Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot 36 Miljoner Färjestad 19/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

V75 får en mindre jackpot efter att femmor frös inne i söndagens extra-omgång på Bjerke och nu är det Färjestad som gäller så mycket norska ekipage även denna veckan. Det är Unionstravet där det är upplagt för lite av en landskamp mellan svenska ekipage och norska, där då spelet hypas lite extra i Norge så det blir högre omsättning än normalt. Spelstopp är som vanligt 16:20 på lördagen. 

Färjestad är värd för V75 denna veckan och det är utpräglad spetsbana av lite speedwaystuk med snabba tider och där ledaren har klar fördel. Banan har ett av dom kortare upploppen i Sverige med sina 177 meter. Ban-bredden är runt medel och det är ingen vinklad vinge eller open-stretch här. Vinster från ledningen är överrepresenterat på Färjestad, oavsett distans vinns fler lopp från ledningen här än på genomsnittet av svenska banor. Spår 5 bakom bilen har ännu bättre statistik här än på övriga banor, liksom spår 4 och dom spåren är riktigt bra att ha medan innerspåret är kanske lite sämre även om vissa aktiva säger att det funkar bra. Spåren längst ut är sämre här än på många andra banor och enligt aktiva är mycket svårt att komma riktigt bra på det i starten från bricka 7 och 8 bakom bilen. I voltstart är som vanligt spår 1 bäst tätt följt av springspåren.  

 

Bästa Spiken!

Här blir det lite givet tips denna veckan då jag förordar spik på den med absolut högst vinstchans oavsett procent och kanske inte den med det bästa spelvärdet.  4 Odd Herakles 86% har väl skenat lite på procenten men då alla hamnar i spik på den då han inte förlorat lopp på över ett år. 12 raka vinster och en andraplats förra sommaren vid Finlands-besök och fem raka vinster innan det gör väl att det är på väg att bli en helt outstanding häst i högsta klassen för kallbloden. Finns risk att femmor fryser inne även denna veckan men det är i sjurättspotten det ligger lite extra så man kan få lite överbetalt för sjuan trots allt och det har ju gett miljonutdelningar då Järvsöfaks vunnit på V75 också, så ge inte upp även när denna är spik. Lilla frågetecknet är att han bytt regi sedan sist då förra tränaren gått i pension så kan ju vara foderbyten och liknande som kan sätta ner hästar. Annars samma hästskötare och samma träningsanläggning så ska inte vara några konstigheter. 

 

Gå Kort!

I avslutningen kommer en riktig formhäst ut som bara blåste hela fältet från bricka 12 bakom bilen på Jägersro. 2 Farlander AM 41% kanske blir för hårt streckad på senaste insatsen men han har okej startspår och i den formen han är i ska han väl vara ganska klar favorit. Han fick 150 tkr för den vinsten då det var ett av dom största loppen för amatör-körsvenner så står kanske lite hårt inne i Brons med snabba pengar. Måste ranka honom först trots lite lågt spelvärde till ganska hög procent men då flera av dom värsta motbuden fått betydligt sämre lägen så har jag svårt att se flera av dom komma till riktigt bra i loppet. 

3 Allaway G.T. 14% har fått hamna lite väl länge ute i tredjespår senaste två starterna och det har varit svårt att ta dom längder som behövts då i väldigt snabba avslutningar. Innan det var det tre raka segrar och han tål att gå i hårt tempo hela vägen men har allt som oftast en snabb avslutning kvar i loppen ändå, oavsett distans. Sist han var ute över 2600 meter hamnade han tredje utvändigt men valde att ta dödens efter halva loppet som trycket på rejält sista halvvarvet och var totalt överlägsen och även om tiden inte var så snabb så var det nog riktigt jobbig bana en regnig januaridag på Bjerke. Eftre den och ett par starter till fick han en träningsperiod och har varit ännu bättre i sommar på vassa tider gång efter annan så han duger nig även här då han står riktigt bra inne på pengarna. Alltid bra att spela hästar som kan vinna loppen med många olika löpnings-förhållanden och han går bra i dödens, tål långa repor i tredjespår och kan även köras fort till ledningen mitt i loppen för att ändå ha krafter kvar till slut. 

