Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 66 Miljoner Jackpot på Åby 10/10

V75-Omgången.

66 Miljoner Jackpot denna veckan då förra veckans både sexor och femmor frös inne så är det extra stor jackpot än vanligt vilket så klart gör det extra intressant.

Omgången avgörs på Åby med SM-loppen i fokus, där det är mycket prestige att köra om. Banan har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart, vilket det är i sjätte avdelningen. 

 

Bästa Spiken!

Går på spik direkt i första avdelningen då dom två som sticker ut på strecken har fått väldigt stor skillnad på sina utgångslägen gör det att det är läge att spika den med bäst startspår. 

4 Conrads Rödluva 39% gjorde en lite sämre insats i juli men efter fyra veckors frånvaro gjorde hon ett riktigt bra lopp med tuff kontring och hon gillar inte att ge sig till slut i loppen. Vad dom andra än säger innan om att köra i spets och så vidare så lär dom flesta släppa när Örjan ställer frågan då det finns open stretch att tillgå. Det är ALLTID ordning då det är lite större prissumma och stall Redén selar ut åt Khilström. Kanonspår bakom bilen och Stoeliten är klassen där favoriterna oftast infriar på V75, så rent statistiskt bästa klassen att spika i om man tror på favoriten. 

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det ett lite längre lopp med fullt femtonhästarsfält fördelat på tre startfållor. Här ska dom på grunddistansen få mycket svårt att hålla undan och dom som tjänat runt miljonen på 40 meters-fållan står bra inne i loppet vilket gör att det borde stå mellan dom. 

15 Ribaude 17% var bara runt 10-12% i mitten av veckan men allt fler får upp ögonen för denna senaste dagarna men fortfarande bra spelvärde här. Var det en del som nämnde som outsider i båda sina senaste starter i Silverdivisionen, där han blivit fyra i både försök och final från omöjliga startspår. Tufft läge igen men går ner rejält i klass och kan vinna loppet trots bakspår på tillägget i den form han är i för dagen. 

12 Code Bon 13% var ute i Norska Gulddivisoinen sist och var bra som fyra bakom dom tre bästa i det loppet, där ibland Ble Du Gers. Ner i ordinarie klass nu och visade bra form även i loppet innan då han vann från ledningen. Nu är det bra springspår med få på startfållorna där framme så kan han komma riktigt långt fram tidigt. Bra att låsa med denna om denna hämnar längre fram från start och min idé i loppet får för långt fram till slut. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

8 Mellby Free 20% tog spets från bricka 7 bakom bilen i Gulddivisionen näst sist men då galopperade givna spetsbudet invändigt, här är det flera startsnabba innanför och spår 8 är betydligt sämre än 7. Kan bli hängande och få backa här då det kan vara upptaget i både ledningen och dödens så då blir det chansartat och svårare att komma till i loppet. Garderar man loppet behöver man fler än denna som gardering här kan jag tycka. 

2 Wild Love 13% är mycket spurtstark och bör hamna bra till från ett fint utgångsläge. I sitt livs form och femteplatsen näst sist är inte mycket att säga om då det var mycket snabb avslutning på alla i det loppet och för långt fram. 

3 Unique Juni 8% är i bra form och är startsnabb så kanske kan hon ta spets här men tycker att Erik borde släppa och hoppas på bra chans från stretchen här. Kuskplus, läge och form gör henne tidig vid gardering även om många i loppet kanske är bättre. 

5 Hevin Boko 8% har hittat toppform i senaste starterna och har ett fint utgångsläge bakom bilen. Nurmos säger att hon dessutom är mer startsnabb än många tror men med många startsnabba invändigt så är väl spets-chansen låg men en bra position bör hon ju kunna hitta. 

9 Racing Brodda 6% är anmäld barfota runt om men har sköra fötter och i intervjuer säger man att hon ska tävla med tunna framskor som vanligt. Bakspår är svårt i dom här loppen men vid gardering är hon ändå aktuell då hon visat att hon rår på även Stoeliten efter att tillhört absoluta kull-toppen som unghäst.

