Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Örebro 24/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Lördagens V75-omgång denna veckan avgörs på Örebros travbana. Örebro har lite kortare upplopp med bara 175 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter här. På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor.

 

Bästa Spiken!

Gulddivisionen ligger i sista avdelningen denna veckan och då flera av dom värsta motbuden fick bakspår vilket är långt ifrån optimalt, speciellt i högsta klassen där det är ganska jämn kapacitet på dom bäst, så ger det lite extra fördel för dom lägesgynnade. Favoriten är inte så hårt spelad heller och jag gillar 3 Heart Of Steel som vann Copenhagen Cup tidigare i somras mot bra motstånd och var bra även vid vinsten på Tingsryd från utvändigt ledaren. Inför den starten hade han gjort en halsoperation och jag skrev då i tipsen om han varit så bra som han ändå varit tidigare i karriären men hållits tillbaka av problem så kan det bli ruggig utveckling när han blir av med sådana bekymmer. Han var då spelad till 10% mot Racing Mange till 71% men knäckte den totalt från utvändigt på 1.09,3. Två tuffa lopp från dödens i sommar och jag tror han kan vinna även detta från utvändigt ledaren så vettig spik till klart vettig procent där många sprider strecken. 

 

Gå Kort!

Lägsta klassen i avdelning fyra tycker jag att två hästar från toppspåren sticker ut och väljer att låsa på dom två mest streckade som dessutom tränas av topptränare och rattas av elit-kuskar. 

5 Alessoär nedstruken till 4 och dom spåren är ungefär lika bra bakom bilen och då denna är startsnabb så är det hög chans att det blir spets runt om. Erik är utpräglad spetskusk som har bra tempobedömning och tar han sig förbi invändiga så är vinstchansen nog högre än procenten, så tänkbar spik till och med, även om han står hårt inne på pengarna. 

6 Prime Lini är loppets favorit och denna är nedstruken till ett betydligt bättre utgångsläge än han först hade, spår 5 nu mot tidigare spår 6 är stor skillnad i vinststatistiken på nästan alla banor. Till skillnad mot spetsbudet och min förstahäst i loppet så står denna perfekt inne på pengarna i klassen och då han nu är nedstruken ett spår ökar vinstchanserna avsevärt. Svårt att plocka bort en favorit från Nurmos stall i den form dom nu håller och då det dessutom är första gången med Örjan upp. 

 

Avdelning 1.

Voltstartslopp som ser öppet ut på pappret speciellt då flera av dom bättre hästarna i fältet lottats till jobbiga bakspår på en bana med kort upplopp. Jag streckar ett gäng här men det behöver inte vara fel att lägga en helgardering i detta loppet och försöka koppla greppet på övriga spelare direkt. 

1 The Bald Eagle tror jag kan hålla ledningen från spår ett i volten och det är absolut toppform på denna. Väl i spets är det hästen att slå och han kan mycket väl rinna undan över det korta upploppet. Springspårshästarna utmanar så klart båda i spetskörningen men kanske kan dom tänka sig att krypa ner i rygg på ledaren. Båda dom har dessutom en hel del galopper i historiken så kanske kommer minst någon av dom bort. Den av springspårshästarna som pricka bäst kan leda loppet runt om med eller vinna loppet från rygg på ledaren så jag streckar båda vid bredare gardering. 

10 Cab Lane och 11 Strong Pepper kommer båda in i loppet vid överpace och den förstnämnda är faktiskt favorit trots spåret. Visst gör han det bra hela tiden och står bäst inne på pengarna här men bakspår på Örebro och bara en vinst på sju i år gr att det är givet att gardera. Rankar ner något snäpp på dåligt spelvärde. Stron Pepper har 8/12 i år men mest i Norge men det visar ändå att hästen vill vara först över mål och han har vunnit på V75 i Sverige med i Sommar så denna räknas mycket tidigt på kuskpluset denna gången med. 

Ranking: A 1. B 11.10. C 7.6.12.2.8. D 9.5.3.4.

Avdelning 2.

Ungdomslopp i Diamantstoet och här verkar många gå på favoriten men jag tycker att det är mer öppet än så och garderar loppet, speciellt som det är i just denna lopptypen det oftast kommer överraskningar. 

7 Kantens Rose är stor favorit I loppet men startar låmgt ut på vingen och det kan så klart bli vingel med många startsnabba invändigt. Hon körs oftast offensivt och har visat att hon inte räds att gå utanpå ledaren i loppen men samtidigt blir det lite hårdare motstånd för varje gång och inte alls givet att hon bara går ut och vinner loppet. 

