Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Umåker Juldagen 25/12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Umåker är värd för juldagens V75 med spelstopp 16:20 på fredagen. Normalt sett så har Umåker vinterbana med spolad isbana så här års, den milda hösten och tidiga vintern har dock satt stopp för det. Nu väntar man till januari med vinterbana här och det ska nog gå att köra med sommarskor fram och korta broddar i bakskorna. 

 

Statistik och Spelteori.

Upploppslängden är nära medellång med sina 184 meter och bredden är strax över medel på båda långsidorna. Banan har varken open stretch eller vinklad vinge att ta hänsyn till. Andelen spetssegrar ligger lite under medel men andelen favoritsegrar är precis som riksgenomsnittet här, så inga konstigheter.

 

Bästa Spiken!

Är i ett jämnt spelat lopp i avdelning fyra, där två av dom sämsta lägena drar en hel del streck och jag väljer att spika en som har betydligt bättre startspår. 3 Ants In The Pants har spår två nu bakom bilen efter invändig strykning och med en strykning till i loppet är det bara nio hästar att slå. Mycket hög chans till spets och slut på honom då alla andra med framspår nog kommer att överlåta ledningen till honom. Spår 11 och 10 på favoriten och ett annat av dom värsta motbuden, så klar fördel med positionerna för min spik. Mitt spikförslag kommer dessutom från två raka vinster och sist över samma distans från just spets där han kontrade på ett bra sätt till vinst efter att fått tryck sista varvet, så visad form.

 

Gå Kort!

I andra avdelningen är det en tänkbar spik i favoriten 1 Shut Up And Dance som är tillräckligt startsnabb för att köra en bit från start och kunna ta sig ut även om en eller ett par kanske är snabbare från start. Har matchats i fem raka V75-starter under sensommaren och hösten, och sist hängde han med bra som trea i enklare lopp, trots opassande kort distans. Kuskplus nu och hög vinstchans då han går ner i klass mot tidigare denna säsongen och hans hårdhet ska kunna fälla avgörande här.

6 Just Celebration har bara gått i bike en gång tidigare då det blev galopp så effekten på ”första bike” kan komma nu istället. I kombination med rejält kuskplus i Magnus A som vinner med allt för dagen gör att man måste anta att det kan bli ordentlig rekordsänkning här. Då kan dom räcka, speciellt om man får upp startsnabbheten något med biken på och jag rankar denna som klar tvåa. 

10 Kryptonite Zon har uppåtform i nya regin och går säkert framåt med loppet i kroppen nu. Rejäkt kuskplus nu och fin fart i benen gör att denna måste räknas tidigt med trots läget. Bike på nu är ett klart plus och den här har en bra spurt att tillgå som kan komma väl till pass här. 

 

Avdelning 1.

Här är det många som väljer att låsa på streck så dom mest betrodda får väldigt mycket högre procent än närmast bakom, vilket gör det givet att antingen spika en av dom eller gardera med ytterligare minst en häst. 

5 Nikita Sunrise är loppets klara favorit efter en fin insats i regidebuten sist och även om det är kuskbyte igen så är det fortsatt kuskplus mot tidigare regi. Dock är detta ett treårigt sto som inte fick många att runda sist i ett billigt lopp mot jämnåriga sist så lite för stor favorit nu även om vinstchansen är hög. Värsta motbudet är en stallkamrat så viss chans att hon får ta över ledingen om Ohlsson tar sig ut tidigt och då kanske det bara är slut. Glider man fram utanpå stallkamraten tidigt och låser loppet lite på det viset är det inte helt givet att hon plockar ner den till slut och garderingen är given. Då hon var själv på bakersta fållan sist så kunde hon gå fortsatt i bike den gången men växlas nu ner till vanlig vagn vilket måste vara ett stort minus och det finns viss risk att hon blir fast på innerspåret från det här läget, så favorit i fara. 