11 Activated 4% är unghäststjärna som gör sin första säsong i äldre eliten och börjar växa in där nu, efter några sämre insatser. Sist visade hon form och lite kuskplus till denna starten även om Kevin gjorde det väldigt bra sist. 

Ranking: A 4. B 8.5. C 3.9.11.2. D 7.6.12.1.10.

 

Avdelning 2.

Amatör-SM för amatörkuskar och här kommer omgångens största favorit ut men startar från bakspår och då är det alltid chansartat på stora favoriter i lägre klasser. 

9 Zoccoloduro O.P. 64% ä ren riktigt bra häst för klassen och körsvennen är duktig så vinstchansen ska vara hög på denna. Bakspår är bakspår och procenten ser ut att bli för hög så det är läge att gardera då detta är en av dom lägre klasserna för dagen och där bränner stora favoriter oftare än i högre klasser. Tre vinster på fyra starter i Sofias regi och Fredrik har kört vid dom två senaste segrarna så given att ranka klar etta, ensam A-häst och utgång men jag väljer att strecka några till.

1 Åsens Boggie 8% ledde loppet runt om sist och det var i vanlig vagn vilket det blir igen, det står fel i bike-infon på senaste starten. (När tränare går ut och säger det borde sådant ändras i efterhand, men tycker även att ban-personal borde ändra det snabbare då dom ser vad dom går med för vagn i loppen.) 

11 Zenone Bar 10% har prickat absolut toppform efter en rejäl insats på Solvalla sist och gör säkert ett bra lopp även här. Rankas ner lite på dåligt läge men ska med vid gardering.

4 M.T.Keepontrotting 3% har tre av tre på barfota runt om det blir så nu med, visst enklare motstånd tidigare men går säkert framåt med loppen också. Läget är så bra och han är startsnabb så den ska kunna vara med där framme hela vägen och då finns så klart vinstchansen.

6 Gateruds Kashmir 3% är startsnabb och har ett bra spar bakom bilen vilket gör att han kan komma hela vägen till ledningen här. Formen på topp med två raka vinster och kanske blir det ändringar i huvudlaget till denna gången med norskt huvudlag. 

10 Reddington 5% har man väl haft högre tankar om från stallet än att han skulle vara kvar i så här låg klass. Matchades mot kulltoppar som treåring utan att räcka till riktig och haft en knackig fyraåringssäsong. Lever han upp till kapaciteten dom ändå tror han har så ska han ju stå riktigt bra inne i detta loppet och Frank är mycket duktig körsven i dom här sammanhangen. 

Ranking: A 9. B 1.6. C 10.11.4. D 2.5.12.7.8.3.

 

Avdelning 3.

Monté-SM och några av ekipagen har inte ens startat i monté vilket gör det ovisst och läge att gardera då en eller ett par av dom kan visa sig vara väldigt bra i disciplinen.

5 Rajesh Face 45% är den som visat mest I monté här så given favorit men blir kanske lite för hårt spelad då han möter flera som är härdade i tuffa sulkylopp. Rids av mest meriterade ’jockeyn’ här från ett bra läge bakom bilen. Man hoppas väl ta sig till spets men inte säkert hon kommer dit och oavsett kan det kosta en del inledningsvis så läge att gardera.

1 Chianti 11% är ju spännande i monté-debut med duktig kille som rider och enda killen som rider i loppet. Kan smyga med invändigt här från bra utgångsläge och det finns ju stretchen att tillgå även här så klart. 

4 Smevikens Crusier 10% har gjort några starter för André och senaste två i monté med Tova upp och då har det blivit vinst båda gångerna. Bör väl streckas då hon trots allt är obesegrad i monté även om det är tuffaste uppgiften någonsin nu så klart. 

2 Pastore Bob 15% drar en del streck och är ju startsnabb för sulky så antar att den ska kunna öppna bra under sadel och från ett bra utgångsläge så är den given som gardering då man inte vet hur bra den kan vara i sin monté-debut.

