Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 28/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången. 
V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. 

 
Bästa Spiken! 

I avslutningen tar jag ställning i annars ganska öppet lopp vid gardering. Det är en stark favorit i 7 Vichy Grif 48% som ser ut att stiga lite till i procenten men ändå är en fortsatt klart bra spik. På just V86 tål man faktiskt att en ganska stor favorit vinner även i sista avdelningen, då det är tillräckligt högt värde på extremt många kombinationer redan innan sista avdelningen på den spelformen. Vichy blev tvåa bakom Jacques Noir sist, men då bjöd man denna på perfekt ryggresa och Vichy gjorde jobbet efter tidigt avancemang i spåren. Nu är det framspår mot bara ston och då brukar hon visa sig tuffast. En bit ut på vingen nu men körs nog offensivt och även om hon inte skulle komma hela vägen till ledningen tror jag att hon vinner loppet från utvändigt med. Mer om motbuden vid avdelning åtta. STRYKNING PÅ 4 ARGBIGGAN HÄR! Det var en som annars kunde tänkas försöka svara favoriten i spetskörningen, så det är ett stort plus att den nu är struken, vilket dessutom ger min spik ett bättre startspår med.  


Gå Kort! 


I tredje avdelningen sparar jag på strecken. Bästa spåret till favoriten och kanske är det så att han blev favorit för att han fick bricka fem, omvända spår mot en nästa lika mycket streckad och det hade väl varit omvänt. Det blir nog så att jag streckar båda och garderar man vidare krävs nog många streck så ett bra lopp att låsa på två hästar i, kan jag tycka, speciellt då en tredje häst drar ganska mycket streck här, nämner den nere vid loppet. 
5 Becker 31% har ett toppspår bakom bilen och ska gå barfota runt om, som. Vid en av sina vinster och vid ett bra lopp på V75. Startat från 10, 11 och 10 senaste tre starterna och blev behandlad efter det, det var alla tre starter på rikstoton så ner i lite enklare klass nu. Tränat på mycket bra på slutet och man hoppas det ska visa sig även på banan så klart.  
7 Voule V.S. 28% Var lite sämre sist men också denna har tränat fortsatt bra så man hopps även här på bra insats. Sofia önskar ett mer passivt upplägg än alla offensiva upplägg på slutet och kommer man ner i bra position så är denna bra för klassen. 

 
Avdelning 1. 


3 Jason V.S. 38% är ganska startsnabb och kuskbytet behöver kanske inte spela så stor roll på denna om man kommer till spets då Magnus är rutinerad och helt okej tempobedömmare i ledningen. Kommer dock från startgalopp i förra starten och får skor på till den här starten så kanske lite små minus att ta hänsyn till på en ganska stor favorit. Jämnt lopp i övrigt och man behöver nog lite streck för att känna sig säker här.  
5 Utah Broline 21% har ett kanonläge bakom bilen och man var mycket nöjda med insatsen sist som var bra efter många meter av loppet i tredjespår. Samma utrustning, balans och bike som då och man räknar med bra prestation igen. Lite mer tur med positionerna och man borde kunna vara ännu längre fram när mållinjen passeras nu. När man är så nöjda från stallet kanske man begär lite extra av honom redan från början och det ska vara klart hygglig vinstchans den här gången. 

4 Easy Winner 5% Är bättre än raden och även om ett par raka nollor ger stora frågetecken för formen så vet ju Frode vad som krävs mot svenskt motstånd så man får anta att det är ordning när man åker en bit. Kuskplus tillsammans med topp-spår gör honom kanske lite understreckad här och klart streckvärd. 

6 Bring Me Bajern 2% Startar från ett spår som är statistiskt bra på banan och då det är bike på till nu är det intressant. Man tror från stallet att han kan behöva ett lopp i kroppen men till den låga procenten är han ändå streckvärd vid bredare gardering. 

9 Radio Gaga 19% Har ett bakspår på Åby som så klart inte är optimalt men denna kommer med toppform och PU tycker att det var det bästa loppet han gjort sist. 4/13 är klart bra, han räknas trots bakspår men tas bara med vid bredare gardering då han är klart överstreckad från sitt bakspår. 

