Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 14/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

 

V86-Express delas denna veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skrällbana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.

 

Nu kanske det inte kommer att kunna skrälla allt för mycket i omgången då det inte är fulla fält i flera av loppen samtidigt som det tillkommit en hel del strykningar. Sådant gör att många har råd att hel-täcka ett par av loppen och ändå få med en hel del hästar i övrigt på systemet vilket håller nere potentialen till riktigt höga utdelningar. V86 är dock mycket svår spelform och ganska hög utdelning kan det ändå bli på en trolig rad så vi ger inte upp hoppet om bra utdelning så klart. 

 

Bästa Spiken!

Bästa spiken denna veckan kommer utan tvekan i omgångens första avdelning där 7 Tangen Haap 71% slog ungefär samma hästar förra starten då vi förordade spik på V75. Nu har han springspår i litet fält där dessutom blivit en strykning invändigt så han ska kunna köras till spets tidigt och är nog bara bäst. Värsta motbudet enligt kollektivet i 2 Art Kjarvald 10% var tvåa bakom honom sist men stod då i nästan 38 ggr pengarna och blir väl överstreckad denna gången. Han är också startsnabb men har även en startsnabb invändigt som gör att det kan bli svårt att komma riktigt bra till. Tangen Haap tillhör absoluta eliten bland kallbloden och resten av fältet har lite mer att bevisa och trots den höga procenten så är han en högst trolig vinnare i loppet och befogad spik. 

 

Gå Kort!

Har ett par lopp jag väljer mellan så nämner båda i denna kategorin denna veckan. Ett lås på två hästar i andra avdelningen och en ”helgardering” på tre hästar i femte avdelningen. 

3 Twinkle Face 50% är väldigt stor favorit i andra avdelningen med all rätt då hon var mycket bra sist, då Goop körde för första gången. Visst kanske hon stabiliserats och Goop fortsatt upp är så klart bra men hon är inte helt stabil och får visa två bra lopp i rad innan man kan spela henne som given spik. Det kan vara spets och slut men jag väljer att gardera med kanske bästa hästen i fälten. 

7 Dixie Brick 20% har varit ute i stenhårt motstånd hela sommaren och var inte långt bakom kulltopparna som fyraåring under förra säsongen. Lite långt mellan starterna men på Nurmos verkar det som det ska vara bra ordning direkt här. Nu blir det dessutom bike på och kommer favoriten bort så är detta givna hästen i fältet att spela på och om favoriten har en sämre dag så kanske Dixie kan vinna från utvändigt då Nurmos stallform är på topp. 

10 Elche 78% blir på tok för hårt streckad i femte avdelningen och kanske ska man välja att spika mot för att få bäst effekt i systemet men då det ser ut som bara tre hästar kan vinna loppet så känns det heltäckt på dom tre strecken. Lång distans och efter ett par strykningar så är det ett litet fält så man ska väl kunna komma bra på det även från bakspår här. Om dessutom stallkamraten får spets tidigt så kanske man styr fram tidigt och får överta ledningen med denna och då är vinstchansen hög. 

7 Digital Science 15% har inte ens en placering på topp-två under årets sju starter men har nu två lopp i kroppen efter uppehåll och många av hästarna i Berghs stall har testasts med lite nya träningsupplägg som vissa tagit till sig bra. Är det något som kan falla väl ut på denna då han trivs på lång distans kan han leda loppet runt om. Bergh hade tänkt att köra denna själv men det blev tydligen fel vid anmälan men det tyder ändå på att han tror på hästen. Man har sett Berghs ”andrahäst” i loppen visa sig bäst till slut sida vid sida, stallkamrater mellan, så det kan vara sådant upplägg här då spelet skiljer så mycket som det gör på strecken så är det bra värde i detta strecket. 

8 Global Wizard 9% är nedstruken till ett betydligt bättre sjättespår och då han är startsnabb kan han mycket väl sitta i spets tidigt och släppa till någon av Berghs hästar. Väl i rygg på ledaren så är Bergsåkers upplopp långt nog för att han ska kunna speeda förbi en av dom starka hästarna till slut. Bättre häst än raden med bara 1/11 i år men mött stenhårt motstånd i Klass 1 på V75 hela sommaren så står nog riktigt bra inne i loppet och är bättre än raden.  