 

Avdelning 1.

Stayerlopp med fullt fält där dom femton hästarna är fördelade på tre startfållor över 3120 meter. Bara ett norskt ekipage i loppet och här ska det vara mer eller mindre chanslöst att segern ska gå till grannlandet. 

3 Amiral 36% är ganska klar favorit men ska så vara då han är startsnabb och det är väldigt troligt att han tar sig till ledningen tidigt här. Då långloppen inte vinns av tuffaste hästarna på bakersta fållan så är det ledaren som ofta vinner då det är klart fördelaktigt att gå alla svängarna på innerspår. Redén/Khilström och två raka vinster i ryggen på denna med senaste vinsten direkt i comeback så det är ett eventuellt spikbud men jag vill sällan släppa hårdingarna på dubbla tillägg i långloppen även om det borde bli svårt att runda fullt fält på just denna banan. 

1 Gazza B.R. 21% är hårt betrodd och på Goop låter det som kanske bästa chansen för dagen och han startar många hästar på hemmaplan denna tävlingsdag. Spår ett är också statistiskt bäst i voltloppen och även om denna inte är så snabb från start så är just detta spåret bästa tänkbara att kunna få en vettig position för ändå. Kan han få rygg på favoriten så ska han ha bra chans att vinna loppet med alla svängar på innerspår och lucka till slut. 

2 Global Viscount 15% har gått framåt på slutet och från stallet låter dom optimistiska då man kunnat träna honom hårdare på slutet och han har tagit till sig träningen på bra sätt. Stallformen har varit bra i sommar med flera vinster på V75 i sommar och då det låter fortsatt bra så vill man ha med honom på systemet då Jepson allt som oftast hittar bra resor i denna typen av lopp. 

14 Mon Falcone 5% kan gå fortsatt med bike där många väljer att köra i vanlig vagn eller hybridvarianter vilket så klart är fördelaktigt för dom som kan köras i bästa tänkbara utrustning. Kvar i trött rygg sist för länge och innan det var han femma i Silverdivisionens final och innan det tredjeplats bakom bra hästar i Silver så han går klart ner i klass till denna starten. Till för låg procent så är han given på kupongen även om det är många att runda här. 

15 Global Unspoked 9% kan också gå i bike då det är bara två hästar på bakersta fållan och denna får dessutom kuskplus till denna starten. Han vann sist han var ute över liknande förhållanden med dubbla tillägg över tre kilometer och även om det var i mars så visar det ändå på att han trivs på distansen och tål tuffa upplägg. 

9 Mr Deauville 0,7% är den som står bäst inne på pengarna på mellanfållan och skulle kunna vara en rejäl skräll från ett klart okej startspår. Ser ut att närma sig formen med lite bättre placeringar på senaste tre starterna. Tufft för dom på mellanvolten men om man garderar på en del så finns några som är mer eller mindre ostreckade som inte är helt otroliga som vinnare med rätt resor. 

Ranking: A 3. B 14.15.1.2. C 9.11.10.12.6.8. D 4.7.5.13.

 

Avdelning 2.

 

Klass 2 över kort distans och här kan det gå undan från start och även om det allt som oftast är fördel att vara med där framme på denna så kanske några fler kan bjudas in i matchen vid över-pace på loppet. 

4 Easy Cash 15% har ett bra spår bakom bilen och med Westholms stallform så är det kanske läge för denna nu. Härdad mot stenhårt motstånd och var trea från bricka 12 i Derbykval näst sist, bakom Aetos Kronos och Ulteon Face så i ordinarie klass kanske han visar sig vara bara bäst. Startsnabb dessutom som haft hopplösa startspår tre starter i rad och nu är det upplagt för att gasa hela vägen och han kanske vinner loppet från utvändigt och kommer han till spets är det väl bara över. Kompletterande spikförslag till klart bra procent. 

