Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 7/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Tyvärr lite sena tips idag, då jag varit nedsatt sedan i gårkväll och inte presterat på topp senaste dygnet, lyckats läsa på en del trots allt och här kommer lite tips inför dagens V86-omgång.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. 

 

Bästa Spiken!

Ingen tvekan om att 4 Vae Victis Club75% måste ha i särklass högst vinstchans av alla hästar på onsdagen och med åtta lopp att lösa är det mer försvarbart med storfavorit på streckspel. Jag försökte fälla helgens stora favoriter och valde andra som omgångens bästa spikar för bättre spelvärde och satte dom både på V75 och GS75. Nu vann även dom på runt 80% dom dagarna och utdelningarna blev blygsamma men på V86 är det betydligt högre chans till bra utdelning även om en riktigt stor favorit vinner och därför är det helt okej att spika denna. Hade stått över jobb inför senast och man aviserade att det inte var full form och ska ha gått framåt med det loppet. Inget att säga om att han inte rådde på en för dagen riktigt bra häst i ledningen men nu ser det ut som det kanske blir denna som får spets tidigt och då är nog loppet över. 

 

Gå Kort!

I S:t Leger som går som går som avdelning sju på V86 kommer fina fyraåringar ut över 3140 meter med två tilläggsfållor och då favoriten är klar för Europaderbyt och siktas mot det loppet är det givet att gardera nu. 

13 Power 42% ska det bli lugnare upplägg för men på kapacitet kan han vinna loppet ändå och Bergh lär inte packa in honom totalt för att spara rubbet utan han kan nog tänka sig att vinna loppet. Kan ändå bli långt fram om man inte vill gå hela sista varvet ute i spåren och väntar man för länge så kan det hända att dom där framme rinner undan. 

10 Gulfstream AM 31% trodde man väl skulle tillhöra kulltopparna i år men efter flera galoppmisslyckanden och lite pengar inkört står han bra inne i detta loppet med 20 meter tillgodo på favoriten. Spår fem i volten är kanske inte helt lyckat med galoppbenägen häst och hade väl hellre sett Marc upp istället för Conrad så två minus gör att han ändå bara är tvåa på rankingen bakom favoriten. 

2 Aragorn AS 7% står 40 meter före favoriten och kan säkert gå en bra tid på distansen då han verkar ha bra tempon i kroppen för sitt mindre konto. Om båda favoriterna kommer bort, vilket inte är helt otänkbart så är det ospelat bakom och om denna kan få ta över spets tidigt så kan den mycket väl rinna undan. Första gången André upp och även om Christoffer också är duktig så ser jag André som större talang och litet plus, alltid intressant med ny körsven oavsett vem av dom två man rankar högst. 

Avdelning 1.

Tilläggslopp för fyraåriga ston med hästarna fördelade på tre startfållor och många sprider sina streck här så läge att gå mot kollektivet och försöka spela med få streck här. 

3 Miriam Håleryd 35% är tänkbar spik då det finns en del minus hos många i fältet och denna kommer med bra form efter rejäl insats sist. Comeback då och går säkert framåt med det loppet i kroppen. Hon kördes första 500 i tredjespår från bricka sju bakom bilen sen reglerade hon loppet från dödens. När den stora favoriten kom fram i rygg på henne inför sista svängen (efter att rundat trött häst från bra lopp i tredje utvändigt) så sträckte Miriam på sig rejält över upploppet och vann lätt. Inte mycket hårdare motstånd den här gången förutom dom två som hon har 20 meter försprång på så tänkbar spik men väljer ändå att ta med från nästa fålla med. 

9 Alexi Quick 14% blir det barfota runt om på nu och det är mycket intressant, vann direkt i fjol då man ryckte bakskorna första gången så tänder till på lättning. Första Jepson upp och med få hästar i fältet och bara två på deras startfålla bör dom väl ta in tilläggen billigt. Lite långt mellan starterna kanske men första motbud då det finns minus hos dom flesta i loppet. 