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

6 Philip Ess 6% får nu räknas som värsta motbud då han kan ta sig till ledningen om favoriten kommer bort. Var fyra från rygg på ledaren när dom möttes sist så står Tangen Haap på benen så räcker han ju till men som sagt om den kommer bort.

2 Art Kjarvald 10% var som sagt tvåa bakom favoriten sist men vinner inte speciellt ofta och det var bike på då, nu blir det vanlig vagn på och rankas ner något steg då han blir överstreckad. 

5 Tekno Eld (STRUKEN) gjorde intressant comeback sist men det blev så klart för tufft men denna har bra vinststatistik så hade varit givna motbudet nu med loppet i kroppen. STRUKEN!

Ranking: A 7. B 6.2. C 9.3. D 1.4.8.

 

Avdelning 2.

 

Se ”Gå kort!”

2 Digital Class 17% är nästan lika hårt streckad som Dixie Brick men inte alls lika bra häst men bättre spår så klart. Anmäld med bike men väldigt oklart med Melanders vagn-info, han ljuger oftare han talar sanning om utrustning, vilket så klart är tråkigt att se, gång efter annan. Dålig vinststatistik på denna så bra at plocka bort en ganska hårt streckad där man går kort för att få bra effekt och värde på sparloppet. 

1 Dallas AS 7% star bra inne I klassen och var tvåa bakom favoriten sist men nöjer sig lite för ofta med andraplatsen och har inte vunnit i år på 14 försök. Med bara 1/18 i fjol 2/46 totalt så är rekommendationen att stå över streck på denna då den helt enkelt vinner för sällan och kan bli över från spåret. Ändå tänkbar skräll från rygg på ledaren om favoriterna har en sämre dag och kanske kör mot varandra. 

4 Saga Doc 2% visade klart uppåtform sist som tvåa men även han nöjer sig med andraplats lite för ofta för att vara riktigt aktuell här. Ingen vinst på 12 starter i år och bara 2/20 i fjol men då hon har bra startspår och uppåtform så nämner jag ändå henne som tänkbar skräll i loppet.

Ranking: A 3. B 7. C 2.4.1. D 8.9.5.6.10.

 

Avdelning 3.

Litet startfält med en strykning dessutom och många ser ut att hel-täcka detta stoloppet som ser ganska jämnt ut på pappret. Då många streckar alla så är det läge att försöka spara några streck här. 

3 Hossiana Boko 34% är startsnabb från klart bra läge och har mest startpoäng och pengar så rätt favorit. Formen är dock ett frågetecken då hon varit oplacerad i två starter nere i Frankrike och har lite långt mellan starterna. På startsnabbhet och visat kunnande, inte minst tidigare i somras måste hon rankas klart först här och är tänkbar spik i öppet lopp, men då formen är ett frågetscken så är det kanske läge att gardera.

6 Au Pair Girl 9% är också startsnabb då Bergh trycker av henne och hon har visat klar uppåtform på slutet men inte ens topp-två på årets 19 starter är klart minus. Hon var strax under kulltopparna som fyraåring med över en halv miljon tjänat under fyraåringssäsongen och växer nog in mot äldre motstånd också. 

2 Elsa Mearas 19% kommer från vinst i försök till Diamantstoet på V75 i senaste starten och måste räknas som första utmanare här. Startar från ett bra spår och i ett litet fält lär hennes tunga lång-spurt bita bra även denna gången. Skor på bak är litet minus men hor har även vunnit på den balansen. Hon står lite hårt inne på pengarna men räknas på visad form och kunnande. 

1 Walkie Talkie 7% kom till Berghs regi i vintras och var trea i debuten i våras men sedan 0,0,5,0,och 5 som resultat och är väl bättre än raden. Satt fast med sparat sist så kan vara tänkbar utmanare från vettigt smygläge, om luckan kommer till slut då hon står bra inne på pengarna i loppet. 

Ranking: A 3. B 2.6. C 1.5. D 4.9.7.

 

Avdelning 4.

Öppet lopp där det kanske är fel favorit och jag väljer att gardera på loppet rejält. 

