Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Åby 5/12

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

V75-omgången avgörs på Åby som kan vara väldigt varierande i underlaget, men generellt sett ett ganska snabbt banunderlag. Banan har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Statistik och Spelteori.

Fler kör framåt för att överta och släppa här med avsikt att spurta på open stretch vilket gör att dom en bit ut bakom vingen chansar framåt mer nu. Detta i sin tur gör att framför allt bricka 6 bakom bilen har betydligt bättre vinststatistik än på dom flesta andra banorna. Spår 5 tätt följt av 4 är som vanligt bäst bakom bilen men 6 kommer precis bakom dom och det är inte vanligt.

 

Bästa Spiken!

5 Digital Races 24% är klart spelvärd favorit i treåringsloppet i ganska låg klass och även om det krävts över 1000 poäng för att delta här så är det ändå några som ser ut att stå hårt inne i loppet. Dubbla galopper sist oroar så klart men han gillade inte banan som var för hård och Kalmar är en sämre bana än Jägersro och Åby, visst kan det bli hårt även här men då kanske skor på bak kan vara ett plus(?) Han hade vunnit loppet sist om det bara blivit en av galopperna sist och formen är nog fortsatt bra. Bästa spåret bakom bilen och startsnabb gör att det är stor chans för spets och slut då det är lite enklare att få överta ledningen på just denna banan. 

 

Gå Kort!

Avdelning fem är Gulddivisionen som heter Legolas Minne denna veckan och har lite mer i förstapris än vanliga försök i Guld, med 250 tkr till vinnaren. Här kan det ju bli så att veckans största favorit körs lite mer passivt denna gången från sitt dåliga spår och då blir det favorit i fara. 

10 Very Kronos 70%har nog trots allt riktigt hög vinstchans även om det åter är bakspår nu, men då det är en vecka sedan rejäl insats så kanske Erik kör lite mer passivt denna gången och körs till slut och då kan det bli för långt fram. Kanske vinner han bara loppet och slösa inte med allt för många streck vid gardering. 70% och lite vassare sist samtidigt som han har lång historik av att ha gjort bort sig med galopp gör att jag vill chansa på gardering denna gången. 

1 Disco Volante 14% tror många ska ha problem över medeldistans men det tror inte jag. Han vann mest på medeldistans tidigt i karriären i lägre klasser, då han även vann över 2600 meter. 10-tid som vinnare vid finalen i mars över medeldistans och visade klar uppåtform sist igen efter att, som vanligt varit sämre under sommaren. Då det är lite vekare motstånd på framspåren denna gången lär han kunna sitta i fred i spets, håller han då högt tempo hela vägen kanske det gör att Erik bakom favoriten sitter kvar för långt ner i kön och då kan det bli svårt att ta flera längder på denna till slut. 

 

Avdelning 1.

Klass 1 över kort distans och då det kanske inte är helt givet att ledaren vinner loppet så är det värt att gardera på lite här. 

4 Redneck Woodland 20% är loppets favorit och han siktas nog mot ledningen med men inte alls givet att han kommer dit. Perfekt spår bakom bilen för att spetsa från och kommer han hela vägen till spets kan det gå om det inte kostat för mycket. Han bör dock kunna hitta ner bra om han inte lägger allt krut för att utmana om spets så har han en stark spurt att tillgå och trivs över distansen. Det blir lite tråkig lösning av loppet med spel på alla dom betrodda, dock är det väl fördelade streck och tre av mina markeringar ligger mellan 10-13% så några system kliver ändå av. 

2 Spartak Face 18% tar nog spets och växlas upp från vanlig vagn till hybrid nu. Vann två lopp under sensommaren från spets i enklare sällskap, sedan har han mött betydligt tuffare i tre starter i rad. Har han gått framåt med dom tuffare loppen kan han rinna undan från spets här men han kanske blir utmanad rejält i starten och då lär det sitta i benen till slut.

10 Sweetman 13% har matchats hårt under sommaren och hösten och då han var ute i två lite billigare lopp vann han enkelt. Visade uppåtform igen sist som trea på V75 från lika dåligt läge som nu och blir det körning mellan favoriterna där framme lär en sådan avslutning bita ännu bättre denna gången. Det kanske är bästa hästen i loppet men läget är väldigt dåligt. 

