Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Solvalla 27/9

V75-Omgången.

Extra V75-omgång denna söndagen och det är huvudstadsbanan som är värd för denna omgången, då man brukar ha dubbelomgång just Kriterie-helgen. Det är två uttagningslopp till Grand Prix de I’UET, eller som vi kallar det; Europa-Derbyt. STL Open ska också avgöras som är en lite större Gulddivisionsfinal där deltagarna fått samla poäng under en längre period för att kvalificera sig hit och förstapriset på 750 tkr lockar så klart ett fint startfält. Även ett mycket fint stayer lopp i Walter Lundbergs Memorial med 220 tkr till vinnaren får ett klart intressant startfält i år. 

I övrigt har Solvalla sin upploppslängd på 196 meter och ingen vinklad vinge eller andra konstigheter att ta hänsyn till. Spelstopp för huvudspelet på söndagar är som vanligt 15:00.

 

Bästa Spiken!

Avdelning två är första uttagningsloppet till I’UET där omgångens i särklass största favorit kommer ut. Det är väl bara att hamra in spiken på 3 Ecurie D. 89% oavsett procent då han är bara bäst när han möter jämnåriga hästar. Här har han dessutom bra spår och hög chans att han blir släppt till ledningen tidigt och då är det väl över. 

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen, det andra uttagningsloppet till I’UET är 3 Belker 5% intressant i sin fjärde start för Bergh. Första gången han kör själv så är det nog upplagt för en bra prestation med några lopp i kroppen. Ska bli intressant att se om Bergh fått ut ännu mer i denna som redan innan den kom till hans träning tillhörde kulltoppen. 

1 Aetos Kronos 35% är den i loppet som tagit flest titlar och med långt över sex miljoner på kontot så är han loppets givna favorit. Han ska nog kunna öppna lite bättre när det krävs och då han aldrig gör ett dåligt lopp i princip så måste han räknas med toppchans även här. 

 

Avdelning 1.

Stoeliten och här brukar det inte ofta skrälla och favoriterna gör nog upp om det här, då dom har bra utgångslägen. 

2 Hevin Boko 19% vann ett fint stolopp sist då hon tog över spets tidigt och ledde loppet runt om då hon slog många av dagens konkurrenter. Får man lite mer fart på henne från start kanske hon kan vara före favoriten till ledningen här och då blir hon hästen att slå. Hon är stark och rejäl och i den fina formen hon håller för dagen så kan nog vinna loppet på flera sätt. 

4 Racing Brodda 16% var riktigt bra som fyraåring och är hon nära sin form så spurtar hon ner många till slut här då hon borde kunna hamna bra till från detta utgångsläget. Hon gjorde ett starkt lopp mot hingstar och valacker sist så toppformen är nog väldigt nära och då duger hon bra oavsett vilket motstånd hon möter. 

5 Mellby Free 40% var tillbaka i gammalt gott slag sist då hon vann Gulddivisionen mot hingstar och valacker sist. Tog då ledningen från bricka 7 bakom bilen men efter att den precis invändigt galopperat direkt och det var det givna spetsbudet som försvann då. Nu är det bättre spår och kommer hon förbi invändiga är så klart vinstchansen hög över den korta distansen. 

Ranking: A 5. B 4.2. C 10.9.6.1. D 8.7.3.11.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa Spiken!”

Ranking: A 3. B 1. C 4.5.6.2. D 8.9. 

 

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!”

Ranking: A 1. B 3.5.2. C 4.6. D 7.8.

 

Avdelning 4.

Ett tilläggslopp i ganska låg klass där det borde vara ganska öppet och om man ska få upp utdelningen så är det väl i ett sådant lopp det också måste skrälla lite. Jag rekommenderar att man tar många streck här, kanske alla, jag nämner ett par troliga och ett par roliga på strecken. 

14 Arizona Dream 6% har ett besvärligt läge med bakspår på tillägget men här är det aviserat bike på där många växlar ner då det är voltstart. Nurmos och Kontio på Solvalla med fint stammad häst som gjort några starter i nya regin efter att ha inlett karriären i Italien och denna står bra inne i loppet. 

9 Global Annuity 13% har springspår med PU och då det bara är tre hästar på grunddistansen så kanske han kan köras hela vägen till ledningen. Har visat bra form i sina tre senaste starter efter litet uppehåll men växlas nu ner till vanlig vagn efter att gått i bike dom tre bra starterna. Skor på dessutom men kommer han hela vägen till ledningen så blir han väl hästen att slå för övriga. 

15 Un Mec D’Or 3% brukar vara betydligt mer betrodd än så här men har inte vunnit än i år. Goop har ju form på stallet och denna borde räknas med chans trots spåret och nu får man bra betalt när många andra tröttnat. 

8 Dream Creation 14% har gjort det bra I sina tre starter i nya regin och ska räknas, men spår fem på volten är inte helt enkelt för en häst som strulat en del i karriären. Verkar väl vara mer stabil nu och måste räknas med hög vinstchans här. 

Ranking: A 8. B 14.9.15.11. C 7.1.3.4.5.13.10. D 6.12.2.

 

Avdelning 5.

