Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 25/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. 

Sista gången på V86 eller över huvud taget denna veckan för barfotakörning i år, så många hästar som går som bäst på olika form av barfotabalanser gör kanske sina sista starter för året. Åtminstone sina sista starter för säsongen med optimal balans så räkna med att det kan vara extra ordning på många denna den här veckan. Det gör det så klart extra svårtippat den här årstiden och ännu värre veckan därpå, när många som gått barfota flera månader får skor på igen. 

I övrigt satte jag tre tipsettor i rankingen för lördagen där ingen favorit vann men det har varit rejäl stolpe ut när det kommer till att välja spikarna här på slutet. Tre vinnare som rankade etta och en tvåa av lördagens fyra vinnare men väljer så klart spikarna i två andra lopp. Även om det inte blev mer än femmor så var vi ganska rätt ute trots allt och hopps på lite mer tur i kombination med fortsatt bra ranking i streckspelen den här veckan. 

I dagens spelförslag har jag tre spikar och kommer att göra lite mindre system för att ha utrymme att fylla på med fler hästar i kanske femte avdelningen, sjunde avdelningen eller gardera en av spikarna, det avgörs närmare inpå spelstopp., på andelsspelen.

 

Bästa Spiken!

7 Riptide R.D. i sjätte avdelningen måste ha väldigt hög vinstchans när han nu går ner i ordinarie klass. Var bra som tvåa spelad till nästan 30 ggr i samma V75-lopp som 9 Madronjostod i nästan 40 ggr pengarna och Riptide var klart före den i mål, där båda fått bra resor på innerspår.  Riptide är ganska startsnabb så med spår ett i volten på tillägget ska han kunna ta sig ut direkt och hitta bra position. Bara fem hästar kvar på grunddistansen efter en strykning och han borde slå dom och bakom är det jämnt, så vid gardering krävs ganska många streck så spik är en klart bra lösning på loppet. 8/26 i vinststatistik och sänkte sitt rekord över distansen rejält vid andraplatsen sist så klart bra form här. 

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen som går på Åby blir favoriten 4 Echelon lite väl hårt spelad även om det är garantispets från så bra spår men vinsterna har kommit från rygg på ledaren och det är dom loppen han ska ha. Snabba pengar med vinst i Ungdoms-SM och V64-vinst under hösten gör att han möter hårdare för varje start och han duger säkert igen men som stor favorit är det givet att ranka ner på dåligt spelvärde. Trivs på banan med stretchen så släpper man kan den vinna på stretchen igen och måste med på alla kuponger. 

7 Darah Bibo har mest pengar på kontot då det är fördel för ston i propositionen och hon står riktigt bra inne i loppet. Favorit sist på V75 i försök till Diamantstoet och fick för tung resa då men drog fram stallkamraterna som slutade som vinnare och tvås, medan hon själv blev första oplacerade häst efter att ha gått först i tredjespår sista varvet. Sitter inte det i benen så lär det bli rejäl insats här igen då det ska maxas i utrustning denna starten. Bike har hon gått i tre starter och då har det slutat med två vinster och en andraplats, bra statistik i övrigt med 10/24 och kanske bombar hon till spets här om man vill köra storfavoriten i rygg på ledaren. Häst som dessutom i princip alltid går barfota och går kanske på vintervila efter detta, då hon gjorde så i fjol, så det är inget att spara på eller sikta mot för denna nu. 

6 Don Cash står lite hårt inne i loppet men har nu fått två lopp för sin nya tränare och nu är det första med framspår i Kogjinis regi, vilket så klart är intressant. Han ska nog kunna öppna snabbt och det blir nog offensivt upplägg härifrån så han kan vara före Darah Bibo och ställa frågan mot favoriten och då kanske det blir Adrian som får köra i spets med PU på utsidan och favoriten i ryggen så då känns loppet låst och segern borde stå mellan dom tre betrodda här och mycket starkt lås. Den vågade tar ställning och spikar den av 7 och 6 som man tror ska ta sig hela vägen till spets, men annars är trehästarslopp bra här där man får ganska bra betalt om favoriten faller. 

 

Avdelning 1.

Litet fält för fyraåringar i ganska låg klass, över kort distans inleder omgången och favoriterna har bra spår så det borde väl stå mellan dom tre mest spelade. Men med ett väldigt litet fält hamnar ingen allt för dåligt till, dessutom kan det bli körning mellan ett par av favoriterna så loppet är nog mer öppet än procentfördelningen antyder och det behöver inte vara fel att strecka samtliga här. 

