Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Ålborg 29/12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Omgången.

Vinterburst på V75 gör att man sprider ut omgångarna på även norska men också danska banor vilket gör det lite svårare att håla koll på hästarna. Lite enklare att se starter på danska hästar än norska, men det måste bli bättring, vi måste få tillgång till alla starter både i Norge och Danmark om vi ska kunna ha dom stora streckspelen på banor i dom länderna. 

Nu är det Ålborg i Danmark som är värd för tisdagens omgång och spelstoppet är 19:30. Ålborgs bana är en 1000-metersbana med betydligt längre upplopp än vi är vana vid i Sverige. 240 meter långt upplopp med långa raksträckor gör att kurvorna är lite snävare här. Banbredden är strax under snittet i Sverige men då det bara är fem i volten och inga springspår blir det inte för trångt här, spår 6 och 7 vänder upp bakom första volten är som spår 8 och 9 i Sverige. Vid bilstart är det 8 hästar bakom bilen vid medeldistans eller längre, vid 1600 meter är det bara sex hästar i bredd bakom bilen och endast tio hästar får starta i dom loppen. I övrigt att veta är att här gäller inte skotvång och valfri balans på danska banor.  

Bästa Spiken!

I inledningen så borde 11 Onceforall Face bara vara bästsom går ner rejält i klass till den här starten, mot vad han möter i vanliga fall. Tre miljoner på kontot och ensam på fjärde tilläggsfållan utan någon på tredje tillägget så borde det vara klart bra chans att ta in försprånget dom andra har här. 38-124 tkr på dom fyra på grunddistansen och dom måste få svårt att hålla undan från den fållan. Värsta motbudet i favoriten 7 Cold Cash har varit struken inför detta så det måste vara tveksamheter på formen där även om han var bra vid vinst trots galopp innan det. Voltstart kanske inte passar bra heller och Flemming kan ju ta det väldigt lugnt från start och hamna dåligt på det, vilket gör att han inte alls kan utnyttja sitt försprång i starten här. Hade varit tråkigt lås med dom två mest streckade så jag chansar och tar ställning för den det ser ut att bli klart bäst spelvärde på över den dryga distansen. Jag gillar att spika bästa hästen från bakersta fållan i långloppen.

 

Gå Kort!

I andra avdelningen höjer sig två hästar rejält i såväl vinstchans som i insatsprocent och då dom ligger väl långt före övriga i strecken så väljer jag att lägga till en tredje häst på kupongen, men sedan får det vara stängt. 

6 Zaffiro Jet är nog snabbare från start än invändiga men ändå inte givet att han tar en hel längd om Flemming kör vad som går från sitt, bättre spår, med 4 Aros Line. Båda är med där framme mest hela tiden i sina lopp och dagsformen avgör väl vem som är bäst. Det kan bli körning mellan dom redan från start och kanske bjuder dom in övriga om dom kör hårt mot varandra. 

7 Cherie De Vie är ganska startsnabb när han laddas och här kanske det är läge att trycka av lite för att komma ner bakom favoriterna och hoppas det blir hård körning dom mellan. När två träter kan en tredje vinna.  

 

Avdelning 1.

Se”Bästa Spiken!”

Ranking: A 11. B 7. C 8.3.9.10. D 1.6.5.2.4.

 

Avdelning 2.

Se“Gå Kort!”

Ranking: A 4. B 6. C 7.5.1. D 8.2.3.

 

Avdelning 3.

Mycket lågklassigt sto-lopp med 12 märrar fördelade över tre startfållor på medeldistanshär är det oerhört svårt att sätta in hästarna i loppet. 

4 Down Town Girl är obesegrad efter sina tre starter och ska vara klar favorit då hon säkert har ungefär samma kapacitet som dom som står 20 meter efter. Vill man chansa kanske man kan spika en inte så hårt streckad favorit här men jag väljer nog att gardera på lite här. Det är första voltstartsloppet efter tre vinster i autostart för henne så lite svårt kan det ju vara även om det är få på volten.

11 Ever So Clever får Flemming köra nu och det är klart intressant med ny kusk på framför allt orutinerade ston. Stallkamrat till favoriten dessutom, så synar väl inte den ordentligt, utan kommer väl gå till slut och det gör det tveksamt även om hon är en av dom mer rutinerade här och kanske skulle tåla ett offensivt upplägg mot det här motståndet. 

12 Tour Eiffel 4% var, i november, tvåa bakom Cold Cash, som är favorit i stayerloppet i första avdelningen och detta är så klart betydligt enklare motstånd. Kommer från vinst och med mest pengar på kontot, visad form och styrka så ska detta nog vara värsta motbudet till favoriten. 

7 Arm Bri är också stark för klassen men från mellanfållan är det lätt att komma fel på det i loppen då man ska slå dom där framme och hålla undan för dom där bak. Ekipaget är nog lite överstreckat här och är bara en i mängden vid bred gardering. 

10 Envy Secret går bra mest varje gång och kommer säkert vara med i främre träffen även här.

Ranking: A 4. B 12. C 11.10.7.5. D 9.2.3.6.1.

 

Avdelning 4.

Åter ett lågklassigt lopp där dessutom favoriten fått ett bakspår och det är givet att gardera på här kan jag tycka. 

9 Hunter Dragon har vunnitsina lopp från ledningen och blir för stor favorit i den här starten och detta är en favorit man nog har chans att fälla och jag garderar. 