8 Romantico 8% 12,10 och 9 är spåren i 100tkr+ lopp på slutet och nu blev det kallt spår igen. Han vann för tre starter sedan då han kördes till ledningen tidigt i loppet trots bakspår så han tål lite offensiva upplägg och kan vinna även trots läget. 

Ranking: A 3. B 5.4. C 9.6.8. D 2.1.7.10. 
 
Avdelning 2. 


1 Jaques Noir 33% vann efter fin resa i draget bakom Vichy Grif sist och snabb spurt till slut. Nu är det flera startsnabba i fältet och då är det inte helt givet att innerspåret är det bästa och blir man över från start är det favorit i fara. Håller man spets kan det också kosta väl mycket i inledningen och det lär vara bra tryck på loppet hela vägen så inte ens givet att man vinner även om man lyckas svara alla i starten. 

3 Rocky Tilly 12% Är både startsnabb och stark så från ett bra läge till betydligt lägre procent än dom mest spelade här så väljer jag att chansa med denna först i rankingen men streckar ett gäng här. 20/44 bland dom två främsta är starka papper och stallet har haft form en längre tid så räknar med bra insats från denna som oftast. 

2 Smokey Herman 31% Är nästan lika hårt streckad som favoriten efter ett starkt lopp sist. Vanlig vagn då och bike på nu är ett plus så klart liksom läget och kusk så streckas mycket tidigt. Kommer dessutom från stall i bra form och det är tänkbart att låsa på 2 och 3 om man vill gå kort här men jag garderar nog, som sagt, med några hästar till. 

6 Reigning Moni 14% Har startspår en bit ut men körs nog framåt här och har man tur med positionerna så är den lika bra som dom mest streckade här och räknas så klart vid gardering. 

10 Önas Nougat 3% har varit i Stenströmers formstall i fem-sex veckor och detta är mycket kapabel häst i grunden som blir intressant att följa i sin nya regi. Kanske behöver loppet i kroppen men går barfota runt om och med bike direkt vilket gör att det är intressant redan nu, till låg procent. 

11 M.T.Mighty Winner 3% Är också en grundkapabel häst men som visat uppåtform på slutet så ska ändå räknas trots läget. Då många är startsnabba där framme så kan det bli bra tryck på loppet vilket gör att fler kommer in i matchen trots sämre lägen. Denna avslutade sista halvvarvet en bit under 08-tempo i ledningen sist och det halvvarvet lär bita bra till slut om mjölksyran kommer på täthästarna in på upploppet. 
 
Ranking: A 3. B 2.1. C 6.10.11. D 5.7.4.9.8. 
 
Avdelning 3. 

Se “Gå Kort!” 


3 Cassius Ima 18% drar också en del streck men har inte vunnit lopp i år och har bara en vinst på karriärens 18 starter så klart överstreckad mot dagens motstånd. HAR BLIVIT STRUKEN UNDER EFTERMIDDAGEN! 

 
Ranking: A 5. B 7. C 9.3.6.4.10.1. D 8.12.2.11. 
 
Avdelning 4. 


Här kommer en riktigt fin häst ut för sin klass och har inte 11 Zoccoloduro O.P. 25% gått ur form så är vinstchansen bra trots bakspår. Var största favoriten på Åbys SM-dag trots bakspår i Amatör-SM men fick för jobbig resa även om han visat att han tål tuffa resor innan så går det inte alltid från dom lägena. Nu kanske han bara är bäst igen men svårt att lita fullt ut på någon som floppade sist, då han tog till galopp in på upploppet, som slagen. Ändå tänkbar chansspik på den, för honom låga procenten, och i annat fall försöker jag gå ganska kort här. 3 Come Together 15% startar med två raka vinster och även om den första var i P21-lopp så var den andra desto mer imponerande då det var bike på och så blir det igen. Dessutom är det aviserat läggning i balansen nu med barfota bak och då läget är bra lär denna vara med där framme större delen av loppet. 
6 Appriciated 3% har varit ute i enklare lopp på slutet men stod för ett bra lopp vid vinsten sist. Kanske för tufft nu men att man åker långt och vinsten sist tyder på att det är toppform och man har förhoppningar på att han ska räcka till här. 2 Mellby Hurricane 37% svek som favorit och betrodd back to back på V75 i våras och efter ett dåligt lopp till fick han stå över ett tag. Nu har han två lopp i kroppen och ett bra spår så kanske går det nu, speciellt om han kan ta över spets tidigt här. Han stiger kraftigt på procenten under dagen och är överstreckad den här starten men då han ändå har hyggligt bra vinstchans är det svårt att spela utan honom, rankar ändå ner på dåligt spelvärde.  
 
