Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Bjerke 13/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Åter en extra V75 då Norskt Travkriterium och Norskt Travderby ska avgöras för både varmblod och kallblod samma tävlingsdag. Alla storloppen ligger inom V75 från Bjerke och då finns det extra pengar att spela om då norrmännen omsätter en hel del denna omgången. 

Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Det är vinklad startbilsvinge, vilket ger lite större andel vinnare från spår 7 och 8 bakom bilen än på banor utan den detaljen. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. 

 

Bästa Spiken!

10 Marvellous Tooma 55% i avdelning fyra har mött hårdare motstånd i Sverige i år och det här gänget ska han bara slå. Visade absolut toppform sist då han var hängande i tredjespår första 400 meterna och backades sist, där han satt fortfarande in i sista svängen men avsluta sylvasst till andraplatsen. Det var lite längre mellan starterna inför det och kanske går han framåt ytterligare i form med det loppet i kroppen och lite tätare starter nu. Jag gillar att spika bästa hästen på bakersta tillägget när det är styerlopp över 3100 meter, då dom oftast plockar in sina tillägg och visar sig vara hårdast till slut.

 

Gå Kort!

I femte avdelningen är det Norskt Travderby för kallblod och här startar omgångens största favorit och man får bra betalt om han sviker här även om han ska vara ganska stor favorit. Han har dock en del galopper i historiken så skulle kunna göra bort sig. 

2 Grisle Odin G.L. 64% har vunnit 13/17 starter och är väl bara bäst om han håller sig till trav men då han har två galoppmisslyckanden bland dom tre senaste starterna så finns ändå ett visst orosmoment.

3 Havglimt 19% är främsta utmanaren och är från samma stall och får lite kuskplus här så gör favoriten bort sig så kan denna leda loppet runt om. 

4 Grisleprinsen G.L. 8% är en tänkbar tredjehäst som man får väldigt bra betalt för om Örjan kan överraska här. Havglimt var långt före i Svenskt Travderby för kallblod men startade från ett bakspår då och var nöjd med andraplatsen då det var stallkamrat som vann. Krävs kanske att båda mest betrodda kommer bort för att det ska gå men då alla tre från samma stall så borde Khilström kunna servera honom ett bra lopp. 

Avdelning 1.

Norskt Travkriterium för kallbloden och här är det orutinerade treåringar men några sticker ut här och det står nog mellan dom betrodda här. 

2 Oppgårdsdrängen 25% galopperade i det Svenska Kallblodskriteriet för två starter sedan och några tuffa mot nu så kanske inte vinner även om han är felfri i loppet.  

4 Fynseth Faksen 20% hade bakspår i sitt försök då han mötte favoriten här och från bättre spår nu så ska nog vara förstahästen här. 

6 Grisle Tore G.L. 23% galopperade i sitt försök men blev trea ändå så startar från lite sämre spår än dom värsta konkurrenterna men Tjomsland är expert på unghästarna bland kallbloden så det måste vara hög vinstchans. 

1 Tangen Bork 16% kommer också från Tjomslands stall och är startsnabb med offensiv kusk så denna kan leda loppet runt om. 

 

Ranking: A 4. B 2.6.1. C 3.5.8.10. D 9.7.11.

 

Avdelning 2.

 

Spårtrappa i lite lägre klass och även om det brukar vara så att dom sämre spåren kommer in bra i matchen så ser det inte ut att stämma denna gången. Några bra hästar för klassen har fått fina spår och flera av dom som startar från sämre spår ser ut att få svårt att nå dom där framme. 

4 Almond Paste 31% var väldigt bra på barfotabalans sist som det blir nu igen så ska den bli oerhört svårslagen från ledningen här.

11 Juliana Rags 11% är den som är bäst av dom där bak och kommer med ett par raka vinster till detta. Missgynnad av bakspår då han är startsnabb men bör tåla offensivt upplägg mot detta motståndet och helt klart första utmanare mot favoriten. 

5 Västerbo Dazzel 11% startar från ett bra spår och bör hamna bra till direkt och om favoriten kommer bort är det kanske denna som tar sig till ledningen och då blir det hästen att slå. 

 

Ranking: A 4. B 11.5. C 3.7.2.1.9. D 8.10.6.14.12.13.

 

Avdelning 3.