10 Mellby Guava är betydligt mindre streckad än favoriten och tränaren har svårt att hålla isär dom i termer om vinstchans och om vem av dom som ska var bäst just nu. Magnus A som kört båda i deras senaste starter tyckte att Nikita var en ”grön” favorit men att man nog ska låsa med hans styrning här. Han har springspår medan favoriten har ett stängt spår och har betydligt bättre chans att vara först framme för att överta ledningen och blir då hästen att slå. Med bara tre hästar på grunddistansen efter en strykning så är spetschansen hög på denna som mött hårda ston på V75 i över ett år och därav den låga segerprocenten. Nu är det mycket enklare motstånd för att vara på V75 så god chans för vinst nu, speciellt då värsta motbudet är en stallkamrat så kanske inte får det tryck på sig av den som det annars kunde blivit. Skulle jag tvingas välja att spika en av dom betrodda så skulle jag nog ändå förorda denna och rankar henne först här trots låg segerprocent.

8 Lollipop Girl mötte riktigt tuffa ston sist som hårt uppanmäld men lyckades på med sig sista prispengen som minst spelade hästen i fältet. Det tyder på uppåtform och kanske tuffar hon till sig rejält med det loppet i kroppen och mycket enklare mot nu. Som väldigt lågt streckad är hon aktuell då hon är bättre än raden. Duger bra i klassen om hon hittat tillbaka till formen hon hade som fyraåring, då hon bland annat vann ett försök till Diamantstoet på V75 och hon är ensam i fältet att ha vunnit lopp med 100 tkr i förstapris. 

 

Avdelning 2.

Se”Gå kort!”

Ett par av dom andra som drar en del streck är ston i öppen klass men kanske kan räcka ändå med fina utgångslägen och det kan löna sig att strecka på några till här om man tror att favoriten blir fast invändigt. Jag nöjer mig nog dock med favoriten och ett par nämnda med kusk- och utrustningsplus så stannar på dom tre strecken. 

 

Avdelning 3.

Garderingslopp i låg klass bland kallblodshästar och i den här lopptypen brukar det kunna skrälla vilket gör att det kanske inte är fel att strecka riktigt många här. Speciellt då dom mest betrodda fått dom sämsta lägen från start men antingen bricka åtta eller bakspår kan loppet öppna upp sig något. 

8 Nordsjö Vinn är loppets klara favorit och nu när hon är nedstruken ett spår och nu får Ulf Ohlsson upp så kanske hon körs framåt direkt och skulle han få ta över ledningen så vinner dom kanske loppet och ska väl vara förstastrecket här. Sto i öppen klass och det tycker jag oftast är extra tveksamt på unga kallblod så given att gardera trots hennes fina kapacitet. 

11 Pyckolina gjorde en rejäl comeback sist och ska räknas tidigt igen. Även detta är ett sto och Magnus O Jonsson har ingen hög segerprocent att stoltsera med så här kan det bli vingel och bara en i mängden trots bra kunnande från hästen. 

12 Zenit kommer från vist från kass läge och har fortsatt duktiga Magnus A upp så måste räknas tidigt då kusken vinner med det mesta för dagen. 

4 Guli Björn får första gången bike på till denna starten så måste räknas på rolig utrustningsändring från betydligt bättre läge än dom betrodda. 

2 Moepilen är startsnabb och är nu nedstruken till innerspåret så är garanterad en bra resa härifrån i som sämst tredjepar invändigt. I så här låg klass spricker ofta fälten upp och man får sina luckor men det är inte heller omöjligt att offensive Mika Forss håller upp innerspåret och kör i spets hela vägen. Intressant från läget och med ny kusk till klart rimlig procent. 

 

Avdelning 4.

Se”Bästa spiken!”

 

Avdelning 5.

Garderingslopp då den klara favoriten 4 Zooropa är ett sto i öppen klass och drar allt för mycket streck här. Visst är hon i bra form och duger i loppet men för hårt streckad denna gången. 

5 Valter På G. står hårt inne i loppet men är startsnabb och har kusk i form upp till denna starten. Bytte regi inför senaste starten och går garanterat framåt rejält med det loppet i kroppen, även om det blev galopp från start och fick ett lopp längst bak i klungan utan att pressa. På Magnus låter det inte som man vill släppa till någon och från spets kan man vinna loppet även om också denna är lite överstreckad här, så fortsatt gardering är på sin plats. 