Ranking: A 11. B 3.2.6. C 1.10.12.5.4.8.7. D 9. 
 
Avdelning 5. 


Tråringslopp för dom som har tjänat lite mindre men fältet håller ganska bra klass och då brukar det krävas några streck i unghästloppen om man inte vill chansa allt för mycket.  


5 Beauty Wind 49% är för stor favorit och garderingen är given även om hästen är bra och kommer från toppstall med duktig kusk från bra startspår. Var anmäld barfota runt om först och det är ändrat till barfota fram så ändå en lättning och denna är startsnabb men sida vid sida är det inte säkert den passerar invändiga hästen från start. Sto mot hingstar och valacker är också ett frågetecken då hon bara varit ute mot ston tidigare. Flyttar ner henne ett steg i rankingen på dåligt spelvärde men har med henne tidigt då hon trots allt är en av dom som visat mest i loppet. 

4 Power Lane 9% Har bra startspår och två lopp i kroppen inför detta och det kan vara läge för en bra insats här. Stallet går bra i år och denna inledde karriären i våras med ett par raka vinster men fick göra en hals-opereration sedan och har tränat på bra ett tag. Han ska gå framåt med loppen i kroppen nu och vi har sett många exempel på hästar som tagit bra kliv i utvecklingen efter att blivit av med halsproblem så mycket intressant här. Det lyser rött på hybridvagnen men det är fel i programmet och samma hybridvagn som vanligt gäller här och man räknar med bra insats från stallet.  
8 Ready Tonight 24% Är en fin treåring som inte fått full utdelning för sitt kunnande men startar från sämsta läget i fältet och växlas ner i både balans och vagn till den här starten så måste ses som klart överstreckad här. Ska ändå med på en garderad kupong men rankas ner på dåligt spelvärde nu. 

6 Mellby Ironman 2% Startar utanför flera av dom värsta men stallet har haft bra snurr på en hel del av unghästarna på hösten så blir inte förvånad om denna är lite förbättrad i loppen framöver. Spåret gillar jag på Åby och vid bredare gardering är procenten lockande på denna, som dessutom har kortare resväg än många av konkurrenterna viket kan vara positivt hos orutinerade hästar. 

3 Global Boom 5% får mindre än en vecka mellan starterna nu vilket vissa går framåt med, speciellt då det inte var tomt sist med bra fart över mållinjen som tvåa. Vinst i loppet innan så här är det absolut toppform med spår invändigt om värsta konkurrenterna måste det vara lite högre vinstchans än kollektivet bedömer. 

Ranking: A 4. B 5.3. C 8.6. D 7.1.2.9. 
 
Avdelning 6. 


Lopp över 2640 meter med fullt femtonhästarsfält fördelat på två startfållor och inte helt givet hur detta slutar. Jag väljer att ranka toppkusk först då det skiljer lite på dom bästa hästarna så väljer jag att hålla Goop i handen, men garderar på vidare.  


