Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 med STL-Finaler på Solvalla 28/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Finaler i STL, Svenska Trav Ligan som dom kallar V75-loppen, då V75 är ett spel och inte en serie på samma sätt, nu när spelmarknaden på trav inte bara finns på ATG längre. Solvalla är värd för denna omgången precis som vanligt och kanonlopp så klart men även fina lopp på huvudstadsbanan på fredagkvällen. Då startar bland andra Ecurie D. mot Power så två dagar med kanontrav på Solvalla och det hade kunnat vara en riktigt stor publikhelg om det inte varit för covid. 

Solvalla har sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. Dock hade dom problem med underlaget på onsdagen då många var missnöjda med innerspåret, framförallt tidigt under kvällen. Det hade inte kommit mycket nederbörd men ändå var innerspåret söligt och vissa fick dåligt fäste och några blev rejält trötta där inne. Hoppas det blir bättre bana på lördag men håll lite koll på V4-loppen och värmningar och se vad dom aktiva säger. Man kan vinna finaler från andra positioner än ledningen på lördag, då det kan bli hård körning från start och vi kan få se en del trötta hästar till slut då många kör vad som går denna gången. Det kan vara sista uppgiften detta året för många av hästarna denna tävlingsdagen då det blir skotvång från och med 1/12. Väder, temperatur och banors underlag gör att vissa inte kan springa lika fort som dom gjort under sommaren och hösten vilket kan ge mjölksyra lite tidigare än normalt och kanske ser vi ett par hästar på lördag ge upp tidigare än förväntat. 

 

Bästa Spiken!

Silverdivisionerna har det faktiskt skrällt en hel del i och det är en jämnare klass än det var förr, då det radades upp favoriter här för några år sedan. Nu råkar det vara en häst som är kvar i fel klass här och även om det är ett par till som kommer att hävda sig bra i guld så ska nog favoriten bara vara bäst denna gången. Alla kommer nog att släppa till Örjan när han bara kör framåt sakta men säkert och första sväng i tredjespår spelar ingen roll om han tar sig till spets och får resterande svängar på innerspåret. 

8 Seismic Wave är nog bara för bra för övriga här och stallet ger honom absolut fulla betyg på vinstchanser trots spåret. Värsta motbudet 10 Vagabond Biär en kanske lika bra häst som favoriten och lär växa in i Gulddivisionen om man väljer att tävla på i vinter. Ett dåligt bakspår är faktiskt sämre än ett tufft framspår i finalerna där man ändå har mer möjligheter. 

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen avgörs Bronsdivisionens Final och ett par av dom bästa har dragit bra spår medan ett par fick spår längst ut på vingen och det är givet att ranka dom från bästa lägena före då det inte är mycket som skiljer hästar åt här för dagen. Fyra stycken sticker ut i tal om vinstchans och det syns även på procenten vilket gör det kallt att spela med alla fyra. Mina alternativ är att spika den jag tror mest på eller gå riktigt kort med två eller tre streck och plocka bort en av dom betrodda. 

3 Farlander AM har andraplatsen bland dom senaste fyra starterna då han gick nästan hela loppet med punktering men har varit grym vid vinsterna. Nu är det en tuff Bronsfinal men spår invändigt favoriten och med två tuffingar på 7 och 8 så går det att chansspika denna till mycket bra spelvärde. Kanske kan man till och med hålla ut favoriten sida vid sida, men kommer favoriten till spets kan denna vinna från utvändigt ändå, speciellt om innerspåret är fortsatt dåligt på banan. Kan även bli avlöst av 7 eller 8 och få lopp i andra utvändigt med. 

4 Cab Lane är loppets favorit och har slog sist betrodda Born Unicorn och med dom här lägena så ska väl vara före den i mål även denna gången. Är innerspåret bra och man tar sig förbi invändiga så kan han rinna undan. Kan bli tufft att stå mot Farlander och Van Gogh ändå så vid gardering låser jag nog på dom tre. 

7 Van Gogh Z.S. visade klart bra form sist igen då den heller inte behövde gå tom trots en bra tid i spets. Lär väl göra ett bra lopp igen och kan vinna loppet från dödens. 15/25 är starka papper och under året är det ständigt i hög klass för sina tjänade pengar vilket gör det extra imponerande.

 

Avdelning 1.

2 Hevin Boko kan det blinkers på nu och då går den kanske väldigt fort hela vägen, även om både favoriten eller kanske någon annan kan ta sig förbi i starten så blir det nog bra tryck på loppet. Hevin kan vara så bra så att hon vinner från utvändigt ledaren när hon är på humör men hon öppnar också upp det rejält för övriga om hon pressar på eller skulle komma till spets och blir het.