6 Global Weather 29% är loppets favorit och då det var spår sex utanför flera som är ganska startsnabba var det klart läge för att han skulle bli hängande en bit här. Nu är han nedstruken till perfekt femtespår bakom bilen och då har han så klart mycket bättre chans att komma bra på det i inledningen av loppet. Tror ändå några är minst lika bra och andra har större chans att komma till spets men då han blev nedstruken rankar jag honom ändå tvåa men bara en bland flera streck vid gardering här. 

1 Mellby Hurricane 24% ser Nurmos som, tillsammans med Dixie Brick som stallets bästa chanser för dagen och säger vidare att denna har hållit upp spets från innerspåret förr på Solvalla. Avslutade snabbt näst sist med biken på från omöjligt läge och när det nu blir bike på igen, från ett bättre startspår kanske denna kan leda loppet runt om. Startsnabb nog att kunna ta sig ut om någon skulle vara snabbar första biten och borde få ta över från flera av dom andra spetsbuden. Tänkbar chansspik i öppet lopp men fastnar nog vid gardering trots allt., 

4 Turenne 6% ska gå första gången i bike och med rycktussar denna starten och från ett klart bra läge kan han utmana om ledningen tidigt då han är startsnabb. Kan leda loppet runt om eller kanske komma ner/välja rygg på ledaren och därmed få ett bra smyglopp, räknas tidigt oavsett.

5 Unarmed Face 4% är ganska startsnabb och nedstruken till ett bra fjärdespår bakom bilen och då det är aviserat bike här ska han kunna vara långt framme i loppet. Klart understreckad och spelvärd markering på kupongen från bra utgångsläge. 

10 Ajusco vann på Solvalla näst sist från bakspår på tillägg och tål att gå en bit i spåren. Lättas för första gången med barfota fram till denna starten och då kan det gå trots bakspår då flera där framme kanske kör lite för hårt tidigt i loppet. 

3 Arizona Dream 10% säger Nurmos är lite sämre än hans andra häst i loppet men denna är startsnabb och hamnar bra till direkt och kör favoriterna mot varandra så kan denna vinna loppet. Vanlig vagn sist vid sämre insatsen och bike aviserat nu är så klart positivt.

Ranking: A 1. B 6.4.3.5. C 10.8. D 7.9.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå kort!

Utöver mina tre streck I loppet har övriga hästar i fältet varit ute mest i enklare lopp på slutet och flera har sina årsvinster från P21-lopp så det ser ut att vara väldigt skiktad klass på loppet och någon av mina tre ska vara vinnaren om inget mycket konstigt händer i loppet. 

Ranking: A 7. B 10. C 8. D 6.4.9.1.5.

 

Avdelning 6.

Öppet lopp på pappret och favoriten är hårt spelad men växlas ner i vagn-infon så väljer att rekommendera spel med två andra hästar och favoriten är bara aktuell vid bredare gardering. Funderar på att låsa loppet på den jag tror kommer till spets och den som jag tror kommer att spurta snabbast till slut, men det behöver inte vara fel att strecka några fler här. 

2 Night Brodde 21% startar sida vid sida på favoriten och borde kunna hålla ut denna i starten och med hjälp av den håller dom kanske också mycket startsnabba 5 Ebony Boko 2% då även 4 Jacques Noir 5% är startsnabb och mellan dom från bra spår. Det borde kunna bli solfjäders-effekt men även om Ebony skulle ta sig förbi samtliga invändiga borde Night Brodde vara först framme för att ta över ledningen då Westholms häst bara gjort fem starter i år och inte vunnit på lopp på länge. Dessutom kuskplus på Night Brodde då det var Lugauer uppsatt först men nu ändrat till Marc Elias. 

9 Vichy Grif 19% profiterar på så många startsnabba där framme som vill åt bra positioner och det kan mycket väl bli rejält överlacken i loppet. Hon är ett sto i öppen klass men duger bra här då formen är fortsatt på topp. Hon var sist ute i Stoeliten som bra som fyra från omöjligt åttondespår, bakom bland andra Mellby Free och Hevin Boko. Var före mycket meriterade ston den gången och går ner i klass till denna starten. Hennes spurt lär bita mycket bra och det finns bra chans att komma igenom fint då hon har startrygg på snabba Night Brodde. Om den inte trycks av så lär hon få en bra rygg att gå i sista halvan av loppet istället. 

