoner i multijackpot på Axevalla 31/12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Omgången.

82 miljoner i Multijackpot på finalen av Winter Burst och det är så klart mycket spelvärd omgång på en av Sveriges roligaste banor, som råkar vara min hemmaplan.

Axevalla är åter värd för den här V75-omgången, banan som bekant har Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till. Här är det dessutom betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans. 

 

Statistik och Spelteori.

Nu gäller det att få alla rätt och inte försöka plocka ner månen, dom här omgångarna ger övervärde oavsett rad, med det menar jag att man kan spela lite ”fegare” en stor jackpot-omgång. Man ska dock helst se till att spela lite mot den breda massan och försöka hålla det lite kortare i lopp där ”alla” tar många, samtidigt som det är läge att ta lite fler där många går på lite färre hästar. Intressant omgång med flera lopp med 15-hästarsfält som gör det dyrt att heltäcka loppen och det i sin tur gör att rejäla skrällar rensar bättre en sådan omgång. 

 

 

Bästa Spiken! 

I stoloppet i lite högre klass, som går som avdelning sex är det riktigt bra chans för den knappa favoriten då hon kan leda loppet runt om från sitt innerspår. 1 Zeta Kronos kördes jätteoffensivt sist och såg oberörd ut när hon klev undan till slut. Gick i bike då efter att ha gått i hybridvagn tidigare och nu blir det bike igen. Hon är ett toppstammat sto som står bra inne i klassen då hon tillhört skiktet precis under kulltopparna som tre och fyraåring. Vann sitt kval till Oaks som treåring där hon var sexa i finalen. Som fyraåring var hon bra hela säsongen och vann bland annat sitt försök till Stochampionatet från bricka 12. Hon kvalade även in till såväl Drottningpokalen som till Stoderbyt och i det sistnämnda var hon trea i finalen från spår 12. Starka meriter och visat startsnabbhet så ska kunna leda loppet runt om nu. 

 

Gå Kort! 

I fjärde avdelningen är det ganska låg klass på loppet över lag men några här ser ut att vara bra kapacitet i, för den klassen dom befinner sig i. Det kanske går att lösa loppet med några få streck där många garderar med några till. Jag spelar med tre hästar här. 

12 Flirting Diamond har springspår på tilläggsfållan och med startsnabba Uhrberg så blir det nog full laddning här och inte helt otänkbart att han kan ta sig till ledningen tidigt i loppet trots tillägg. Två lopp i kroppen efter uppehåll och toppformen är nog nära. Uhrberg varnar ändå för vingelrisk då det är springband (vilket gör att även dom invändiga på tilläggsfållan får upp lite mer fart när starten väl går). Jag tror ändå han kan väcka upp honom och skulle han inte ladda så är det ingen fara, han är stark för klassen så tål att gå en repa till slut om det skulle bli det upplägget. 

6 Woudstraär startsnabb och är nu anmäld med hybridvagn på, så lite plus och han står bra inne i loppet. Gjorde någon konstig grej i spets sist så här blir det spets och släpp så när det är i lågklassiga lopp blir det ofta luckor på långa upplopp. Gått med järnskor i sina starter och nu blir det aluminiumskor så intressant då han går framåt för varje start. 

5 Kocsis Boko blev fast med sparat på V75 sist och får nu kuskplus så kan vara den som får överta spetsen av Woudstra vilket gör att han kan leda loppet runt om. 2/2 med Ohlsson så han kan hästen och den här måste räknas med bra chans.

 

Avdelning 1.

Stolopp inleder omgången med fullt femtonhästarsfält fördelade på startfållor och tre volter. Att det är få på grunddistansen gör oftast att tilläggshästarna kommer bra in i loppet och jag streckar på en del här. 

11 Tullibardine Boe är loppets klara favorit och har ett fint springspår så kan komma bra på det tidigt och då är nog vinstchansen bra. Man kan bli hängande från ett sådant läge med och hon har lite långt mellan starterna och upp och ner i prestationerna på slutet så läge att gardera.

12 Love No Pain och15 Lovely O.O. kommer båda från toppstall som har frågetecken för formen. Både Melko och Bergh har haft flera hästar som underpresterat rejält sista veckorna samtidigt som andra fortsätter att prestera på topp. Bergh hade sju hästar till start 26/12 och sex nollor och en sjundeplats var ju så klart iskallt, sedan startade han fyra hästar på Romme 28/12 och vann två en andraplats och en fjärdeplats. Liknande prestationer upp och ner från Melkos stall så svårbedömda. Lovely blev inte ens favorit till slut sist då ”alla” gick på motbudet där, men här spikade jag i tipsen och hon ledde loppet runt om. 