3 Mellby Free är loppets Klara favorit och även om hon borde vunnit sist och fick se sig passerad av den i rygg på henne då så kan det vara betydligt bättre denna gången. Goop varnade då för att lång distans kanske inte är hennes bästa i högsta klassen och att hon är bättre på kort eller medel så här kan han vilja köra i spets och vinstchansen är då så klart bra även om det lan vara litet frågetecken på formen här. 

4 Wild Love har varit ute i gulddivisionen och mött hingstar och valacker fler gånger än så vilket ger rejäl hårdhet i dom här klasserna. Bra som tvåa i Sto-SM bakom Hevin Boko och gör riktigt bra lopp hela tiden så från ett bra läge lär det bli offensivt upplägg och hon kanske bara är bäst här. Kan vinna loppet på flera olika sätt och garanterad resa där framme från fint spår så jag rankar henne först här. 

5 Tessy D’Ete har också ett fint startspår och gillar om det blir hårt tempo hela vägen så hon ska räknas vid gardering och till 11% är det intressant då dom fyra mest betrodda ligger mellan 15-26% och hon nog inte är det minsta sämre än dom i grunden. 

6 Dear Friend slog av favoriten sist från rygg på ledaren med perfekt lucka. Nu är det kortare distans och oklart om man ens kommer till spets då men kan man ta sig dit släpper man väl inte denna gången? Inga klara besked därifrån och det gör det tveksamt, rankas ner på dåligt spelvärde denna gången. 

9 Racing Brodda är spelad på bara 6% och det är väl bakspåret som ställer till det men då det känns kallt att gardera brett men ändå inte ha någon under 11% så måste denna med på kupongen för att få bra struktur i lappen. Hon är bättre än raden men fått lite tuffa lopp och visst kan det bli så igen men hon kan också komma igenom bra om Hevin Boko får bättre fart med sitt gogles-huvudlag denna gången. Medeldistans är hennes bästa och blir det tryck på loppet kan hon spurta ner samtliga. 

Ranking: A 4. B 3.2. C 5.9.6. D 7.8.1.

 

Avdelning 2.

Lägsta klassen på V75 med klass 2 där favoriten ofta faller tungt och speciellt i finalerna där det allt som oftast blir en jättelampa som bara ska vinna. Lutar nog gardering här även om favoriten ser stark ut. 

1 Global Agreement är loppets klara favorit och ska väl ha hög vinstchans från spets men då innerspåret inte var så bra tidigare i veckan så kan det vara storfavorit i fara. Speciellt då det oftast är jämnare i Klass 2 än vad procenten ibland kan antyda och denna är väldigt hårt streckad.

3 Global Above All blir det första barfota runt om på och det kan ge riktigt bra effekt på Love you- avkommor. Intressant från bra spår.

4 Amorcer Levallo har bra startspår och toppkusk så måste räknas tidigt då han var sist.

11 Prime Lini håller dom högt i stallet och ska testas med urryckare första gången i lopp vilket är mycket intressant. Kanske blir det också ändringar i huvudlaget till denna starten.

7 Leave Your Sox On ska gå i kominationen bike och barfota runt om och det är intressant trots spår en bit ut. 

5 Nairajah går framåt för varje start och har ett mycket bra startspår vilket gör att han kan hamna bra till direkt. 

6 Rutger B.L. är startsnabb men kanske inte räcker till mot dom bästa här. Jepson brukar dock kunna hitta rätta vägarna och har en förmåga att få ut maxprestationer av hästarna så jag blir ändå inte förvånad om denna jätteskrällen dyker upp. långt framme. 

Ranking: A 1. B 11.3. C 4.7.5.6.9. D 10.2.12.9.

Avdelning 3.

Se”Gå Kort!”

8 Born Unicorn borde få tufft från bricka 8 med så många bra invändigt och här behöver Örjan tur för att komma rätt till. Skulle dock dom tre andra betrodda köra mycket mot varandra så kommer fler in i matchen.

1 Cargo Door är startsnabb och borde kunna få rygg på ledaren här, då kan detta vara loppets skräll med lucka efter tryck mellan dom framför.

Ranking: A 3. B 4.7. C 8.1. D 2.10.11.5.9.6.12.

 

Avdelning 4.

Final i Diamantstoet och konstigt att inte fler ston anmält till denna finalen men vi får spela med dom förutsättningarna. Så här litet fältet gör att dom två på bakersta fållan ska kunna komma in i matchen och dom på mellanfållan borde få tufft att både slå dom där framme som kan 12-tider i ledningen och samtidigt hålla undan för spurtstarka miljonärer 20 meter bakom. Markeringar för spetsbudet, plus bästa hästen där framme tillsammans med bästa hästen i fältet där bak ska ge hög chans att överleva loppet. Vinner någon från från mellanfållan blir det lotto, om vem som får bäst resa och tror man på dom får man nästan hel-gardera loppet.