3 Urban Kronos 38% sjunker i procenten under dagen men är så stor favorit att han fortfarande lär vara ganska klar favorit till slut vilket gör att det är läge att gå mot.  Visst är det rätt distans och bra spår men det är aviserat med vanlig vagn och många startsnabba runt om gör att det kommer behövas en del tur med positionerna för att det ska bli vinst. Vagn-infon kanske man inte ska ta så hårt på då det gäller Wallman som allt som oftast ljuger om balans och utrustning så jag blir inte förvånad om det sitter bike på när starten går och vid full laddning kanske den leder loppet runt om och ska med vid bredare gardering. Rankas dock ner på dåligt spelvärde denna gången. 

10 Ad Hoc 9% kommer med toppform till detta loppet och med den väntande körning där framme kommer även han in i loppet. Visade styrka då han styrdes fram tidigt och slog en så bra häst som Adde S.H.  från utvändigt på en 10-tid.  Lite långt mellan starterna men han har presterat bra med någon månads tävlingsfrånvaro tidigare så det oroar inte mycket, det som däremot orerar är så klart det chansartade utgångsläget. 

6 Jula Downton 3% får Goop upp till denna starten, kommer från Stenströmers formstall och ska gå i bike till denna starten. Faktorer som så klart gör honom aktuell vid bredare gardering och spelvärdet är högt då det är lämplig procent här. 

Ranking: A 2. B 9.10.3. C 6.4.5. D 1.7.8.11.

 

Avdelning 7.

Ganska öppet lopp, där en kanske sticker ut lite och blir favoriten inte för stor här så är det ett vettigt spikbud då loppet blir dyrt vid gardering. Vid gardering så tycker jag man kan ta nästan alla hästarna, nämner dom jag tror har högst chans att vinna, bakom mitt spikförslag, som får några rader först så klart.

1 Gazoline Mearas 46% har bra chans att svara upp innerspåret då många aktiva  är överens att om man ska ha bricka ett bakom bilen på någon bana så är Bergsåker en av dom bästa. Sist kom årets första seger från ledningen men tidigare har han flera vinster  med 6/18 totalt och formbeskedet är positivt så klart. Båth har bra form på stallet över lag och denna är som sagt inget undantag, jag tror på ledningen runt om och då värsta motbuden i spetsstriden är spelade runt 3 % så är ju chansen stor till att han får ta över ledningen om han tar sig ut.

5 Balotelli Crown 18% har bästa tänkbara spåret bakom bilen men är inte så startsnabb att han skall kunna vara med i spetsstriden här. Bra form och stark till slut i loppen och slog bland annat betrodda Nyhet sist. Tar ner många till slut och borde komma ner bra i banan från ett fint spår. 

6 Global U.S.A. 7% startar lite långt ut bakom vingen och är ett sto i öppen klass men har även hon form. Blev för långt fram sist efter att backat ner i femte utvändigt och inte lätt att ta något ute spåren från sånt läge, gången innan vann hon ett billigare lopp från risigt spår och jobbigt lopp. Nu blir det första gången med bike till denna starten och kommer ner bara hyggligt så slår hon många till slut här, kanske alla. 

8 Major Vici 3% är startsnabb och så klart gynnad av att vara nedstruken ett spår här och kan mycket väl blåsa förbi alla invändiga i starten. Även om det kanske inte är något kuskplus direkt till denna gången så är det ändå intressant med nu kusk då hästar tänder till på det ibland. 

10 Nyhet 14% var klart slagen av Balotelli Crown sist och är väl bäst där framme så bakspåret är klart minus och han är överstreckad denna starten. Bra för klassen och räknas ändå vid gardering men rankas ner lite på dåligt spelvärde denna gången. 

2 Iller Tooma 3% är startsnabb men sida vid sida är det inte alls säkerts ta han tar sig förbi favoriten i starten. Dessutom brukar kuskarna ofta vara lite för nöjda med att sitta i andraspår direkt så spår två är inget spår som det ofta körs till spets ifrån även om det så klart är ett bra utgångsläge. Borde vara nöjd med rygg på favoriten här och se till att få den luckan. Gått med fasta tussar tidigare och provade sist med urryckanre men använde dom aldrig då så den effekten hoppas man testa denna gången istället. Får man rygg på ledaren eller liknande position och luckan kommer till slut och det ger bra effekt då man rycker tussarna kan han så klart speeda förbi alla här till slut. Galopp i final på V75 sist och ner i ordinarie klass nu och kanske lite kuskplus med. 