7 Galactica 6% är väldigt startsnabb i monté och här räknar man med att ta sig förbi alla invändiga från start för att sedan svara allt. Kan ju gå undan i ledningen då men det kan också bli hårt tryck och då bjuds fler in i loppet. 

10 Baron Gift7% har matchats mot elithästar under året och gör nu debut i monté och uppges ha gått något riktigt bra jobb i disciplinen så trots sämsta utgångsläget så kan han kanske komma in i matchen vid rejält tempo där framme, då ett par verkar intresserade av att rida i spets.

3 Robin Hood 3% har två raka i monté i riktigt bra stil men står lite hårt inne i loppet. Nu blir det barfota runt om och kanske kan han skrälla även här med tryck på loppet mellan ett par av dom betrodda. 

Ranking: A 5. B 1.4. C 2.7.10.3. D 9.6.

 

Avdelning 4.

Dam-SM för kvinnliga körsvenner och här kommer en ganska stor favorit ut som kanske bara tar spets och vinner. Å andra sidan kan det vara fler som vill testa från start och går det snabbt kanske den får mjölksyra till lust och jag väljer att gardera trots att det låter bra på favoriten. 

2 Spartak Face 39% är loppets klara favorit och ska så vara då han fått så mycket bättre utgångsläge än dom värsta motbuden. Från både stall och körsven låter det mycket positivt och man tror att han tar spets och leder loppet mycket länge och så kan nog vara fallet. Ett par ganska startsnabba till där framme och längst ut bakom bilen startar en mycket startsnabb häst i full form med så kanske blir det tryck i inledningen, så det kan sitta i benen till slut. För den som inte är nöjd med mina andra spikar så kan detta vara ett alternativ om han får sitta ifred där framme, men då jag fastnat för två andra spikar garderar jag denna. 

8 Self Explosive 25% är startsnabb och trivs i ledningen eller dödens så här är det bara offensivt upplägg som gäller. Aviserat barfota runt om i skoinfon men det kan bli skor på bak, men det är så den gått vid vinsterna på slutet. Kan bli het utvändigt om favoriten sitter i ledningen och då kan det fälla dom båda och loppet öppnas upp. Lite överstreckad på det dåliga läget och rankar ner lite på dåligt spelvärde men ska med vid gardering.

10 Global Viscount 17% har 8/25 och vann sist över lång distans på V75 så kommer med full form som många från Stenströmers stall. Denna lär profitera om det blir lite tryck på loppet men har styrka och tål att söka sig framåt tidigt om det blir för dåligt tempo men tål också sista varvet i spåren, så kan vinna loppet på många olika sätt. Det lär så klart krävas ett par svängar ute i spåren från detta spåret och det så klart chansartat från detta spåret. 

11 Rally Gunnar 4% vann sist från samma läge (nu efter strykning) efter rejäl spurt och stallet har absolut toppform så denna kan vinna trots spåret och är ett kul skrällbud.

4 Dollar Hornline 5% är startsnabb och har manga riktigt usla lägen i raden så bättre nu med ett av dom bästa spåren bakom bilen. Även spurtstark så hittar man ner i bra läge kan denna överraska till slut. 

3 jackpot Band 5% är startsnabb och Kanske kan störa favoriten i inledningen men är nog nöjd om man kommer ner i rygg på ledaren och därmed ha skrällchans på stretchen. 

Ranking: A 2. B 10. C 11.4.8.3.6. D 1.7.5.12.

 

Avdelning 5.

Ungdoms-SM och detta ser ut att vara omgångens mest öppna lopp på pappret vilket också dom flesta spelarna tycks hålla med om. Jag tror att man behöver många streck för att känna sig säker här men för er som har en idé här gör rätt i att spika eller gå kort, för att koppla grepp mot övriga system. 

5 Arno Dell’est 20% är loppets knappa favorit från bästa tänkbara utgångsläge och visst är han bra men mer stark än speedig och det krävs oftast att man också har bra speed i benen för att avgöra i jämna lopp på V75. Låg klass på loppet så det kan gå ändå men bara en av flera.

