Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Bjerke 30/12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Omgången.

V75 på Bjerke i Norge och tyvärr har inga svenska tränare åkt hit då det finns många bra chanser att matcha i Sverige nu under mellandagarna. Lite högre klass på loppen över lag än under söndagens ”Norge-omgång” men ändå fortsatt svårt att få bra koll på alla ekipage. Jag öppnar andelsspelen för halva ordinarie insatsen, 100:-/andel kostar det den här gången. 

Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Det är vinklad startbilsvinge, vilket ger lite större andel vinnare från spår 7 och 8 bakom bilen än på banor utan den detaljen. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. 

Att tänka på att det finns inte riktigt lika dåliga spår i voltstart som i Sverige och spår 5, 6 och 7 är som springspår då dom voltar åt motsatt håll och får lite extra anlopp. Bakspårens 11 och 12 får också bra fart i rygg på springspårshästarna så är det 12 på volterna är det inte alls lika kallt med spår 5 och 12 som i Sverige. I övrigt att tänka på är att det är valfri balans på Norska och Danska banor under vintern.

 

Spikidéer.

I första är det tänkbar spik på favoriten trots bakspår, se mina tankar vid angående det loppet vid avdelning 1. 

I fjärde avdelningen är det ett kallblodslopp i lite bättre klass där det några höjer sig lite över övriga och man kanske inte behöver allt för många strecka här eller rent av kan spika favoriten nu när han dessutom är nedstruken ett spår. 8 Torben har gjort två starter i sin nya regi och vunnit båda så kommer med absolut toppform hit och ska ha god chans att förlänga segerraden. Från stallet är man överraskad att han varit så bra direkt och med upplägget på träningen skulle han väl gå framåt med loppen så klart positivt. Man är nöjda med träningen och han går med ryckhuva men med fast bomull i öronen så viss effekt ska det kunna ge. 

 

Avdelning 1.

Stolopp med litet startfält i låg klass och det ser öppet, bakom favoriten, som fått sämsta bakspåret. 10 Sofies Case blir klar favorit trots bakspår men med en struken och inte fullt fält från början är det bara åtta hästar att runda för favoriten. Topptränare och kusk på hästen som står bäst inne på pengarna och har visat bra form gör att det går att spika trots bakspåret.

Värsta motbudet 4 Independent Baby körs av kusk med 6% i vinstprocent på sina styrningar och hästen söker nog efter formen då den var oplacerad i loppet favoriten var tvåa i sist. Ska man gardera är den bara en i mängden och loppet har en karaktär som säger ”en eller alla”.

 

Avdelning 2.

Kallblodslopp i låg klass med 15 bakom bilen och ändå ingen spårtrappa så det borde bli svårt att komma till bra från bakersta ledet här. Loppet är vidöppet på förhand och det är nog inte fel att strecka alla även om det blir dyrt med fullt fält. Plocka bort dom från 12-15 i första hand om man ska börja snåla här. 

 

Avdelning 3.

Bjerkepokalen är ett lopp i högsta klassen här men det är ingen vidare klass på loppet då många bra norska hästar är på vintervila eller är nere i Frankrike. Ett par av hästarna här grindar på och kör mycket lopp och tre av dom har 111, 129 och 159 starter utan att vinna speciellt ofta så grundtipset är att gå på dom som är lite yngre och kommer att växa in. Bra i högsta klassen i Norge. 

6 Rushmore Face vann silverdivisionen för sin förra tränare, så sent som i höstas på 1.09,5 och har kapacitet för att vinna loppet här trots att han inte gått ur Silverdivisionen ännu. Tre lopp i kroppen i sin nya regi och lär kunna tjäna bra pengar i enklare norskt motstånd framöver. Lite väl stor favorit nu och det känns givet att gardera. 

1 Patent Leather är startsnabb och då det varit lite långt mellan starterna på slutet kanske han går framåt med lite tätare starter nu. Är han i rätt form kan han leda loppet runt om. Man testar med barfota fram om det fungerar på banan denna gången och då skulle det nog vara ett stort plus från skor sist då han gick med skor vid den sämre insatsen. 

8 La Grange är ett intressant nyförvärv i Frode Hamres stall där han varit i ett halvår och tränat rejält, med banjobb i 1.15-1.16 tempo. Går barfota fram och med bike men kanske behöver loppet i kroppen men motståndet skrämmer inte så det kan vara bra insats direkt här. Till väldigt låg procent är det klart intressant med vinklad vinge och litet fält kan man hamna bra på det trots uselt spår. Ser ut att gå att stänga loppet på dom tre nämnada strecken. 

7 Allaway G.T. står lite hårt inne i loppet men har kapacitet för att skrälla här i kraft av visad form och en bra säsong bakom sig.

9 Catherines Chevy drar en hel del streck men har haft svårt att växa in i klassen efter att fått mycket pengar på kontot som unghäst. Klart övertsreckad då han bara har en vinst på 14 starter i år och 53 tkr tjänat. Lite uppåtform på slutet och kan så klart vinna loppet men från bakspår skulle jag stå över om han håller sig runt 12%. 

3 Goldstile har tjänat lite pengar som fem- och sexåring och står stenhårt inne här. Grundkapacitet och toppkusk gör att han kanske kan ses som outsider ändå, då han är startsnabb och får ett bra läge antagligen. 

