Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Boden 22/11

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

GS75-Omgången.

GS75 går denna veckan på Boden som förra året vid denna tidpunkten hade sin spolade isbana och helt andra förhållanden. Banchefen David Zimmer hävdar att dom ska kunna hålla sommarbarns med valfri balans denna tävlingsdag och man kör även decembers tävlingar på banan utan att spola den. Aktiva säger dock att det kan behövas bakspår på banan men barfota fram ska fungera bra och inga broddar ska behövas ännu. Riktig vinterbana är isbana där man måste ha långa broddar i alla skor för att få rätta fästet i övrigt är det bra svikt i underlaget, men nu slipper vi alltså att ta hänsyn till det efter den milda hösten. 

I övrigt så har banan ett 200 meter långt upplopp vilket är längre än snittet och i övrigt inga konstigheter. 

 

Statistik och Spelteori.

I övrigt så är det ju fortfarande nytt för i år att man kan kryssa i att man enbart vill delta i sjurättspolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre poler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst och får då 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen och man får då inte 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda. 

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen spikar jag 5 Xanthis Excalibur som inte ens är favorit men från ett perfekt spår bakom bilen har han mycket bra chans att komma till spets och leda loppet runt om. Tränaren meddelar att han är behandlad sedan sist men inte missat mycket jobb och då han utvecklat startsnabbhet på slutet tror man bra chans till spets och slut här. 

 

Gå Kort!

Jättefavorit i låg klass i ett stolopp från bricka 8 bakom bilen, då kan det bli lite för långt ute i spåren innan hon kommer fram så kanske det kostar för mycket. 8 Jaramaz Boko vann lopp på Bergsåker och Solvalla som treåring men har varit skadedrabbad och bara gjort en start i år. Går säkert framåt med loppet i kroppen och har bästa kusken men nära 80% är för mycket, så hårt spelade favoriter ska vara i dom i högsta klasserna där man är nästan säker på att det inte blir galopp och man har en längre historik av jämna bra prestationer. (Inte ens då kan man vara säker, se på Elina Web som fick styra och ställa som han ville under lördagen men ändå torskar mot en ny i klassen som tar in flera längder över Jägersros upplopp.)

Jag förstår att vinstchansen på denna är mycket hög då det är väldigt låg klass på konkurrenterna här och svårt att hitta vettiga motbud men från dom två invändiga spåren om favoriten så kanske finns två som borde göra upp om favoriten kommer bort. 

7 Queen Of Nights vann tidigt i år på både tung bana och vinterbana och även om det inte blir vinterbana nu så har hon visat hon trivs på årstiden och med skor. Två av hennes tre vinster har kommit på just Boden med så fungerar på banan.

6 Liquify'em var ute i ett par tuffare treåringslopp i höst utan att räcka till men när hon sedan gick i ordinarie klass var hon bra tvåa sist. Visat att formen är där den ska och nu växlas hon till hybridvagn till skillnad mot sist så kan skrälla här. 

Avdelning 1.

11 O.K.Nalan har hög vinststatistik liksom tränaren och hästen har vunnit 3/4 för aktuell kusk. Rätt favorit men bakspår nu gör att jag ändå vill gardera med några mer lägesgynnade ekipage, där jag nämner ett par av dom mest intressanta. 

3 Neymar är väldigt startsnabb och Ove A har vunnit med honom tidigare och det är kanske litet kuskplus. Förlorat mot favoriten då dom möts tidigare men lägena och procenten nu är lockande. 

5 Erase The Law körs av Jaakko som brukar köra Neymar och att han väljer denna borde säga en del. Även om vinsten sist kom i enklare gäng så var det formintryck och överlägset så ska räknas från bästa spåret här trots väldigt låg procent.

 

Avdelning 2.

Se "Gå kort!"

 

Avdelning 3.

I kallblodsloppet i ska det inte behövas så många streck. Favoriten 12 Don Viking har flera av konkurrenterna stor respekt för och han kan gå mycket bra tider när han är i form och tillhör klassen precis under dom absolut bäst i rasen. Bara" 12 hästar i fältet där det ofta kan vara 15 i denna typen av lopp och många chanslösa i loppet så god chans att runda samtliga. 40 meter efter miljonärer är ingen enkel proposition över medeldistans och kanske är en gardering på sin plats men slösa inte allt för mycket med strecken här. 

