Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Gävle 17/10

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V75-Omgången.

Gävle är värd för veckans V75-omgång och där är det ganska snabb bana med längre kurvor som det går att köra snabbt genom. Dom kortare rakorna ger ett upplopp på en bit under medel, med sina 178 meter. Trots det korta upploppet vinns det inte mer vinster från spets här än genomsnittet och här finns varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter. 

 

Bästa Spiken!

I kallblodsloppen brukar jag spika den jag tror är bästa hästen för det är väldigt ofta dom gör jobbet just där. Det spelar sällan lika stor roll med positioner och om det blir ett varv i tredjespår eller dödens en bit, bästa hästen gör sin tid i sitt tempo oavsett spår på vägen. Det är dessutom ofta ganska skiktat då det finns lite för få hästar för att det ska bli riktigt bra klassindelningar och många har mött varandra flera gånger tidigare vilket gör det lite enklare att sätta in dom mot varandra. 

15 Spikfaks 42% trivs i Sverige där körspö och bättre banor än dom norska verkar vara ett klart plus för honom. Han har vunnit 5/6 i Sverige och totalt 18/46 och jag gillar att spika dom som vinner lopp ofta. Och visst kan många säga att han står 20 meter fel till i loppet nu mot bland andra 10 S.T.C.C.Faksen 18% bara för att dom startade på samma fålla sist dom möttes, men kanske var det bara så att han stod oförskämt bra till den gången och detta är det rätta. Spikfaks stod 1,56 och var nästan en hel sekund före S.T.C.C. Som var spelad till tio ggr pengarna och gjorde ta klart bra lopp som trea. Tre vinster på två år för S.T.C.C. Och 11 vinster på denna och förra säsongen för favoriten nästan 900 tkr på kontot och över 5000 startpoäng gör honom till en bra spik där många letar motbud på främre startfållorna. 

 

Gå Kort!

Högsta klassen ligger som femte avdelningen och Top-7, loppet heter Gävles stora pris och det är en ganska fin ”vanlig” Gulddivision. I Guld är det som vanligt några få som höjer sig över mängden och det är läge att försöka spara på strecken här. 

1 Milligans School 36% är klar favorit i loppet och ska så vara efter sommarens toppform då han slagit eliten vid flera tillfällen. Spetsade från innerspåret lätt på Bergsåker och där har innerspåret fått mycket beröm från många aktiva och inte alls samma sak att svara upp innerspåret här. Det blev ju galopp i starten då jag trodde på honom i en enklare Guld 11/8 på xxxx då man skyllde på att startbilen kör för långsamt och så blir det ju nu igen då. Ett par riktigt startsnabba utvändigt, där 2 From The Mine 20% är knapp spetsfavorit då han utvecklas hela tiden och visade toppform sist. Slog Disco Volante från dödens i sin senaste start där båda såg riktigt fina ut och denna tror alltid Magnus A på och den kan mycket väl rinna undan från spets. 

6 Hachiko De Veluwe 22% är en klasshäst som varit skadeförföljd som jag hade som omgångens bästa spik sist han var ute i billigt gäng men tillägg på kort distans mot bra hästar krävde så klart lite extra. Denna har det lilla extra och vann bland annat finska derbyt  som unghäst. Man tror att han ska vara lite förbättrad till denna starten och då duger han här om favoriten kommer bort. 

 

Avdelning 1.

Voltstart över 2640 meter och det är faktiskt ungefär lika ofta ledaren vinner loppen över denna distansen här än över kortare distanser där fler verkar köra om det hela vägen. Vid längre distanser får ofta ledaren fuska bort mer av loppen då många har respekt för att det kan kosta mer än det smakar att köra hårt mitt i loppen, då kan ledaren rinna undan lättare än i kortare lopp där folk söker positioner i främre träffen i mycket högre utsträckning. 

 

4 Dream Creation 20% får bättre utrymme nu när invändiga flyttar ner i spåren då ettan är struken, detta gör att spetschansen ökar avsevärt och väl i spets är detta hästen att slå. Även om han fått lite snabba pengar med 160 tkr på två starter och ändå står hårt inne i klassen så är det tal om nytändning i ny regin och Kihlström upp och denna är nog i fortsatt för låg klass så vinstchansen är hög här. Kanske en chansspik i annars mycket öppet lopp. 

Flera av dom värsta konkurrenterna har betydligt sämre lägen och det gör att det så klart öppnar upp det för överraskning om min idé skulle svika. Rekommendationen är en eller alla här. 