12 Enriko HA 17% startar från bökigt läge med bakspår på tillägget men har varit ute i hårda lopp på V75 på slutet och gjort det klart bra. Visst är det kanske en medioker häst för dom sammanhangen men han har ändå gjort det helt okej i loppen och är nere I ordinarie klass nu. Motståndarna som kommer från vinster har dom från lopp med mindre prissummor och hade Goops häst matchats i enklare lopp hade den nog med haft ett par vinster i raden. Vann 6/10 lopp i fjol när den mötte enklare och är en av få i loppet som vunnit lopp med 100tkr i förstapris i år. Skor på bak nu är litet minus men Goop brukar hitta rätta vägarna och tror på bra chans för denna. 
6 Balotelli Crown 37% är stor favorit i loppet och har ett helt okej utgångsläge men procenten är för hög här även om formen är klart bra. Ett par vinster i raden men det måste stämma för vinst här så inte så mycket högre vinstchans för denna än för många av konkurrenterna här.  
9 Victory Topline 6% har inte fått det att funka fullt ut i år men har tjänat sina 650 tkr på bara 25 starter varav 8 vinster så ingen tvekan om att det är häst med kapacitet för att vinna ett lopp av denna typen. Nurmos formstall på hemmaplan och låg procent gör att det är streckvärd trots spår fyra i volten.
11 Nisse Sånna 4% kommer från stall på klar uppgång som nyligen slog stallets rekordsiffror med ett par månader kvar på året. Springspår och bra kusk ger honom nog bra förutsättningar och även om han heller blir två Ann vinner loppen så är nog procenten lämplig nu och klart spelvärde på denna.  
15 Vine Vision 7% har så klart ett risigt läge men gör allt som oftast bra lopp när han är felfri. Vann 5/14 i fjol och körde in en del pengar och duger bra i klassen även om det blivit mer andraplatser än vinster i år. Tål en bit i tredjespår och har en vass avslutninga att tillgå så kan överraska här.  
13 Soul Tan 16% har tufft utgångsläge med sina två årsvinster från Solänget är det så klart lite tuffare mot nu och det krävs mycket tur för vinst för denna som är klart överstreckad nu. Vid bredare gardering är den ändå aktuell då loppet är skiktat och han ändå tillhör dom med hygglig vinstchans. Rankas ner lite men åker med vid bred gardering.  
I övrigt borde hästarna på grunddistansen få mycket svårt att stå mot alla spurtstarka på tilläggsfållan och jag ger dom ganska låg vinstchans här och ingen därifrån ska behöva streckas.  


Ranking: A 12. B 6.9.11. C 13.15.7.14.5.1.4. D 3.10.8.2. 
 
Avdelning 7. 


Lopp över medeldistans med två tilläggsfållor och som bekant är det svårare att ta in sina tillägg över kortare distanser. Här var det bara en anmäld på grunddistansen och den har blivit struken så första tilläggsfållan kan nästan räknas som grunddistansen nu då. Jag hade planer att gardera loppet men efter ytterligare strykning här får favoriten mer plats i sin volt och utan hästar där framme är chansen stor att han får överta ledningen tidigt och vinstchansen måste då vara mycket stor. 

6 Speedy Tilly 47% är ganska stor favorit men har också hög vinstchans och då omgången ser lite lurig ut i övrigt så kan det vara helt okej att avsluta med två ganska stora favoriter. Den här har visat absolut toppform då han vann Klass 1 trots spår 12 med ett riktigt snabbt slutvarv och här står han bra inne i loppet.  


8 Uncle Töll 13% Vann final i Klass 2 från bricka 8 och visst är det bra men nu är det direkt upp i klass mot favoriten som vunnit i klassen över och ännu mer rutinerade hästar från nästa tilläggsfålla. Startsnabb och springspår kan ge spets tidigt men borde väl släppa till favoriten om den kommer tidigt här, hygglig vinstchans om favoriten kommer bort och kan även vinna från rygg på den då det finns Opel stretch att tillgå. 

3 Quick Lane 10% Har 7/18 så bra statistik och hyggligt spår så ska vara en outsider om man hittar ner på innerspåret tidigt och kanske kan få ett lopp i tredjepar invändigt. 

15 Sevilla 17% Har vingelläge med spår sju på sitt tillägg och svårt att se honom komma till bra i loppet men han tål ju ett varv i tredjespår om det behövs men kanske blir det för tufft i ganska jämnt fält bakom favoriten. Många kanske vill ut i tredjespår på slutrunda och dom kan helt enkelt ställa till problem för varandra från köpositionerna. 