3 Barista Oak 11% gjorde comeback sist då kusken och tränaren tycker att han var lite bättre än förväntat. Ska gå framåt mycket med det loppet och gått bra tidigare med täta starter, som nu. Ganska snabb ut så kanske kan komma ner bakom dom två favoriterna och kommer han ända ner till innerspåret så kan det bita bra över tretchen till slut. 

9 Astronacente Zac 12% är den som är gynnad av skotvånget då han alltid går med skor, tillskilland från nästan alla andra i loppet. Ett lopp i kroppen nu efter ett par månaders frånvaro och ska garanterat vara framåt med det. Står hårt inne så åker med som första c-häst i loppet. 

Ranking: A 4. B 2.10.3. C 9.6.7.11.12.1.5. D 8.

 

Avdelning 2.

Diamantstoförsök med spårtrappa och femton hästar bakom bilen och här är det tuffare lägen som gäller då dom allt som oftast står bra inne i denna lopptypen. 

7 Kantens Rose 24% är nog en ganska bra favorit trots allt, då jag gillar när dom radar upp segrar och denna har ett staket i formraden, med sina fem raka vinster. Nu blir det dock skor på och sist var det vinst tack vare en hel del tur med bara åtta hästar till start efter en strykning och fyra av åtta galopperade varav ett par med bra vinstchans till slut så kanske är formen lite sviktande här. Svår att plocka bort då hon ändå kliver undan gång efter annan. 

6 Alahambra Mail 14% är väl mer intressant då hon var fin både inför och i loppet sist och går garanterat framåt med det loppet i kroppen. Tvåa då bakom en för dagen omöjlig Elephant när hon mötte hingstar och valacker, då var hon en bit före trean i mål så klart bra formbesked där och bättre spår nu än dom allra värsta motbuden nu. Jepson satte henne i andra utvändigt från bricka 14 i spårtrappan sist och när hon är i ordning så kan hon nog öppna ganska bra här så får fin position där framme igen, kanske spets. 

14 Aura S.L. 8% har stått hårt inne i sina propositioner vid flera tillfällen och sist var det riktigt bra ston mot på samma start då hon hade klart minst pengar på sitt tillägg där alla andra hade en miljon eller mer sina konton. Nu är det klart rätt klass för henne och här står hon istället bra inne i loppet och Magnus A gör det bra när han får chanserna för Riordan. 

5 Laleh Pelini 14% är Goops val av sina som dessutom har ett bra spår och nu aviseras det bike på så klart intressant trots att hon kommer från galopp.  

12 Alexi Quick 3% är Goops andra häst som kanske är i bättre form än stallkamraten men här växlas det ner från bike till hybrid. Tufft läge men ändå intressant vid gardering då hon tål en repa ute i spåren och går det för fort brukar dom där bak i spårtrapporna göra upp till slut. 

13 Prapai R. 2% var bara två sist från ledningen, hon la då en del i starten för att ta sig till ledningen så blev lite het och var inte stort slagen från den i rygg på ledaren som fick perfekt lopp. Fyra raka segrar innan det och här kan hon skrälla rejält för att återuppta segerraden. 

Ranking: A 6.7.14. B 5.12.13. C 4.3.9.1.10.8.2. D 11.15.

 

Avdelning 3.

Se”Bästa spiken!”

9 Beuty Wind 23% är värsta motbudet på pappret men sto i öppen klass från klart mest överskattade spåret gör henne överstreckad och bara en i mängden vid bredare gardering. 

10 King Schermer 14% vann sist han gästade Sverige och är rejäl så räknas väl tidigt här även om han står hårt inne i loppet och har riktigt tråkigt spår. 

7 Piccadilly 11% ska testas första gången med norskt huvudlag nu och går nog framåt med loppet i kroppen sist. Hade varit ifrån inför det loppet och vann lätt, Ingves har haft fina framgångar med Franzls hästar och denna vann han från ledningen med på Jägersro med skor på i somras. 

4 Backer T.R. 0,7% ska testas med bike denna gången och har bra startspår. Man säger dessutom att han ska kunna öppna betydligt bättre än han visat och det kan bli position långt framme här, blir det rygg på ledaren och man får effekt på biken så kan detta vara loppets och omgångens stora skräll. 