7 Chumani 16% skrällde rejält sist och den hon slog hade otur och smällde ett däck direkt i starten och kördes runt på fälgen hela loppet så den var ursäktad och en annan av dom värsta konkurrenterna galopperade bort sig medan övriga bara var dåliga. Överstreckad nu efter den vinsten, trots springspåret och bara en i mängden vid bred gardering. 

6 Gaaga Rivner 10% ser PU som inte lika bra som favoriten här och då det är spår fem i volten är det kanske onödigt att strecka. Hon har annars varit startsnabb i voltstart och Pu är ju expert på den disciplinen så kanske kan hon vara långt framme här direkt trots spåret. Tänkbar vid gardering så klart. 

8 Boxer Shrimp 12% har två vinster på sina 23 starter och hon har inte vunnit ännu i år, men står bra inne i loppet med få att runda och Bergh på Åby är farlig att nonchalera. Kuskplus mot senaste tre starterna så kanske ändå aktuell vid gardering.

Ranking: A 3. B 9. C 6.8.7.1.4. D 5.2.

 

Avdelning 2.

Se “Bästa Spiken!”

7 Adde S.H. 7% är startsnabb och har bra form så kanske kan ta sig förbi samtliga i inledningen och kommer favoriten bort kan denna leda loppet runt om. Var hårt betrodd då han galopperade bort sig i sin debut i Silver då han var jämnt spelad med Harran Boko så duger i klassen och visade form sist. 

2 Dom Perignon 2% är mycket startsnabb och har vunnit final i Silverdivisisonen i år. Har dock haft långt uppehåll och gör comeback nu men tar han spets och släpper till favoriten kan han skrälla från rygg på ledaren om favoriten har en dålig dag. 

6 Dragster 1% är startsnabb och stark men väldigt upp och ner i prestationerna men till under 1% och med rejält kuskplus och biken på så är han aktuell om man garderar här. 

3 Hazard Boko 9% står bra inne på pengarna men vinner inte så ofta och 35 tkr för sin vinst i år och 25 tkr för den förra året, så över två år sedan han vann ett lopp med ens över 35 tkr i första pris. Rankas ner på dåligt spelvärde som klar andrahandsfavorit och skulle favoriten bli sent struken får han mycket extrastreck. 

Ranking: A 4. B 7. C 3.6.2.1.5. D 8.10.9.

 

Avdelning 3.

Tråringslopp i lite lägre klass och detta måste vara öppet och streckkrävande. 

1 Comand 48% är för stor favorit även om vinstchansen är hög då det är många ston mot. Är startsnabb men innerspåret är inte speciellt bra och här kan man bli över från start. Håller man upp spets så är det så klart hög vinstchans men då den har ett par galopper i raden är inte procenten så tilltalande. Rankar ändå etta men given att gardera denna gången. 

4 Caramelle T.T. 11% är startsnabb men då det är Åby och openstretch så kanske man släpper om Johan kommer fort utvändigt här. Från rygg på ledaren så kan det så klart gå men hon får fin position oavsett här och ska räknas. 

6 Global Benchmark 15% spurtade bra sist men kan också öppna bra och härifrån är det givet att ladda så klart och spår 6 bakom bilen är ett topp-spår statistiskt på Åby så hög vinstchans på denna. 

10 Dollar Doc 6% gick första gången I bike sist och vann då efter offensiv styrning. Nu lyser det inte rött i bikeinfon så fortsatt vinnar-vagnen på och trots läget kan han runda detta gänget i den formen han håller för dagen. 

Ranking: A 1. B 6.10. C 4.3.2.5.8. D 9.12.11.7.

 

Avdelning 4.

Åter ett tråringslopp i lite lägre klass och ännu lägre än det förra så detta måste vara ännu mer öppet och streckkrävande.

6 Sidney Celeber 36% är loppets klara favorit och ska väl så vara. Är ganska startsnabb och Örjan lär väl prova att se om man kommer iväg bra härifrån. Kommer denna hela vägen till spets är vinstchansen så klart hög och given förstahäst i loppet. 