11 Gardner Shaw 22% är loppets favorit men läget är chansartat även om hästen står bra inne i klassen och stallet håller riktigt bra form, så ändå bara en mängden då favoriter från tuffa bakspår faller ganska ofta, oavsett klass. 

12 Speedy Tilly 16% har gått bra för Bergh och även om Lennartsson vann med honom sist så tycker jag ändå att det är litet minus då Bergh inte kör själv och läget är sämsta tänkbara. Han vann från spets sist så bakspåret är klart missgynnande och även han är bara en i mängden då han är hårt streckad från bricka 12 i jämnt lopp. 

10 Dominic Wibb 2% får lite kuskplus här och Adielsson har vunnit 100 tkr-lopp med honom förr. Matchats delvis mot stenhårda kullkamrater och står bra inne i klassen och när det nu är aviserat barfota runt om första gången så är han så klart intressant till så här låg procent, trots bakspår.

8 Global Warrior 7% har också bakspår men spår 8 i volten kan vara fint smygläge med några svängar på innerspår över den längre distansen lär avslutningen bita bra om luckorna kommer. Två fina lopp i kroppen efter ett par månader uppehåll och han går säkert framåt med det och ska räknas med chans här.

Ranking: A 4. B 10.11.8.12. C 9.3.5.2. D 7.6.

 

Avdelning 2.

I försöket till DiamantStoet som går som andra avdelningen denna veckan så är favoriten inte så hårt spelad och klart värde i den spiken till rimlig procent. 

15 Millie Millionaire 24% står riktigt bra inne i loppet med nästan 1,4 miljoner på kontot där flera av dom 20 meter före har mellan 220 tkr till dryga 300 tkr tjänat och hon är van vid att starta 20 meter efter hästar med 6-700 tkr tjänat. Då propositionen är bra för henne och hon har mött tufft motstånd i år så har hon ändå visat mest av alla i loppet och jag väljer att spika henne. Att det är lite längre mellan starterna ser jag som positivt i detta fallet då det blev mycket resor i somras och kan vara bra med kortare tävlingsuppehåll, hon har vunnit direkt i comebacker vid flera tillfällen och har bra vinststatistik. 

14 Mily 22% drar lika mycket streck som min idé och var strax under absoluta kulltoppen för ett par år sedan men haft svårt att växa in mot äldre motstånd. Över två år sedan hon vann lopp med 100tkr i förstapris och sist var det överlägsen insats men i P21-lopp. Där startar många med sämre eller usel form så man kanske inte ska dra för stora växlar på den insatsen även om det var snabb tid för klassen och tyder på bra form. 2/10 i år och bara 104 tkr inkört på två senaste säsongerna totalt gör att jag vill se lite mer men vid gardering är hon ändå tidig då bakersta tillägget har en bra proposition och hon därmed står väldigt bra inne i loppet. 

5 Fixi Mearas 20% kördes offensivt sist och vann i bra stil men en vinst på två år och få starter innanför västen jämfört med två dom två hårdingarna där bak. Klart överstreckad här som ungefär lika mycket streckad som miljonärskorna 20 meter bakom. 

6 Klara Zonett 15% har bara 2/25 i vinststatistik och nöjer sig lite för ofta med andraplatsen, vilket det blivit tre gånger i rad på slutet. Då har hon dessutom gått i bike och växlas ner på den fonten till denna staren så dåligt värde på även henne nu, som ganska hårt streckad, även om hon räknas vid bredare gardering. 

11 Mahjong 5% är väl lite roligare vid gardering även om också hon har lite dålig vinst-historik. Ny i Berghs regi sedan i somras så bara ett fåtal starter där och det kan bli bättring här. Springspåret gör att hon kanske kan köras offensivt och med få på startfållan så kanske hon kan komma hela vägen till ledningen tidigt och då borde vinstchansen vara något högre än vad kollektivet bedömer.

3 Stiernhööks Siri 6% är väl bästa hästen på grunddistansen och Kajsa har vunnit med henne tidigare så litet kuskplus mot sist. Galopp sist men annars bara missat plats en gång till på sina tio starter och bör vara med i främre träffen också här även om dom på startfållan har en ganska tuff proposition här. 

13 Global Allegiance 1% slog fina fyraåringar, som Alaska Kronos och Gobi Princes, näst sist till högt odds vilket var ett klart fall framåt då det inte gått så bra under fyraårings-säsongen. Som treåring var hon dock med och fightades mot kulltoppar och var bland annat tvåa i korta E3 bakom Mascate Match och sprang in över miljonen den säsongen. Lika bra kapacitet som dom bästa här och en dryg procent är klart spelvärde vid gardering.