10 La Plus Belle gjorde debut i Chritsoffer Erikssons regi sist och går garanterat framåt med loppet i kroppen. Var den som gick förbi Lovely O.O. på spelen sist men då stod hon 20 meter bakom i starten och hade inte startat på ett par månader. Nu är det läge att gå på henne då det är lite kuskplus där PU ska kunna få iväg henne bra direkt trots spår fem i volten. Detta är nog lämpligt lopp för henne. 

2 M.T.One Wish har lite tätare mellan starterna efter nästan sex veckor mellan förra starterna. Överraskande bra som tvåa sist i försök till Diamantstoet där storfavoriten Nouba Mom inte var så långt före i mål. Enklare mot nu så ska kunna vinna här istället.  

4 Up New Moon har ett par starter från tilläggsfållor och nu är det bättre trots spår fyra i volten. Hemmahäst som är startsnabb med bra kusk och kanske kan denna komma åt ledningen trots spåret men ska räknas med chans även från rygg på ledaren. 

Ranking: A 10. B 11.2.12.4. C 15.1.3.9.7.6.8.14. D 13.5.

 

Avdelning 2.

Spårtrappa och då ska man kolla in dom från lite sämre lägen och speciellt där det är långt upplopp. 

5 Awesome Kronos blir väldigt stor favorit här och det är klart att han ska vara förstahästen men jättefavorit är att ta i. En del galopper i tidigare regi och Johan tycker att han är ostabil och skulle kunna stressa upp sig och galoppera. Han är dock startsnabb och fartfylld så han kanske sitter i spets på några steg och bara vinner. Kanske framåt med loppet i kroppen med för sin nya tränare och visst är vinstchansen hög men måste garderas till den här procenten, speciellt då det låter på Johan som att det är bättre vinstchans på dom i loppet efter. 

1 Zenato är startsnabb och då ska Jepson kunna servera honom ett bra i ryggar och i den här lopptypen kan det spricka upp till slut, över det långa upploppet. Bra statistik och alltid med där framme så även nu med fortsatt toppkusk upp. 

10 Galileo Journey är hart betrodd och det är svårt med Melkos hästar, väldigt hög segerprocent på hennes träning men det har som tidigare nämnts varit en del infektioner i stallet på slutet så man får nog ändå vara försiktig med hästarna där ifrån. Kunnande och kapacitet för att bara runda fältet men vinsterna i höstas är från spets och annat läge nu. Som storfavorit från bakspår på V75 var han inget vidare sist och nu är det över tre veckor mellan starterna och kanske har han varit nedsatt och behöver loppet i kroppen. 

Hannu Korpi har två hästar till start här där båda är understreckade och ska räknas i loppet trots dåliga startspår. 12 Janis Joplin Boko och 15 Guilty Pleasure ska båda räknas där den sistnämnda får kuskplus och kanske är den med bäst chans av dom två i kraft av det. 

14 Leon Zon vann ett par lopp i höstas men har sedan varit ute i betydligt hårdare motstånd så ner i ordinarie klass nu och skulle kunna skrälla med ett bra lopp.

11 Starbec´s A. To Z. gick bra förra vintern och har nu hemmaplan så det är nog bättre chans än strecken antyder. Tre starter med vanlig vagn gör att det kan bli bra effekt då biken åker på igen här. 

3 Hector Eck är startsnabb och kan få ett bra lopp på innerspåret. Allt som oftast hårt spelad och ska kunna skrälla här. 

Ranking: A 5. B 1.14.10. C 15.11.12.3.7.6. D 2.13.8.4.9.

 

Avdelning 3.

Låg klass och många treåringar som räknas som fyraåringar dagen efter loppet och inget vanligt klasslopp på V75 så då är det nog ganska hög chans att en treåring vinner loppet när det är så här sent på säsongen. Lång distans och det är det debut på för många här så oklart vilka som trivs med det och upploppet kan bli extra långt för orutinerade hästar här så jag förordar gardering, om man inte chansar och tar ställning, då många garderar loppet. En eller många och vid gardering behöver det inte vara fel att strecka samtliga då ingen känns helt chanslös här. 