5 Loes är startsnabb och har perfekt utgångsläge bakom bilen så ska hamna bra på det direkt, kanske leder loppet länge om han kommer till spets. Toppkusk i ett sånt här lopp är klart positivt så jag tycker att det är läge att ranka honom före den stora favoriten på bättre läge och spelvärde. 

2 Mission Beach och 3 Patsorns Lady är båda startsnabba från helt okej utgångslägen och bör hamna i bra positioner där framme i loppet och båda måste räknas med chans vid gardering.

8 Bianca Sisa ska gå första barfota runt om och är startsnabb så kanske körs till en bra position tidigt trots spår långt ut bakom vingen. 

11 Make More Ciderkörs av en duktig kusk i sammanhanget och hästen har varit ute en del i hårdare motstånd än detta så hon är bra för klassen och kan överraska trots bakspår. 

Ranking: A 5. B 7. C 2.11.8.3. D 1.6.9.4.10.12.

Avdelning 3.

Diamantstolopp igen och här är det med tilläggsfållor och voltstart och då brukar ju tilläggshästarna ha bra chans att plocka in metrarna på dom före men bökigare på denna banan kanske. Kuskarna vet om förutsättningarna och kanske går på lite tidigare här och dom där bak är långt ifrån chanslösa med lite sämre kvalitet på hästarna på grunddistansen så ser det ut att vara bar chans för dom bästa där bak trots allt.

7 Aper Med S.M. är bästa hasten på grunddistansen och från sitt springspår kan hon hamna i spets tidigt och är då hästen att slå. Barfota runt om är så klart ett plus och denna är nog den enda på startfållan som behöver markeras på kupongen. 

8 Quarcia är Kanske bästa hasten på mellanfållan men har ett innerspår där och kanske kan bli fast och därför är det väl inte så bra favorit även om hon måste räknas tidigt i loppet. 

9 Velgance och 10 Beluga West ä ren duo från PU:s stall som båda måste räknas med chans från okej lägen i första tilläggsvolten. Lite långt mellan starterna på den först nämnda men kapaciteten är bra och hon gör nog inte bort sig här då hon kan hamna en bit fram då hon är ganska startsnabb. Beluga gjorde comeback sist och var klart bra direkt och går säkert framåt med det loppet i kroppen. 

12 Dixie Brick är nog lika bra som favoriten men har ett besvärligt femtespår i volten. Strular det inte i starten ska denna räknas riktigt tidigt och hon är säkert bättre med loppet i kroppen efter lite längre mellan starterna innan.

14 Activated och 15 Tessy D’Ete startar från bakersta fållan och har en del meter att plocka in men den av dom som kommer bäst på det i loppet ska ha bra chans att ta ner dom enklare hästarna där framme till slut. Streckar så klart båda då det är svårt att räkna på vem av dom som får bästa loppet men med bra kuskar och rejält med meriter så är dom båda nästan överkvalificerade för loppet. 

Ranking: A 15. B 14.12. C 7.8.10.9. D 6.1.11.4.2.3.5.13.

Avdelning 4.

Se”Gå kort!”

Ranking: A 5. B 6. C 4.3.2.7.11.10. D 9.8.12.

Avdelning 5.

Silverdivisionen och en riktigt bra häst för klassen kommer ut från bakspår över kort distans men jag spikar ändå. 

10 Seismic Wave är nog bara för bra för klassen och ska väl upp i guld snart. Visst kan bakspår häxa men Örjan vet ju förutsättningarna denna gången och lär väl köra i tid. Då Nurmos har form på stallet och fler favoriter i omgången får man ta ställning för någon av dom för man vill ju inte alla ska vinna, jag tar ställning för denna och garderar övriga. 

4 Chapuy är mycket startsnabb och därmed den givna utmanaren från ett toppspår bakom bilen. Leder väl loppet länge men kommer favoriten upp utvändigt i tid så är den kanske bara för bra och denna är kanske inte lika bra som han var i maj. 

5 Mr Clayton J.F. äro streckad här från ett perfekt spår bakom bilen. Mycket startsnabb och kanske kan ta rygg på Chapuy och därmed få ett lopp i rygg på ledaren. Blir då lite körning om favoriten kommer upp utvändigt tidigt så kan detta vara en rejäl skräll när fältet splittras i sista svängen. 

7 Adde S.H. är väldigt lite streckad nu och är nedstruken ett spår så med sin startsnabbhet kan han hamna bra på det och slår nog många till slut här och är en tänkbar skräll vid gardering. 

11 Dragsterär ostreckad men gick bra för Erik sist och samma kuskplus igen till denna starten. Står bäst inne i klassen på pengarna och kanske kan han lifta med i favoritens rygg sista 800 och slå till.

Ranking: A 10. 4. C 7.5.11.1. D 2.9.8.3.12.

Avdelning 6.