2 Mistelns Napoleon 15% är också startsnabb och tränaren tror att han ska kunna ta en längd på vem som helst i loppet och är det så blir han väl hästen att slå. Easy Cash har dock mött hårdare hästar än denna på slutet så kanske plockar man ner denna från utvändigt men skulle den komma bort så kan denna leda loppet runt om. Adielsson upp är litet kuskplus här dessutom och insatserna vid vinst och andraplats i försök och final i Klass 2 duger långt även här. 

1 Abrakadabra 19% är Norges chans i loppet och han är startsnabb men från innerspåret så tror jag han får svårt att svara mot ett par startsnabba utvändigt men det kan bli så att han tvingar ett par av dom betrodda till för snabb öppning och då kanske ingen av dom vinner. Hur som helst är denna kraftigt överstreckad då det riskerar att bli tredje invändigt alternativt för hård öppning för att stå hem och bäst vinstchans är väl om han skulle släppa direkt till 2 eller 4 för att lifta med i rygg och ha tur med lucka till slut men då vill man ju inte att han ska vara favorit till nära 20% då han står väldigt hårt inne här. 

5 Dark Roadster 5% ska gå första gången barfota runt om och det i kombination med bike är så klart mycket intressant från statistiskt bästa spåret på banan. Låg procent och betydligt högre vinstchans gör honom tidig på kupongen vid gardering denna gången. 

3 Helios Di Quattro 11% har tre starter i rad i klassen och växlas nu till bike igen då det var vanlig vid voltstartslopp sist. Toppkusk och stall i form gör att även denna räknas från ett klart bra utgångsläge denna gången. 

11 Kick The Dust Ås 2% hade man siktat mot detta med då ettan är högst upp i resultatraden blir man av med mycket startpoäng vid dålig placering här. Otur att få bakspår då men har man toppat i träningen och man kanske blir tvingen att chansa lite offensivt så kan sista halvvarvet bita bra om det gått för fort första halvan av loppet för dom där framme. Under 2% måste vara för lite på en ganska fin häst för klassen. 

12 Astronascente Zac 11% är totalt bortlottad till denna starten men gör det bra mest varje gång. Extra missgynnad av läget då han är startsnabb men Goop, hemmaplan och att flera där framme vill ju köra fort i inledningen gör att det inte är helt hopplöst. 

Ranking: A 4. B 2.5. C 3.11.12.1.10. D 6.8.9.7.

 

Avdelning 3.

Se ” Bästa Spiken!”

2 Roli Eld 5% var den som utmanade den stora favoriten ett par gånger i våras och även tidigt i somras men räckte inte riktigt till och har dessutom väldigt många galoppmisslyckanden. Nu är det dock rejält kuskplus med Goop upp och vill man bli själv på V75 så kanske man ska dubbla ett system med denna. Man fäller otroligt många system om favoriten kommer bort i just detta loppet. 

3 Åsruds Vilja 6% är ganska startsnabb och man hoppas ta sig förbi invändiga för att få rygg på ledaren och Tjomsland har ju ständigt bra stallform och Örjan upp är plus så klart. En dålig dag för favoriten och denna skulle kunna skrälla även om det är sto i öppen klass och det brukar vara svårare bland kallbloden för dom att slå hingstar och valacker. Övriga i loppet ska inte räcka då flera av dom bra hästarna fått tråkiga lägen och då ska det bli väldigt svårt att runda alla dom tre bästa här även om favoriten skulle ha en dålig dag.

Ranking: A 4. B 2. C 3. D 10.6.9.7.1.5.8.

 

Avdelning 4.

