Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Mantorp, onsdag 23/12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

I år är det Mantorp som är värd för V75 på uppesittarkvällen den 23/12 dom brukar bytas av med Halmstad om vilken bana som har denna tävlingsdagen mot sista lördagen innan jul. Mantorp är ju en kul bana för mig och några av andelsköparna då det var just här som jag spelade in över 2,4 miljoner på sju andelar, för två år sedan. Banan är oftast väldigt bra i underlaget men upploppet är kort, med sina 177 meter, bredden är väl tilltagen, vilket är bra för hästarna i voltstarter. Ingen vinklad vinge eller open-stretch här att ta hänsyn till och trots det korta upploppet ligger spetsvinnare så nära medel, på svenska banor, som det går att komma, oavsett distans.

Andelsspel baserat på stora spelförslaget här nedan heter travpunktse hos ATG-tillsammans och har andelar för 200:- på både ordinarie omgångar av V75 och V86, så nu öppnar jag det laget till onsdagens V75. 

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen ser det upplagt ut för favoriten 1 Milles Goofy 37% som kommer med tre raka segrar på tre olika banor inför detta. Sist var det med alla skor på så det är inget problem och jag tror han förlänger segerraden då det inte är speciellt mycket hårdare mot denna starten. Han rekord-sänker nog en bit från ledningen här, som är en position han trivs bra i. Från bästa spåret i voltstarten så är det väldigt stor chans att han håller upp innerspåret från start och därmed blir svårslagen för övriga. Helst vill jag ju inte spika i så här låg klass men Jepsson med bra läge för spets-och-slut i annars vidöppet lopp bakom så ser det ut som väldigt hög vinstchans och därmed är det en bra spik. 

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det nog bra läge att gå lite kort där det är ganska bra favorit i bra i form från bästa startspåret bakom bilen. Tänkbar som spik om man inte gillar mina andra två. 

5 Velegance blir loppets klara favorit och det lyser rött på vagninfon då biken åker på efter tre starter med vanlig vagn i volt-starter, det har varit ett par försök och sedan final i Diamantstoet, där hon vann ett av försöken och var trea i finalen. Given favorit på statistiskt bästa läget bakom bilen men jag väljer att gardera då hon kanske blir lite överstreckad nu och det lyser även rött på skorna då det blir första starten med skor och nästan en månad sedan senaste starten. 

6 Darah Bibo var favorit i försöket till Diamantstoet som Velegance vann på Jägersro i 31/10, då drog Darah Bibo fram stallkamraten och tröttnade själv till slut efter en bra repa som första häst i tredjespår den gången. Efter det fick hon lite längre mellan starterna och har nu två lopp i kroppen och formen på topp. Vann i lite billigare sällskap med skor på sist och sparade krafter så ska räknas tidigt nu och intressant med ny kusk till denna starten. 

7 Zeta Kronos ska gå i bike nu efter att ha gått i hybridvagn tidigare och det är så klart intressant. Hon måste stå bra inne i klassen då hon tillhört skiktet precis under kulltopparna som tre och fyraåring. Vann sitt kval till Oaks som treåring där hon var sexa i finalen. Som fyraåring var hon bra hela säsongen och vann sitt försök till Stochampionatet från bricka 12. Hon kvalade även in till såväl Drottningpokalen som till Stoderbyt och i det sistnämnda var hon trea i finalen från spår 12. Starka meriter och det gör att hon ska räknas här trots spår en bit bakom vingen, då hon tål att gå en bit i spåren. 

 

Avdelning 1.

Ett lopp över 2640 meter med bilstart i ganska hög klass. Då favoriten står väldigt hårt inne på pengarna och ett par andra av dom betrodda fått lite bökiga lägen är det läge att gardera loppet.

