Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 34 Miljoner Jackpot på V86-Express, Åby och Solvalla 9 september.

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Både sexor och sjuor frös inne från en stor Jackpotomgång förra onsdagen så denna veckans jackpot blir därför också väldigt stor. 34 miljoner är beräknat som utdelning på åtta rätt vid en ensam vinnare. Förra veckan gick det ett par miljoner över det beräknade och det kan nog bli en bit över även denna veckan. 

Nu är Expressomgångarna på V86 igång igen och även denna veckan delar Åby och Solvalla på omgången. Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. Spelstopp är åter 20:30 på onsdagarna framöver och det går fort mellan loppen då det saxas lopp från två olika banor. 

 

Bästa Spiken!

5 Velten Limelight 45% blir stor favorit men ska så vara i inledningen av veckans V86-omgång där det inte finns någon riktigt stor favorit för kollektivet att luta sig mot. Fördelaktigt som alltid att försöka spika i första avdelningen då det oftast slösas lite extra streck just där på många system. Ebbinge/Engwerda har riktigt bra statistik med sina hästar som blivit favoritspelare på svensk mark. Denna har bra kapacitet för klassen och är mycket startsnabb. Tog spets enkelt från innerspåret på Solvalla under Elitloppshelgen men släppte efter tag till en viss Don Fanucci Zet och var två bakom honom i Finalen av Klass 2 på V75. En månad ungefär mellan starterna sedan dess och kördes upp i vagn sist, så kvar i fortsatt för låga klasser och står bra inne i loppet. Visst saknas inte startsnabba konkurrenter men tror att denna sitter i spets efter en bit och blir då oerhört svårslagen. På Åby är ju spets inget måste och det går att vinna från exempelvis rygg på ledaren men denna slår nog vem som helst i fältet utvändigt, häst mot häst.

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen har ett par av dom betrodda hästarna förmodligen siktet inställt på STL-Finaler då dom kommer från vinster i försöken och har här lottats till usla utgångslägen. Detta gör att några av dom från lite bättre spår ska ha bra chans att göra upp om vinsten här, om ett par av dom värsta konkurrenterna kör passivt. 

5 He’s Marvelous 23% är loppets favorit men det är jämnt spelat bakom och många verkar gardera loppet brett här, vilket gör det fördelaktigt att försöka klara sig på mycket få streck i loppet. Visst har några av Goops hästar sett lite slitna ut senaste veckan, efter en lång formtopp på stallet men denna har haft uppehåll. Två starter i kroppen ska ha fört fram honom ytterligare formmässigt till denna starten och räknar med nära toppinsats från denna. Eventuell formtapp på stallet och då denna bra har sex lopp i år och ostartad förra året så är det nästan två år sedan han vann lopp, därav garderar jag med ett motbud.  

4 Mas Capacity 9% har spår invändigt om favoriten och ska kunna ta sig iväg bra från det spåret. Comeback sist och krokade då ihop med annat ekipage och fick galopp sist. Går nog ändå framåt med loppet i kroppen och från bra spår måste han räknas tidigt på kunnande. Skulle han kunna ta sig till spets från perfekt spår så är vinstchansen högre än procenten antyder då han har 4/4 från ledningen. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

6 Raket Brodde 17% har varit snabb ut på banor som Billund, Ålborg och Århus och det är helt annat motstånd än här. Att begära spets mot dom här är lite hårt, visst kan han kanske ta sig förbi favoriten första biten men borde väl då släppa om den ställer frågan. Oavsett kraftigt överspelad denna gången även om just bricka sex vinner lite oftare här jämfört med andra banor. 

10 Högstenastalldräng7% är för mig värsta motbudet trots bakspår då första barfota runt gav bra effekt sist. Blev knappt slagen av en snabbt spurtande konkurrent sist efter att ha plockat ner ledaren från utvändig resa. Här är det han som skulle kunna profitera på för hård körning mellan några där framme och vid gardering är han mycket streckvärd. 

2 Amour Belle 8% är startsnabb men har bara en start i nya regin och behöver kanske ett riktigt lopp för att vara på topp. Sto i öppen klass son dessutom står lite hårt inne på pengarna borde inte vinna men med snabbstart och rygg på ledaren så kan det vara tänkbar överraskning vid bredare gardering.