En spårtrappa i lite bättre klass där dom från besvärliga lägen har mer än dubbelt så mycket pengar på sina konton än hästarna där framme, men det är många bra hästar i loppet så kan bli en del trafikproblem för dom där bak. Ungdomslopp med fina priser så en del nya kuskar på hästarna i detta loppet. 

14 Aura S.L. 33% får duktiga Magnus A Djuse och är en riktigt bra häst som dessutom förstärks med en bike till denna starten. Hon vann en final i Diamantsoet i februari och hon nära den formen så ska hon ha bra chans att slå även hingstar och valacker här. 

13 Vicking Trebi 4% tränas av Goop och får Mats E Djuse upp. Har inte lyckats i sin nya regi men nu är ettan högst upp i raden och har man hittat rätt på denna så står han nog bra inne i sin klass här. 

3 B.W.T.Devil 16% är startsnabb men galopperade sist på V75. Svåra lägen innan det men vann ett fint lopp från bakspår över kort distans i starten före det så har hon inte tappat sin form så bör hon hävda sig bra även här. 

7 Diggerman 1% fick delad vinst från spets sist och nu testar man ny balans med barfota fram. Startsnabb så han bör hamna bra på det och som i princip ospelad kan det vara ett kul skrällbud. 

9 Global Wizard 5% tränas av Båth som alltid har bra form på hästarna och denna har varit ute på V75 i sina senaste tre starter så härdad i klassen och ettan högst upp i raden gör att man nog inte vill tappa allt för mycket startpoäng här, så det är nog iordningställt. 

Ranking: A 14. B 13.9. C 3.8.7.4.10.12. D 5.2.1.15.11.6.

 

Avdelning 6.

STL Open med fint förstapris i en stor Gulddivisionsfinal med riktigt fina hästar i startlistan där ett par av dom bästa blivit lite bortlottade. 

4 Missle Hill 40% fick ett kanonspår med dom värsta motbuden från sämre spår så måste det vara riktigt hög chans för spets och slut på denna. Denna borde sitta i spets på ett par steg och sedan kanske det är över. Lennartsson gjorde inga misstag sist bakom honom och hästen klarar oerhört snabba tempon så borde bara gå undan när han fått så bra förutsättningar och detta är så klart en bra, kopletterande spik. 

7 Double Exposure 27% drar mycket streck och är riktigt fin men har hamnat lite väl långt ut bakom vingen här så borde väl bli svårt att komma till i loppet. Kanske kör man fram utvändigt om ledaren om Missle Hill sitter där så låser stallkamraterna loppet och kör dom för långsamt så kan lika gärna denna vinna från utvändigt. 

9 Milligans School 15% har en snabb spurt att tillgå men det måste bli svårt att vinna loppet från bakspår. 

Ranking: A 4. B 7. C 9.5.6.10.2.3. D 8.1.

 

Avdelning 7.

Stayerlopp och för er som vill spela med en tredje spik så är favoriten här en elithäst som borde runda detta fältet. 

15 Ble Du Gers 32% ska vara bara bäst här men det trodde jag sist han var ute över aktuell distans men Erik körde för sent och dom fick nöja sig med en andraplats. Om Erik kör för sent även denna gången så kan det bli för många att runda till slut och dom där framme kan nog avsluta ganska snabbt. Kör Erik i tid så krossar nog hästen detta motståndet men som sagt finns ett orosmoment och det behöver inte vara fel att gardera. 

9 Exaudio Vici 21% slog favoriten sist han var ute och lite långt mellan starterna men står bra inne i propositionen även denna gången. Radar upp bra insatser över distansen och räknas som första utmanare så klart. 

2 Danilo Brick 16% är väl bästa hästen på grunddistansen och har hittat väldigt bra form med två raka vinster. Kunde köras till ledningen från spår fyra i volten näst sist så är startsnabb och kanske kan sitta i spets tidigt här, då blir han hästen att slå. 

1 Ready To Roll 8% gör andra starten för Goop men kommer från betydligt billigare lopp och kanske inte räcker här. Kommer dock dom två favoriterna bort på något sätt så kanske han kan vara en tänkbar skräll från rygg på ledaren. 

14 Vagabond Bi 9% är bra och trivs i dom långa loppen men här står han lite hårt inne på sitt tillägg och det kanske blir för tuff uppgift denna gången. Hängde dock med i högsta klassen då han var uppanmäld i Sundsvall Open Trot näst sist och tål att gå i alla tempon så med lite tur kan han överraska. 

Ranking: A 15. B 9.2. C 14.1.13.11.12.6. D 7.8.5.3.4.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.4.5.

Avd.2: 3 Ecurie D.

Avd.3: 1.3.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.

Avd.5: 3.4.7.8.9.13.14.

Avd.6: 4Missle Hill

Avd.7: 2.9.15.

1890 Rader som kostar 945 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.4.5.

Avd.2: 3 Ecurie D.

Avd.3: 1.3.

Avd.4: 1.4.7.8.9.11.14.15.

Avd.5: 3.8.13.14.

Avd.6: 4Missle Hill

Avd.7: 15 Ble Du Gers

192 Rader som kostar 96 kronor.E

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!