Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 23/9

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Omgången har ingen jätteklar favorit som ”alla” går på och det gör det extra spel-vänligt och intressant då det räcker med att bara några av favoriterna faller så sticker värdet ganska fort på denna spelformen. 

 

Bästa Spiken!

Sjätte avdelningen är ett kortlopp med tilläggsfålla där jag förordar spik på ekipage som startar med 20 meter tillägg. 15 Hachiko De Veluwe 31% har bara fått kvalloppet som snabbare jobb inför detta efter över ett års frånvaro från tävlandet, som inleddes med tio vinster på 12 starter och Finska Derbyt som största merit och kullens kung i Finland. Man säger att han kan behöva ett lopp i kroppen men blir heller inte förvånade om han gör en bra prestation direkt. Runt 400 tkr på dom på start och dom skulle alltså stå hyggligt inne i Klass 1 på V75 men då dom på tillägg är Guld-hästar så brukar dom kunna ta 20 meter på hästar som kommit upp i Bronsdivisiononen, så propositionen för dom där bak är ganska bra även om det är lite väl många att runda kanske. I sin start i Gulddivisionen i fjol var denna andrahandsfavorit bakom Milligan´s School från spår 8 och då mer spelad än bland andra Handsome Brad. Körs det bara offensivt så rundar han nog detta gänget och som inte ens favorit så är spelvärdet mycket högt. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen blir det en riktigt stor favorit från ett bökigt bakspår men denna är nog riktigt bra för klassen och det ska vara hög vinstchans för 10 Boston Wise L. 48%. Det var bra insats direkt i regidebuten som tvåa sist i ett stenhårt lopp och nu åker biken på till denna starten. Bakspår är ändå bakspår och hästen är bara tre år med 14 starter innanför västen och resultaten är sex andraplatser och tre segrar så det finns chans att försöka fälla med något motbud här då många system spelar med spik här. 

6 Gazoline Mearas 16% borde köras offensivt från detta läget och har fem vinster på sina 17 starter och 13 bland dom fyra främsta där alla fyra sämre prestationer har varit vid hästens galoppmisslyckanden. Har mött hårda kullkamrater och näst sist var han bra som trea bakom Västerbo Lexington och Don Fanucci Zet i Derbyuttagningarna.Ska kunna köras framåt här och bör vara några längder före favoriten länge i loppet. 

 

Avdelning 1.

Öppet lopp inleder omgången och det behövs nog några streck för att känna sig säker här. 

5 Global Venture 26% är loppets Klara favorit men har haft problem med dåliga blodvärden och det är långt mellan starterna. Visst är det säkert bra med blodvärdena om han kommer till start och spåret är väldigt bra med bike på denna gången. Det lyser rött på bike-infon men han har gått i den vagnen förut så räkna inte med jätte-effekt på det här och hästen är bara en i mängden vid gardering. 

4 Sweetman 19% har radat upp 11-tider i år men över kort distans, men är nog inte beroende av det då det antagligen blivit mer anmälningar till den typen av lopp då hon är mycket startsnabb. Hybridvagn gång efter annan på denna och rött på biken kan vara vinstgivande här, med spets och slut som troligt scenario. 

1 Golden Guard 20% är startsnabb och kanske kan få rygg på ledaren här, då vet alla hur det kan se ut över Åbys upplopp. Rygg ledaren och slut är väl ett scenario man siktar på med denna. 

8 Timo Lane 15% är ny i Berghs regi och trots läget kan det vara en topprestation direkt att vänta här då hästen har bra kunnande och kapacitet, så trivs den med miljöombyte kan det bli vinst direkt. 

12 Zipolo 5% är ny i Goops regi och dom italienska hästarna brukar stå bra inne i sina klasser och det är i dom första starterna man kan få bra betalt. Läget är vad det är men procenten är därefter.

10 Benjamin S.H. 6% galopperar ofta och det är den dom tror mest på från stallet av sina två startande hästar på Solvalla för dagen. 

7 Knowledge’em 7% har mött stenhårda kullkamrater vid sina misslyckanden i år och har annars sju bland dom två första på årets elva starter så gör det bra mest varje gång och duger trots spåret. 

Ranking: A 4. B 1.5. C 8.7.12.10. D 11.2.6.3.9.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå Kort!”

Ranking: A 10. B 6. C 5.4.3.1.9.8. D 7.12.2.11.

 

Avdelning 3.