6 J.J.Stitch 4% är ganska startsnabb och bricka sex har bra statistik på Åby. Jepson har skrällt rejält tidigare med Goops hästar så räkna inte bort denna vid gardering. 

Ranking: A 5. B 9.10.6.7.3. C 1.4.11.12. D 8.2.

 

Avdelning 4.

Lägsta klassen och då såg vi ju förra veckan att man borde gardera, speciellt om favoriten skenar lite i procenten, men nu ser det åter upplagt ut för en stor favorit och jag spikar denna veckan istället, trots klass 2.

3 Behind Bars håller Johan som en av dom bästa vinstchanserna på V75 under året och det säger ju en hel del. Det blev ett ganska dåligt Klass 2 försök denna gången där det i princip inte krävdes några poäng alls för att komma med och loppet är väldigt skiktat, det gör att vinstchanserna ökar avsevärt för favoriten. Voltstart och spår tre är mycket bra på denna banan och med klart mest startpoäng och en grymt fin formrad med hög vinstprocent ska denna vinna loppet oerhört ofta. Sist var det längre resa och spår 8 bakom bilen på Solvalla och inte mycket att säga om att det ”bara” blev en andraplats bakom Magnificent Tooma som är ett nytt förvandlingsnummer i Redéns regi. Det var gott om luft ner till tredje hästen i loppet, drygt en sekund, och nu är det betydligt enklare mot och denna borde vinna loppet. 

11 Ol Dongo Lengai 16% står bra inne I loppet och var bra vid Sverigebesök tidigare i höstas men gick då barfota runt om och har riktigt dåligt utgångsläge denna gången. Gick bra i spåren i Tyskland sist men stod då i 1.00 så mötte väl inget alls och det blir tuffare mot nu. Plockar säkert ner många i spurten här och har favoriten en dålig dag så är väl detta kanske värsta utmanaren, trots skor och läge. 

6 Stepping Moneyboy 4% är tidig vid gardering då Jepson kör bra för dagen och stallet har fin form. Springspåret gör att han nog är spets på ”kör” och sedan kan han släppa när favoriten kommer för att utnyttja stretchen, kommer favoriten bort kan denna leda loppet runt om. Can´t see back som huvudlag kan vara ett plus till denna gången. 

5 Stenson 4% är lite härdad i klassen trots sina tre år med två raka starter på V75 och ett par hyggligt tuffa lopp mot bra kullkamrater tidigare i år. Uhrberg är duktig att sända från start så dom kan komma iväg trots svårt spår och denna skulle kunna utmana om favoriten kommer bort. 

7 Baron Frontline 6% kommer väl inte förbi Jepson i starten så kan bli hängande en bit från spåret men var bra sist som tvåa på V75. Det är dock fem veckor sedan och han har varit struken sedan dess, i tilltänkt start på Jägersro i slutet av november. Sista tre starterna i hybridvagn och barfota bak sedan i somras gör att det är litet minus på skor och vanlig vagn nu. Tveksamheter på formen gör att han bara är aktuell vid väldigt bred gardering.

1 Listas Tinge Ling 0,6% har bästa startspåret i voltstart och Stenströmers hästar har skrällt rejält på V75 under sommaren så kommer favoriten bort och man får rygg på troliga ledaren från springspåret så kanske man skrälla rejält över stretchen till slut. Det krävs så klart mycket tur för att hon ska ta årets första seger här men det är inte helt omöjligt och vid bred gardering är hon ett riktigt roligt streck. 

Ranking: A 3 B 6.11. C 5.1.7.10. D 12.2.9.4.8.

 

Avdelning 5.

Se”Gå kort!”

11 Nadal Broline gör första starten på mycket länge men ska enligt uppgift varit fin i sitt kvallopp som han vann före en viss Win B.Hill då dom avslutade 13,5 sista varvet efter ett långsamt förstavarv. Vi såg hur bra Win B.Hill var i onsdags och dom båda hade bra tempon i kroppen direkt i kvalet efter lång frånvaro. Nu är det bakspår men detta är en av dom bästa Gulddivisionarna vi har så det skulle kunna vara bra direkt och går favoriten sent så kanske Goop kan få den ryggen, då går ingen säker här. 