7 Ailien Hill 24% ska gå första gången barfota runt om men från detta läget lär man väl försöka hitta ner någon stans då man har Örjan på en favorit precis invändigt om sig lär man väl inte komma förbi den i starten och då är man utelämnad. Sto mot hingstar och valacker och lite överstreckad på läget men ganska tidig vid gardering ändå.

2 Gilmore Trot 5% testas i bike denna starten och det är så klart intressant från ett helt okej utgångsläge bakom bilen. Måste räknas tidigt då han mött hårt motstånd i alla sina tre starter i Djuses regi. 

11 Express Love 14% kommer från Nurmos stall och körs av Kontio och då vet man att det är hög vinstchans, speciellt på hemmabanan.

Ranking: A 6. B 2.11. C 7.3.4.8. D 5.1.10.9.

 

Avdelning 5.

Sprinterlopp där favoriten lär köras offensivt och jag väljer att spika den då jag tror han bara är bäst i annars väldigt öppet lopp vid gardering. 

6 Upper Face 37% hade jag med tidigt vid vinsten på V75 för två starter sedan och sist blev det hel-fel när han styrdes på tidigt men inte blev nedsläppt utvändigt ledaren och fick backa ner och ge upp loppet. Vid vinsten spurtade han ner Bansky som varit hårt spelad i sina framträdanden på V75 och betydligt enklare mot nu än vid finalen i Klass 2 sist så bra vinstchans nu om han kanske kan köras framåt direkt och få ta över spets. Inte omöjligt scenario med open stretch att tillgå och när han nu är nedstruken till ett perfekt femtespår bakom bilen och med blinkers på. 

1 Sugarcraft 15% ska gå barfota och med bike vilket han vann försök i Klass 2 på i fjol men galopp båda gånger det blivit bike i år oroar så klart. Första utmanare då dom andra konkurrenterna fått bakspår.

10 Global Venture 13% kommer med ett lopp ikroppen nu efter lite frånvaro så bör gå framåt med det och man har haft höga tankar om denna i stallet så borde duga bra i klassen. 

Flera av dom värsta motbuden har fått bakspår vilket är tufft över kort distans på Åby så jag väljer att spela med kompletterande spiken här. 

11 Bianca Sisa 18% har gått jättebra i biken senaste två starterna men bakspår som sto i öppen klass nu gör henne överstreckad. Vinsterna är tagna i stolopp på Romme och Vaggeryd så lite tuffare nu, men vist kan hon vinna men till denna procenten rankas hon ner ett par steg.

Ranking: A 6. B 1.10. C 7.11.8.3.12. D 2.9.4.

 

Avdelning 6.

Långlopp med 11 hästar (efter en strykning) fördelade på två startfållor och det är en väldigt stor favorit på startfållan men jag väljer att gardera loppet. 

3 Danilo Brick 61% är så klart en riktigt bra häst i detta loppet som bara gjorde fyra starter som fyraåring. Nu står han ju väldigt bra inne i loppen då han har hög kapacitet för sina pengar och här kan det vara spets tidigt och han är hästen att slå. Över 61% är dock mycket och då jag spikar omgångens största favorit vill jag försöka fälla denna då han dessutom inte såg som bäst ut till slut i senaste loppet. 

4 Frozen Queen 15% ä ren stenhård märr för klassen som slagit hingstar och valacker över distansen med Jansson i vagnen. Nu blir det rejält kuskplus till denna starten och hon kan vinna loppet om favoriten inte är på topp. 

12 Wingait Erik 5% kommer från spurtvinst så visad form på denna och får kuskbyte till denna starten. Springspår och Adielsson kan bli riktigt bra och med få hästar på båda fållorna kan han hamna fint på det och detta är absolut en tänkbar skräll i loppet. 