11 Rossi Garline klarade inte voltstarten sist och Juel har höga tankar om den här och tror på bra chans torts dåligt spår. 

7 Eldon Neergård ska lättas och gå barfota fram nu vilket gör att det kan vara ett spetsbud trots spår en bit ut.

5 Enzo Design Kanske kan vara den som är före Eldon till ledningen och blir det spets så kan han rinna undan

Ranking: A 7. B 5.11.9. C 4.8.1.4. D 2.6.12.10.

 

Avdelning 5.

Flemming tränar fem av tolv hästar i det här loppet så det är stor chans att han avgår med en tränarseger här. 

Bästa fålen 12 Dream Kåsgård sitter Fleming själv upp bakom. Läget är iskallt men med många stallkamrater i fältet kanske han kan få lite hjälp på vägen och inte få svar om han skulle välja ett offensivt upplägg. Flemming brukar dock ta det lugnt och det här upploppet är mycket långt och det lär gå fort till slut för ett par av hans hästar som är starka och rejäla.

6 Dekanen K. står bra inne i klassen och kommer med två raka segrar hit så formen är på topp. Fick vinsten sist då målettan 5 Express A P blev nedflyttad. Express A P har ett av dom bästa spåren bakom bilen och ska hamna bra på det direkt här vilket gör honom till en av dom som kan utmana Flemmings armada. 

4 Bitcoin är ett av få ston i loppet och hon vek ner sig sist mot 2 Enforalle P, samma långa upplopp igen och dom får båda bra lägen i främre träffen här. Båda duger från ledningen eller rygg på ledaren. 

11 Cody S står bäst inne på pengarna och lär också profitera på det långa upploppet här. Kan han få rygg på favoriten sista halvvarvet så skulle han kunna skrälla rejält då han har en bra kortspeed att tillgå. Formintryck sist och då han brukar lägga sin speed i starten så kan han få den sparad till slut då det är bakspår den här gången. 

1 Can Tab ska gå barfota nu och det är enligt tränaren en stort plus på den här, så se upp från bra smygläge. 

Ranking: A 12. B 9.5.4.2.1. C 11.7.3. D 8.9.10.

 

Avdelning 6.

Danska motsvarigheten till Gulddivisionen och högsta klassen här där ett par Flemming-tränade hästar sticker ut ordentligt på strecken. Jag tar ställning och spikar den jag tror är bäst trots sämsta läget, men hans rutin och hårdhet lär bita bra över det långa upploppet. Bakom dom tre mest streckade är det väldigt tunt med flera som inte skulle platsa i Silverdivisionen. 

11 Slide So Easyhar inte fått utdelning på sin kapacitet då han mött hårdare svenskt motstånd i senaste starterna och här går han ner i klass. Här lär hans fart bita bra över det långa upploppet och jag spikar då jag hoppas det blir lite körning mellan värsta konkurrenterna. Många låser på två-tre hästar här och det är ett bra lopp att spika i, speciellt då favoriten är klart överstreckad. 

5 Tycoon Conway Hall får väl åter ta över ledningen från alla invändiga ekipage och i spets blir han hästen att slå. Det finns en utvändig som gav honom en rejäl match in på linjen sist och kör dom mot varandra igen så bjuds bästa hästen från bakspår in i matchen. 

7 Photo Lavec var riktigt nära storfavoriten här i mål sist, trots utvändig resa. Långt upplopp och testar man utanpå favoriten den här gången och ser till att tempot hålls uppe så kanske han är starkare till slut. Den 240 meter längre distansen än sist kan ta ut sin rätt för båda där framme och min spik får chansen över upploppet. 

Ranking: A 11. B 5. C 7. D 3.6.9.1.2.4.8.10.

 

Avdelning 7.

Åter favorit från Flemmings träning och här kör han själv från innerspår och kanske, kanske kan han bli stressad från innerspåret här eller bli fast från start och jag väljer att gardera med ett formtoppat motbud. 

6 Escape A P är startsnabb och lär laddas rejält från start här. Tar man sig till spets tidigt här kan han utmana omgångens största favorit speciellt om den blir fast på innerspåret här. Escape har gått framåt på slutet och kanske är bättre nu med tätare starter. Tränaren hoppas verkligen man ska kunna ge den stora favoriten en match den här gången. 

1 Even Steven har riktigt bra kapacitet för klassen men kanske kan få problem från innerspåret och då ser jag chansen att gardera även om jag förstår att han kanske bara är bäst om han kommer ut från innerspåret eller lyckas hålla upp innerspåret. 

Ranking: A 1. B 6. C 5.7.4.12.10.9. D 2.3.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 11 Onceforall Face

Avd.2: 4.6.7.

Avd.3: 4.5.7.10.11.12.

Avd.4: 4.5.7.8.9.11.

Avd.5: 1.2.4.5.6.11.12.

Avd.6: 11 Slide So Easy

Avd.7: 1.6.

1508 Rader som kostar 754 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 11 Onceforall Face

Avd.2: 4 Aros Line

Avd.3: 4 Down Town Girl

Avd.4: 5.7.9.11.

Avd.5: 1.2.4.5.6.11.12.

Avd.6: 11 Slide So Easy

Avd.7: 1.6.

56 Rader som kostar 28 kronor

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.