9 Slide So Easy 1,5% trodde jag på sist men då drog man tillbaka på den eventuella bike han skulle med till det loppet och han kunde inte ta sig till spets och det blev galopp. Nu kör Flemming själv igen och det är kanske ett litet plus och hittar man ryggen på favoriten om han går först 700-800 meter kvar så kan han kanske ta sig förbi på kortspeed till slut om den får göra grovjobbet. Han är startsnabb med så kanske kan han hålla ryggen på Disco Volante istället och få rygg på ledaren eller tredje invändigt och då kan han vinna via open stretch om Disco ligger på och drar i för hårt tempo. Vinstchans med ett par olika scenarion gör det faktiskt lite intressant till oerhört låg procent. 

7 Generaal Bianco öppnade snabbt på Charlotenlund sist men fick en rejäl tryckare av Slide So Easy precis första biten så det blev kanske för snabb speed som satt i benen till slut. Bra ändå som trea mot en smygkört Sevillia som speedade förbi sista 50 och en gott gåendes Cyber Lane ute i tredjespår. Spår en bit ut här men då han är snabb i starten kanske han kan få bra position ändå. Verkar vara lite uppåtform här även om Untersteiner bara gav den en geting i vinstchansbedömningen till Expressen. 

12 Sevillia 4% skrällde lite sist mot ett par bra motståndare men passar nog bättre på dom lite längre distanserna och bricka 12 är sämsta tänkbara, då kan det lätt bli fel och jag tror i så fall mer på stallkamraten vid riktigt bred gardering. 

8 Eldorado B. 0,7% fick nog lite sparat bakom hästar sist och kan nog växa in i klassen under vintern då Lövgren har bra form på stallet och många av hästarna går framåt för varje start. Bökigt spår men kuskplus och viss skrällchans om man kommer ner i inte allt för dåligt läge. 

3 Västerbo Exact är speedig och startsnabb så man försöker väl komma ner på innerspår här men Disco Volante är nog för snabb och et par en bit längre ut på vingen med så det blir nog svårt att få rygg på ledaren denna gången. Tredje inner kanske man kan få och då finns ju viss vinstchans men har svårt att se den få loppet igen och att alla övriga ska vara så dåliga för dagen som krävdes för att han skulle skrälla sist. 

6 Pastore Bob 0,6% är den som kan störa Disco Volante i spetsstriden men man försöker nog krypa ner i ryggen på ledaren här och borde vara mycket nöjd om man kommer dit. 

Ranking: A 10. B 1.9. C 7.11.8.3.12.  D 2.6.5.4.

 

Avdelning 6.

Bronsdivisionen över medeldistans och ingen jättebra brons denna veckan tyvärr. 

9 Speedy Tilly 27% gjorde det riktigt bra från omöjligt läge sist och det är nog fler än jag som kommer gå på denna så jag tror att han blir favorit i loppet till slut. Från framspår hade jag kanske spikat men från klart överskattade bricka 9 bakom bilen väljer jag ändå att gardera. Startsnabba i ryggar och man borde väl välja rygg på Jepson för att komma igenom som bäst. Ser dock Bergh att favoriten framför kan hålla upp sitt innerspår så kan ju denna få rygg på ledaren kanske, om han väljer den ryggen så man har väl hygglig chans att hamna bra på det här. Bra inne i klassen och tvåa bakom en för dagen oerhört bra Västerbo Pokerface från spår 12 i finalen förra veckan är rejält formbesked. Kan vinna loppet med lite spår på vägen här då det är mycket enklare mot denna veckan. 

1 He´s Marvelous 33% är loppets klara favorit men kanske går min förstahäst ikapp och förbi på lördagen. Denna har inte vunnit lopp med bakskor på vid fem försök så klart missgynnad av skotvång här och även om han är startsnabb på barfota bak så kanske han inte kan svara ett par av dom utvändiga med skor på. Favorit i klar fara och bara en av flera vid gardering då han dessutom står ganska hårt inne i klassen med snabba pengar på slutet. 

2 Beartime 13% öppnar snabbt från start och kan ställa till det för favoriten, på Åby är ju som bekant rygg på ledaren också bra så kanske kör man där. Tyvärr vinner hästen inte så ofta men mot lämpligt motstånd ska han räknas tidigt i loppet då Jepson kör i bra flyt för dagen och denna står bra inne på pengarna från bar utgångsläge. 

