Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Rättvik 11/10

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

GS75-Omgången.

Mycket roligt att GS75 är tillbaka på allvar nu efter väldigt många extra V75-omgångar på söndagar och ett par GS75-omgångar som avgjorts i galopp över sommaren. Förra söndagen hade jag tekniska problem och fick ut lite halvdana tips på sidan med bara en kvart kvar till spelstopp på GS75 som brukar vara 15:00 men jag valde då att ge ett tips till DD-spik som var ett par timmar senare. Satte bästa spiken på GS75 och den förordade DD-spiken, som var spelad till 13% så jag fick in GS75 men då storfavoriten vann i kallblodsloppet stannade utdelningen på knappa 14 000:-. DD där jag tyckte man kunde spika den i sista och spela med olika insatser mot flera i första avdelningen fick man dryga 28 ggr mot tredjehandsfavoriten där. 

 

Rättvik står värd för denna veckans omgång där det är nästan medellångt upplopp med sina 187 meter. Banan har vinklad vinge på sin startbil och i övrigt inga konstigheter. Spelstopp är som vanligt 15:00. 

 

 

Statistik och Spelteori.

Kort om spårstatistik på banor med vinklad vinge i allmänhet och denna banan i synnerhet. Den vinklade vingen gör att dom yttersta spåren får betydligt högre vinstchans än på många andra banor rent statistiskt sett. Till exempel har spår 7 fjärde högst vinstprocent efter spåren 2, 4 och 5, senaste tio åren på Rättvik, vilket är mycket speciellt. I voltstart är det som vanligt spår 6 och 1 som dominerar, och här är spår 2 god trea, vilket för övrigt är ett av spåren som ofta diskuteras som ett av dom sämsta i travmedia, vilket så klart är helt fel. På väldigt många banor har spår 2 i volten tredje eller fjärde mest vinnare procentuellt sett. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen avgörs loppet över riviga 1640 meter med autostart och jag spikar den jag tror kan leda loppet runt om. 

1 Isa 36% tror jag hårt på att det måste vara bra chans till spets och slut över den korta distansen där hon har bra statistik. Hon tål att gå fort hela vägen i kortlopp och har vunnit sina två senaste lopp på distansen trots dåliga utgångslägen. Startsnabb och här gör man vad som går för att hålla upp innerspåret men så snabb att dom ska kunna ta sig ut för att överta spets om någon är snabbare första biten. 

 

Gå Kort!

Tredje avdelningen avgörs i disciplinen monte, där allt som oftast dom mest betrodda på förhand gör upp om segern. Detta på grund av att det blir lite skiktade lopp då sporten inte är så stor i Sverige och det inte finns nog med hästar för att få till bra klassindelningar. Litet fält denna gången bidrar väl ännu mer till att dom bästa får chansen och svårt att komma bort helt.

6 Allez Allez 59% är ganska stor favorit och det skiljer lite väl inte riktigt så mycket som procenten antyder. Försöker fälla denna favoriten med bara ett par streck till men plockar inte bort honom då han trots allt har ganska hög vinstchans, då han kommer med form efter två raka vinster. 

7 Selfie Brodde 22% var hårt betrodd då han var tvåa bakom favoriten för två starter sedan och om Allez har en sämre dag är detta första utmanare. 3/4 vinster i monte och andraplats vid förlusten vittnar om att han trivs mycket bra under sadel. 

3 Framante 12% vann direkt i våras efter lång frånvaro från tävlandet, då blev det ett par raka vinster i monté. Nu är det åter comeback och jag räknar med bra insats direkt då han gått bra direkt efter uppehåll tidigare och trivs extra bra i disciplinen. 

 

Avdelning 1.

Ganska öppet treåringslopp där dom bästa har alla fått framspår och det kan bli ett rivigt lopp om många vill vara med från start här.

4 Calla Frontline 20% är sto i öppen klass men har riktigt bra startspår och får lite kuskplus till denna starten. Första gången med bike är ändå det som är mest intressant här och gör att den räknas extra tidigt.

6 Winners Lane 29% ska gå första barfota bak och med en strykning invändigt har han fått perfekta spår fem bakom bilen. Det borde bli offensivt upplägg härifrån, då man är favorit på strecken, och han har stigit rejält sista dygnet. 