8 Björnlifant kanske går första gången med norskt huvudlag denna gången och även om han står lite konstigt inne på en av mellanfållorna så kanske det kan höja honom det som behövs. 

7 Spang Viktor har jag spikat i tipsen tidigare, då han vann på V75. Klart missvisande rad nu och han är bättre i träning än han visar i loppen säger tränaren. Han står 40 meter för e favoriten och 20 meter före Björlifant så det är klar fördel men det låter som det ska bli passivt upplägg och dom kan vara i kapp tidigt. Jag gillar ändå hästen och tycker han är tredjestrecket i loppet. 

6 Forspärla har slagit Björlifant med samma förutsättningar tidigare men kommer från galopp i början av oktober så kan behöva loppet i kroppen för att vara på topp. Klart överstreckad denna gången men ändå aktuell som fjärde strecket vid bredare gardering här, men jag chansar nog bort henne på mindre kuponger denna gången på dåligt spelvärde.

 

Avdelning 4.

Se "Bästa Spiken!"

3 Kaj Di Quattro är loppets klara favorit och det är debut i ny regi. Går väl inte till någon mer meriterad tränare än tidigare regier men kan ju tända til på miljöombyte. Tycker ändå det är att köpa grisen i säcken med en treåring vars värsta konkurrent kanske tar sig förbi direkt och att slå en klart bra häst i klassen från utvändigt är mycket begärt då man kommer från strykning. (Strykningen beror nog på ägarbytet och han behöver inte ha missat någon träning på grund av det.)

 

Avdelning 5.

Spårtrappa som det för övrigt är i flera av dagens lopp och det är bra propositioner för att få jämna fält där dom från sämre lägen inte blir helt chanslösa. 

11 Boogiewoogie Laday är klar favorit och får nu blinkers igen till skillnad mot sist och man tycker inte bakspåret spelar roll då han ändå är långsam från start. Fäller många till slut men chansartat och man har respekt för spetsbudet 3 Ariston som inte trivdes på underlaget sist. Blir det bättre fäste här vilket det har förutsättningar att bli så leder han nog loppet länge och han har 5/14 i år. 

10 Big Sexy Deli är stortränare Salmelas bidrag i loppet med Ulf Ohlsson som kör. Första gången med rycktussar i nya regin och norskt huvudlag på denna gången. 

5 Merrimack S.G. Har klart bäst kapacitet i loppet enligt tränaren och då kan kör därefter även om raden är knackig och det är långt mellan starterna nu. Bästa spåret och lättas lite i balansen nu så tidig utmanare.

 

Avdelning 6.

Spårtrappa med femton hästar bakom bilen och favoriten där framme kanske är lite för hårt streckad så garderingen är på sin plats här. 

3 Anthem fick galopp i ledningen med vinsten på gaffeln och sådant oroar så klart när han nu möter lite tuffare konkurrens dessutom. Given på kupongen men ingen spik, kanske inte ens förstahäst i loppet.

14 Dante Godiva har man ingen förklaring på den blekare insatsen sist men tredjespår i över ett varv är så klart tillräcklig anledning för vilken häst som helst att bli trött tidigt i loppet. Tränare och körsvenn har väldigt bra statistik och den här hästen är inget undantag, 9/19 och står bra inne på pengarna här. Blir kanske lite mer passivt upplägg än sist men Samu brukar alltid ge dom chansen och då det pratas om bike är det intressant.

8 Electric Eye AM är nedstruken ett spår och står riktigt bra inne på pengarna här med mer än 100 tkr mer på kontot än många av dom invändiga. Det borde bli offensivt upplägg med startsnabb häst och denna måste räkans tidigt.

 

Avdelning 7.

Stark favorit och spik i 6 Selmer I.H. Som är nedstruken till bästa spåret, fem nu. Förhållandet på honom och värsta konkurrenten 5 Hesiod sist dom möttes var 51% vs 3% från lika start och favoriten var klart före i mål. Nu är det över 11% på Hesiod som inte vunnit lopp på över två år så som jag ser det så saknas vettiga motbud i loppet och spikar. 

 

Stora systemet

Avd.1: 3.4.5.6.9.11.

Avd.2: 6.7.8.

Avd.3: 7.8.12.

Avd.4: 5 Xanthis Excalibur

Avd.5: 3.5.10.11.

Avd.6: 4.8.14.

Avd.7: 6 Selmer I.H.

648 Rader som kostar 648 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.