4 Panther Face 12% har spår precis invändigt om dom kanske två snabbaste från start, så han lär väl inte kunna svara dom men borde få ett bra slagläge från så bra spår. Han är mer stark och kommer in matchen om det blir körning från start.

9 Eicas 2% har fem starter i sin nya regi och skrällde rejält vid vinsten näst sist. Nu blir det bike och barfota runt och så har hon gått förr, bland annat vin vinsten och han kan skrälla igen!

Ranking: A 5. B 10. C 2.6.4.9. D 1.11.3.7.8.12.

 

Avdelning 2.

Stolopp i hög klass som tyvärr lockat ganska få anmälda, det gör att ett par av dom tävlande bör vara totalt chanslösa men det är ganska bra kapacitet på dom fyra-fem mest streckade och skiljer en hel del på procenten där så det finns chans att få bra värde på inte allt för otroliga vinnare. Här kommer omgåmngens största favorit ut och då jag spikar två andra ganska hårt streckade favoriter i omgången är det givet att försöka fälla denna. För er som inte tror på, och går på mina andra två spikar kan denna trots allt vara ett alternativ till spik 

5 Vichy Grif 52% har fått ett fint läge och håller fortsatt bra form efter ett par bra insatser från ledningen i rad på slutet. Hon står bra inne i loppet och har fortsatt Adielsson upp som vann med henne sist och vinstchansen är mycket hög om man tar sig till spets här. Det finns dock ett startsnabbt motbud invändigt och då det inte är helt givet att man släpper till favoriten med den så gör det loppet intressant att gardera. 

1 Miracle Tile 18% kommer från att ha klättrat i ryggar med sparade krafter i Sto-EM och går ner i klass inför detta. Hon är mycket startsnabb och med visad toppform på slutet vill man kanske köra i spets denna gången men om man släpper till favoriten så kan det gå även från rygg på ledaren då hon är mycket speedig. Loppet innan spetsade hon på ett par steg i Norska Mästerskapen för Ston och efter att ha släppt ifrån sig ledningen klev hon förbi ledaren till slut lätt och var en bit före övriga i mål bara slagen av en för dagen mycket bra Thankfull. Hon står dock hårt inne på pengarna trots allt och vinner inte så ofta när hon kommit upp och mött lite hårdare konkurrens. Många går på henne efter intrycket sist så kanske blir det lite dåligt spelvärde på henne nu då hon stiger på procenten under dagen.

4 Argbiggan 16% är också hon väldigt startsnabb och har fått perfekt utgångsläge bakom bilen. Inför förra starten var hon obesegrad i spets men stötte då på en totalt omöjlig Lipstick Tooma och trots lågt tiotempo hela sista varvet så gick det inte att stå mot den. Hamnar bra till och kommer den startsnabba invändigt bort kan det vara så att hon körs i spets hela vägen istället så ytterligare en som kan ställa till det för favoriten. Bör hamna bra på det i kraft av sin startsnabbhet och kör favoriterna mot varandra så kan hon spurta förbi dom till slut.

3 No Limit Queen 6% sitter bra till direkt då även hon är startsnabb och ska kunna hitta bra position för Goop. Mött stenhårda kullkamrater och var väldigt nära att ta sig till Stoderbyt sist, bakom Diana Zet och Dontlooseallmoney trots besvärlugt bakspår den gången. Kvalade in till StoChampionatets final tidigare i somras och fick med sig pengar i den finalen trots resa i femte utvändigt från bricka 10. Tog även pengaplacering i Oaks som treåring bakom hästar som Diana Zet och visat att hon tillhört snäppet under absoluta kulltoppen hela sitt liv. Bör hävda sig bra när hon nu stöter på äldre och borde nog ha några fler procent i detta loppet, så klart bra spelvärde på henne. 

8 Vivacious Allie 6% är väl hon som är bortlottad av dom med chans i loppet då alla fyra värsta motståndarna dragit bra spår i lottningen. Mest pengar på kontot och litet fält gör att hon kanske kan duga trots spåret så har man råd med ett streck till så kanske hon kan vara aktuell.

Ranking: A 5. B 3.1. C 4.8. D 6.2.7.9.

 

Avdelning 3.

Spårtrappa i lite lägre klass och här sticker några ut medan några borde ha svårt att räcka till.