6 Copaca Banana 4% tror nog vissa inte ska klara medeldistans mot så här bra motstånd men han har vunnit V75 från utvändigt ledaren när vi hade honom spikförslag i Klass 1 förra året så styrkan är det inget fel på. (Det var dock över kort distans, men på Kalmar med långt upplopp.) Dödensvinst även sist men kan även både öppna hyggligt och har en bra spurt så kan duga när det inte är tuffast Bronsdivisionen för året. Fördelaktigt är att han alltid går med skor när nu många får minus i det avseendet blir det ett klart för dom som normalt går med skor. Låg procent gör honom intressant från klart bra spår på den här banan. 

Ranking: A 9. B 2.6.1. C 7.3.5.10.12.4. D 8.11.

 

Avdelning 7.

Silverdivisionen över lång distans avslutar omgången och då jag spelat med en del betrodda tidigare i omgången så är det läge att hitta en skräll i sista avdelningen för att få upp värdet. 

2 Night Brodde 25% är loppets klara spetsfavorit och jag förordade spik för honom sist i tipsen då han var totalt överlägsen från ledningen. Samma visa då, bara tredjehandare på strecken då som spetsfavorit i kortlopp, nu är det betydligt längre distans och han behöver hushålla med krafterna. Nu har fler koll på honom denna gången men bara andrahandare och faktiskt vinns ungefär lika många lopp från ledningen över längre distanser som på korta. Spikbud även denna gången och den som var närmast i mål sist har bricka 12 nu medan den som var favorit har bricka 11. 

4 Vikens High Yield 34% är loppets klara favorit och det är väl han som kan knäcka ledaren från utvändigt på sin styrka men då är det inte givet att han håller undan för övriga. Det är en Love You -avkomma som fungerat oerhört bra på barfotabalans så stort minus för skotvången på denna. Som ganska stor favorit vill man ju hitta anledning att fälla honom i sista avdelningen och även om han varit väldigt bra under året har han också en hel del galopper i sin historik. 

1 Zio Tom Jet 3% blev det stort skrik på från många tipsters när han var ute på V86 sist, trots att tränaren låg lågt. Det blev lite ryckigt kört den gången och inget att säga om att han var lite stum till slut som bra trea i loppet. Nu kan han kanske få rygg på ledaren och då kan det var stretchen och slut. Totalt bortglömd denna gången och även om han står lite hårt inne i silver så går han framåt med senaste loppet och kan han få den perfekta resan här kan han skrälla. 

11 Azimut 9% var stor favorit mot Night Brodde sist då han bara var okej som fyra och nu är han lite bortglömd på strecken. Det var långt mellan starterna inför det och kanske är han bättre nu, med loppet i kroppen. Given vid gardering till klart rimlig procent nu, till skillnad mot sist. 

3 Apapmand 4% är klart streckvärd till den låga procent då han är stark och rejäl så trivs över den längre distansen. Var rejält skrik i ett stayerlopp på Charlottenlunds GS75-omgång för några veckor sedan. Galopp då med klar segerchans och nu drar han väldigt lite streck.

5 Ad Hoc 9% har bästa spåret och körs ofta offensivt men tål det bra. Usla spår tre gånger i rad inför detta så klart plus med läget nu. Matchats ganska hårt och har fler startpoäng än favoriten och Jepson hittar ofta rätt vägar i loppen för maxutdelning. 

6 Reverend Wine 4% kommer med ett lopp i kroppen efter lång frånvaro. Nu kommer hans årstid då han tävlar starkt under vintern med skor på. Bra spår på banan och han gillar lång distans. Räknas vid gardering på bra spelvärde i öppet lopp. 

Ranking: A 2. B 4.1.5.11. C 3.6.12.7. D 10.8.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.4.9.10.

Avd.2: 5.6.7.12.13.14.

Avd.3: 5 Digital Races

Avd.4: 3 Behind Bars

Avd.5: 1.9.10.

Avd.6: 1.2.6.9.

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.11.

2520 Rader som kostar 1260 kronor.

Lilla systemet

 Avd.1: 2.3.4.9.10.

Avd.2: 6.7.14.

Avd.3: 5 Digital Races

Avd.4: 3 Behind Bars

Avd.5: 1.10.

Avd.6: 2.6.9.

Avd.7: 2Night Brodde

90 Rader som kostar 45 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.