Lägsta klassen på V75 och här ska väl favoriten torska oftast, historiskt sett så läge att gå mot favoriten så rekommendationen är att chansspika en man tror på som inte är favoriten eller gardera ganska brett. Voltstart över medeldistans är förutsättningarna här och spår 1, 6 och 7 har klar fördel, men med tur och skicklighet kan det gå att komma igenom bättre från bakspår än i autostart då ibland dom snävare framspåren kan komma bort eller öppna upp luckor i fältet, när starten går. 

1 Valle E.W. 12%har bästa spåret statistiskt i voltstart och är startsnabb nog att kunna hålla ledningen i detta loppet. Väl i spets borde han bli svårslagen då han kommer från två raka vinster från ledningen. Om Jepson tar spets från bästa springspåret så kanske han kan vara före favoriten ute och få överta, eller om favoriten prickar bättre start så kan det bli rygg på den och då finns så klart vinstchansen med från rygg på ledaren. 

6 Rutger B.L. 7% startar från bästa springspåret och härifrån kan Jepson sätta denna i ledningen på kör och sen är frågande vem av Oskar eller Björn som är först framme för att ställa frågan och då är det denna som körs i rygg på ledaren och har klar chans till slut. Om Valle E.W. Blir fast på innerspår och Goops favorit kommer bort så kan denna även köras i spets och rinna undan från ledningen till slut. 

7 Equal To None 21% är loppets favorit och trots att han är väldigt orutinerad med bara 123 tkr på kontot och fem starter totalt innanför västen kan han ju få överta ledningen och då kanske han blir svårslagen. Jag hoppas och tror att min idé kan vara före och kanske släpper Oskar inte och då är det favorit i fara. Även om man skyller mycket på underlaget sist då han Goop tog ut honom ur fältet så måste ju formen ses som ett frågetecken efter den insatsen. 

2 Iggy Boko 3% har intressant läge med dokumenterad form på slutet så ska räknas om dom tre nämnda kör lite för fort mot varandra i inledningen. Blir det så kommer även bakspåren in i matchen men svårt att räkna på vem som kommer bäst till och vid gardering så streckas dom tre som man kan anta ha bäst kapacitet av bakspårshästarna. 

10 Draco 12% har gjort lite fler lopp än många konkurrenterna då han startat på i Danmark och fått mindre prissummor. Visst har han mött enklar motstånd men 11 vinster på 16 starter och 15 på topp-två är starka papper ändå. Bara ett galoppmisslyckanden och i lägsta klassen med kuskplus så borde det duga bra.

12 Jaxon V.S. 19% är högt från spår 12 men denna har gjort det riktigt bra i Aronssons regi och kanske den som är bäst för dagen då han radat upp segrar från svåra utgångslägen på slutet. Måstestreck vid gardering trots spåret. 

8 Golden Boy Sisu 15% har ett bra smygläge om han kan hålla ryggen på min idé kan han få ett bra lopp i som sämst tredje invändigt och att gå flera svängar på innerspår kan vara extra gynnsamt i dom lägre klasserna. 

Ranking: A 1. B 7.6. C 10.12.2.8.5. D 3.4.11.9.

 

Avdelning 5.

Gulddivisionen och favoriten har fått klart bra utgångsläge med ett par av dom värsta motbuden från betydligt sämre lägen och visst kan det vara ett spikbud men han blir omgångens näst största favorit och då jag valt att spika en jättefavorit är det läge att föröka fälla alla dom övriga. 

5 Who´s Who 53% har bästa tänkbara spår bakom bilen och härifrån kan Örjan glida fram utvändigt ledaren och hålla koll på hela fältet. Hög vinstchans även om det lutar åt utvändig resa och tänkbar spik då han kommer från en tredjeplats bakom Milligan´s School och Sorbet från omöjliga bricka åtta i Sundsvall Open Trot. Men vinner både denna och Odd Herakles så får ingen annan favorit vinna om det ska kunna bli hygglig utdelning så läge att gardera speciellt som troliga ledaren kan ställa till det för honom. Kanske testar Örjan ordentligt från start och lägger lite för mycket krut som kan komma att sitta i benen till slut och även om det är otroligt så kan det hända. Fler kanske slåss om positioner där framme och det kan bli tredjespår lite för länge så orosmoln finns alltid. 

1 Gigant Invalley 15% kördes barfota sist och det var första gången i sin 93:e start vilket är anmärkningsvärt. Nu blir det så igen och då det var väldigt fint intryck i enklare gäng på den balansen så ska han räknas igen med klart spetsläge här. Startsnabb och då det inte är några riktiga kanoner från start kan han hålla upp innerspåret och då körs han där. 

8 Cyber Lane 7% är startsnabb men spåret är inget vidare och Johan låter uppgiven och säger att det är mycket svårt att köra framåt från sådant läge just på Färjestad. Ser han dock att flera ekipage inte kan köras framåt så kanske han laddar ändå och kommer snabbt ner i banan och då kan faktiskt ta spets trots läget. Backar han behöver det inte vara hel-kört ändå med många sämre hästar i fältet kanske inte så många vill köra i tredjespår sista varvet och han kanske kan ta sig fram utvändigt den troliga front-duon inför upploppet och blir då inte enkel att ta emot. Formen är dock ett frågetecken då det var ett tag sedan han startade och man siktar på SM så kanske blir det passivt upplägg trots allt.

9 Heavy Sound 15% duger mycket bra i högsta klassen viket kanske inte kan sägas om körsvennen som allt som oftast hittar anledningar att köra för sent eller liknande. Nu när det är bakspår på Färjestad är ursäkterna klara redan på förhand och ingen förväntar sig en toppstyrning, då kanske han kan ha tur istället och komma igenom bra för att spurta snabbt till slut. Det kan gå att hålla upp ryggen på den troliga ledaren och få ett lopp i vinnarhålet, med lucka till slut borde inte ens Haugstad kunna köra bort denna. 

Ranking: A 5. B 1. C 8.9. D 7.2.4.6.10.11.3.

 

Avdelning 6.

Silverdivisionen över sprinterdistans och här startar flera startsnabba ekipage som gör att det kan gå riktigt fort från början i loppet och därför öppnas det upp även för dom med sämre utgångslägen i loppet. 

1 Urban Kronos 23% är loppets favorit och han har överraskat en del i år med att ha utvecklat sin startsnabbhet men här är det några riktigt snabba utvändigt och på Färjestad är det inte helt enkelt att försvara innerspåret bakom bilen. Läge att försöka fälla favoriten och rankar ner på dåligt spelvärde denna gången då han kan hamna så illa till som tredje-fjärde invändigt efter en bit här. Visst finns viss chans att han får hjälp av andra hästar och solfjäderseffekten att hålla upp innerspåret en bit men då kanske det också kostar mer än det smakar till lsut och benen kan bli stumma sista biten. Störst chans att vinna loppet är kanske att få rygg på ledaren och hoppas på lucka till slut men då är det chansartat. 

 

3 Allways On Time 8% tror man från stallet att man ska kunna ta en längd på favoriten med och då man sedan kanske inte kan svara ut utvändig häst i andraskedet så kan denna ställa till det för favoriten. Man kan också hitta rygg ledaren på några steg och känna sig nöjd där och då kan man så klart vinna lucka då han är speedig. Han kan även vinna från spets så till betydligt lägre procent än värsta konkurrenterna så rankar jag honom först här.

4 Chapuy 22% är väldigt startsnabb och även om han går upp i klass nu så lär hans startsnabbhet bita bra även här och han körs nog i spets om han kommer dit men som nästa lika mycket streckad som favoriten så är det kallt att gå på även denna, men lika given vid gardering. 

5 Giant Shadow 15% är också startsnabb men Kanske inte som dom invändiga men bör kunna hitta ner i bra position bakom dom och har då en rejäl speed att tillgå till slut. Goop, hemmaplan och att han vann Silver redan redan som debutant i klassen tidigt under sommaren visar att han duger bra i klassen och från bästa spåret kan han vinna loppet. 

