Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Halmstad 19/12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-omgången.

V75 denna lördagen går på Halmstad Travet. Banan i Halmstad är mycket fin och har förmodligen Sveriges bästa underlag så räkna med snabba tider trots årstiden, men här får man inte köra barfota ändå, även om det skulle funka utan problem. Upploppet är ganska långt med sina 203 meter och banan är lite bredare än medel vilket är bra i voltstarterna, där hästarna får lite mer plats. Ingen vinklad vinge eller open-stretch så inga konstigheter i övrigt. 

 

Bästa Spiken!

6 Nadal Broline 63% vinner nog Gulddivisionen den här veckan ungefär lika ofta som insatsprocenten antyder. Det är klassblandning denna veckan, lite mer än det brukar vara, där väldigt många är helt eller ganska nya i högsta klassen och vi får nog vänja oss vid att se väldigt skiktad klass på hästarna i guld under vintern. Här har Nadal väldigt billigt motstånd i förhållande vad han är van vid efter att ha matchats mot eliten i flera år och nu får han lite mer titlar och pengar på kontot sedan Propulsion blivit diskad i efterhand i många stora lopp. Nadal flyttas bland annat upp som vinnare av Årjängs Stora Sprinterlopp och till en andraplats i Elitloppet, båda loppen under 2018. Han årsdebuterade i fjol på vinnartiden 1.09,1 efter över fem månaders vinterträning och regibyte. 2018 var det lika lång tävlingsfrånvaro för sin tidigare tränare och vinst direkt, då på 1.10,4 så att han skulle behöva mer än ett lopp för att göra en snabb tid tror jag inte mycket på. Nedstruken till statistiskt bästa spåret och Goop borde väl glida fram till utvändigt och sedan kan Nadal en bit under 11 över favoritdistansen om det behövs. Släpper dom formlösa spetsbuden till honom så blir det kanske ännu lättare. 

 

Gå Kort!

I avslutningen höjer sig två väldigt mycket och lås på dom två är vettigt även om det inte är så bra spelvärde. I övriga lopp är det lite mer en eller många som gäller därav det inte så jätteroliga men däremot väldigt stabila låset i sista i den här kategorin, men kan bli så att det finns utrymme att krydda med ett tredje streck. 

10 Farlander AM 37% blir inte jättefavorit då det är bakspår över kort distans dock får allt fler upp ögonen för denna för varje start, många försökte fälla honom med Ingo som blev favorit till slut i den starten. I finalerna sist blev Cab Lane ganska stor favorit mot Farlander men trots att Cab var formtoppad inför uppgiften och fick gå ett halvvarv i ryggen på Farlander så skiljde det nästan en och en halv sekund dom mellan när mållinjen passerades. Insatserna han bjudit på under hösten gör att man måste tro att han ska kunna vinna direkt i Silverdivisionen trots skor på nu. Bakspår på kort distans har dock fällt större favoriter än denna och största frågetecknet är ändå skor på, även om tränaren tror och tycker att det ska fungera bra. 

5 Zap Di Girifalco 26% stiger på procenten och många kommer att gå på denna som spetsbud då flera där framme nog kan tänka sig att släppa till Björn om han laddar vad som går. Gjorde det bra på skor runt om i debuten för Goop i våras så skotvånget ska spela mindre roll för honom än för många andra. Jag förordade spik sist då han drog undan i ledningen men rullade över i galopp mitt på upploppet som klar vinnare och sex veckor mellan starterna nu är kanske inte så positivt så det kan behövas ett lopp i kroppen här. Om Franklin Face öppnar snabbt så kanske det strular lite för Zap och kan kosta för mycket att ta sig till ledningen, därav rankar jag honom inte först denna gången. 

 

Avdelning 1.

Klass 1 och jämnt spelat mellan två hästar där man antingen kan ta ställning och spikar den med bäst spår då ett par av dom värsta motbuden fått bakspår dessutom, alternativt får man strecka på lite fler här för svårt att känna sig säker på ett par-tre streck i detta loppet. Jag väljer nog det sistnämnda till slut men det behöver inte vara fel att försöka koppla grepp om omgången direkt med en spik.  

5 Astronacente Zack 26% har spår invändigt om värsta konkurrenten i så väl spetsstriden som kampen om slutseger. Går alltid med skor så klar fördel där mot flera av konkurrenterna och efter tre starter i rad på V75 har han nog växt in i klassen trots att han står lite hårt inne på pengarna. 

6 Sweetman 21% är startsnabb och står bäst inne i klassen på pengarna så ska räknas tidigt vid gardering. Jag tror dock att spåret är ett snäpp för långt ut bakom vingen för att kunna ta sig förbi favoriten sida vid sida och då kan det bli vingelrisk här men kommer favoriten bort så ligger det öppet för spets och slut för denna istället. Tar man sig ner i rygg på favoriten så finns chansen eller om man kör en lugn dödensresa så kan det också gå på speed till slut. 

9 Quantum Rock 12% tycker Hanna är stallets bästa chans för dagen då man låter nöjda med formen på denna. Första gången med rycktussar nu tror man ska ge bra effekt så här har man förhoppningar från stallet trots läget. 

10 Don Cash 17% har gjort tre starter för Kolgjini och gått bättre för varje gång så ska kanske vara ännu bättre nu. Tävlar alltid med skor och man låter uppåt från stallet trots bakspåret.

1 Cojito 7% kan få rygg på favoriten här kanske, från ett fint innerspår och då skulle han kunna skrälla. Tidigare i veckan sa man att det inte var några ändringar planerade men i vagninfon har man tryckt i första bike så håll koll på sista snacket och värmningar där. Garderar man och han går med bike ska han med på lappen.

4 Mystic Mom 5% har bra startspår och vid gardering kan han vara intressant trots att han står hårt inne i propositionen. Han är nog hård så det räcker då han varit okej som fyra bakom Ecurie D., Power och Ubiquarian Face i det tuffaste kvalet till Europaderbyt. Galopp i Belgiska Derbyt och kommer med ett lopp i kroppen inför detta så är nog bättre nu. 

Ranking: A 5. B 6.4.9. C 10.1.2.3. D 8.7.11.12.

 

Avdelning 2.

Lägsta klassen och det är här det oftast skräller samtidigt som det lite oftare kan vinna en och annan treåring i denna klassen så här sent på året, så var inte lika rädd att strecka sådan i december som för bara ett par månader sedan. 

5 Global Bergkamp 16% har siktats till detta då han hade problem med hovböld inför Breeder´s Crown-semifinalerna. Stefan Persson tror att han ska kunna få iväg honom bra från spår fem i volten och även om det kanske är absolut toppform så tror man på bra chans här. Han gick första gången med rycktussar sist och det tyckte man gav bra effekt så det fortsätter man med.

4 Speed Vici 31% är väldigt stor favorit trots svårt fjärdespår i volten och då han kanske inte kan utnyttja sin startsnabbhet från det spåret så kan det vara favorit i fara. Bara en i mängden även om han så klart måste vara tidig på visad form. 

1 Jeans´n Passion 10% har ett fint startspår i voltstarten och ska väl kunna välja vem dom vill släppa till här. Från rygg ledaren så kan hon vinna loppet trots sto i öppen klass. 

2 Take It Easy Tour 18% är kanske lite överstreckad då han nu växlas ner i vagn och det låter som att man vill ligga lite lågt från stallet här. Stall Goop har nog fyra-fem bättre chanser för dagen men kan så klart vinna även med denna då den kan ha fått lite hårdhet efter många lopp mot tuffa kullkamrater i år. 

8 Nelle Atticus Lane 4% har ett bra smygläge i voltstarten då luckor ofta kommer i lägsta klassen är det fördelaktigt att få några svängar på innerspår. Kommer med full from med två raka vinster och första gången med PU är intressant. 

12 Stenson 5% har tre raka starter på V75 så växt in i klassen bra men uselt läge nu så kanske får för svårt. Ibland kan det gå att komma igenom bra från spår 12 i volten så hittar man bra slagläge så kan det gå trots läget. 

9 Keegan Trot 8% ändrade man lite i balansen till sist efter galoppen näst sist. Det föll väl ut och han vann lätt då motståndet var billigt den gången.

Ranking: A 5. B 4.1. C 2.8.12.9.11.6. D 7.3.10.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa Spiken!”

1 Generaal Bianco 12% är kul som startsnabb skräll i loppen men som delad andrastreckad så är det kanske inte lika kul och borde väl varit lite bättre nere på Charlottenlund. Sist var det första skor på länge så det kanske är ett minus för denna. PU är inriktad på att släppa spets denna gången så då kan han kanske överraska från rygg på ledaren med lucka till slut.

3 Pastore Bob 5% är den som ska ta spets och sedan köras där men denna var missgynnad av skor med. Inför förra loppet var det väldigt många lopp på barfotabalanserna så det måste vara minus och om formen var dålig så svårt att stå mot Nadal till slut. 

9 Dragster 14% är andrahandare och bakspår i gulddebuten med skor på är kallt. Förutom favoriten så är det väl en riktigt dålig Guld denna veckan så lämpligt motstånd för klassen ändå och med hans form kan det kanske gå ändå. 

Ranking: A 6. B  C 9.3.1.5. D 10.12.7.2.8.11.

 

Avdelning 4.

Försök till Diamantstoet där favoriten övertygade sist men från lurigt spår i volten är det inte givet att hon bara vinner då det är hårdare mot denna gången. 

5 Nouba Mom 43% blir stor favorit efter sin rejäla debut för Riordan men då mötte hon enklare motstånd och några av dom som står 20 meter bakom har nästan fyra gånger så mycket tjänat. Spår fem i volten är inte helt enkelt för ett treårigt sto som ska göra sin första start i svenskt voltstartsystem. Dåligt spelvärde på denna så läge att ranka upp någon före här. 

11 Laleh Pellini 17% har tillhört dom betrodda flera starter i rad i liknande lopp och även mot bättre motstånd än så här. Kom helt fel på det sist och kördes bara runt bakom en mur av hästar och kanske fick en del sparat då. Nu blir det nog läge att köra framåt direkt från springspåret och jag tror inte att formen är så dålig som raden antyder då man tror att hon ska kunna vara med i främre träffen från stallet. Jag hoppas att favoriten kommer lite fel på det från sitt spår och att denna ska kunna få utdelning för sina tuffa lopp under hösten så jag rankar henne först. 

7 Bring Me Money 13% var tvåa I loppet där Laleh kom bort sist och gjorde ett bra lopp då. Hemmaplan nu för såväl tränare som kusk så här borde det vara lite extra vilja att vinna lopp. På den fina formen ska hon räknas mycket tidigt vid gardering. 

10 Make More Cider 6% har tagit dom flesta av sina segrar med skor på så mindre missgynnad än många här av skotvånget. Bra vinststatistik med 8/25 och förlorade sist på foto efter offensiv styrning från bricka 10 bakom bilen så formen är nog klart bra. Räknas mycket tidigt på hemmaplan till klart spelvärd procent. 

4 Valeria Wareco 12% kanske kan komma iväg snabbare än favoriten från start och det är inte otänkbart att Ingves i så fall vill köra i ledningen, så kan ställa till det för favoriten här. 

13 Hasty Helene 1% får rejält kuskplus till denna starten och då kan hon skrälla. Vann tre starter förra vintern med skor på så klart mindre missgynnad av skor än många av konkurrenterna. 

Ranking: A 11. B 5.10.7. C 4.13.14.2.3.1. D 9.15.6.12.8.

 

Avdelning 5.

Bronsdivisionen över 2640 meter och här försöker jag nog gå lite kortare där många garderar brett. 

5 Four Guys Dream 20% kanske borde bli favorit till slut på sitt fina utgångsläge, då värsta konkurrenten har riktigt dåligt startspår. Ville man bara ge ett lopp i kroppen sist efter att varit ifrån lite för en halsinfektion innan det och han ska vara rejält förbättrad till denna starten som man så klart siktat på då det är hemmaplan. Han fungerar med skor och kanske kan köras till ledningen från ett bra läge och i så fall blir han hästen att slå. 

4 Neelix 8% är startsnabb och ska kunna ta ledningen om han sätter fötterna rätt denna gången. Ibland kan han bli lite rullig och körs då Four Guys Dream offensivt direkt så kanske han tvingas att släppa med denna. Det kan också bli galopp men går han felfritt så står han bra inne i klassen och kan vinna loppet både från ledningen eller rygg på ledaren. 

11 Kick The Dust Ås 22% är favorit trots ett av dom sämre lägena bakom bilen. Visst var han riktigt bra sist och visade att skor på inte är några problem

12 Payet D.E. 3% är en riktigt bra häst i grunden som ofta körts av lite sämre kuskar i Klaus Kern och Sibylle Tinter men nu bytt regi och fått ett lopp i kroppen hos Lähdekorpi. Vinst direkt och hästen är en av dom som står bäst inne i klassen här. Kommer man bara igenom hyggligt har denna både styrka och fart för att vara med segerstriden i detta loppet. 

Ranking: A 5. B 11.4. C 12.1.10.3.2.9.8. D 7.6.

 

Avdelning 6.

Ytterligare ett försök till Diamantstoet och här är det lite mer på hästarnas konton vilket gör att det brukar bli en från bakersta fållan, då deras hårdhet brukar visa sig bita bäst till slut.

10 Wild Love 41% är loppets Klara favorit här på hemmaplan och denna är mycket bra för klassen. Hon har alltid en bra spurt som lär bita bra här men kan också lägga en rejäl speed mitt i loppen och ändå ha krut kvar till slut. Tvåa i Sto-SM och fick gå lite för tidigt sist som första häst i tredjespår och även om det gick fort så blev det ingen framskjuten placering då, men hon höll farten klart bra. Hon måste ha överlägset bäst segerchans här och jag spikar då det bara är fem hästar på mellanfållan och färre att runda efter ett par strykningar i loppet. 

13 Tessy D’Ete 10% är klart missgynnad av barfotaförbudet under vintern och även om hon gör det bra mest varje gång var hon nog kanske lite sämre sist. Banan var inte helt enkel sist på Solvalla och hon är första utmanare på tidigare visat kunnande med nästan en miljon inkört i år och nästan 2 miljoner ifjol. 

11 Ultra Bright 8% fick en tursam tredjeplats sist i efter invändig styrning och flera utvändiga stumnade lite till slut. Hon har tjänat det mesta som unghäst men växt in hyggligt i Sto-Eliten i år efter en tuffare femåringssäsong. Den mesta utvecklingen har hon nog gjort tack vare dom bästa lånekuskarna under årets starter och här är det fortsatt bra kusk upp. Erik lär kunna snabbstarta med henne och det kan göra att favoriten får leta sig ut och denna måste med räknas tidigt vid gardering. 

2 Kali Smart 27% gick 13,6 sist och gör hon det i ledningen igen så ska hon så klart ha viss chans att hålla undan. Nu möter hon dock betydligt hårdare motstånd och flera där bak kan säkert 11-tider trots skor så kanske behöver hon rekordsänka ytterligare, oavsett så tror jag det blir för tufft att stå mot dom. 238 tkr tjänat betyder lägsta klassen på V75 om hon skulle välja att starta i dom klasserna medan dom på 40-fållan tillhör Gulddivisionen eller åtminstone yttersta Sto-Eliten och dom brukar nästan alltid plocka in liknande försprång. 

Ranking: A 10. B 13.11.2. C 5.1.9.12. D 6.7.8.15.3.

 

Avdelning 7.

Se“Gå Kort!”

4 Zio Tom Jet 9% var det skrik på näst sist och han höll okej som trea då han blev favorit på V86, sedan totalt bortglömd till 3% på V75 sist. Jag rankade upp ordentligt sist och han var bra som tvåa bakom Vikens High Yield och vill man ha en tredje häst här så är det okej till 9% från bra läge. Hemmaplan och visade sist att det funkar med skor på hovarna. 

6 Staro Leonardo 4% hade många som idé sist och han steg i procenten och sjönk på vinnaroddset, då från bricka 12 på Åby. Nu har han betydligt bättre läge och har skrällt på just denna tävlingdagen Halmstad hade V75 den 23/12 2018 samt varit tvåa i Silverdivisionen som favorit 21/12 2019, så han trivs då Halmstad ordnar V75 inför jul. 

1 Franklin Face 14% är startsnabb men ser honom som klart överstreckad här då han helt enkelt inte är tillräckligt bra för att stå i den procenten. Han kanske kan hålla ledningen och ska då köras i spets vilket gör att det kan häxa lite för Goop då. 

2 Maze Runner 2% står bra inne i klassen och har skrällt i Silver tidigare i år så det skulle kunna gå om han får ett bra lopp i draget här. Förmodligen lite missgynnad av skor men går garanterat framåt med sitt lopp i kroppen efter att varit från på grund av en hovböld inför senaste loppet. 

Ranking: A 10. B 5. C 4.6.1.2.3. D 12.11.9.7.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 4.5.6.9.10.

Avd.2: 1.2.4.5.8.9.11.12.

Avd.3: 6 Nadal Broline

Avd.4: 4.5.7.10.11.

Avd.5: 4.5.11.12.

Avd.6: 10 Wild Love

Avd.7: 4.5.10.

2400 Rader som kostar 1200 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5 Astronascente Zack

Avd.2: 1.2.4.5.8.12.

Avd.3: 6 Nadal Broline

Avd.4: 5.11.

Avd.5: 4.5.11.12.

Avd.6: 10 Wild Love

Avd.7: 5.10.

96 Rader som kostar 48 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.