5 Marchall Match fick sparat i rygg på ledaren sist och trivs på lång distans, men som favorit är det inte jätteintressant. Han står stenhårt inne i loppet med bara 700 tkr tjänat där det är stängt vid 1,4 miljoner. Möter Silver-hästar så han själv skulle stå hårt inne i Bronsdivisionen med faktiskt. Från bästa startspåret med tveksamma lägen på värsta motbuden så måste han ändå rankas ganska tidigt. 

1 Monfalcone var bra på V75 sist i ett hårt Silver-gäng och möter väl lite enklare denna gången men spåret kan bli en fälla. Hittar han ut någonstans har han bra vinstchans så han måste med tidigt här, då motståndet är lämpligt.

7 Hierro Boko visade sist att det funkar bra med skor och detta är en bra häst för klassen. Spår lite långt ut på vingen men Hanna kör bra och hennes stall går bra i år så denna ska nog passas tidigt trots spåret. 

9 Vincent As hade jag med som skrällbud till väldigt låg procent sist och nu är han kanske lite överstreckad men hästen är stark och gillar längre distanser. Var klart bra sist och nu är det rejält kuskplus då Jepson kört honom vid hans sju senaste vinster så får man anta att han är en av få som vet hur han ska köras. Bakspår spelar ingen roll då han alltid tappar från start ändå. 

8 Sign Me Up Too gjorde comeback sist och fick sparat I rygg på ledaren sist som trea och ska väl ha gått framåt med det loppet i kroppen. Vanlig vagn sist och bike nu är så klart ett plus även om spåret är trist. Matchats mycket i V75 tidigare så har hårdheten och den till den låga procenten är det intressant trots spåret. 

Ranking: A 1. B 7.5. C 9.8.2.6. D 4.10.3.12.11.

 

Avdelning 2.

Öppet lopp i låg klass över riviga 1640 meter och här kan det nog bli en del körning vilket kan öppna upp loppet. 

3 Alesso har bra spår, är startsnabb och tar han sig förbi båda invändiga så körs han nog i spets. Trivs över distansen och är den med klart snabbast tid över 1600 meter så kan vara den som leder loppet hela vägen. 

5 Ole har bästa spåret bakom bilen, statistiskt, men då alla innanför är startsnabba så kanske det inte är helt optimalt ändå. Han borde dock kunna hitta ner bakom dom som öppnar bäst och om det kostat någon för mycket att köra sig till spets kanske han kan få ta över i ett andra skede, i kraft av att han är favorit. Hittar han andra-tredje utvändigt kanske han bara är starkast till slut, då han gjort rejäla lopp på bra tider för klassen mest hela tiden. 

1 Das Auto har svarat innerspåret tidigare i karriären på Mantorp, så kan öppna klart brta och skulle kunna leda loppet länge om han håller spåret. Bra chans även från rygg på ledaren och intressant med ny kusk till denna starten. 

2 Homeland Pellini är startsnabb och Kontio brukar ju kunna sända bra bakom bilen. Intressant med ny kusk och kommer från spetsvinst så formen är bra samtidigt som man växlar upp till hybridvagn från vanlig till denna starten. 

8 Goodlookin’ Pepper är mycket startsnabb och det kan bli bike och helstängt huvudlag vilket är första gången för båda. Kan ge riktigt bra effekt i den låga klass han är kvar i och det måste vara mycket högre vinstchans än 1% i insatsprocent. Denna måste stiga under dagen på ändringsinfon, men han är klart spelvärd även till några procent så klart. 

10 Nothinglike Malena är den av bakspårshästarna som ska profitera mest på den eventuella körningen där framme. Två raka från just spår tio bakom bilen över kort distans på utpräglade spetsbanor gör att det kan gå igen. Toppform och mest startpoäng gör att han måste med men rankas ner på läget. 

6 Karls Helge har vinsterna i monté men får så rejält kuskplus denna gången så på en välgarderad kupong ska han med trots att han inte vunnit för sulky tidigare. Det blir Goops uppgift att ge honom ett bra lopp och se till att få ut det lilla extra som han oftast gör. 