Stayerlopp i Klass 1 och här har åter Nurmos en stor favorit och då detta är omgångens största favorit är det läge att försöka fälla då det är ett jämnare lopp än procenten antyder.

6 Västerbo Pokerface är mcyket stor favorit och visst var han bra sist men det gör också att han är klar för finalerna och ”måste inte vinna igen”. Inte jättestartsnabb så det kan bli en bit i spåren innan han hittar fram utvändigt och kommer han för sent är det ju inte säkert att han blir släppt till spets. Visst är vinstchansen hög men jag försöker jobba bort denna trots allt. 

3 Accolade är det riktigt bra form på för dagen och går bra på alla distanser. Har flera vinster över 2640 meter så det blir intressant med debut över 3140 meter denna gången och han kan överraska rejält här. 

2 Golden Guard är startsnabb och brukar köras i rygg på ledaren eller tredje invändigt i loppen så hamnar han i sådan position här medans många andra får göra lite jobb i spåren så kan han överraska rejält med rätta luckan till slut.

1 Frozen Queen är både stark och snabb så kan leda loppet runt om härifrån men rygg på favoriten kan också funka så klart. Har 1,1,2 på tre försök i lopp över 3000 meter så distansen passar henne bra. 

12 Algot Zonett var bara slagen av Very Kronos och Apollon De Kacy vid debuten över 3000 meter och inget sånt motstånd idag. Stark och rejäl och med minsta klaff på loppet så kan denna vinna trots sämsta tänkbara läget. 

5 Mr Rapide Kanske ska räcka men bike på nu och positiv som tvåa i Unionsstayern för två starter sedan gör att den kanske kan skrälla rejät från bästa spåret bakom bilen. 

Ranking: A 6. B 3.1. C 12.2.5.11.10. D 7.4.9.

Avdelning 7.

Se”Bästa spiken!”

9 Zarenne Fas har väl det bästa av bakspåren här även om just spår nio ofta överskattas av spelarkåren och vissa ”experter”. Kommer han igenom hyggligt eller körs offensivt tidigt så har denna kapacitet att hävda sig bra i högsta klassen redan under sin femåringssäsong. En titel redan i år där han slog självaste Double Exposure i Finlandia Ajo så han har redan visat att han kan slå världselit med jobbiga upplägg från tuffa lägen så kanske måste han räknas in i eliten redan nu och är ett givet motbud vid gardering. 

10 Milligans School har gått bra hela sommaren och är en absolut elithäst som tjänat nästan två miljoner i år och ännu mer förra året. Klart mest pengar på kontot här och han hade absolut toppform vid just denna årstiden i fjol så räknar med att formen håller i sig här. Han har en stark spurt att tillgå men spår tio är riktigt dåligt och det är svårt att vinna bakifrån i Gulddivisionen när det är tolvhästars-fält att runda. Med rätt resa är han hästen att göra det så markeras vid gardering. 

4 Romanesque är en fin häst från toppspår här som fick rubbet sparat sist men är alltid med där framme annars. Nu bör han hamna bra till direkt och kan han få rygg på ledaren eller liknande kan han vara loppets skräll om luckan kommer denna gången istället. 

7 Disco Volante vek ner sig lite väl enkelt sist men var helt okej. Spår så här långt ut bakom vingen brukar kosta lite för mycket att ladda från och då tar det ut sin rätt till slut över medeldistans som kanske inte är Discos bästa. Han ska väl helst gå över sprinterdistans men om han hittar sin toppform till denna starten så kan han mycket väl sprinta till ledningen och leda loppet runt om men med tanke på insatserna i sommar är nog inte toppformen riktigt där och då blir det svårt. 

12 Milliondollarrhyme avslutar allt som oftast bra och kommer från silverplats i SM men är totalt bortlottad och det ska bara inte gå att vinna högsta klassen från bricka 12 på Örebro med så här många bra hästar att runda. Det krävs oerhört mycket tur för att det ska gå och även om han bara är spelad en bit under 10% så är det ändå för mycket, ner mot 5% hade varit lagom.

Ranking: A 3. B 9.4.10. C 7.2.12.11. D 8.6.1.5.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.6.7.10.11.12.

Avd.2: 2.3.5.7.8.11.

Avd.3: 7.8.9.10.12.14.15.

Avd.4: 5.6.

Avd.5: 10 Seismic Wave

Avd.6: 1.2.3.5.6.12.

Avd.7: 3 Heart Of Steel

3024 Rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.11.

Avd.2: 5.7.

Avd.3: 7.8.12.14.15.

Avd.4: 5.6.

Avd.5: 10 Seismic Wave

Avd.6: 1.3.6.12.

Avd.7: 3 Heart Of Steel

160 Rader som kostar 80 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.