4 Zacapa Grim 10% har ett mycket bra startspår och borde hamna bra på det med duktig körsven. Hästen står bäst inne på pengarna och har hunnit vinna två lopp i denna regin men även varit bra som både tvåa och trea så kan vara dags för vinst igen. Jag chansar och lägger honom först i rankingen i ett jämnt lopp då Gustav kör mycket bra och satte dit min spik i söndags, så form på hans styrningar för dagen. Sofia har bra form på stallet och det vore kul för båda om dom kunde få med en SM-titel här. 

3 Loes 14% tränas av Martinsson, en annan Axevalla-tränare med toppform på hästarna och denna hade vi med i tipsen när hon vann som spelad på 1,5% i V75 för två starter sedan. Hon är bra och har en toppkusk i sammanhanget så måste räknas även här även om det är ett sto i öppen klass. 

1 First One In 5% har ett bra spår och har utvecklat startsnabbheten och kan nog få en bra position här då det inte är så många startsnabba där framme. Låg procent och om han håller rygg på ledaren går ingen säker när stretchen öppnar sig till slut.

11 Bravo Santana 19% är klar favorit hos bolagen som erbjuder fasta odds och nästan lika hårt streckad som favoriten men läget är ju uruselt i så jämnt lopp med kuskar som alla vill vinna kan det bli dryga spår till slut och mycket trafikproblem härifrån. 

8 Echelon 2% är startsnabb men från bricka åtta brukar det kosta en del att ladda från start men man gör nog ändå ett försök då det inte är jättesnabba invändigt kan det gå. Man vill ha rygg på någon bra för att kunna utnyttja stretchen till slut och till väldigt låg procent är det intressant. 

6 Rutger B.L. 5% har toppform för dagen och kommer från V75-vinst och då spåret är bra på Åby kan han hamna bra på det direkt då han är ganska startsnabb. 

12 Romantico 10% är väl bortlottad och formen är ett frågetecken efter lite långt mellan starterna och galopp sist. Kapacitet har han så det räcker för klassen och blir det tryck på loppet fäller denna många till slut. 

Ranking: A 4. B 3.1.11.5. C 6.8.12.9.2. D 7.10.

 

Avdelning 6.

Se ”Gå kort!”

11 Indra´s Secret 23% är loppets favorit från springspår men hon fick snabba pengar under vintern och våren och tappade formen rejält i sommar. Vann ett billigare lopp sist och kanske är det lite form på gång igen då men klart överstreckad här då det är sto i öppen klass och kusk-minus, då jag hellre ser Bergh köra sina egna hästar. Given efter min duo men rankas nerpå dåligt spelvärde och vid bredare gardering finns ju flera kul skrällbud.

10 Iron Vivant 4% vann direkt i Sverige-debuten, lite sämre i andra starten, med bakskorna på och sedan bra igen sist, barfota. Första med bike sist men det blir vanlig vagn nu men fortsatt barfota runt om även om det står annorlunda i skoinfon än så länge. Duger bra i loppet och måste med tidigt vid gardering. 

8 Infinitus 14% får rejält kuskplus till detta loppet och denna räknas mycket tidigt vid gardering då det dessutom är barfota nu, efter att ha sparat hovarna sist. Bara 1/12 i år och ett par hundra tusen mindre på kontot är till exempel Ribaude, dessutom är han inte snabb ut och hamnar en bit bak här, det är minusen som gör honom lite överspelad.

3 Digital Crunch 13% är den bästa på mellanvolten och kanske kan köras till spets tidigt då finns så klart chansen även om jag tycker att det borde bli tufft att stå mot dom 20 meter bakom den. Lite överspelad men ska väl med om man garderar brett på att han är bäst av dom på främre startfållorna. 

13 Vischio Holtz 1,5% var riktigt bra när han kom till Sverige 2018 men sedan varit mest en besvikelse även om han gjort några bra starter sedan dess med. Kapacitet för att seger-strida om han har bara har hygglig form och procenten är mycket låg. 