1 Global Beware är startsnabb och det låter på Johan som att detta ska vara en riktigt bra chans då den ska kunna hålla upp sitt innerspår. Då det är lång distans kanske ingen testar allt för mycket heller och viss risk/chans att denna bara rinner undan från ledningen. Det ska vara lite lättare att hålla upp innerspåret på Axevalla än Åby så hög spets och vinstchans. Debut på distansen är dock alltid ett frågetecken även om det är en Ready Cash-avkomma som ska vara stark. 

10 Ture L.A. är den Johan själv kör i loppet och den ska vara lika bra som favoriten men från ett riktigt dåligt bakspår är det så klart kallt. Johan satte upp PU på den andra för han vunnit någon gång med den tidigare så valde nog inte den här för att han skulle tro att detta var en bättre chans. 

8 Digital Eye gjorde debut för Goop sist med Jepson upp även då och han får en chans till här. Nu blir det dessutom första gången med bike och då kanske han kan överraska trots det dåliga startspåret. 

4 Rado S.W. går också första gången i bike och från ett av dom bästa startspåren bakom bilen måste han räknas med betydligt högre vinstchans än kollektivet bedömer. Visst vinner nog inte den här kusken speciellt ofta men lite mer än 0,4% iaf.

12 Zeolit fick uselt utgångsläge men har varit bra vid segrarna på slutet och får nu rejält kuskplus så ska räknas tidigt även här.

6 Pacific Kingdom får bra kuskplus nu och han ska räknas då han är stark och rejäl för klassen (som han blivit kvar i på grund av mycket skadefrånvaro genom åren).

Ranking: A 1. B 8.10.12. C 6.2.4.3.5. D 9.7.11.

 

Avdelning 4.

Se”Gå kort!”

Vid bredare gardering tycker jag att 11 Ian Boko och 10 Air Space båda är tidiga trots spår fyra och fem i volten. Båda får kuskplus nu och duger i klassen. 

7 Ready Trophy är väl också helt okej för klassen men känns överstreckad från spåret där han kan bli fast och den får rankas ner lite på dåligt spelvärde nu. 

Ranking: A 12. B 6.5. C 10.11.7.1.14.2.8.15.4. D 13.9.3.

 

Avdelning 5.

Ganska bra klass på detta loppet och flera bra har även dragit bra spår så det borde bli svårt för övriga att komma till i loppet och stor chans att det står mellan dom två mest betrodda. Hårt streckade och om man inte tar ställning och spikar så tycker jag att man kan ta med ett apr hästar till.

2 Uncle Töll 40% är nog bästa hästen och André har höga tankar om sin häst. Han säger själv att den inte tar en längd på invändiga hästen här så ligger nog lugn i sitt andraspår. Han har haft en del dåliga spår men vinner oftast ändå och har 8/16 och bland annat finalvinst i Klass 2 från bricka 8 under hösten. Fin form och lite tätare starter nu gör att han är tänkbar spik även om det inte blir spets nu. 

1 Dark Roadster tar nog ledningen från sitt innerspår och blir hästen att slå i spets. Det är dock en stark och startsnabb utmanare i 3 Mas Capacity som kanske kommer att se till att tempot hålls uppe. Svårbedömt stall där en del av Melkos hästar vinner lopp, som vanligt, medan flera har varit kraftigt nedsatta av ett virus hon haft i sitt stall en period nu. Är denna fullt frisk så kan den vinna från utvändigt och kommer spetsbudet bort så kan det bli denna som leder loppet länge. 

7 Four Guys Dream hade siktat på senaste loppet men då blev det helfel då han satt kvar i rygg på betrodda Kick The Dust Ås som kroknade rejält och drog honom med sig bakåt. Allt sparat då och den tänkta toppningen kan ge effekt nu då det dessutom ska göras lite småjusteringar i huvudlaget med blinkers på till den här starten. 

Ranking: A 2. B 1.7.3. C 8.5.4.11.9. D 6.12.10.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa spiken!”

6 Indra´s Secret blev det spelvärde på sist då hon varit storfavorit flera gånger i rad och bränt så hade kanske många tröttnat på henne till förra starten, men jag tog med henne tidigt då. Nu är det tveksamt då flera av Berghs hästar underpresterat sista veckan kanske det är lite nedåtform där efter en fin höst och tidig vinter. Spår lite långt ute igen och det kan bli vingel vilket samma gäller för 7 Vikens Fingerprint. Vikens är dock startsnabb så kanske hitta bra position trots spåret, hon slog favoriten sist men jag tror att Zeta behövde loppet i kroppen då dom möttes och är bättre nu. Första utmanare och blir favoriten fast på innerspår kan den här vinna, men tror den får svårt att slå Zeta nu om den får gå i spets. 