Vid gardering så är det nog roligare att få några i princip ostreckade från bakersta tilläggsfållan där många är bra men söker efter rätta formen. 12 Vikens High Yield 3% Står lite hårt inne i förhållande till några andra där bak men om han vaknat på rätt sida och hittat tillbaka till någorlunda form så går ingen säker. 10 Island Life 2% Är bättre än raden och skulle kunna vara en tänkbar skräll då han matchats i Silverdivisionen och även vunnit där i våras, så lämpligt motstånd nu. 14 Ready Ribb 2% Har bara gjort tre lopp i år och gör nu ny comeback, så kanske behöver loppet. Denna har vinster från Frankrike i fjol på meritlistan och med sina nära 1,8 miljoner tjänat på 18/46 så är det få som slår honom på fingrarna i statistiken i loppet där han står bäst inne på pengarna. 

Ranking: A 6. B 8. C 3.15.14.12.10.13. D 7.4.2.9.11.1.5. 
 
Avdelning 8. 


Se ”Bästa spiken!” 

1 Award Kronos 24% och 8 Sashay My Way 2% är båda två fyraåringar som möter lite mer rutinerade motståndare i det här loppet. Dom tillhör kulltoppen och har båda flera storloppsfinaler i bagaget som så väl treåringar som fyraåringar. Award Kronos var bland annat trea i Stochampionatets final. Båda har tuffa utgångslägen där den förstnämnda kan bli över från start med många startsnabba utvändigt medan den sist nämnda startar längst ut bakom vingen och borde få svårt att komma till. Kapacitetsmässigt duger dom nog direkt i klassen men kanske behöver ett par starter mot dom äldre för att vara riktigt bra inne i klassen. För er som inte ryggar min spik tycker jag båda är givna på en garderad kupong. SASHAY MY WAY STRUKEN! 
4 Arbiggan 10% är startsnabb och har bara förlorat i ledningen en gång i karriären och det var en Diamantstofinal mot Lipstick Tooma så inte mycket att säga om. ARBIGGAN STRUKEN UNER ONSDAGEN! 
10 Mille Millionaire 8% kördes lite för sent sist och nådde inte den framför men gick snabbast över upploppet och var bra som tvåa, i ett försök i Diamantsoet. Van att gå ute i spåren då hon gjort en hel del starter från tilläggsfållor i fulla fält så bakspåret kanske inte spelar så stor roll för henne. Det behövs så klart rejält med överpace där framme för att hon ska komma till från bakspåret mot så här bra och jämnt startfält, men om allt stämmer kan hon slå dom flesta i spurten.  
5 Valetta 6% var ute i Sto-SM i förra starten och gick bra från omöjligt bakspår mellan hästar. Nu går hon ner i ordinarie klass och startar från perfekt startspår med ordinarie kusk i Goop upp till denna starten. Så vid gardering krävs nog denna tillsammans med dom andra fyra jag nämnt och kanske även den sista c-hästen med i rankingen. 


Ranking: A 7. B 1.4. C 5.10.8.3. D 2.9.11.12.6. 
 
Stora systemet 
Avd.1: 3.4.5.6.8.9. 
Avd.2: 1.2.3.6.10.11. 
Avd.3: 5.7. 
Avd.4: 2.3.11. 
Avd.5: 3.4.5.6.8. 
Avd.6: 6.9.11.12.13.15. 
Avd.7: 6 Speedy Tilly 
Avd.8: 7 Vichy Grif 
6480 rader som kostar 1620 kronor. 
 
Lilla systemet 
Avd.1: 3.4.5.6.8.9. 
Avd.2: 1.2.3.6. 
Avd.3: 5.7. 
Avd.4: 11 Zoccoldoro O.P. 
Avd.5: 3.4.5. 
Avd.6: 6.9.12. 
Avd.7: 6 Speedy Tilly 
Avd.8: 7 Vichy Grif 
432 rader som kostar 108 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.