Montélopp på V86 är inte speciellt ofta förekommande då det oftast är ganska skiktade lopp där så väljer man oftast att inte ta med dom av den anledningen men nu är det ett öppet och svårtippat lopp denna gången. 

4 Zebrina Font 41% blir Kanske lite för stor favorit då det är litet minus på ryttarinna denna starten och hästen står lite hårt inne på pengarna. 

3 Robin Hood 28% gick riktigt bra i monté hela 2018 och 2019 men har haft svårare att komma i gång i rätt stil i år. Nu blev det vinst sist så räknar med att hon hittat tillbaka till gammalt gott slag och formen verkar ju sutta där nu så hon ska räknas mycket tidigt här då hon startar en bit in på vingen och ska stå bra inne i loppet. 

9 Copimade 9% är en bra häst i sin klass för sulky och gör nu intressant debut i monté. När Flemming skickar hästar till montéstarter i Sverige brukar det vara hög träffprocent och god vinstchans så denna tas på allvar. Många hästar i hans stall rid-tränas så han vet vilka som passar bäst i disciplinen och då procenten är betydligt lägre än hos dom värsta konkurrenterna så väljer jag att sätta honom först i rankingen här 

8 Darshana 6% har inte gjort många starter i monté men tränas av Riordan och han vet vad som passar hästarna och med duktiga Sofia Adolfson upp måste det vara betydligt bättre chans än vad kollektivet bedömer chanserna till här. Bäst inne på pengarna i loppet och även om detta, liksom favoriten är ett sto i öppen klass så måste ekipaget räknas med chans. 

Ranking: A 9. B 3.4. C 8.5.7.1.2. D 10.11.6.12.

 

Avdelning 4.

Fyraåringslopp för ston över kort distans och då det låter uppåt på favoriten från perfekt utgångsläge så väljer jag att spela med kompletterande spiken i just detta loppet då det är väldigt öppet bakom den troliga ledaren. 

5 Queen Of Trix 29% snabbstartade I debuten för André sist och släppte då till Golden Tricks som stod i 1,19 ggr pengarna och när luckan kom till slut klev hon förbi den enkelt när han ryckte tussarna. Det var inte bara regidebut då utan även första starten i bike som det blir även denna gången vilket så klart är positivt.  Från ett perfekt spår bakom bilen och med kuskplus i form av Adielsson upp så tror jag på hög chans till spets och slut på detta ekipaget. 

1 Gobi Princess 20% är stallkamraten som också är startsnabb och blir det duell mellan dom två så tror jag inte André bråkar speciellt mycket även om han aviserat att han vill köra i spets om han kommer dit. Tror han är ganska nöjd med rygg på stallkamraten över distansen och kommer luckan till slut för denna så är den första utmanare till segern och om favoriten kommer bort så kan denna leda loppet runt om.

4 Ghostintheshell 17% har man höga tankar om från stallet men mycket galopper och en hel del starter från bricka 12 och 11 har väl hållit tillbaka henne. Är hon så bra som Nurmos tycks tro så ska hon väl ha riktigt bra chans då hon dessutom har bra startsnabbhet att tillgå. Galopper och mindre rutin än dom två mest betrodda här gör ändå att jag är tveksam till att hon kan matcha dom i såväl startsnabbhet som vinstchans men hon är ändå tredjehästen i loppet från bra läge.

8 Dontlooseallmoney 6% har gjort många lopp mot kulltoppar och kvalat in i ett par av årets stora lopp utan att få med sig något från finalerna men är alltid en ständig outsider oavsett motstånd. Nu är det tufft läge och man borde väl sikta på Breeders Crown efter detta så räkna inte med tömning från spår åtta bakom bilen. Backas och hittar hon ner i bra slagläge så fäller hon många till slut på sin rutin och dagens kuskplus.

Ranking: A 5. B 1. C 4.2.8.3.6.11. D 12.7.10.

 

Avdelning 5.

Hög klass på en spårtrappa på Åby där som vanligt tuffare lägen måste rankas upp då dom allt som oftast visar sig hårdast till slut i denna lopptypen. 

12 Unoicsdue Gnafa 18% är fältets bästa häst men har visat klart tveksam form i senaste två starterna och nu har spelarna tröttnat lite efter att gjort honom till för stor favorit på slutet är han betydligt mindre streckad nu. Man hittar inga fel på honom och har haft höga förväntningar från stallet även i dom två senaste starterna nu blir det barfota runt om igen och han går väl ner lite i klass mot senaste tre-fyra starterna och kanske han känner sig tuffare då. Chansar att han är bra igen nu och tillbaka till barfota runt om och Goop upp ska göra susen nu. 