7 Euskara 10% har slagit hingstar och valacker över distansen tidigare och är stark och rejäl för klassen. Rutin över längre distanser från Frankrike med vinster både för sulky och i monté i tuffa lopp. 

9 Rally Hans 3% gör ganska bra lopp allt som oftast men vinner sällan. Kommer han rätt på det kan han överraska då han möter lite enklare motstånd nu än han van vid mot kullkamraterna. 

Ranking: A 3. B 7. C 4.12.9.1.11. D 2.10.6.5.

 

Avdelning 7.

Se “Gå kort!”

1 Ornello 2% har intressant läge och kan få fin smygresa invändigt här och med stretchen kan detta vara loppets skräll. Hybridvagn på efter att oftast gått i vanlig sulky är också plus. 

9 Quick Lane 8% vann enklare lopp sist och går upp i klass nu, men har även segrar mot bra motstånd och 7/17 i vinststatistik är bra så kan överraska om båda favoriterna har en dålig dag. 

14 Marvelous Tooma 3% är väldigt lågt streckad och står kanske lite hårt inne på sitt tillägg här men har vunnit på distansen. Ena av två som gjort det i loppet och en av få som ens startat över 3000 meter så klar fördelaktigt att veta att han tål distansen. Kan han smyga med i rygg på favoriten sista 7-800 skulle han kanske ta ner samtliga då favoriten inte är vässad inför insatsen.

Ranking: A 13. B 10.2. C 1.14.9.5.7.6. D 8.12.3.11.4.

 

Avdelning 8.

Öppet lopp för fyraåriga ston och det krävs nog några streck för att känna sig säker här.

3 Valuta E.W. 33% är loppets klara favorit men inte alls givet att hon kommer till spets med en startsnabb invändigt här. Utelämnad då och kanske lite överstreckad. Blir hon släppt till spets eller tar sig förbi så är så klart vinstchansen hög och hon räknas tidigt så klart. 

2 Jamaica Boko 21% är det givna spetsbudet och man vill nog att hon körs där om hon kommer dit, det sätter käppar i hjulen för favoriten och jag rankar henne först på att det är störst chans att hon sitter i spets direkt och leder loppet länge. 

1 Klara Zonett 16% kan inte svara upp sitt innerspår och med ett par snabba utvändigt kan hon bli över rejält, men om hon lyckas hålla rygg på ledaren eller tar sig ut tidigt så kan hon profitera på att dom två förhandsfavoriterna kanske spiller för mycket krut i spetsstriden här. 

11 Esther Rich 5% har tidigare haft en del problem men ska nu vara frisk och man är nöjd med loppet sist då hon var fin som tvåa från samma läge som nu. Säkert framåt ytterligare med loppet i kroppen och nu blir det första gången med bike vilket kan ge rejäl kick. 

4 Gloria Sisu 7% har ett bra utgångsläge bakom bilen och är startsnabb så kan ställa till det lite i inledningen för dom mest betrodda. Väljer man att inte köra för fullt från start kanske denna kan hitta ner i bra läge bakom favoriterna och få ett bra lopp i draget. 

12 Groupie Doll 2% är väl bortlottad men bra för klassen och går ofta 13-tider i biken så med ordentlig tur med löpningsförloppet så kommer hon in i matchen trots spåret. 

Ranking: A 2. B 3.11. C 1.12.4.8.9.10. D 7.5.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.9.

Avd.2: 4 Vae Victis Club

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.8.10.

Avd.4: 2.3.4.6.7.8.11.

Avd.5: 6 Upper Face

Avd.6: 3.4.7.12.

Avd.7: 2.10.13.

Avd.8: 1.2.3.11.

5376 rader som kostar 1344 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3 Miriam Håleryd

Avd.2: 4 Vae Victis Club

Avd.3: 1.6.10.

Avd.4: 2.6.7.11.

Avd.5: 6 Upper Face

Avd.6: 3.4.7.12.

Avd.7: 10.13.

Avd.8: 2.3.11.

288 rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.