11 Activated ska vara för bra för loppet nu när det inte blev 15 hästar till start och radar inte alla upp sig i andraspår så att det blir typ 7-8 utvändigt så ska vinstchansen vara mycket hög. Det brukar kunna bli ett par galopper i denna typen av lopp och några inser nog ändå att deras bästa chans att få med bra pengar är att få svängar på innerspår. Väljer att ranka denna först på det fina spelvärdet. 

4 Chicharita nämnde jag som spikbud sist hon var ute och då bara som delad favorit med Beluga West och på en utpräglad spetsbana där tilläggshästarna skulle ha svårare att komma in i matchen. Här är det mer osäkert då hon har galopperat tidigare från den här typen av spår och även om hon kommer iväg så kan det vara upptaget i spets då fler är taggade inför denna uppgiften. Man håller henne högt i stallet men under 300 tkr på kontot och inte långt från hälften av sina pengar tjänade vid bara förra vinsten gör att hon står hårt inne. Hon har 10 starter i kroppen och fem hästar på mellanfållan till min ide som har 34 starter och över sex miljoner tjänat. Det kan bli för tufft och även om hon är bra och kan en låg 13-tid så är det inte säkert att hårdheten räcker. 

1 Make More Cider är nog inte speciellt mycket sämre än favoriten av dom där framme och här kanske man väljer att köra i ledningen. Hon har två lopp i kroppen efter kortare uppehåll vilket gör att hon nog gått framåt med dom loppen i kroppen. Hon kan nog under 13 i spets eller i rygg på ledaren och knappa 4% är ett fynd vid gardering. 

10 Millie Millionaire fick en lite väl tuff proposition men hon är van vid dom här loppen. Hon tål ett varv i tredjespår och oftast är det 15 hästar i loppen där hon står längst bak så detta är ingen nyhet för henne. Rätta ryggar och till under 3% är det mycket intressant som skrällbud. 

2 Brenda Grif är startsnabb och kanske får man rygg på 1 eller 4 eller som sämst tredje par invändigt så det kan bli en riktigt fin resa för henne. Sista chansen för året henne liksom för alla att köra barfota runt om men det verkar spela större roll för henne än för många av konkurrenterna så intressant till låg procent.

6 Dixie Brick är så bra form hon kan vara säger man från stallet och hon står ganska bra inne på mellanfållan här med första gången Örjan upp så är det så klart intressant. Lite överstreckad och jag rankar ner på dåligt spelvärde men hon är aktuell vid gardering även om jag skulle velat se henne lite närmare 10% för att tycka det var riktigt intressant. 

8 Velegance rankade jag högt sist då Johan höll henne högt då och hon klev enkelt förbi dom då, efter fin draghjälp av favoriten och stallkamraten då. Formen fortsatt på topp då alltså och här står riktigt bra inne på pengarna så räknas till fin spelprocent.

9 Ofelia O.E. är nog inte sämre än stallkamraten men har haft lite sämre form under sommaren. Vann tre lopp under vintern i fjol så kanske ska passas i nästa lopp när dom andra också måste ta på dojorna men formen ser ut att vara bättre nu och hon skulle kunna skrälla rejält redan nu.

Ranking: A 11. B 4.C 1.10.2.6.8.9. D 3.5.7.

 

Avdelning 5.

Se“Bästa Spiken!”

Ranking: A 8. B 10. C 2.7.4.1. D 5.9.6.3.11.12.

 

Avdelning 6.

Gulddivisionens final är så klart ett bra lopp men där tyvärr ett av spetsbuden var tidigt struken vilket kommer att göra loppet mycket annorlunda än man kunde misstänka när startlistan var lottad. 

4 Cyber Lane fick mycket bättre förutsättningar nu när värsta motståndaren i spetskörning blivit struken och det ser upplagt ut för spets och slut. Givet spikförslag med dom förutsättningarna och det blir mon kompletterande spik på spelförslaget till klart spelvärd procent. 

5 Zarenne Fas fick sparade krafter sist och nu är det kanonspår bakom bilen så visntchansen måste vara hög denna gången. Blir han avlöst i dödens så kan han få bar lopp i andra utvändigt men han kan vinna loppet från utvändigt ledaren med, speciellt om det kostar lite för favoriten att ta sig förbi Milligans i starten. Första utmanare mot favoriten då dom andra tuffingarna har bakspår. 