6 Fabian B.R. är startsnabb och kommer Valter På G. bort så är han det givna spetsbudet och då körs han garanterat där för offensive Mika Forss. Det blev fel för hästen sist då ena sidan på det norska huvudlaget åkte ner precis före starten och tussarna i öronen åkte också ur innan start så han är klart ursäktad för andraplatsen från spets då, efter problemen inför. Har fungerat bra i nuvarande regi och håller nog bra form fortfarnade så han måste räknas tidigthär då han står bra inne på pengarna. 

7 Minestads Ecuador står också bra inne i klassen och går framåt rejält med loppet i kroppen. Långt uppehåll inför sist och fick ett snällt lopp då och här åker man en bra bit för starten nu, så räknar med bra insats trots spåret. 

8 Lexington Tooma har uselt startspår men hittar han ner någon stans och han får rätt resa så kan han vara loppets stora skräll trots läget.

 

Avdelning 6.

Här blir favoriten väldigt övertstreckad för att han har klart bra spetschans men jag tror att dom där bak är betydligt hårdare och borde plocka in sina tillägg.

6 Willmer Gel till 40% är för mycket och visst kan han tända till i ny miljö och att nu tävla på sin nya hemmaplan men bara två mot betydligt enklare motstånd i sin nya amatörregi från topptränare gör att jag rankar ner denna. 

15 Digital Ink är så klart bästa hästen i fältet och har överlägsna meriter så jag väljer att gå på att gammal ändå är äldst här och visar vem som är hårdast till slut. Han visade uppåtform sist vid vinsten och nu blir det dessutom kuskplus mot den starten så jag räknar med toppinsats och att Rikard N ger honom chansen och då ska han nog bara vara bäst här. Jag chansspikar trots fullt fält att runda men som jag ser det är det dyrt lopp vid gardering och för att vara helt säker tror jag det behövs väldigt många streck så det är en mycket bra lösning att spika bästa hästen, speciellt då han är hälften så hårt streckad som favoriten.  

 

Avdelning 7.

I avslutningen är favoriten stark för sin klass och har bra chans att dra i hyggligt tempo hela vägen här, men dom hårdare hästarna på dubbla tillägg har snabbare speed i benen och får någon av dom bra resa kan dom spurta ner dom där framme. 

3 Stjerne Tore blir nog släppt till spets av stallkamraten 2 Spik Loke som är startsnabb från alla öppna spår och får här ett bra lopp i rygg på favoriten. Favoriten släpper så klart inte till någon och ska väl köras i så hög fart han klarar av hela vägen för att inte bjuda in dom där bak till spurtuppgörelse. Körs han rätt så kan han rinna undan men körs han det minsta för långsamt så dom där bak kan ta in många meter billigt så får han kanske svårt att stå mot någon av dom i snabb avslutning, så absolut inte läge att spika, samtidigt som man inte vill slösa för många streck här. 

15 Vestpol Gladiator har gått klart bra i betydligt hårdare gäng än detta i flera av sina starter i sin nya regi. Tre vinster och fyra fjärdeplatser sedan han kom till Anders Wallin, så räknar med att han slutar minst topp-fyra även här. Kan komma bra på det direkt då han är ganska startsnabb som ensam häst på springspåret där bak. Tänkbart lås tillsammans med favoriten, men jag tar nog med någon mer här.

12 Guli Storm får rejält kuskplus och visade uppåtform i senaste starten. Mest pengar tjänat i loppet och sådan hårdhet brukar spela roll så detta är tredje strecket från fint spår i bakre fållan.

 

Spelförslaget

Avd.1: 5.8.10.

Avd.2: 1.6.10.

Avd.3: 2.4.8.9.11.12.

Avd.4: 3 Ants In The Pants

Avd.5: 4.5.6.7.8.

Avd.6: 15Digital Ink

Avd.7: 3.12.15.

810 Rader som kostar 405 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.