Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot på GS75 Axevalla 18/10

GS75-Omgången.

Axevalla är värd för GS75, banan har som bekant Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till. För övrigt är det betydligt lägre andel vinnare från ledningen här, än medel på dom svenska banorna, oavsett distans. Spelstopp på GS75 är 15:00. 

Dubbeljackpot då både sexor och femmor frös inne förra veckan och jackpot på GS75 fördelas i poolerna för utdelning på både sju, sex och fem rätt så det är givet att spela i alla utdelnings-poolerna vid jackpot. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen gillar jag 3 Four Guys Dream som man låter optimistiska kring till denna starten och går nog framåt med loppet i kroppen sist efter lite frånvaro inför det. Vanlig vagn då och bike på nu med bra spår och jag tror han bara vinner denna gången. Bäst inne på pengarna och värsta motbuden har antingen fått bakspår eller som 7 Man Of Steel spår en bit ut på vingen. 

 

Gå Kort!

I avslutande avdelningen försöker jag spara på strecken och då favoriten 1 Final Dream är startsnabb och kanske kan leda loppet runt om eller i värsta fall få ett lopp på innerspår i ryggar. 8 Island Life vann i Silverdivisionen i maj och har mött stenhårt motstånd i klassen mest hela sommaren så ska hävda sig riktigt bra i detta sällskapet. Nedstruken ett spår gör en del och han måste räknas mycket tidigt då han är startsnabb och kan hitta ner i banan en bit fram i fältet, trots spåret. 6 Eldorado B ska gå barfota första gången i nuvarande regi och har inte gåt så ofta tidigare heller så klart intressant förändring där och det blir mitt tredjestreck i loppet då han dessutom står bäst inne på pengarna i loppet.

 

Avdelning 1.

Ett fyraåringslopp för ston i låg klass och det är svårtippat och favoriten har kanske dragit iväg lite för mycket på strecken i brist på annat vettigt att gå på här. 7 Miriam Håleryd är spelad till 60% och här får man bra värde om man lyckas fälla omgångens största favorit. Var bra vid vinsten näst sist men kommer från galoppmisslyckande och har några galopper i historiken som så klart oroar gör att jag inte tycker det är någon bra spik, som många tycks tro. 

11 Mahara Gutha ska gå barfota runt om och i bike vilket det är första gången för båda ändringarna och man har ju sett enorma förbättringar förr på sådana toppningar i balans och utrustning. Här är det dessutom bra kusk på häst från tränare med mycket hög vinststatistik på få starter, 7/33 i år och över 750 tkr intränat. 

10 Jula Madonna tränas av Stenströmers formstall och körs av toppkusken Jepson. Vinsten näst sist var i P21-lopp men den duger säkert även här med klart kuskplus.

3 Omega Superstar växlas upp med hybridvagn och barfota runt om så från bra spår blir väl hon att räkna med. 

 

Avdelning 2.

Här startar en fin häst i bra form 20 meter före några av dom värsta motbuden och då 3 Chivas L.I. ska kunna komma till ledningen måst vinstchansen vara mycket hög. Martinsson-tränat med Jepson som kusk är bra kombination att luta sig mot på hästens hemmabana och när han ska lättas lite till i balansen till denna starten kan han nog vara ännu bättre än tidigare då han verkar utvecklas med sina starter. Fortsatt skor men lite lättning ska det bli och kan han ta sig förbi 1 Keylor Novas tidigt i loppet så ska han kunna leda loppet runt om. 

 

Avdelning 3.

Hästar tidigt i sina karriärer och svårbedömt men rankar så klart David Perssons favorit först då den fått bra spår och gjorde en bra debut i regin sist för samma kusk. Victor är född 2004 och roligt att tränarna satsar på unga lovande kuskar, så vore kul om ekipaget vann här på hemmabanan när det är GS75. Duktig kusk och bra spår har även 5 High On Life som måste räknas tidigt då den vann trots bricka 12 näst sist, men fick ett bra lopp då och det var P21, men det duger även här. Kompletterar med ett par streck till 7 Stepping Photo som kommer från Martinssons träning och ser ut att närma sig formen. 12 Wiki Waki Woo ska räcka då hon visat att hon tål lite tyngre lopp kan det gå trots sämsta tänkbara utgångsläge. 

 

Avdelning 4.

Kanske lite tråkig lösning på loppet men jag streckar dom fyra mest spelade här men loppet är skiktat och dom sticker ut här. 10 Quickly S.W. Får tillbaka Jepson i vagnen till denna starten och står bäst inne på pengarna av hästarna på tilläggsfållan. 1 Livi Precious kommer från Stenströmers formstall och har ett smaskigt läge att kunna leda runt om ifrån. Första gången barfota runt om och ny kusk kan göra att hon tänder till lite extra. Man kan också välja att köra i rygg på ledaren om Kontio prickar från spår tre i volten med Easy Peak, bra chans oavsett och även bra chans för vinst på favoriten. 11 Gal Godot Racing är lika mycket streckad som Easy Peak och kommer från vinst så kompletterar min kvarter här. 

 

Avdelning 5.

Treåringslopp där dom fått tjänat max 50 tkr och då förstår ni att det är svårbedömt värre. Strecka så många ni har råd med och det behöver inte vara fel att spela med alla här. 

Favoriten 11 Yuvaraj körde galopp då den var på Axevalla tidigare i karriären men har stabiliserat sig mer nu men bakspår ä bakspår. Jag garderar med några mer lägsgynnade. 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

Avdelning 7.

Se ”Gå Kort!”

 

 

Stora systemet

Avd.1: 3.7.10.11.

Avd.2: 3

Avd.3: 4.5.7.12.

Avd.4: 1.3.10.11.

Avd.5: 1.2.4.5.11.

Avd.6: 3. 

Avd.7: 1.6.8.

960 Rader som kostar 960 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 3.7.

Avd.2: 3

Avd.3: 4.5.

Avd.4: 1.3.10.11.

Avd.5: 1.2.5.11.

Avd.6: 3. 

Avd.7: 1.8.

128 Rader som kostar 128kronor

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!