7 Bara Du Chene är liksom dom flesta med framspår här ganska startsnabb men från bricka sju borde väl Jepson välja ett lite mer passivt upplägg. Oavsett så krävs det en del tur från detta spåret och hästen har inte vunnit lopp ännu och nöjer sig med andraplatser. Tre lopp för sin nya tränare och kan vara tänkbart skrällbud trots läget. 

4 Dakar Brodde är startsnabb och har bra spår i straten så borde kunna hamna bra till direkt och är med och bidrar till att det kan gå för fort från start då många lär laddas. Bra form men bara 1/17 i år så inte jättehet trots allt. 

Ranking: A 3. B 5.1. C 8.2.10.6.7.4. D 9.11.12.

 

Avdelning 3.

Vidöppet lopp över 3140 meter och här ska man väl försöka spika den som är bäst på bakersta tillägget men en tight proposition gör att ett par av hästarna på grunddistansen står bra inne och mycket väl kan vinna med fina löpningar på innerspår. Svårt också att avgöra vem där bak som har bäst chans men rankar den jag tror är bästa hästen först. 

13 Dominic Wibb gick väldigt snabbt slutvarv sist han var trea på V86 bakom favoriten här, som var tvåa från spets. Båda gjorde bra lopp men jag var mest imponerad av denna som verkligen samlat ihop till en vinst och då han bara är en tredjedel så mycket streckad som favoriten är det mycket bra spelvärde. Han kommer säkert stiga lite i procenten under onsdagen och det ska han. Intressant debut över tre kilometer men visade sist bra styrka ute i spåren över 2640 meter så det ska nog fungera bra. 

Loppet är dock öppet och favoriten från springspåret på bakersta fållan ska så klart räknas tidigt med då han kan komma långt fram direkt på sin startsnabbhet. 14 Global Warrior borde väl hållit undan sist för att få toppbetyg och kanske är det skorna han inte trivs så bra med.

10 G.R.J.´S Wolverine har två lopp I kroppen efter strykning för sårskada, och sådan strykning är oftast bättre än om det är infektioner eller liknande, vilket det kan ta längre tid att komma tillbaka från. Formintryck i senaste två starterna även om det blev tidig galopp sist så gick han bra efter det och var tvåa i loppet ändå. Går alltid med skor så det är bra och att han inte vunnit så många lopp beror på att han ofta matchas i hårda V75-lopp. Lite snällare lopp nu ett tag kan ge effekt för självförtroendet att vara med där framme lite mer. Spår två på tilläggsvolter är ofta bra spår att komma bra på det från så det kan vara kul skräll här. 

11 L.L.Royal är bättre än raden och fungerar bra på skor. Hade en formtopp precis samma årstid i fjol med flera bra insatser. Spurten sist tyder på stigande form och denna kan överraska trots usel formrad och dåligt med startpoäng. 

I övrigt så streckar jag på lite fler hästar här då det är duktiga kuskar som vinner mycket lopp på ett par av ekipagen på startfållan och kan dom få alla svängar på innerspår är dom gynnade till slut. 

Ranking: A 13. B 14.10.11. C 12.1.2.6.3. D 9.15.4.7.5.8.

 

Avdelning 4.

Se”Bästa spiken!”

En stor faktor till att jag spikar i detta loppet är att alla jag ser som värsta motbud är också dom som är mest streckade bakom. Jag tänker ofta att om min ranking av ett lopp överensstämmer med loppets insats-fördelning så är det bättre att ta ställning eller gå kort. Har man en eller ett par lite lägre streckade ekipage tidigt i rankingen så är det bra läge att gradera. 

3 Kimi Di Quttro tränas och körs av duktiga Marcus B Svedberg som har riktigt bra statistik som så väl tränare som körsven. Bra spår och har inlett karriären fint så ska räknas tidigt här.