11 Bordeaux S. 16% var långt före Unoicsdue i förra starten då dom öttes och denna var bara slagen av en för dagen riktigt bra Farlander AM så klar uppåtform på denna. Jepson upp är ett plus även om Arnqvist gjorde ett kanonjobb sist och denna har varit ute i tuffa lopp mest hela tiden i sommar så ska duga bra i klassen här. 

5 Velten Limelight 46% är loppets Klara favorit och måste så klart räknas tidigt då Ebbinge och Engwerdas favorit-spelade hästar infriar sitt favoritskap väldigt ofta. Denna har dock tveksam form då han inte vunnit på ett bra tag nu som ofta hårt spelad. Visst har han fått en del tunga lopp och kanske kan han köras till spets och leda loppet runt om nu men det är inte alls givet och garderingen är på sin plats. 

6 Högstenastalldräng 6% gör det riktigt bra mest varje gång och kan starta snabbt från spår precis bakom bilen så han lär nog laddas med startsnabb kusk. Hamnar han bra på det kan han mycket väl vinna loppet till fin procent denna gången. 

1 Vikens Dome 3% har Johan L Sundgren gjort ett riktigt bra grundjobb med och den är stark och den gör nu intressant debut i Berghs regi. Hybridvagn och barfota runt om växlas det upp till direkt och trots att bricka ett oftast inte är så fördelaktigt i just spårtrappor så kan denna vara långt framme i loppet och är tänkbar storskräll. 

13 Velasquez Gar 0,25%har varit en besvikelse i år men gjorde det ju riktigt bra som en följetong på V75 under förra hösten och vintern. Nu blir det barfota runt om och kommer han rätt på det så har ett tungt sista halvvarv att tillgå. 

4 Zlatan Knick 5% är tänkbar skräll från stretchen om han hittar ner till plankan och får ett lopp i rygg på ledaren eller tredje invändigt. 

Ranking: A 12. B 5.11. C 1.6.13.4. D 14.9.8.15.2.10.3.7.

 

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!

3 Le Crack Sox 37% är loppets Klara favorit och med ett rejält kuskplus kan den få ta över spets tidigt och leder då loppet länge så klart. Vann ett ganska billigt försök i Klass 2 förra hösten och har bara gjort tre starter i år och gör comeback här efter två månaders uppehåll från tävlandet och kanske behöver loppet i kroppen. 

5 Messiah 7% blandar och ger I sina insatser men har tagit spets från liknande spår i voltstart och är startsnabb när han är på humör. Stark och tål att gå tuffa lopp men vinner inte lika ofta som dom flesta av sina stallkamrater och ses främst som outsiderbud här. 

4 No Limit Royalty 5% hade jag förhoppningar på näst sist i comebacken men behövde kanske loppet i kroppen då han hamnade utvändigt om ledaren i den starten. Vann sist från ledningen över tre kilometer och visar att formen och styrkan finns där. Stark och rejäl och närmar sig formen och skulle kunna vinna loppet.

1 Global Tuxedo 8% har ett perfekt spår i volten där framme men har betydligt fler andraplatser och tredjeplatser än vinster och har inte vunnit på årets 11 starter. Har ändå varit ute i billigare gäng och går upp i klass till denna starten och behöver mycket tur från till exempel rygg på ledaren eller tredje invändigt och med rätta luckan till slut kan det gå med dagens kuskplus.

Ranking: A 15. B 3.4. C 5.1.2.8.7. D 12.6.9.13.14.11.10.

 

Avdelning 7.

Här kommer omgångens största favorit ut och visst är det hög vinstchans men hon möter riktigt bra ston och det är ingen straffspark denna gången och även om det kan vara ett vettigt spikbud i öppen omgången så vill jag nog försöka att fälla henne denna gången. 

4 Karamell Hill 66% är hårt streckad och visst ska hon vara klar favorit från perfekt utgångsläge med bra statistik och kusk. Dessutom åker biken på till denna starten och kanske leder hon loppet runt om men som så stor favorit så finns det anledning att försöka fälla. Sex veckor sedan senaste starten och även om man blivit tempotorsk i senaste två loppen från kö-positioner så är ändå formen ett frågetecken med så långt mellan starterna. 