Ranking: A 15. B 14.11. C 13.5.6.3. D 12.1.8.7.2.4.9.10.

 

Avdelning 3.

Klass 2 och det är lägsta klassen på V75 så här vill man ju försöka fälla en stor favorit då det historiskt sett blir favoritfall här oftare än i någon annan klass. Här är det dags för omgångens största favorit och läge att gardera. 

3 Nairajah har vunnit två raka från spets och nu blir det barfota runt om, helstängt huvudlag och bike på så absolut maxat i utrustning. Blir dock lite för stor favorit och här är det fler som maxar i utrustning och det kan bli lite körning här och då är det inte säkert det håller hela vägen även om han är knapp spetskvaliteter här. 

7 Global Agreement 10% var favoritspelad sist mot favoriten och var bra från tredje utvändigt, inte jättelångt efter i mål trots tyngre resa. Nu blir det första gången med bike här och då kanske startsnabbheten blir betydligt bättre så man kan utmana redan i starten. Borde oavsett vara betydligt närmare i strecken än som nu är fallet. 

1 The Trick Wick 2% har ett bra smygläge och blir det tryck på loppet har vi sett Stenströmers hästar skrälla med fina luckor efter invändiga resor tidigare i sommar på V75. Absolut toppform på det stallet och med två raka vinster, visserligen i lite enklare gäng, så kan det ändå vara chans till skräll på denna då han förmodligen också går framåt med loppen. 

8 Leave Your Sox On  hade jag tidigt i tipsen sist och trots ett bra lopp räckte det inte till vinst men stark som trea från bakspår över 3140 meter. Fortsatt uselt läge men nu ändrar man lite på utrustningen och även om det lyser rött på biken så säger man intervjuer att det blir hybridvagn på, men första barfota runt om är intressant nog för att strecka honom tidigt ännu en gång, läget till trots. 

Fyller på med ytterligare några streckvärda hästar som inte borde vara så mycket sämre än favoriten här som strecken antyder. 4 Global Above All 10% och 5 Ingesson 2% har båda över 2000 startpoäng och har fina utgångslägen där dom flesta vinnarna kommer från bakom bilen. 2 Shut Up And Dance 5% och 10 Don´t Be Weak 4% är två starka hästar som båda kommer in i matchen om dom betrodda kör lite för fort mot varandra på första varvet.

Ranking: A 3. B 7.8. C 1.4.10.5.2. D 11.6.9.12.

 

Avdelning 4.

 

Se ”Bästa Spiken!”

 

Redan nämnt ett av motbuden tidigare och det motbudet slog i sin tur andrahandsfavoriten här när dom möttes sist och även om det finns ursäkter till att 5 T.B.´s Tröllgutt 23% inte höll undan då eftersom han inte var helt körbar till slut så är det ju ett negativt intryck att ta med snarare än att hylla. Har ingen vinst på sju försök på svenska banor och har lurigare spår i starten även om han gått iväg från näva spår förr men alla spår är enklare i Norsk volt än spår fem i svenskt voltsystem. I övrigt är det ganska tunt bakom och att spela med dom tre mest streckade här är ganska kallt då många streckar dom tre och bra att ta ställning. 

Ranking: A 15. B 5.10.4. C 2.8.14.12.11.3. D 13.6.7.9.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

11 Heavy Sound 10% har slutat att bli hårt betrodd då man spelar på hela ekipaget och allt fler kanske har sett hur Haugstad kör bort honom allt som oftast och nu är det kanske lite spelvärde då han letar sig ner mot 10%. Ska med på kapacitet i hästen vid bredare gardering men Kenneth vinner inte V75 speciellt ofta. 

7 Generaal Bianco 3% är startsnabb och kanske kan blåsa förbi samtliga i inledningen men borde väl släppa till den som ör först framme och ställer frågan. Kan ställa till det för favoriten som kan bli instängd från innerspåret. Till spets och lopp rygg på ledaren så kan denna överraska med lucka till slut. 

10 Romanesque 2% testas med Jepson nu och den har en snabb speed att tillgå så hittar man rätt resa medan dom betrodda kör lite för hårt mot varandra så kan han spurta ner dom flesta som en jätteskräll. 