6 No Pressure har bästa springspåret och Goop tränar och kör. Borde hamna bra på det och ska så klart räknas med toppkusk och fint läge.

2 Amazing Moment tog sin första vinst sist och får rejält kuskplus till denna starten från ett bra läge räknas han tidigt vid gardering. 

7 Loveyouecusgår upp lite i klass till denna starten efter vinster på Romme och Umåker men från ett bra spår och fortsatt Mats E upp är det ändå positivt.

4 Con Te Partiro har bara gjort tre starter men verkar tåla att gå lite i spåren redan. Lär bli någon sväng i tredjespår från det här luriga spåret med startsnabba hästar runt om och rankar ner lite på dåligt spelvärde men ska så klart även denna räknas vid gardering av loppet. 

Ranking: A 1. B 3.6.2.7.4. C 15.13.11.12.10.8. D 9.5.14.

 

Avdelning 5.

Kort distans och autostart för hästar i Klass 1 ungefär men inte ett vanligt klass-lopp detta även om det håller hygglig standard på hästarna. 

1 Bacchus L.I. blir klar favorit här från innerspåret och han är startsnabb så borde kunna ta sig ut tidigt även om det kan finnas en och anna som är ännu snabbare från start. Kanske får han hjälp av ”solfjäderseffekten” då 2 Symphonic Lincoln är väldigt startsnabb och om Jepson kan svara den sida vid sida får han kanske hjälp av den att svara ut övriga med. Tar sig dock den förbi är det ju öppet att gå ut i andraspåret och å lär väl Jepson få ta över ledningen av den då man nog gärna vill ha ett rygglopp på favoriten. Jepson på favoriten och hyggligt hög spetschans över kort distans gör att jag spikar hans styrning även här och hoppas att han kommer hit med extra stärkt självförtroende efter vinst i loppet före. Denna hade bricka 12 på V75 sist och kördes invändigt då han blev trea bakom en smygkörd Axel Ruda, som fick perfekt lopp och tvåan i loppet var Astronascente Zack som var minst sagt väldigt bra även loppet efter, på V75 i lördags. Betydligt enklare mot denna gången och framförallt mycket bättre spår gör det till en klart vettig spik. 

9 Global Wizard är kanske fältets bästa häst men bakspår över kort distans är inte kul på Mantorp. Startsnabba ryggar att följa då han är startsnabb själv och kanske kan han komma igenom bra med duktiga Adielsson upp nu. Kommer från vinst på V86 sist och inte hårdare mot denna gången så räknas som första motbud trots bakspår. 

6 Big Shot är hårt betrodd som Melkos hästar ofta blir då segerprocenten är hög i hennes stall. Mycket bakspår på slutet för den här och han kan nog öppna hyggligt bakom bilen men behöver hitta ner någon stans för han ska inte vara någon spetsaspirant från detta spåret med vanlig vagn, även om Kontio ibland kan få rejäl fart från start med dom flesta. Melko har haft lite infektioner i stallet men dom som startar på fortsätter att vinna lopp så räknar med att hon kollar dom extra noga och bara startar om allt är bra. 

4 Herakles är loppets rejäla skräll från ett statistiskt topp-spår med bra formkurva och duktig kusk. Visst vinner inte hästen speciellt ofta men till 1% ska den heller inte vinna ofta men högre vinstchans än så ska den absolut ha. Har dessutom oftast körts av tränaren som är en amatör från Vaggeryd född -51 så en stor del till den bättre formkurvan på slutet är nog att Stefan Persson kört och det är stort plus att han kör igen nu. Rolig vid gardering. 

3 Felix Am ser jag som lite överstreckad denna gången till 11% eftersom kusken väldigt sällan vinner lopp mer 25-50 tkr till vinnaren borde det bli svårt att vara först på V75 nu. Även om hästen håller bra form så har inte heller den vunnit lopp med över 30 tkr till vinnaren så upp i klass för den och då borde det ta emot lite här. 