1 Dream Happen 15% är ett sto i öppen klass men det är kuskplus och sist en Westholm-häst vann V75 var det just när Rickard N körde, så klart plus. Startsnabb så ska nog kunna få bra position härifrån. 

7 Helio De Fromentel 18% är stark och rejäl och från stallet meddelas att han tränar fortsatt bra och man hoppas att det ge utdelning i lopp snart. Då han tål ganska hårda upplägg ska han räknas tidigt trots spåret där ute. 

5 Betulla C.R. 4% har ett bra startspår och tesats första gången barfota fram till denna starten och kan vara aktuell vid bredare gardering från det fina spåret.

Ranking: A 4. B 6.1.7. C 3.2.5. D 11.8.9.10.

 

Avdelning 2.

Ungdomslopp med spårtrappa där favoriten dragit ett av dom mest överskattade spåren, men visst kan det gå men jag garderar loppet. Många som bara vunnit P21-lopp och liknande och mycket låg klass på loppet så strecka så många man har råd med då det rensar bra oavsett vinnare, om favoriten kommer bort. 

9 Global Attention 44% har sjunkit i procenten men är fortfarande väldigt stor favorit i lopp som är öppet. Kommer från galopp och vinsterna i raden är från P21-lopp så lite väl hårt att göra honom till så stor favorit och han sjunker i procenten. 

1 Feeling Fat 13% har ett bra utgångsläge men är så klart lite mindre rutinerad än några av konkurrenterna här som treåring. Lite kuskplus denna starten och hästen är ganska startsnabb så kanske kan hålla upp innerspåret och ska tippas tidigt.

6 Miss Brilliance 5% är nedstruken till ett bra femtespår bakom bilen och extra fördelaktigt i just lopp med spårtrappa, att stå en bit ut bakom vingen för att man tjänat mer pengar och sedan bli nedstruken. Strykningen var inget allvarligt och hon har inte missat någon träning och då hon är startsnabb kan det bli tal om att köras i spets här. 

12 Jeanne D’Arc Boko 8% har ett svårt startspår men i spårtrappor kommer dom från sämre lägen in i matchen betydligt oftare än i vanliga lopp då dom ofta står bra inne mot dom där framme. 

15 Kurt Cobain 8% har mest pengar på kontot och tre gånger så mycket pengar tjänat äran den från bricka ett. Det brukar göra att det biter bra till slut för dom med sämsta spåret. Elfving är en duktig tränare men har haft svårt att få till denna som man tror har mycket bra kapacitet för sin klass. Nu har man testat en del nya grejer för att få honom felfri och det har fungerat i träning och håller han sig till trav så kan det vara så att han är bara bäst.

8 Valerie Strix 0,2% har en vinst på sina 29 starter och har bara gjort fyra lopp i år så kanske ingen vinnare men under 0,2% är för lite. Hon vinner nog loppet betydligt oftare än en gång på fem hundra speciellt då det nu är dags att testa i bike i comebacken här. 

Ranking: A 1. B 9.6.15. C 12.8.5.3.4. D 7.14.13.11.10.

 

Avdelning 3.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 6. B 3.7. C 1.8.4. D 2.5.

 

Avdelning 4.

Öppet lopp i låg klass, jag väljer att ta några stycken här men det behöver inte vara fel att spika favoriten om man måste snåla på strecken. 

2 Hanapier  31% ska ha gått framåt med senaste loppen i kroppen då man är nöjda med hans träning. Sist blev det lite för lätt och galopp men det ska balanseras om till denna starten och man räknar med bra insats denna gången. 

3 Uto Broline 24% har gått bra i sommar men kommer från galoppmisslyckande sist men räknas nu igen. Fyra starter i nuvarande regi har gett tre vinster men då han kommer från halsinfektion så får han stå tillbaka lite i tipsen. 

6 Pelas Orthos 12% får lite kuskplus till denna starten och är rejäl för klassen och måste räknas tidigt trots spår en bit ut bakom vingen.

(9 Grand Canyon Sisu var såklart tidig i loppet men ströks!)

4 Esprit D’Inverne 3% får rejält kuskplus med Kontio upp som brukar kunna få fart på och hålla igång annars lite sega hästar, så klart rätt kusk på denna typen av häst. Det gör att den är värd en varning från ett toppstyrt bakom bilen. 