3 Gina Mearas 19% är klart värsta utmanare till favoriten här då hon är startsnabb och siktar på rygg på favoriten här. Med tillgång till stretchen över upploppet så kan den mycket väl speeda förbi till slut och det är ett tänkbart lås på dom två mest betrodda här då övriga motbud har betydligt sämre lägen. Jag väljer ändå att ta med ett par i princip ostreckade hästar som duger bra i klassen och inte är sämre än dom två mest betrodda här. 

7 Mily 2% är nedstruken till ett statistiskt topp-spår på Åby och börjar Bergh hitta rätt på denna så har hon kapacitet för att vinna loppet och hon står bäst inne på pengarna i loppet. 

9 Prinses S.W. 4% är det Kanske tveksam form på då hon åkte dit näst sist, som klar och i förra starten var hon oplacerad och trött till slut, men några speedryck i båda dom loppen loppen så svårt att dra allt för stora slutsatser på det och lätt att få mjölksyra med sådana upplägg. Nu bör det bli smyglopp in i det sista och en speed till slut och då kan hon överraska då hon annars brukar vara väl påpassad i liknande lopp i klassen. 

12 Sharp Dream 1% plockade ner favoriten ganska enkelt på bara ett par steg när dom möttes i en final av Diamantstoet under Elitloppshelgen och kommer hon igenom från sitt besvärliga läge så blir hon tuff att stå mot till slut för övriga här. Visst ligger man lite lågt med tanke på läget och första starten på nästan två månader men Puros hästar är alltid väl förberedda. Stallets 12 vinster på 34 starter som ger 35% i vinstprocent bevisar detta och alla som kommer till start från det stallet startar med vinstchans så 1% är väldigt lågt.

Ranking: A 4. B 3. C 12.9.7.1.5. D 2.11.10.

 

Avdelning 8.

Stolopp med spårtrappa där man nog kan klara sig med få streck från sämre lägen då dom får ha mer på sina konton och nog kommer in bra i loppet till slut över den lite längre distansen. 

9 Ninja´s Kiss 24% rankade jag etta sist då hon var totalt överlägsen i annars öppet lopp, då effekten på biken tillsammans med barfota runt om var rejäl. Nu siktar man på BreederCrown som nästa uppgift och även om det är anmält bike blir det nog hybridvagn och skor denna gången. Man aviserar mer passivt upplägg men då hästen är så bra kan hon vinna loppet ändå och jag rankar henne först även denna gången och hade det varit maxat i utrustning och balans hade hon varit en given spik denna gången. 

11 Marble Arch 21% har 4/7 i Goops regi och står bra inne i klassen. Hon har vunnit liknande lopp från bakspår tidigare i sommar så har visat att hon tål en repa i spåren och måste räknas tidigt här trots läget. 

8 Tullibardine Bo 9% ska gå första gången barfota runt om och då ett par av konkurrenterna väljer att inte maxa till detta loppet kan hon profitera på detta. Spår 8 är betydligt böttre då det är spårtrappa än i vanliga lopp och inte alls lika kallt då dom invändiga har mindre tjänat och därmed oftast lite mindre hårdhet. Inte jättestor skillnad i just denna spårtrappan men det brukar visa sig till slut ändå i denna lopptypen. Hon kommer hit med toppform efter flera bra insatser på slutet och vinst sist. Visst har dom två mest betrodda mött betydligt hårdare motstånd men kan hon köras framåt direkt och hamna många länder före dom inför slutvarvet så kan det gå. 

Ranking: A 9. B 11.8. C 1.2.3.4.7.10.12. D 5.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.5.7.8.10.12.

Avd.2: 6.10.

Avd.3: 3.4.5.7.8.9.

Avd.4: 5 Queen Of Trix

Avd.5: 1.5.6.11.12.

Avd.6: 15 Hachiko De Veluwe

Avd.7: 3.4.7.9.12.

Avd.8: 8.9.11.

6300 rader som kostar 1575 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.5.7.8.

Avd.2: 6.10.

Avd.3: 3.4.5.7.8.9.

Avd.4: 5 Queen Of Trix

Avd.5: 5.11.12.

Avd.6: 15 Hachiko De Veluwe

Avd.7: 3.4.

Avd.8: 9 Ninja´s Kiss

360 rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.