3 Lionel N.O. 0,8% är en topphäst i grunden som skulle kunna vara en rejäl överraskning med rätt lopp från ett fint utgångsläge. Visst är det långsökt men till under 1% är det ändå lite intressant om man garderar på ett reducerat system till exempel. 

Ranking: A 1. B 6.2. C 7.11.10.3. D 9.5.4.8.12.

 

Avdelning 6.

3140 meter auto i Bronsdivisionen så lite speciell proposition men känns som det ska stå mellan dom betrodda men ökar potentialen med åtminstone en runt 10% som kan komma till spets och leda loppet runt om vid en sämre dag för båda favoriterna. 

1 Born Unicorn 31% är loppets knappa favorit och det är firma Redén/Kihlström som kanske haft lite nedåtform på stallet respektive styrningar på slutet. Läget skulle kunna göra att han blir över från innerspåret som inte är jättebra här. Vann direkt i nya regin och det var man faktiskt lite överraskade över, att han skulle vara så bra direkt. Nu blir det barfota runt om och han har säkert gått framåt med loppet i kroppen så helt rätt favorit. Kan han komma till spets blir han kanske svårslagen här ändå. 

3 Indra’s Secret 31% är ett sto i öppen klass nu men slog hingstar och valacker efter rejält slutvarv sist. Missade totalt från sitt springspår sist men nu byter man kusk och med Berghs fina stallform vinner till och med hans son Westerholm lite lopp för dagen och det kan så klart gå då hon är oöm för positioner och löpningsförlopp. Tufft lopp sist och lång resa nu samtidigt som det kanske är lite minuskusk här med då är det mycket att begära lite jobb i spåren igen, rankar ner något snäpp på dåligt spelvärde. 

7 Lucky Base 11% skulle kanske kunna ta sig hela vägen till ledningen då det inte är några startkanoner invändigt. Man tänker ladda och kommer han till spets kör han där då han trivs bäst med sådan lopp där framme. Har stått över lite inför finalerna som han missade då han var medicinerad för magen men har sedan tränat på och siktat på detta loppet så kommer väl förberedd till detta. 

Ranking: A 1. B 7.3. C 6.4.5.11.2. D 9.10.12.8.

Avdelning 7.

I avslutningen kommer en av omgångens största favoriter ut i en annars jämn Silverdivision och då det är sista avdelningen garderar jag gärna även om. Jag inser att denna blir svår att fälla. 

5  Vagabond Bi 43% vann ett långlopp sist där han stod lite konstigt på det men bara var bäst till slut. Slog då bland andra Ble Du Gers då och inga sådana med idag. Spår fem är bästa tänkbara bakom bilen och nu åker biken på igen. Han är väldigt stark och får nu tillbaka sin bike, vilket  så klart är ett plus. Näst sist skulle han göra jobbet som favorit och svek rejält så kanske inte givet att spika då han inte är helt pålitlig ännu.

4 My Dream Art 6% är man jättenöjda med i stallet och tror att han ska vinna snart då han gjort toppinsatser allt som oftast från usla utgångslägen. Nu är det toppspår bakom bilen och stallet har absolut toppform för dagen så det kan vara ett streck med bra värde. 

1 Dom Perignon 7% gjorde comeback sist efter lite tävlingsuppehåll och går säkert framåt med loppet i kroppen. Han är mycket startsnabb och då kan det gå till och med från bracka 1 här. Kan leda loppet länge, kanske runt om om favoriten kommer bort. 

10 Athos Race 8% kommer från Stenströmers formstall som fåt till lite extra på denna redan grund-kapabla hårdingen. Tre raka vinster och sist nämnde jag den som bästa spiken på den veckans GS75. Visst är det lite hårdare mot nu men han blir bättre för varje start och duger säkert även i Silver å det nu ska testas bike på denna. 

Det är många fina hästar i loppet och garderar man på loppet ordentligt så åker nästan alla med. 

Ranking: A 5. B 4. C 1.10.3.2.6.9. D 8.7.12.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.2: 15 Millie Millionare

Avd.3: 1.2.3.4.5.7.8.10.

Avd.4: 15 Spikfaks

Avd.5: 1.2.6.

Avd.6: 1.3.7.

Avd.7: 1.4.5.

2376 Rader som kostar 1188 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 4 Dream Creation

Avd.2: 15 Millie Millionare

Avd.3: 1.3.5.7.8.

Avd.4: 15 Spikfaks

Avd.5: 1.2.6.

Avd.6: 1.7.

Avd.7: 1.4.5.

90 Rader som kostar 45 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar