Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Solvalla 26/9

V75-Omgången.

På V75 denna lördagen avgörs V75-Finaler på Solvalla där dessutom vinnaren av Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks ska koras. Dom största prispengarna under året för treåringarna ska fördelas och detta är loppet alla med en fin unghäst vill vinna. 

Solvalla har sin upploppslängd på 196 meter och ingen vinklad vinge eller övrigt konstigheter att ta hänsyn till. Spelstopp för V75 är som vanligt 16:20 under lördagen. 

 

Bästa Spiken!

2 Harran Boko 41% hade jag i denna kategorin sist och man blev inte besviken då många spelade mot denna då och han blev inte ens favorit på vinnarspelet till slut. Tog ledningen på två steg då och klev undan i ensamt majestät till slut och här är det upplagt för favorit i repris. Nu har fler fått upp ögonen för hans kapacitet och det gör honom till lite större favorit denna gången men med två betydligt hårdare streckade i omgången så är det ändå klart bra värde här. Som vanligt bör det nämnas att många garderar första avdelningen på ren rutin och det gör minst ont att en favorit vinner här och då är det bra att bygga systemen med spik direkt för att ha mer streck kvar till slut. Det blir spets och även om han har några galoppmisslyckanden just på Solvalla så har han även vunnit här, från spår 12 mot liknande motstånd i Silverfinal och har varit betydligt mer stabil i år och höjt sig flera snäpp. Nu är det sista starten i Silverdivisionen och då många i loppet inte alls är lika härdade i klassen ska han mycket stor chans att leda loppet runt om. 

 

Gå Kort!

 

I Svenskt Trav-Kriterium som går som avdelning sex är det några som sticker ut även om mer eller mindre alla är fina hästar. Men då tre av dom värsta utmanarna har fått spåren 8,9 och 10 så är det läge att spela med få från bra lägen och jag hamnar på dom två mest betrodda här. 

5 Önas Prince 20% är loppets givna spetsbud och från ledningen är det som bekant närmsta vägen till mål och given att ha med på kupongen. Går på alla distanser och med loppet i kroppen sist så ska det nog vara ännu bättre nu och då blir han svårfångad i spets. 

2 San Moteur 26% är loppets favorit och då han är obesegrad så spelar kanske den mindre rutinen inte lika stor roll. Tuffaste uppgiften med råge hittills så klart men från ett bra spår hamnar han bra på det direkt och om ledaren får lite tryck på vägen så kan han plocka ner dom över upploppet här då han bör kunna sitta i bra slagläge. Lättning i balansen och även han går nog framåt med loppet i kroppen. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

1 Heading Refernce 5% visade klart bra startsnabbhet sist då han för en gångs skull fick ett bra läge bakom bilen, nu ska han väl inte kunna svara ut Harran Boko men det kanske han inte vill heller utan rygg på ledaren kan vara en riktigt bra position för honom. Första gången på ett par år ska han köras utan skor runt om men med plastade framhovar och man hopps på att få till snabbare start med den balansen och då borde han kunna hålla upp rygg på favoriten här. Lucka till slut och om Harran har en sämre dag så kan denna vinna loppet. 

4 Coogan 12% är också startsnabb från ett fint läge bakom bilen men han ska väl inte kunna ta en hel längd på dom två invändiga här men garanteras väl en resa i främre träffen. Mycket galopper i historiken men fungerat bra på barfotan bak i tre raka bra insatser och räknas.

9 Zap Di Girifalco 18% har bakspår men går från alla lägen och gör det garanterat bra igen så ska med tidigt vid gardering så klart.

7 Ribaude 2% är spelad till under 2% och har börjat växa in i klassen och snart kommer det vinst. Fast med sparat sist och har han lite tur med loppet kan det vara tokskräll som nästan ospelad denna gången. 

3 Sir Henry P.Hill 13% har överraskat två gånger i rad på slutet men näst sist hade jag honom tidigt i rankingen och var inte besviken. Nu är det lite hårdare mot borde få svårt att ta tredje raka här men blir det tryck på loppet biter hans styrka bra sista halvvarvet även denna gången.

10 Urban Kronos 2% har varit bland favoriterna i klassen i ett par av dom senaste loppen och nu bra spelad till 2%. Visst kanske han trivs som bäst där framme och helst över korta distansen men han har kapacitet att slå dom även bakifrån med sparad speed så tänkbar storskräll. 

11 Flash Håleryd 1% är väl bortlottad denna gången men gjort det bra i skymundan från risiga lägen med. Vinsten på Rättvik kommer dock från ett lopp i ledningen men med tryck på loppet kommer även han in i matchen till slut då det är absolut toppform på stallet i övrigt. 

Ranking: A 2. B 1.4. C 9.11.3.7.5.10. D 6.8.12.

 

Avdelning 2.

Vidöppet lopp I lägsta klassen och om man har en bra idé att gå på här är det så klart fördelaktigt om man kan spika sig ur loppet. Jag har dock inge så stark känsla för någon här och måste förorda bred gardering då det är just i lägsta klassens finaler det historiskt skrällt i allt som oftast. 

3 Upper Face 16% slog bland andra Bansky sist och är säkert ännu bättre över längre distans då han gjort många bra lopp övar 2640 meter. Visst fick han ett bra lopp sist men med lite tempo i kroppen nu efter vinst i kortlopp så ska han säkert ha bra chans här. Går säkert framåt med loppet och nu lättas han till barfota runt om vilket kan ge en extra växel så klart. Tyvärr blir det dock hybridvagn istället för biken sist men den har han vunnit i förr så ska funka bra. 

4 Bansky 18% var det rejält skrik på sist hon provade V75 och visst fick hon öppna snabbt en bit men fick sedan ett bra lopp och borde kanske vunnit då för att få toppbetyg. Hårt betrott sto som kanske ska passar bäst över kortare distans, så klart överstreckad här. Visst tar hon kanske spets men får hon Bridge Jumper över sig direkt så lär hon väl få mjölksyra till slut även denna gången. 

6 Oracle Tile 18% stiger I procenten och ser ut att bli favorit till slut och kanske är han bara bäst här. Låga 13-tider på distansen oavsett upplägg och mest startpoäng i fältet och för den som letar en spik kan det vara läge att chansa med honom kanske eller låsa tillsammans med min andrahäst. 

7 Bridge Jumper 13% kontrade på ett snyggt sätt och fick upp farten rejält till slut sist efter att sett ganska kall ut genom sista svängen. Daniel gillar att köra mot spets och kan inte tänka mig annat än att han laddar vad som går trots spår en bit ut här. Kan trycka sig till spets kanske och väl där blir han så klart tuff att slå, men det kan också kosta för mycket att ta sig dit.

8 Uncle Töll är lottad långt ut på vingen och det kan så klart bli vingel härifårn även om hästen är bra för klassen. Efter lugnare utrustningsmässigt sist blir det nu maxning med barfota runt om, bike, rycktussar och helstängt och då hästen verkar hård och oöm så ska den väl tåla en repa ute i spåren här och räknas tidigt. 

1 Flexible Launcher 2% blir det full racerbalans på till denna starten med barfota runt om, bike och helstängt och då ska den kunna hålla upp rygg på ledaren kanske och få ett bra lopp i vinnarhålet. Funkade sämre sist på annan balans, annat huvudlag och hybridvagn, så stort plus i utrustningen här på en prisvärd skräll från bra smygläge och skulle det bli tredje invändigt så kan det gå även därifrån. 

10 Awesome Kronos 5% gör det okej på slutet och har fått några lopp i klassen som han säkert gått framåt med. Båth brukar kunna ställ i ordning när det lite högre prissummor och jag blir inte förvånad om det skulle vara en riktigt bra prestation från denna och då det ser ut att bli tryck på loppet så kommer hästar från alla lägen i matchen här. 

Ranking: A 6. B 3. C 8.10.7.1.4.5. D 9.2.12.11.

 

Avdelning 3.

Final i Diamantstoet och det är lite skiktat där två sticker ut men jag chansar och tar med ett par till ändå, för favoriten är lite för hårt streckad här. 

7 Lipstick Tooma 68% är en stark favorit så klart men spelad till nästan 70% så måste ändå mycket kunna hända. Hon kanske bara glider fram och får ta över men som sagt det kan hända grejer och kommer hon inte fram direkt så kanske den som kommer till spets kan rinna undan eller om Unique Juni får ett fint lopp igen så kan den absolut utmana till slut. 

14 Unique Juni 17% är väl fortfarande fältets bästa häst men om hon är 20 meter bättre än den stora favoriten beror nog helt på vilken av dom som får bäst resa så klart. Det lutar väl att åt att favoriten blir framvinkad tidigt men skulle hon komma bort så är detta så klart första utmanaren. Hon är härdad i betydligt hårdare sällskap och visade sist att hon är bara bäst när hon möter ”vanligt” motstånd. 

11 Dara Bibo 5% har springspår på tilläggsfållan och med bara fyra hästar på grunddistansen så kan hon hamna riktigt bra på det redan från start och kanske är hon många längder före favoriten direkt. Pu vet hur han ska utnyttja läget och med lågt streckade där framme kan han komma hela vägen till ledningen tidigt och då blir detta hästen att slå för övriga. 

4 Loes 2% vill man se ett snällt upplägg med och kanske kan det bli rygg på någon av springsårshästarna på tillägget eller favoriten och med lucka till slut kan hon överraska. Martinsson har toppform på stallet och även om denna har betydligt mindre rutin än värstingarna här så kan det bli tuffa vägar fram för dom där bak medan hon kan komma ner på innerspåret tidigt. Och få betydligt mer vilsam löpning. 

10 Valborg Marje 3% har springspår på sitt tillägg och kan vara långt framme med få hästar på startfållan. Framskjutna placeringar i liknande sällskap på slutet gör att hon måste tas på allvar om favoriten skullle komma bort här. 

3 Anna Mauds Lassie2% kommer från Båths ständiga formstall och med startspecialisten Adielsson upp kan den sitta i spets på ett par steg men kanske har hon bäst chans i rygg på ledaren eller tredje invändigt i värsta fall. Förstareserv i nuläget. 

Ranking: A 7. B 14. C 11.4.10.3. D 2.15.9.5.1.6.13.12.8.

 

Avdelning 4.

Svenskt Trav-Oaks och det största loppet för dom treåriga stona där det mycket pengar att köra om. 

4 Barbro Kornos 30% tror jag klart mest på då Båth och Adielsson brukar leverera i årgångsloppen när dom har toppchans på pappret. Vann sitt försök hit från utvändigt ledaren och går från alla positioner vilket är fördelaktigt att inte vara beroende av vissa löpningsförhållanden. Jag tror att denna bara är bäst och förordar spik då hon inte ens är favorit i jämnt spelat lopp. 

3 Hoboken AM 33% är loppets spetsfavorit och därifrån ska det så klart vara riktigt bra chans så klart. Allt som oftast går det dock lite för fort för spetshästen i storloppen för unga ston och inte helt sällan sviker just dom favoriterna. Nurmos och Kontio på Solvalla är så klart en plusvariant och första barfota runt om är också intressant men då jag har en stark idé här så hoppas jag så klart det går lite för fort för henne första varvet. 

2 Beauty Kronos 20% ska också köras första gången barfota runt om och dessutom första gången i bike så det är så klart spännande med maxning i balans och utrustning. Lite sämre aktion än värsta motståndarna men kanske blir et bättre med barfotabalansen. 

7 Chablis Ribb 3% är startsnabb och kan bidra till lite körning i starten men kanske inte ska duga riktigt mot dom två bästa här då hon inte ska kunna ta sig förbi Hoboken från detta läget i starten. Hon har ändå tjänat nästan en miljon och hört till dom mest betrodda i tidigare årgångslopp så hon hör till kulltoppen och är lågt streckad denna gången. 

6 Beware Kronos 2% är Båths andrahäst som gjorde det bra utvändigt ledaren i sitt försök och går säkert framåt med det loppet i kroppen. Här blir det barfota runt om första gången och med lite tryck på loppet och om hon hittar ner i bra slagläge så slår hon nog många till slut. 

1 Eagle Eye Sherry 6% kan få loppet I rygg på ledaren och med rätta luckan så kan denna skrälla från fint smygläge.

Ranking: A 4. B 3. C 2.6.1.7. D 9.5.8.10.12.11.

 

Avdelning 5.

Final i Klass 1och här streckar många 1.2.3.4. så klart läge att spela mot det lite och antingen spika den man tror på eller gå kortare än kollektivet gör för att få till ett bra system. 

4 Viscount 20% är loppets givna spetsbud och ska nu gå barfota runt om och i bike vilket blir första gången han körs i den kombinationen även om han gått med något av det tidigare. Nu blir det dessutom första med norskt huvudlag och denna kan springa fort i ledningen så han är hästen att slå och tänkbart spikförslag. 

2 Moses 29% har varit riktigt bra och man har väl siktat på detta då han inte startat på över en månad. Det är så klart ett minus att det är långt mellan starterna då han kanske gått som bäst med lite tätare starter. Bra läge och trots kuskminus så måste han räknas riktigt tidigt då han tål att vinna loppen oavsett position. 

12 Exclusive Matter 9% var bra sist och är kanske bästa hästen men läget är ju riktigt kallt. Med lite tryck på loppet så kommer han ändå in i matchen och räknas trots sämsta spåret. 

6 Got To Dash 3% är startsnabb och star bra inne I klassen på pengarna så denna ska väl räknas vid bredare gardering då han borde kunna hamna bra på det trots läge en bit ut bakom bilen. 

5 Kalashnikov 4% har ett bra utgångsläge men kusken vinner inte så ofta på V75. Hästen är dock stark och rejäl men kommer från galoppmisslyckande vilket så klart inte är positivt. 

1 Iceland Falls 14% är ganska startsnabb och från ett bra läge kan det bli rygg på ledaren och därifrån kan han vinna loppet med rätta luckan. Nu är det bike på och från perfekt smygläge kan det gå. 

3 Manuzio Hanover 14% kommer från galopp och det är inte kul på betrodd häst men han visade vid vinsten att han har bra kapacitet för klassen. Hårdare mot nu och kanske lite överstreckad och bara aktuell vid riktigt bred gardering. 

Ranking: A 4. B 2. C 12.1.6.5.3.10.11. D 8.9.7.

Avdelning 6.

Se ”Gå kort!”

8 Hell Bent For AM 6% maxas med barfota runt om och bike men det kan vara så att Melander tar tillbaka det i sista stund. Hursomhelst bortlottad och kanske passar bäst på kortare distanser. Ändå aktuell vid gardering på sin fina kapacitet och meriter. 

9 Henry Flyer Sisu 8% gjorde det bra i sitt uttganingslopp hit där han skrällde rejält och går säkert framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Bike på och Kontio, Nurmos på Solvalla har ju funkat förr. 

10 Manny Muscle 7% gick snabbt till slut i sitt uttagningslopp och trots läget kan han vara en segerkandidat denna gången. Kör dom det minsta för fort där framme kommer han in i matchen trots sitt tråkiga utgångsläge. 

3 Brambling 14% är firma Redén/Khilström och dom tar alltid fina prispengar i storloppen så räkna inte bort denna från ett helt okej utgångsläge.

1 Head Run 12% har fint smygläge och över lite längre distans är det extra fördelaktigt att få många svängar på innerspår så med lucka kan denna överraska till slut. 

Ranking: A 2. B 5. C 3.1.9.8.10.6. D 4.7.11.12.

 

Avdelning 7.

Bronsdivisionens final och här är det en väldigt stor favorit som helst inte får vinna för potentialen till hög utdelning, speciellt som jag spelar med betrodda i både femte och sjätte avdelningen så behöver jag en skräll här för att få riktigt bra betalt. 

2 Pleasure For Cash 64% har för visso stabiliserat sig på slutet men det finns chans att han gör bort som många gånger tidigare i sin karriär. Visst är det en bra uppgift för honom nu när han fått ett fint utgångsläge men till så här hög procent vill jag gardera, då han trots allt inte är att lita på fullt ut. 

1 Merritt 7% får ett bra lopp härifrån och nu är det bike på så mycket intressant. 

5 Anything For You 11% var inte som bäst sist då jag chansspikade honom I öppet lopp och borde väl varit bättre än han var. Nu hade man kanske siktat mer på detta loppet och kanske var det medvetet att han skulle vara lite sämre sist så räknar med betydligt bättre prestation nu. Barfota runt om och bästa tänkbara utgångsläge bakom bilen med startsnabb kusk så ska vinstchansen vara något högre än strecken antyder. 

6 Sandsjöns Enzo 2% har haft lite svårt att vinna i år men gör bra lopp mest hela tiden. Växt in i klassen u och har kapacitet och form som gör att 2% är lite väl lågt här och bra spelvärde i detta i strecket. 

Ranking: A 2. B 5.1. C 6.8.3.7.9.4. D 12.

 

Stora systemet

Avd.1: 2 Harran Boko

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.3: 4.7.10.11.14.

Avd.4: 4 Barbro Kronos

Avd.5: 2.4.12.

Avd.6: 2.5.

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.12.

3600 Rader som kostar 1800 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2 Harran Boko

Avd.2: 1.3.6.7.8.10.

Avd.3: 7.14.

Avd.4: 4 Barbro Kronos

Avd.5: 4 Viscount

Avd.6: 2.5.

Avd.7: 1.2.5.6.

96 Rader som kostar 48 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!