Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 11 /11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Inget som behöver tas hänsyn till denna veckan då alla lopp på så väl Åby som Solvalla avgörs med bilstart. 

 

Bästa Spiken!

7 Radio Gaagaa i femte avdelningen har vunnit två raka segrar i mycket fin stil, sist i ett fyraåringslopp mot bland andra Jackson V.S. (som då gick i spets och är en klart bra häst för klassen). Då gick PU:s från bakspår på Åby och gången innan då han hade just spår sju på samma bana var han totalt överlägsen. Trivs bra på banan med andra ord, är i absolut toppform och nu blir det dessutom bike på. Spårtrappa så spår sju är helt okej när det är dom propositionerna och han möter inte hårdare än sist så ska bara vinna loppet oavsett upplägg. 

 

Gå Kort!

Många starka favoriter I dagens omgång men absolut inte omöjliga att fälla och här kommer en som många spikar men det är inte givet att den i avdelning sex får spets nu och då kan det vara favorit i fara. Samtidigt är 3 Galileo Journey i riktigt bra form och kanske kan vinna från utvändigt ledaren här så jag vill inte slösa för många streck om det visar sig att han bara är bäst. 5/7 är starka papper men lite tuffare blir det så klart för varje start. 

4 Jonathan Boko är loppets spetsfavorit då man aviserat lugnare upplägg för innerspårets startsnabba häst. Kanske kommer favoriten och ställer en fråga direkt men det är inte alls givet att man släpper då Claes sagt i intervjuer:  …”men skulle gärna köra i ledningen där jag ändå tycker han biter ifrån sig bäst. Han har höjt sig en hel del den senaste tiden och jag är nöjd med hur han känns för dagen.” 

1 Armstrong Louis är ett nyförvärv i Stig H:s regi och kanske blir det passivt upplägg i debuten för honom. Hästen har dock visat startsnabbhet och kanske håller han rygg på ledaren och kommer då luckan så vinner han kanske loppet trots lugnare upplägg på förhand. Även om han drar mycket streck så tror jag han kan vara väldigt bra för klassen på bilderna man sett från loppen han gjort i Italien och med tur i loppet speedar han nog ner dom flesta när luckan kommer. 

Har man spetshästen och kompletterar med loppets stora favorit samt den jag tror kan profitera på om dom kör mot varandra så. Borde man vara trygg i det loppet och det ska vara riktigt starkt trehästars-lås.

 

Avdelning 1.

Vidöppet lopp över kort distans men flera bra hästar startar från bra startspår så det borde bli tufft för dom från sämre lägen att slå alla bra där framme. Provar med att spela alla från spår 1-7 här på det stora spelförslaget och 1-5 på det lilla och hoppas att det räcker.  

1 Echelon bombade till spets här på Åby från spår 7 då han vann Ungdoms-SM via open stretch i fin stil näst sist. Här siktar man väl på liknande upplägg och det kan gå hem. Man vill väl helst bara släppa till favoriten för att vara säker på att den svarar allt så antar att man inte alls är intresserad av att släppa till Bianca Sisa som då kan hamna illa på det. 

2 Bianca Sisa är startsnabb men sida vid sida mot Echelon ska hon väl inte ta sig förbi och kanske får nöja sig med rygg på den och hoppas på tredje invändig. Visst kan det gå med dubbla open stretch om det blir rejäl körning där framför men chansartat som klar andrahandare här som sto i öppen klass. 

3 Redneck Woodland är loppets klara spetsbud, speciellt då Echelon nog vill ha ryggen på honom och han blir väl hästen att slå och ska vara favorit här. Det börjar dock skilja lite väl mycket på strecken mot inte alls sämre hästar och kostar det en del att ta sig förbi invändiga samtidigt som man ska svara utvändiga så är det inte alls givet att han håller undan även om han får gå i spets till slut. Bara en av flera här och given att gardera.

4 Mambahar kanonspår och kommer från stall i absolut toppform. Nu blir det barfota bak för första gången och huvudlaget kan det också bli ändring på, men man brukar byta lite på honom så inget helt nytt där men kan vara en indikation på att man hoppas på bra insats denna gången. Form på slutet och bra spår till låg procent gör honom klart streckvärd. 

5 Fredric Palema Kanske kan överraska i starten och från bästa spåret precis bakom bilen och kommer han hela vägen till ledningen eller kan gå ner i rygg på ledaren så kan han vinna med båda dom scenarion. Man trycker av vad som går denna gången och man vill inte ha dödens då han kan bli lite vass i den positionen. Sist var det voltstart då galoppen kom så bättre förutsättningar denna gången och lite bortglömd i procenten här, borde nog vara över 15% vilket gör att jag rankar honom först och hoppas att han överraskar många i spetsstriden.  

Ranking: A 5. B 3.1. C 4.2.7.6.8.10. D 11.12.

 

Avdelning 2.

6 Västerbo Pokerface är omgångens största favorit och han är nog bara överlägsen i sitt lopp. Det gör att om en så här stor favorit vinner så behöver man fälla många andra favoriter och spela med lågt streckade i övriga lopp. Ett sätt att lösa det på är att spela med tre spikar för att få med många hästar i minst tre lopp och få in skrällar i dom avdelningarna eller så spelar man med betydligt lägre streckad, kompletterande spik och på så vis får bra potential i sitt system. Båda uppläggen är helt okej och jag väljer det förstnämnda då jag tror på ytterligare en hårt spelad favorit längre fram så kompletterar jag med ytterligare en spik som är andrahandsfavorit i sitt lopp. Det kommer vi till senare. 

Favoriten här vann först ett lopp i Klass 1 från spår 12 för att sedan följa upp det med seger i ett stayerlopp i Klass 1 där han inte behövde förta sig då han blev framvinkad till ledningen och ingen ville tävla mot honom. Han ska väl vara som bäst till finalerna 28/11 men detta städar han väl bara av på vägen. Över 80% tidigare men sjunker något och det är väl det som gör att man ändå skulle kunna chansa och gardera, då han är för hårt streckad egentligen. På just V86 tål man dock en så här stor favorit och det är vidöppet bakom honom så det krävs många streck för att känna sig säker om favoriten kommer bort här. Det får bli spik på matematiska kuponger här då garderingstrecken helt enkelt blir för dyra men på ett reducerat system så kan man spela med honom som a-häst och några billigare garderingshästar bakom, som är hårt reducerade. 

Ranking: A 6. B 3. C 10.7.4.11.9. D 8.5.2.1.

 

Avdelning 3.

Lite lägre klass och här är favoriten bra men kanske inte helt stabil med flera galopper i historiken. 

2 Joker Of Steel har 3/6 i PU:s regi men har också ett par galopper och även om chansen till lite ”kompiskörning” mellan far och son här gör att han kan få ta över spets om 3 M.T.Oberon tar ledningen så är det ändå inte givet att han bara vinner. Ganska hög procent på en favorit i så här låg klass och jag vill ha ett par streck till. Nämnda häst från Johan Unterseiners stall är kanske loppets spetsbud då det inte är några som visat jätte startsnabbhet där framme och kommer favoriten bort kan han leda loppet runt om. Oavsett om han bara kommer ner på innerspåret så finns ju stretchen att tillgå och han kan även vinna loppet från andra positioner så en given utmanare i bra form. 

Kanske ett starkt lås dåjag hade tänkt att ta med 4 O.M.Gema som hade bra startspår och är ganska startsnabb men den blev struken under onsdagen. Vill man ha en tredje häst ligger 1 Imani närmast till hands från ett bra smygläge på Åby, även om den kanske står lite hårt inne i loppet. Höjt sig ett snäpp på barfotan men är inte helt att lita på då det blev galopp sist. 

Ett par av nämnda hästar är inte helt att lita på i travet så det är nog inte fel att kanske ta någon mer här. 

6 Erik Youknow är nedstruken till bästa spår fem nu och var två bakom favoriten sist.

5 Honor har bra startspår och fick nog lite sparat i samma lopp som favoriten sist så ska räknas med bra spår nu. 

Ranking: A 2. B 3. C 1.5.6.12.8.9.11. D 7.10.

 

Avdelning 4.

Treåringslopp i låg klass och det gör det så klart öppet och jag väljer att strecka på en del här. Stannar på sex streck på spelförslaget men kanske blir det alla här till slut då det är i denna lopptypen det är störst chans för skräll, speciellt då favoriten lottats till sämsta tänkbara utgångsläge. 

8 Mellby Illusion har varit jättebra och från svåra lägen men det blir som vanligt tuffare mot för varje start och spår 8 är riktigt tufft. Han drar mycket streck och det skiljer nog inte så mycket här mot dom som är närmast bakom så jag garderar och rankar ner lite på dåligt spelvärde från detta spåret. 

5 Capital Gain C.C. har bästa spåret bakom bilen och är startsnabb. Kuskplus nu kommer den till ledningen leder den nog loppet länge och därmed rankar jag etta. 

4 Mary AM kanske kan utmana i spetstriden och om min förstahäst kommer bort är det denna som leder loppet länge. Rikards val av flera han kört i loppet tidigare. Denna har väl en riktigt missvisande rad då han varit ute i stenhårda gäng och måste räknas tidigt här från kanonläge.

10 Mallroy Square hästen kommer med form efter vinst sist,Goop tränar och kör så måste räknas tidigt trots tråkigt spår. 

Ranking: A 5. B 4.8. C 10.11.9.12.3. D 6.2.7.1.