 

Avdelning 4.

Se”Spikidéer.”

1 Frier Brink har senaste vinsterna i monté och har för övrigt fler andraplatser än vinster. Risk att bli över från innerspåret här med men har kapacitet för att segerstrida om han kommer ut. 

6 Bråtnefaks har gjort comeback efter lång frånvaro och har nu tre lopp i kroppen, var 1,4 sekunder efter favoriten då dom möttes sist och denna stod i 31 ggr mot favoritens 4 ggr så det ska nog skilja mer på dom även nu. Vid gardering räcker nog dom två mest streckade, då Bråtnefaks är lite överstreckad på gamla meriter och behöver visa bättring. 

 

Avdelning 5.

Öppet lopp i låg klass och här krävs nog en hel del streck.

1 Color Blind är inte startsnabb så klart missgynnad av spåret men ska nu maxas i både balans och vagn. Barfota runt om och bike är bra grejer och kommer han ut så skulle han kunna skrälla med lopp i rygg på ledaren eller liknande.

7 L.A.´s I Feel Good har gjort en start I Hamres regi och då galopperade han när han slog sig på ett knä. Knäkappor på till den här starten och man är nöjda i träningen och tycker att det är en bra häst för klassen så ska räknas trots spår en bit ut nu. 

9 Olympic Tile var ute i derbyt tidigare den här säsongen så kapacitet finns för att vinna ett lopp i den här klassen. Skor på efter att gått barfota sist men intressant är att det blir bike istället för vanlig vagn nu. STRUKEN!

Favoriterna13 Sassy May har antingen dåligt läge eller som 5 Call Me Fox inte vunnit lopp på 14 starter i år och dessutom har en del galopper i historiken. Sassy har sina två vinster i raden från spets och helt annat läge nu och sto i öppen klass. Det är läge att gardera brett här och hoppas på skräll. 

 

Avdelning 6.

Bra klass på detta loppet med litet fält och inte helt givet att favoriten bara leder loppet runt om. Som man först kan tro när man ser procenten och att han har spår invändigt om värsta motbudet i så väl spetsstriden som om seger.

2 High Into The Sky gick med i hårt tempo bakom Ecurie D näst sist och haft bakspår vid dom andra två sämre placeringarna i formraden, men nu är det läge för ledningen. Mycket startsnabb och har vunnit 6/16 i år så vet vart mållinjen ligger, lite längre mellan starterna sist och går säkert bättre med lite tätare nu. Spets och slut på den Hamre tror är stallets bästa chans för dagen och han vinner som bekant en hel del lopp såväl som tränare som körsven, (och har omgångens största favorit i första avdelningen).

3 Alpha Scarlet R.R. var före favoriten i samma lopp som Ecurie D vann och denna var även fast med sparat i Derbyt i år. Klart bra kapacitet men spår utvändigt favoriten så kommer han nog inte förbi i starten och borde vara nöjd med att kunna krypa ner i rygg på favoriten här. Tränaren till denna är dock av annan uppfattning och tror man ska kunna ta sig förbi och leda loppet runt om. Trond Anderssen har absolut toppform på träningen, tillsammans med Kristian Malmin (dom tränar tillsammans), och under finalerna på annandagen vann dom två lopp och var tvåa i ett tredje i absolut stenhårt motstånd. 

Bakom dom två bästa är det vidöppet och det går nog åt en hel del streck för att känna sig helt säker här och det är då bra att ställning för ledaren, men då det är oklart vem av dom som tar spets så streckar jag nog båda till slut. Ett av dom värsta motbuden på pappret har dessutom fått bakspår här och då blir det tufft för 9 Sam The Man att runda samtliga även om det inte är fullt fält. Ett lopp i kroppen efter lång frånvaro är så klart bra men läget desto sämre. 

 

Avdelning 7.

Med tre tänkbara spikar har vi råd med många streck i sista på spelförslaget och andelsspelet och jag streckar alla dom sex invändiga spåren och tar med den mest betrodda från bakspåren.

1 Gigolo N.L. är startsnabb och har ett bra läge att smyga från så blir det tryck på loppet och han lyckats få rygg på ledaren skulle han kunna skrälla rejält. 

2 Monbaleno vek ner sig sist och kanske söker ryggresa den här gången men är ändå en faktor i spetsstriden då han är ganska snabb då man laddar. Till väldigt låg procent och med tanke på att skulle kunna få fin resa från klart bra spår så ska han räknas med lite högre vinstchans än vad kollektivet bedömer här. 

3 Goodman B.R. är startsnabb och spetsade näst sist trots spår 7 bakom bilen så given i spetstriden från det här läget och därmed också hygglig vinstchans så klart. 

6 Rossin Diamantär loppets favorit och är startsnabb men med flera snabba invändigt kan det bli viss vingelrisk från spår sex. Favorit i fara som har flera av sina fina placeringar från monté. 

 

Spelförslaget.

Avd.1: 10 Sofies Case

Avd.2: Alla

Avd.3: 1.6.8.

Avd.4: 8 Torben

Avd.5: 3.5.11.13.

Avd.6: 2.3.

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.10.

2352 Rader som kostar 1176 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.