8 Going Behind 2% är startsnabb och med hjälp av vinklad vinge på ilen kan han hitta bra position långt framme och kanske till och med köras till ledningen. Om det inte kostar för mycket att få bra position så blir han att räkna med till slut och ska nog ha högre vinstchans än kollektivet bedömer här. 

Ranking: A 2. B 6.3. C 4.8.1. D 5.10.11.7.12.

 

Avdelning 5.

Ett mycket skiktat kallblodslopp där favoriten har stuckit iväg rejält på procenten och jag tycker att det är läge att gå mot här och hittar en annan spik i loppet. 

5 U,R,Faxe 21% vann inte så ofta i fjol men har hittat lite form nu igen, han har vunnit 15 lopp på sina 46 försök och enda loppet han vann i fjol var liknande förhållanden mot tuffare motstånd. Han kan gå under 24 på distansen och tål lite spår i loppen och Tjomsland har haft riktigt bra form på stallet länge så jag chans-spikar denna då favoriten är klart överstreckad. 

2 Mo Sjur 51% är fyra år och har mött tuffa kullkamrater men ofta skiljer det mer på fyraåringar mot äldre bland kallbloden än hos varmbloden och jag tycker att han fått för mycket streck här. Visst är han bra nog att vinna loppet men han behöver gå sitt rekord då och med bara tre hästar på startfållan så kan dom hårdare hästarna 20 meter bakom vara i kapp ganska billigt. Han får väl överta spets och därifrån är han hästen att slå men bra spelvärde att spika mot då låset på min idé och denna inte blir så bra för systemet, speltekniskt.

4 Gott Klirr 9% verkar gått helt ur form och får visa bättring innan man behöver strecka i så här tuff omgivning.

9 Vestpol Gladiator 13% blir tredjestrecket för den som garderar då det är en fin häst för klassen som gått bra för i nuvarande regi. Springspåret och kuskplus gör att denna måste räknas tidigt vid gardering. 

Ranking: A 5. B 2. C 9.4.11.1. D 10.3.6.7.12.8.

Avdelning 6.


Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 1. B 3.12.2. C 5.4.8.10. D 11.6.7.9.

 

Avdelning 7.

2640 meter på grunddistansen men här är det flerklasslop med hästar på fyra startfållor och ingen tvekan om att dom bästa startar från bakersta fållan. Med sådana förhållanden brukar ju jag vilja spika den jag tror är bäst från bakersta tillägget men då båda gör comeback efter lång frånvaro och ändå drar mycket streck så väljer jag att strecka båd plus en av dom som starter 20 meter före. 

10 Coin Perdu 53% är en topphäst som var fin i kvalet och har även gjort flera bra banjon på Solvalla så är väl förberedd efter lång skadefrånvaro. Given förstahäst och tänkbar spik men då han drar lite väl mycket streck förordar jag ändå gardering då det kan behövas lopp i kroppen för att vara på topp. 

8 Saveur 18% har gjort ett starkt provlopp inför detta och är garanterat väl förberedd. Går dock från proffs-stall till b-tränare med dålig statistik och inte alls säkert att denna är lika bra som den varit tidigare. Grundkapaciteten är dock hög och man har sett hästar tända till i mindre stall och med miljöombyte förr så farlig att nonchalera. 

6 Global Tailwind 12% har gjort några starter för Elfving och gått framåt i den regin men fick för tuff uppgift sist i V75. Nu gör han comeback och rapporteras komma från ett mycket fint träningsjobb i veckan så man borde ha lite förhoppningar här kan man tycka. Om favoriterna får snälla lopp, behöver en start i kroppen och körs lite för passivt så kan denna vara före dom hela loppet igenom. 

7 Alorac Mathbell 5% får skor runt om och växlas ner från bike till hybrid så får vara första reserv och räknas när han möter lite enklare motstånd igen, men för den som vill ha fler streck så ska han med på kupongen så klart. 

Ranking: A 10. B  6.8. C 7.9.2.1. D 3.4.5.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.6.7.

Avd.2: 1.6.8.9.12.15.

Avd.3: 3.6.7.

Avd.4: 2.3.4.6.8.

Avd.5: 5

Avd.6: 1

Avd.7: 6.8.10.

1080 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

 Avd.1: 1.4.6.7.

Avd.2: 1.6.9.12.15.

Avd.3: 3.6.7.

Avd.4: 2

Avd.5: 5

Avd.6: 1

Avd.7: 6.10.

120 Rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.