8 Self Explosive ska köras offensivt och man hoppas väl att dödens är ledigt här. Kostar det inte allt för mycket att ta sig dit så tål den bra fart och har gjort bra lopp i sin nya regi sedan i somras. Gått med helstängt huvudlag men nu vill man testa helstängt med hål i, då han nog inte såg hästen som kom utvändigt och slog av honom till slut i förra starten. Tidig vid gardering trots läget, då det är spelvärd procent och positiva tongångar från stallet.

Ranking: A 1. B 9.6. C 4.8.5.3. D 10.2.7.12.11.

 

Avdelning 6.

Se”Gå kort!”

11 Havana Bokoär nästa häst vid bredare gardering då hon ofta är med i främre träffen, med nio gånger bland dom två främsta på årets 13 starter. Höjningen kom efter skadedrabbad fjolårssäsong och regibyte. Hon står lite hårt inne i propositionen och detta bakspåret är inte roligt på Mantorp varav hon bara är en tänkbar fjärdehäst här.

Ranking: A 5. B 6.7. C 11.4.1.3.9. D 2.8. 10.12.

 

Avdelning 7.

Fyraåringslopp stängt vid 400 tkr tjänat och det känns givet att gardera den förväntat ganska stora favoriten här då han fått ett av dom sämsta lägena bakom bilen. 

8 Eros Zola var ruggigt bra sist men då från ett statistiskt bra fjärdespår så kostade det inte jättemycket att hamna utvändigt om ledaren sist men sen valde Flemming att trycka på rejält och höll tempot uppe hela vägen. Skor på nu och ett halvvarv längre från risigt läge och det känns givet att gardera även om det är given förstahäst trots spåret, när det nu är kuskplus och framförallt efter vad han visade sist. 

6 Amorcer Levallo har varit ute i försök och final på V75 och gjort det riktigt bra i biken i dom två starterna. Samma vagn nu och spår invändigt om dom två värsta konkurrenterna gör att han måste räknas tidigt här. Då 3 Bravo Santana kanske tar ledningen kan Ohlsson bli släppt till spets eftersom Bravo inte startat sedan oktober. Efter en strykning för hälta har den fått stå över lite jobb och kanske är man nöjd med rygg på ledaren då. 

7 Dream Creation hade virus i kroppen vid senaste starten och fick stå över lite men tränat bra igen och vässad lite inför detta med ett banjobb man är nöjda med från stallet. Han går bra efter uppehåll och Örjan kör så räkna med framskjuten placering direkt här även om spåret är kallt.

2 Janis Joplin Boko tog ledningen lätt sist men fick släppa ifrån sig den och vann med gott om krafter kvar efter perfekt lucka till slut. Hannu Korpi kommer att skörda framgångar i vinter då flera av hästarna han tagit med sig den här gången kommer med full form direkt. Öppen klass sist så visat hon kan slå valackerna redan och kanske väljer man att köra i ledningen, då det blev sparat sist och ett halvvarv kortare nu gör att hon kanske rinner undan över det korta upploppet. Kan också bli repris på förra loppet om man väljer att släppa till Bravo Santana eller Amorcer Levallo och favoriten kommer bort. 

Ranking: A 8. B 6. C 7.2.3.1.5.11.12. D 10.4.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.5.7.8.9.

Avd.2: 1.2.3.5.6.8.10.

Avd.3: 1.2.3.6.10.11.12.13.14.

Avd.4: 1 Milles Goofy

Avd.5: 1 Bacchus L.I.

Avd.6: 5.6.7.

Avd.7: 2.6.7.8.

3780 Rader som kostar 1890 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.5.7.

Avd.2: 3.5.

Avd.3: 10.11.13.14.

Avd.4: 1 Milles Goofy

Avd.5: 1 Bacchus L.I.

Avd.6: 5.6.7.

Avd.7: 6.8.

144 Rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.