Norskt Travkriterium och en hel del orutinerade treåring och då kan det så klart skrälla men här har alla betrodda bra spår så ska bli svårt för dom mindre spelade att komma in i loppet från sina sämre spår. Jag spelar med alla från dom innersta framspåren och står över resten. 

2 High Flyer 28% är favorit från klart bra utgångsläge och nu blir det första med rycktussar till denna starten.

6 Custom Chevall 16% har klart bäst meriter i loppet med över miljonen på kontot så har han så klart mött hårt motstånd i många av sina lopp. 

4 Kraesj13% har bara två lopp i kroppen totalt och borde bli svårt att vinna storlopp redan i sitt livs tredje start. Dom håller honom dock högt från stallet och han har vunnit sina lopp så vore ju häftigt om det skulle bli vinst för denna från perfekt utgångsläge. 

Ranking: A 6. B 2. C 4.3.1.5. D 9.12.10.7.8.11.

 

Avdelning 4.

Se”Bästa Spiken!”

Ranking: A 10. B 5. C 8.11.9. D 12.14.6.3.4.1.13.2.7.

 

Avdelning 5.

Se “Gå Kort!”

Ranking: A 2. B 3. C 4. D 1.6.5.7.9.10.12.11.8.

 

Avdelning 6. 

Ett fint lopp i högsta klassen där favoriten ska ha bra chans att vinna loppet från klart bra utgångsläge. Spik eller möjligen tvåhästarslås är nog dom två alternativen till lösning av loppet.

2 Ble Du Gers 56% har mött och slagit världselit så detta loppet borde han bara visa sig bäst i då det dessutom är dags för barfota runt om denna gången. Bortkörd sist då Erik körde alldeles för sent och hästen gick i mål med krafter kvar som tvåa. Fungerar bra utan körspö då han vunnit sina två starter i Norge tidigare på säsongen.

4 Lionel 15% har hittat en ny formtopp mot enklare motstånd och kommer favoriten bort är han den givna vinnaren från ett bra utgångsläge. 

3 M.S.Triple J. 18% drar en hel del streck men skulle han tävla i Sverige så skulle han stå bra inne i Silverdivisionen men här möter han ett par riktigt härdade Gulddivisionshästar som matchats mot världselit i sina karriärer och det ska vara svårt att slå båda dom. Passas när han är ute i ordinarie klass. 

Ranking: A 2. B 4. C 3. D 7.5.8.1.

 

Avdelning 7.

Norskt Travderby avslutar omgången och då jag spelat på betrodda hästar på systemet med två ganska stora favoriter som spikar så behöver jag försöka fälla favoriten här. Loppet ser väldigt jämnt ut och det kan nog gå att få in en lite mindre streckad här och jag garderar brett.

2 Strong Pepper 25% vann sitt försök hit trots spår 8 bakom bilen och har vunnit 7/10 i år vilket är starka papper men tuffare mot nu.

3 Iggy B.R. 22% har ett par galopper och diskningar i raden men var finare sist efter lite paus inför det. Han gick barfota då och går säkert framåt med det loppet i kroppen så ska bra vinstchans. 

5 Golden Dream M.E. 13% är själv om att ha tjänat över miljonen i loppet och kördes offensivt sist och tog ledningen tidigt trots bakspår och höll bra. Nu är det bra spår loppen innan var mot hårt motstånd så mer härdad än många av konkurrenterna här. 

1 Alpha Scarlet R.R. 3% skrällde från rygg på Golden Dream i försöket och kan få liknande resa här på innerspår så kommer luckan till slut blir det bra chans till överraskning här. 

10 Olypic Tile 10% har inte mycket erfarenhet med lite pengar på kontot men får rejält kuskplus här och det gör stor skillnad i dom stora loppen. 

11 Te Amo Corazon 5% har också duktig kusk så räknas trots bakspåret och ska kunna komma in i matchen om det blir lite tryck på loppet.

Ranking: A 3. B 5.2. C 1.4.11.10. D 7.6.9.8.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.6.

Avd.2: 4.5.11.

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.

Avd.4: 10 Marvellous Tooma

Avd.5: 2.3.4

Avd.6: 2Ble du Gers

Avd.7: 1.2.3.4.5.10.11.

1512 Rader som kostar 756 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.4.6.

Avd.2: 4.11.

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.

Avd.4: 10 Marvellous Tooma

Avd.5: 2 Grisle Odin G.L.

Avd.6: 2Ble du Gers

Avd.7: 1.2.3.4.5.

240 Rader som kostar 120 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.