4 Eros Zola är väl bästa hasten och var klart förbättrad i stilen sist i sin nya vagn. Har dock varit struken sedan den gången och inte startat mitten av oktober så formen är väl ändå ett frågetecken. 

2 Twigs Got U. är loppets klara favorit och den är startsnabb så tar väl sig förbi invändiga 1 Shapes som man ser som värsta motståndaren från Johans stall. Tre raka på favoriten men Shapes är också startsnabb så kanske vill Jepson försöka svara upp favoriten och sida vid sida kan det lyckas. Med hård körning mellan dom två mest betrodda kommer fler in i loppet och många som inte är långt efter dom tre bästa i kapacitet här. 

3 Quantum Rockhar fått ett par lopp i kroppen och är ganska startsnabb så borde hamna bra till här.

8Brunello Hall har vinsten längst upp i raden och tappar en del poäng här vid sämre insats och då han går bäst på barfota så borde Bergh vara inställd på att det ska bli en bra insats nu. Bergh har ju som bekant haft bra form under hösten även om det blev lite fel i lördags så tycker jag ändå det är klart plus när han kör sina hästar själv. Som lågt spelad är det intressant men även ett par ostreckade i fältet som kan vara intressanta vid gardering. 5 Arno Dell’Estoch 6 Ateeco Degli Dei har en respektive två lopp i kroppen för sina nya tränare och båda har nog högre segerchans i loppet än strecken antyder. Kan gått framåt med sina lopp i kroppen och båda räknas med skrällchans här och har man alla utom en så kostar inte sista hästen i rankingen så mycket och kanske ska alla streckas i loppet. 7 Enzo trivs på banan och med årstiden, men dom tre raka han tog förra vintern på just Åby var med skor på, ändå viss vinstchans. 

Ranking: A 4. B 2.1. C 8.3.6.5. D 7.

 

Avdelning 2.

Fyraåringslopp för ston och detta är nog betydligt mer öppet än vad kollektivet bedömer och jag förordar bred pensel vid markeringarna på kupongerna. Många i fältet har mycket tveksam ”strids-moral” och flera verkar vara nöjda med andraplatser i sina slutstrider. 

5 Digital Literacy var mycket bra som tvåa i öppen klass på V75 i det omtalade loppet där ledaren körde många stolpar innanför banmarkeringarna. Skrev inför den starten om dennes oförmåga att vilja vinna loppen och fick rätt då hon hade kopplat grepp men blev kontrad till slut. Sex andraplatser och bara en vinst på 24 starter gör henne till mycket tveksam som väldigt stor favorit. Örjan var dock mycket nära att ”lura” henne till vinst sist då han väntade och ryckte tussarna en bit in på upploppet och fick bra effekt, men så fort hon var först väntade hon motståndaren så nu kanske Örjan rycker ännu senare denna gången och då kan vinsten komma. 

3 Mellby Hawaii vinner heller inte så ofta men Goop och bra spår där flera av dom värsta har sämre spår är så klart fördelaktigt för denna.

6 Jamaica Boko är startsnabb och strider bra i den positionen så kan hon ta ledningen så leder hon nog loppet länge och jag väljer att ranka henne först på högt spelvärde som loppets klara spetsbud. 

7 Feul Burn får Emilia Leo upp nu som Melander låter välja vad hon vill köra i för vagn. Det blir nog bike även om det står hybrid i programmen och det blir klart plus mot vanlig vagn i voltstartsloppet sist. Mycket bra form på denna och räknas trots spår en bit ut bakom bilen, då hon står bäst inne i loppet på pengarna. 

10 Valuta E.W. 9% vill vinna lite mer än manga av motbuden med 7/22 och nu går man tillbaka till bike efter galopp med vanlig vagn från spår fem i voltstart sist. Räknas tidigt trots bakspår på sin vinnargnista och bikeplus. 

1 Joy Frances Boko Kanske kan hålla framhovarna där så att man kan få ryggen på ledaren och då ska man räknas med chans. Dock bara 1/25 och risk för tredje-fjärde invändigt så det kan bli för långt fram men formen är på topp så kommer luckorna kan det vara en överraskning. 

Ranking: A 6. B 5.7.10. C 3.1.9.11. D 4.2.12.8.

 

Avdelning 3.

Se “Gå Kort!”