11 Clasics Never Die 2% är en jätteskräll som inte vinner så ofta men får han rätta loppet ska han kunna skrälla då han oftast avslutar bra och står bra inne på pengarna här. 

Ranking: A 1. B 5.6. C 2.8.10.11.4. D 9.12.3.

 

Avdelning 8.

Treåringslopp som är stängt vid 300 tkr tjänat så för dom som inte riktigt lyckats fullt ut denna säsongen eller som kommit igång sent på året, men ändå inte dom minst rutinerade ändå. Många eller alla är väl på väg uppåt i sina karriärer här och som vanligt bör väl nämnas att det kan skilja mycket från en start till en annan framförallt på så unga hästar. Favoriten har ständigt överskattade bakspåret nio och det är så klart läge att gardera även om han är bra, för i sista avdelningen vill man helst inte ha en favorit som vinnare på streckspelen. Jag streckar ganska många och tar med ett par lågt streckad på chans och det behöver inte vara fel att ta alla här, för tror att dom som är streckade under 1% har lite högre vinstchans än så. 

9 Hemisphere 40% är stor favorit och då många får slut på strecken blir det en spik i sista till slut och det behöver inte vara fel på V86 men generellt sett vill man ju inte landa på en favorit i avslutningen på något streckspel då värdet går upp dåligt då. Vann sist, efter en dryg månads frånvaro och obesegrad felfri sedan han kom till sin nya regi i Sverige. Fyra vinster på sju starter då han galopperat bort sig tre gånger och det är så klart en bra anledning till att gardera, då han kan göra bort sig. Rejält kuskplus till den starten med Örjan men ibland kan det bli för långt fram från bakspår även för gubben i lådan. Kör han i tid är vinstchansen hög och jag rankar honom ändå först på visad kapacitet men gardera på alla kuponger. 

2 Plying Trix 10% har bara vunnit 1/11 men har ett bra utgångsläge, första Jepson upp och en bra spurt att tillgå så räknas tidigt. Bra spurt bakom Balsamine Font sist.

3 Bombus Jet 19% har 4/11 och kvalade in till korta E3, där det blev galopp i finalen men visar att hans spurt duger bra även i hårdare gäng än detta. Klart bra utgångsläge och Goop tränar och kör så garanterat bra förberett och klart bra chans om favoriten kommer bort här. 

7 Twiggs Honor 17% är startsnabb och kanske laddas trots spår lite långt ut bakom vingen, kommer han hela vägen till ledningen blir han väl hästen att slå. Tvåa i Kriteriekval näst sist och galopp i finalen så kapacitet finns så det räcker här. Båth/Adielsson och man kan räkna med bra chans i framförallt unghästlopp som vanligt. 

10 Jerka Sting 5% har det bra mest hela tiden och varit ute i ganska hård konkurrens sista tre loppen så ner i ordinarie klass nu kanske och då kan det räcka långt med rätt lopp.

4 Ladybug Lara 4% är ett sto i öppen klass men ska gå första barfota nu och är startsnabb från ett riktigt bra startspår bakom bilen så räknas med chans så klart.

Ranking: A 9. B 7.2.3. C 10.4.11.6.8. D 1.11.5.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 7 Tangen Haap 

Avd.2: 3.7.

Avd.3: 2.3.6.

Avd.4: 1.3.4.5.6.8.10.11.

Avd.5: 7.8.10.

Avd.6: 2.9.

Avd.7: 1 Gazoline Mearas

Avd.8: 2.3.4.6.7.8.9.10.

2304 rader som kostar 576 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 7 Tangen Haap 

Avd.2: 3.7.

Avd.3: 2.3.6.

Avd.4: 1 Mellby Hurricane

Avd.5: 7.8.10.

Avd.6: 2.9.

Avd.7: 1 Gazoline Mearas

Avd.8: 2.3.4.7.9.10.

216 rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.