1 Milligans School är den som kan överraska I spetsstriden och håller man upp ledningen eller om favoriten kommer bort så kan denna leda hela vägen. Rygg ledaren har ju också varit vinstgivande för flera ekipage i Gulddivisionen under året så det behöver heller inte vara fel. 

9 Very Kronos är jämnt spelad med favoriten efter sina fina lopp påå slutet men lyckades inte slå Cyber utvändigt på Jägersro och här blir det väl minst någon sväng ute i tredjespåret så det gör det änny tuffare och det gör honom klart överstreckad denna gången. Rankar ner på dåligt spelvärde och bara aktuell vid bred hgardering.

10 Hachiko De Veluwe har inte varit sämre än två felfri i karriären och är loppets stora outsider trots läget. Han gynnas om det blir tryck på loppet och är en häst för absoluta eliten så tidig vid gardering trots spåret. 

Ranking: A 4. B 5.10. C 1.9.11. D 2.6.12.7.8.

 

Avdelning 7.

Klass 1 finalen är nog ganska öppen då favoriten har haft en lång säsong där han varvat V75-starter med fyraåringslopp och kanske blir det för tufft för 5 Dwayne Zet. Perfekt spår och Redén/Khilsröm som håller i spakarna och vist är det lätt att göra ett sådant ekipage till favorit på ren rutin men läge att gå mot när loppet är jämnt och vi behöver favoritfall.

9 Västerbo Pokerface är min förstahäst i fältet då han varit bra och Örjan kanske sov bort loppet sist. Bike på nu och även gogles-huvudlag är intressant så det borde bli offensivt upplägg. Gillar ju sällan bricka nio och speciellt bakspår i finaler är tufft med så många formtoppade och bra hästar där framme gör det extra svårt så garderingen är på sin plats. 

3 Royce Rolls är startsnabb men kanske är bäst på kort distans, så det kan ju bli så att man släpper om man ens kommer till spets.Man får nog lyssna på Goop i Björnkollen då det släpps på atg-play för att se om man kan lista ut hur han tänker där. Oavsett känns ekipaget lite överstreckat nu även om han så klart startar med hygglig vinstchans från bra spår och form.

7 Algot Zonett är det intressant ändring på till denna starten och barfota kan få bra effekt på denna då den bara testat det två ggr tidigare med galopp som resultat båda gångerna, en gång i Berghs regi och en gång i nuvarande. Bättre än någonsin nu och då kanske den är mogen för lättning vilket gör honom tidig. Gillar Wäjersten som både tränare och kusk där han har bra resultat, i båda fallen. 

Stallkamraterna1 Mellby Granat och 12 Speedy Tilly räknas båda vid bredare gardering där den förstnämnda kanske kan svara upp sitt innerspår och även om den körs i spets eller rygg på ledaren så ska väl vinstchansen finnas där då stallet har bra form. Stallets andra häst är kanske bättre men läget är desto sämre men kommer också in i matchen om det blir tryck på loppet.

6 Upper Face har visat absolut toppform på slutet och ska räknas även i en final. Har hårdehten trots att han bara är fyra år, då han mött stenhårda kullkamrater vid flera tillfällen och han går tider som matchar dom mest betrodda här så får han sitt lopp så kan han vinna. 

4 Gazoline Mearas är startsnabb och kan snuva dom invändiga på spetsen för att sedan släppa till någon bra. Från rygg på ledaren skulle detta kunna vara loppets storskräll men definitivt ett bra platsspel från sitt fina utgångsläge.

10 Golden Guard blev diskad sist efter en trängning då han tog sig ut men avslutade snabbt då och visar att formen är fortsatt på topp. Han var inte långt efter favoriten då dom möttes i Klass 2 och Golden Guard hade bricka 8 och han har gått klart framåt sedan i somras. Mycket startsnabb så bakspåret missgynnar men då har han en bra speed sparad till slutet av loppet istället och kan skrälla.

Ranking: A 5. B 9.7. C 6.3.1.10.12. D 2.11.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.4.5.6.9.

Avd.2: 1.3.4.11.

Avd.3: 3.4.7.

Avd.4: 1.4.10.11.

Avd.5: 8 Seismic Wave

Avd.6: 4Cyber Lane

Avd.7: 1.3.4.5.6.7.9.10.12.

2592 Rader som kostar 1296 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.4.5.6.9.

Avd.2: 1.3.4.11.

Avd.3: 3 Farlander AM

Avd.4: 4.11.

Avd.5: 8 Seismic Wave

Avd.6: 4Cyber Lane

Avd.7: 5.7.9.

144 Rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.