2 Gina Mearas är också startsnabb men borde inte ta en hel längd, sida vid sida på favoriten och snarare att den då kan hjälpa favoriten att hålla upp innerspåret med solfjäderseffekt. Kommer man ner i rygg på favoriten eller blir avlöst utvändigt så finns chansen så klart. 

9 Sharp Dream har ett lopp i kroppen i sin nya regi och denna är härdad i tuffa gäng och med rygg på ett par startsnabba så kan hon komma igenom bra och får ett bra lopp. Ändras till någon form av norskt huvudlag nu och man hoppas hon går framåt med förra loppet och klart tänkbar skräll vid gardering.

Ranking: A 1. B 7.6. C 9.2.10. D 5.12.4.11.3.8.

 

Avdelning 7.

Jämnt spelat mellan dom två mest betrodda och knapp favorit ser 11 Grainfield Aiden ut att bli som fått ett par tuffa upplägg i rad i Gulddivisionen och sist blev han oplacerad i finalen. Det var 26/12 så väldigt täta starter och efter att ha gått ganska tom sist så kanske det är väl tufft att begära topprestation redan nu, speciellt då han växlas ner till vanlig vagn från bike sist. Han är stenhård har visat att han tål tuffa upplägg och täta starter förr så man blir inte förvånad om han är bra igen men som favorit går jag nog mot. 

12 Vagabond Bi är nästan lika hårt streckad som favoriten här och han gör det bra mest varje gång. Sist kom värsta konkurrenten billigt till ledningen och inte mycket att säga om att han inte kunde slå den från fjärde utvändigt och sedan fram utanpå sista varvet, klart bra som tvåa. Bakspår i Silver-final innan det och bra som tvåa i försöket då, som stor favorit. Gillar lite längre distans nu och jag tror att han bara är bäst här och chansspikar till mycket spelvärd procent. 

5 Oxidizer spurtade bra som tvåa bakom en omöjlig Billi Time sist och håller bra form. Här är ju spåret lite bökigt men det fixar nog duktiga Emilia Leo och det ska vara lite bättre segerchans än procenten antyder. 

6 Phoenix står liksom Oxidizer bra inne i loppet, 40 meter före dom värsta och denna har springspår. Han har inte tävlat på ett tag men har vunnit ett par gånger efter frånvaro så brukar vara väl förberedd när han startar. Första gången med Kontio upp nu och han brukar u kunna vara offensiv för att sedan också hålla igång dom till slut, så klart intressant. 

9 Zenzero Jet är bra och fick ett lopp i kroppen sist vid vinsten i billigare gäng och går kanske framåt med det men här står han väldigt hårt inne på den här mellanfållan och det borde bli tufft. 

Berghs duo 2 Timo Lane och 3 Conrads Janne kanske man ska vara lite mer försiktig med då flera underpresterade rejält från det stallet vid finalerna på Solvalla 26/12. Garderar man loppet rejält så ska väl ändå dom med på kupongen då Bergh säger att det är bra form på båda. Den förstnämnda hade kunnat komma med i Klass 2-finalen under juldagen men man valde att anmäla till detta istället då det var mer passande distans nu. Conrads Janne ska kanske gå med urryckare i sin 31:a start och han har gjort ett par starter i vanlig vagn och ska få hybrid nu. 

Ranking: A 12. B 11.5.6. C 9.7.2.3.1.15. D 4.8.10.14.13.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.4.10.11.12.15.

Avd.2: 1.5.10.11.12.14.15.

Avd.3: 1.6.8.10.12.

Avd.4: 5.6.12.

Avd.5: 1.2.3.7.

Avd.6: 1 Zeta Kronos

Avd.7: 12Vagabond Bi

2520 Rader som kostar 1260 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 10 La Plus Belle

Avd.2: 1.5.10.11.12.14.15.

Avd.3: 1 Global Beware

Avd.4: 5.6.12.

Avd.5: 1.2.3.7.

Avd.6: 1 Zeta Kronos

Avd.7: 12Vagabond Bi

84 Rader som kostar 42 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.