11 Caligula är loppets fjärdehäst för så väl mig som för kollektivet men under 4% gör att det kan vara aktuellt att fylla på med denna för den som har råd med ett lyx-streck här. Missvisande rad och ett par säsonger nu med skadeproblem gör så klart att formen är högst tveksam men kapacitet och kunnande finns för att matcha motståndet trots bakspår och 9/20 är bra statistik. Debut över distansen är så klart intressant. 

Ranking: A 7. B 4.6. C 11.9.5. D 1.3.8.10.12.2.

 

Avdelning 4.

Oaksrevanschen är för treåriga ston och med 100 tkr till vinnaren har det så klart lockat ett fint startfält. 

1 Hills Angle är loppets favorit och det måste vara favorit i fara då det inte är säkert att hon kan hålla upp sitt innerspår här. Mycket bra effekt på barfotan vid första starten på den balansen men sedan har det inte gett samma fina effekt och kanske har hon gått ur form lite nu. Stor chans att hon blir av med ledningen här då 2 Sayonara är mycket startsnabb. Den har startat från usla lägen på slutet och med Örjan upp kan den leda hela vägen. Kanske släpper till min ide i loppet och får då ett bra lopp i rygg på ledaren.

5 M.T.Perette är min ide i loppet som jag tror dom kommer att köra offensivt med denna gången från bästa spåret och får man ta över ledningen tidigt här så kan det vara slut. Fick sparat i Oaks och när det är sista chansen på barfotabalans för året så borde man gå all in till detta loppet och tror då på bra vinstchans och tänkbar kompletterande spik i annars öppet lopp.

3 Samaritana är loppets andrahandsfavorit och hon har betydligt mindre rutin än dom andra två hårt streckade hästarna i loppet. Det är bra startspår och toppform från Nurmoshäst så måste räknas tidigt vid gardering.

8 Global Benchmark,10 Queen Ratzeputz och 11 Chablis Ribb är alla tre väldigt fina ston som hade räknats här från bättre lägen men får ses som bortlottade denna gången. Borde alla tre få svårt att komma till i loppet men vid kraftig överpace där framme kan alla tre räknas som skrällbud för den som vill gardera bredare när det trots allt är treåriga ston sent på säsongen. 

Ranking: A 5. B 3.2.1. C 10.8.11.7. D 4.9.6.

 

Avdelning 5.

Stor favorit från bricka 8 men det behöver inte vara iskallt då det är spårtrappa och sämre spåren brukar kunna komma in i matchen då dom får ha betydligt mer pengar på sina konton. 

8 Elephant är loppets favorit och med en invändig struken så blir läget bättre nu så måste räknas tidigt här men kanske lite för stor favorit så gardringen är på sin plats. 

6 Dali Pagadi är för lågt spelat i förhållande till kapacitet så ska räknas tidigt från spår som är bra på Åby. Hästen är bättre än raden och usla startspår på slutet gör att detta är ett bra läge för honom, kanske kan köras till ledningen och hamnar oavsett bra till och måste räknas tidigt.

14 Alhambra Mail är ett sto I öppen klass men vinstvan och Jepson är duktig så hon kommer nog in i loppet trots läget. Kan behöva loppet i kroppen men kan vinna direkt då hon har 9/20 tidigare och bra med pengar tjänat så står bra inne i loppet.

13 Iglesias Boshovehar nog större vinstchans än 0,6% så det kan vara intressant skrälldrag vid bredare gardering. Debut i duktiga Krebas regi och ett okej spår i trappan gör denna aktuell. 

Ranking: A 6. B 8.14. C 13.9.5.2.12.3.10.15.11. D 2.4.1.

 

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!”

13 Kasper Trot är Kanske värst mot med springspår på tilläggsfållan, bra form och Goop upp själv denna gången. Dock inte vunnit lopp sedan våren -19 och bara 2/29 totalt med sju andraplatser så kanske ändå inte rätta vinnargnistan trots Goop. 

3 Vicar drar mycket streck men bara trea sist som favorit och fram utvändigt ledaren tidigt så kanske inte rätta formen då han inte vunnit i enklare sällskap och nu blir det väl tufft att stå mot dom från tillägget här. 

11 Maverick Dream är kanske mer intressant vid gardering då den visat klart bra form under hösten och har samlat ihop till en vinst här. Som väldigt lågt streckad så är det klart mer intressant än många av dom hårdare streckade här. 

Ranking: A 7. B 13.9.11.3. C 4.8.12. D 10.6.1.2.

 

Avdelning 7.

Lopp i lite högre klass och för dom som precis kommit upp i pengar för att kliva in i silverdivisionen och det är en populär proposition då det inte finns så mycket lopp av denna typen. 