12 Night Brodde 5% är allt som oftast betrodd i sina lopp men nu har han lottats till ett uselt läge men med tryck på loppet får alla chansen. Kapacitet och form som räcker!

Loppets minst spelade hästar är nog inte helt chanslösa heller även om kanske9 Highspirit 1,4% borde få svårt att räcka kan det ju bli tredje invändigt och kommer luckorna till slut så finns chans. Han gjorde ett par klart bra insatser i våras i hybridvagnen och har sedan gått i vanlig några starter så intressant när det växlas upp.11 Only One Winner 0,8% är ruggigt speedig då testas med Jepson denna gången ska det vara lite högre vinstchans på hemmaplan än vad kollektivet bedömer här. Jag tar alla på stora spelförslaget då det kan gå för fort för spets-aspiranterna här och då bjuds alla in i loppet. Bland dom minst streckade hör också 10 My Dream Art 2,4% som har chans trots uselt läge och kanske fel distans men formen sitter där. Sist var han fastlåst med sparat från omöjligt läge och gången innan skrällde han rejält i The Oners Trophy. 

Ranking: A 3.5. B 4.12.1.10. C 8.7.9.11. D 2.6.

 

Avdelning 7.

Se ”Gå Kort!”

Jag väljer att låsa på mina två streck då det är totalt vidöppet bakom min duo och jag vill försöka fälla favoriten med bara ett streck då jag inser att förstahästen ska ha bra vinstchans.

6 Look Håleryd 6% är ojämnt startsnabb men då man trycker av brukar han kunna öppna ganska snabbt och då det inte öär speciellt startsnabba invändigt ska han kunna vara långt framme tidigt i loppet. Har haft bra form en längre tid och kanske kan tända till ytterligare med kuskbyte till denna starten. Tänkbar tredjehäst för er som vill gå hyfsat kort i loppet. 

7 Neelix 4% är startsnabb och med få riktiga startkanoner invändigt så kan han köras till bra position trots spår så här långt ut på vingen. Formen är väl stora frågetecknet då han inte startat sedan i maj men då man åker en bit för denna starten så får man väl anta att han tränar bra inför detta. Han var struken i tilltänkt start redan för några veckor sedan men inga problem med hästen utan det var rörigt i volten och man valde att stryka då han blev stressad av flera omstarter den gången. 

11 Bear Hope 14% är startsnabb och väldigt bortlottad denna gången. Drar fortsatt mycket streck på Goop, hemmaplan och dokumenterad form. Lite hårdare mot nu än på slutet så borde få svårt och lite överstreckad denna gången. 

1 Massive Speed 2% är mycket lågt streckad här och blir över från start men han skulle kunna ha tur och få rygg på ledaren och då kan det vara en tänkbar skräll om luckan kommer, det kan så klart även gå från tredje invändigt om det blir bra tryck på loppet. 

4 Hands Down D.E. 9% har vinsterna från betydligt enklare sällskap men offensivt upplägg är aviserat så kan hamna bra till från fint spår. Han ska inte duga då han står väldigt hårt inne i klassen och även till 9% är han kanske lite överstreckad. 

10 Sansjöns Enzo 5% gör det bra varje gång men bricka 10 är inte roligt och han har haft svårt att vinna i år men ser ut att växt in i klassen så med tur och rätt resa kan han överraska. 

Ranking: A 2. B 3.6. C 7.10.11.1.5.4. D 8.9.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.14.15.

Avd.2: 4 Easy cash

Avd.3: 4 Odd Herakles

Avd.4: 1.2.6.7.8.10.12.

Avd.5: 1.5.8.9.

Avd.6: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.7: 2.3.

3360 Rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.3.14.15.

Avd.2: 4Easy Cash

Avd.3: 4 Odd Herakles

Avd.4: 1.6.7.

Avd.5: 5 Who´s Who

Avd.6: 3.4.5.

Avd.7: 2.3.

90 Rader som kostar 45 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.