 

Avdelning 5.

Se”Bästa spiken!”

Bergh har fyra hästar med i fältet och ska man börja gardera behöver man nog ha med alla dom fyra. Och man behöver nog strecka dom två närmast bakom favoriten på strecken så man kommer upp i sju markeringar bara där vid gardering och inte ens då kan man känna sig helt säker här så en eller många är ju valen här och då är spik ett riktigt bra alternativ.

Ranking: A 7. B 14.2. C 4.3.12.8.13. D 11.6.5.1.15.10.9.

 

Avdelning 6.

Se”Gå kort!”

Ranking: A 3. B 4.1. C 6.5.2.10.11. D 12.7.8.

 

Avdelning 7.

Här kommer min tredje spik och den är inte favorit. Spår sex på Åby har betydligt bättre statistik än på alla andra banor då kuskarna har tendens att köra framåt mer från start från det läget här än på andra banor. Då ekipage invändigt allt mer går ner på innerspår och släpper lite mer välvilligt med tanke på banans dubbla open stretch här. 

6 Nanetta Hill hoppas jag blir veckans vinnare från bricka sex på Åby då man trodde redan inför näst senaste staretn att hon skulle vara i form, men det kom lite senare än beräknat. Sist blev det vinst och man tror att hon är nära absolut toppform vilket gör att det är offensivt upplägg att vänta nu. Hon är startsnabb och lär köras rejält från start och kommer man till ledningen kan det vara slut. Klart missvisande rad även om det är en etta på slutet nu och hon har vunnit häften av sina starter (6/12). Jag tror på bra vinstchans då stallet har absolut toppform för dagen.

4 Calamintha är loppets klara favorit men hon är så klart en svårbedömd gäst som är svår att köpa rakt av. Hon står sig säkert bra i klassen men som klar favorit är det ointressant spelmässigt, jag rankar henne ändå tvåa då det är bra spår och spetschans. 

9 Jersey Muscles stiger på strecken då många har denna som idé i loppet men kommer dom från starter i Berlin vill man se lite ettor i raden som hos favoriten. Inte tredjeplatser och galopper. Bakspår och Sjunnesson låter som att det kan bli för långt fram i mina öron, då han inte är tokoffensiv i sina styrningar direkt. 

1 Diva Sisa är också en betrodd gäst som mött enklare motstånd i Danmark med bra resultat. Får dessutom kuskplus till denna starten men riskerar att bli över från innerspåret, men hamnar man inte för långt bak så finns ju stretchen att tillgå och denna skulle kunna överraska.

Ranking: A 6. B 4. C 1.5.9.2.10.7.11.12. D 3.8.

 

Avdelning 8.

Ett lopp för Gulddivisionarna med 100 tkr i förstapris och det har så klart samlat ett klart hyggligt startfält även om man saknar stjärnor så klart. 

6 Disco Volante är väl bästa hästen i loppet på pappret men vek ner sig väl tidigt sist från spets och här är det inte ens säkert att man kommer till ledningen. Klart misslyckad sommar efter en bra vinter och vår för denna, nu närmar vi oss kallare tider igen och kanske tänder den till på det. Med flera startsnabba invändigt så är det ändå favorit i fara då han inte visat något som tyder på form på ett tag och garderingen är given. 

5 Inti Boko ska gå barfota och borde kunna hålla ut favoriten sida vid sida så han är väl först framme för att överta från 2 Star Advisor Joli som bör ta hand om ledningen efter första stegen. Väljer man att släppa till Inti får man en bra rygg och då kan man vinna med lucka till slut. Inti har dock haft svårt att få till det mot äldre eliten och tjänade det mesta som treåring utan att ha fått vinna över huvud taget som femåring. Så även om spetschansen ska vara god så är det givet att även gardera vidare då det dessutom finns en hel del galopper i historiken hos Inti. Kör favoriterna mot varandra bjuds i princip alla in i matchen så jag spelar med många streck här och på stora spelförslaget tar jag med samtliga hästar.

Ranking: A 6.5. B 2.7.1. C 8.10.11.12. D 9.4.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.

Avd.2: 6 Västerbo Pokerface

Avd.3: 1.2.3.

Avd.4: 4.5.8.9.10.11.

Avd.5: 7 Radio Gaagaa

Avd.6: 1.3.4.

Avd.7: 6 Nanetta Hill

Avd.8: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

5836 rader som kostar 1458 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.

Avd.2: 6 Västerbo Pokerface

Avd.3: 2.3.

Avd.4: 4.5.8.

Avd.5: 7 Radio Gaagaa

Avd.6: 1.3.4.

Avd.7: 6 Nanetta Hill

Avd.8: 1.2.5.6.7.

450 rader som kostar 112;50 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.