8 Indras Secret blir åter stor favorit och visst är hon bra men det börjar bli tuffare när hon möter miljonärer efter att ha tjänat mycket pengar under året. Lite för stor favorit denna gången och vi fick bra effekt i systemen när vi rankade mot sist och fällde henne som en av dom största favoriterna på V75 den gången, nu är hon gynnad av en invändig strykning men tror ändå att det kan bli för tufft i öppen klass och det finns absolut chans att fälla denna favoriten då distansen kanske dessutom är lite kort för henne. 

5 Zio Tom Jet har bästa spåret bakom bilen och ska kunna ta sig ner i bra position här och kanske kan vara tidigt framme för att överta ledningen i loppet. Spåren 9, 11, 8, 9 och 7 i senaste starterna ger en missvisande rad då det allt som oftast blivit för långt fram till slut. Från toppspår med Adrian som vunnit med hästen tidigare så kan det vara dags för offensiv och bra insats denna gången. 

6 Can Lane har spar invändigt om favoriten och är startsnabb så ska kunna få en bra position. Spåret har bättre statistik på just Åby än många andra banor och denna har chans att bli släppt till ledningen tidigt och väl i spets eller om man väljer rygg på ledaren så måste vinstchansen vara ganska bra. 

11 Global Unspokedär väldigt lågt streckad och har betydligt högre vinstchans än vad kollektivet bedömer. Vinner inte så ofta men har matchats i tuffa lopp med och gör det allt som oftast bra i skymundan. 

Ranking: A 5. B 8.6. C 11.2.4.1.3. D 12.10.

 

Avdelning 8.

Treåringslopp som kallas Kriterierevanschen med 200 tkr i förstapris så har det så klart samlat ett riktigt starkt fält, men där vissa som kommit igång lite senare i karriären ligger klart efter i hårdhet och tjänade pengar. 

2 Önas Prince är loppets stora favorit och med rätta då detta är en absolut kull-topp som tillhörde favoriterna i Kriteriet. Var sämre då och då man inte ville avsluta säsongen med ett misslyckande så har man nog siktat lite extra på detta. Startsnabb och chansen till spets och slut är mycket hög här då vi sett formen på stallets unghästar så sent som i helgens stora lopp för tvååringar. Nordström tränade vinnaren, trean och fyran i Svenskt Uppfödningslöpning och har mycket fina unghästar där denna är en av dom bästa. Klart tänkbar som spik i omgången och blir nog en kompletterande spik för mig. 

5 Holdfast AM har inte riktigt fått full utdelning som treåring och har nog en fin fyraåringssäsong framför sig. Nu är det ändå intressant då det blir Goop upp och andra starten i livet på barfotabalansen, den första ledde till vinst. Marcus B är en oerhörd tränartalang som har väldigt bra resultat och hög segerprocent så från bästa spåret med bästa kusken så måste vinstchansen vara lite bättre än dom 4% ekipaget är spelat till.

6 Revelation har bara startat mot bra kullkamrater i tuffa lopp hela tiden och tjänade mycket pengar som tvååring. Bra pengar inkört även som treåring och nu provar man barfota runt om andra gången, det blev galopp den första. Fungerar det nu i sin nya regi, där han bara gjort två starter så kan han utmana favoriten som är hans förra stallkamrat. 

11 Chiru drar en del streck men det borde bli svårt att komma till från detta läget med bara sex lopp i kroppen totalt mot kulltoppar. Nurmos har dock bra stallform och många andra här behöver betydligt längre resor hit så det kan vara klar fördel för yngre hästar att tävla på hemmaplan och tokform på häst, stall och kusk gör att det ändå måste vara aktuellt med streck för denna vid gardering, trots spåret.

Ranking: A 2. B 6.5.11. C 1.12.9.4.4.7. D 8.10.3.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.8.

Avd.2: 1.3.5.6.7.10.

Avd.3: 4.6.7.

Avd.4: 5 M.T.Perette

Avd.5: 6.8.14.

Avd.6: 7 Riptide R.D.

Avd.7: 5.6.8.11.

Avd.8: 2 Önas Prince

1728 rader som kostar 432kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.4.

Avd.2: 5.6.7.10.

Avd.3: 4.6.7.

Avd.4: 5 M.T.Perette

Avd.5: 6.8.14.

Avd.6: 7 Riptide R.D.

Avd.7: 5.6.8.

Avd.8: 2 Önas Prince

324 rader som kostar 81 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.