14 Kennedy 5% har varit bara okej i sina senaste lopp i Brons från dåliga spår och är nu uppe i Silverdivisionen så han står bra inne i detta loppet och med lite tur kan han skrälla. 

Ranking: A 15. B 12.11. C 10.8.3.13.14. D 7.1.2.4.5.9.6.

 

Avdelning 7.

 

Svenskt Mästerskap med en halv miljon i förstapris med ett fint startfält men inte det värsta SM, historiskt sett och några få sticker ut. Då jag tror på dom mest betrodda och har svårt att se det skrälla här är det läge att ta ställning och spika istället för att spela dom tre-fyra mest streckade. Vill man gardera så välj bort någon av dom hårt streckade eller gardera med ett par rejäla skrällar, är som vanligt alternativen i sådant lopp. 

5 Who´s Who 36% sparade man bakhovarna på sist och det blev tidig galopp men nu blir det barfota runt om vilket han fungerat bra på. Fortsatt bike och helstängt huvudlag och det är upplagt för bra insast från bästa tänkbara utgångsläget bakom bilen. Very Kronos är väl givna spetsbudet men inte omöjligt att Örjan får överta ledningen tidigt, speciellt om Very kommer bort och någon annan sitter i spets så är nog dom flesta nöjda med rygg på favoriten. 

4 Very Kronos 28% sparade man hovarna på sist till denna uppgiften men han vann lätt ändå i billigare gäng. Voltstart då och det är han mer stabil ifrån start men kan stressa upp sig bakom bilen och även om spåret är bästa tänkbara så kan det bli galopp. Felfri är han väldigt startsnabb och har växt in bra i eliten i sommar så från ledningen kan han så klart vinna loppet. 

11 Cyber Lane 17% är i knallform och det blir fortsatt barfota runt om som i senaste två starterna. Spurten kommer att bita bra men med fullt tolvhästarsfält så ska det bli väldigt svårt att runda alla där alla är toppade för dagen. Har favoriten en sämre dag och om givna spetsbudet gör bort sig så har han så klart hög vinstchans. 

1 Milliondollarrhyme 10% gör väl vad som går för att hålla upp innerspåret men det ska vara svårt för denna då Fredrik B inte varit känd för att trycka av honom direkt och med fortsatt skor och hybridvagn lutar det väl åt att få tredje invändigt eller som bäst rygg på ledaren. Kan han få rygg på ledaren finns så klart vinstchansen men tror att man behöver maxa utrustning och balans för att slå dom bästa här. 

6 Pastor Power 1% underpresterade rejält i sin förra start då han tog spets men vek ner sig tidigt. Stått över tävlande i fem veckor nu efter att ha tävlat på mycket under en lång period. Tänder kanske till på att komma tillbaka till tävlandet men stenhårt att göra gulddebut i SM så inget för vinnarspelaran. Spår sex har dock bra statistik bakom bilen på Åby och han är startsnabb så hittar han hela vägen ner till plankan och kan få ett lopp i tredje invändigt eller liknande så kan han vara ett skrällbud på platsspelen. Om Very Kronos gör bort sig i starten kanske så kan han ta spets och ställa till det för Fredrik B genom att släppa till favoriten, så helt klart en faktor att ta hänsyn till i loppet.

Ranking: A 5. B 4.11. C 1.6.3.10.7.9. D 12.2.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 4 Conrads Rödluva

Avd.2: 1.4.6.9.10.11.

Avd.3: 1.2.4.5.7.10.

Avd.4: 2.3.4.8.10.11.

Avd.5: 1.3.4.5.6.8.11.

Avd.6: 12.15.

Avd.7: 5Who´s Who

3024 Rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4 Conrads Rödluva

Avd.2: 1.6.9.10.

Avd.3: 1.2.4.5.

Avd.4: 2 Spartak Face

Avd.5: 1.3.4.5.6.8.11.

Avd.6: 12.15.

Avd.7: 5 Who´s Who

224 Rader som kostar 112 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!