5 Aragorn AS 33% är loppets favorit från ett bra spar men i spårtrappa har det lite mindre betydelse. Vann i Sverigedebuten men möter betydligt hårdare motstånd nu och kanske blir lite överstreckad denna gången, garderingen är given även om vinstchansen är hygglig då han är ganska startsnabb. 

1 Global Agreement 26% har PU alltid haft höga tankar om men detta är en häst som är svår att hålla fräsch i benen och kanske bara positivt att inte ha lopp i kroppen på en sådan. Ändå ovisst hur hans startsnabbhet och form står sig och ofta blir spår ett lite överstreckat i spårtrappor då det inne vinns lopp lika ofta därifrån i den typen av propositioner. Hästen har bra grundkapacitet för klassen och måste räknas tidigt trots allt.

6 Beethoven 6% fick galopp frpn bakspår i ett Klass 2 Försök sist och är mycket gynnad av framspår denna gången. Startsnabb och Jepson upp från spår som har bra statistik på Åby gör att spets och vinstchans måste vara högre än procenten antyder. Oavsett om det inte blir spets så finns ju open stretch att tillgå om han bara kommer ner på innerspår. Jag bedömer att både chansen att ta sig till ledningen och därmed också att vinna loppet är bra och väljer att chansa med honom som a-häst här på oerhört högt spelvärde.

9 Eros Zola 21% tränas och körs av Flemming Jensen som vet vad som krävs för att hästarna ska duga i Sverige och kommer i regel till Åby bara om han har vinstchans. Galopp redan innan bilen släppte fältet som hårt betrodd vid förra Sverige-besöket och denna står nog bra inne i klassen. Startade fyra gånger på Åby i våras och vann tre och var tvåa en gång så han trivs på banan och går från alla spår. 

2 Rutger B.L. 5% är startsnabb och borde hamna bra till och då det är Åby så kan ju luckan komma till slut och han är tänkbar skräll på visad form och startsnabbhet. 

Ranking: A 6. B 1.9.5. C 2.14.11.3. D 4.13.12.

 

Avdelning 4.

3 Ninja´s Kiss 7% är bättre än raden och visade sist att det funkar bra med biken och full effekt kan betala sig nu, då det blev galopp till slut, kanske av ren iver med till synes sparade krafter. Denna har dom alltid haft höga tankar om i stallet men inte fått ut fulla kunnandet från så kanske chans nu från ett bra spår i lämpligt sällskap.

4 Clair Di Quattro 8% har fint spår och är startsnabb så bör hamna bra på det men vek ner sig lite väl lätt från ledningen sist så klart frågetecken för formen. 

5 Allagash Nancy 17% är intressant med barfota runt om aviserat till denna starten men vinsterna i enklare gäng och kanske lite för hårt mot denna gången även om läget är bästa tänkbara. 

6 Mellby Hope 8% har haft lite sämre form på slutet men har sex vinster på sina 18 starter och stå perfekt inne på pengarna till detta loppet. Startsnabb och med barfota bak kanske det är dags att ta upp segrarna igen nu.

7 Digital Litteracy 19% är loppets favorit men har spår lite väl långt ut bakom vingen och med bara en vinst på 19 starter är det givet att ranka ner henne på dåligt spelvärde denna gången.

9 Break Through 18% är nästan lika hårt streckad som favoriten men har desto bättre vinststatistik och betydligt mer intressant trots bakspår. Första gången barfota runt om är aviserat nu och ska räknas tidigt.

Ranking: A 3. B 9.6.5.7. C 4.2.8.11.10. D 12.

 

Avdelning 5.

6 C.M.T.Queen Bee 46% är loppets Klara favorit och det hamnar nog lite väl mycket streck här. Micke J är känd för att gilla att köra sig till ledningen och här har han en stor favorit så upplägget är givet. Vinsterna är från betydligt enklare gäng och inte ens givet att det blir spets här då han inte är helt enkel att få runt. Felfri i starten så kan han öppna riktig fort när han väl står rättvänd men här finns chans att den andra hästen från springspår kanske stressar henne och tar sig förbi. För stor favorit oavsett, då det är ett par ganska hårda hästar för klassen från tillägget och garderingen är given.

7 Gaagaa Rivner 8% kan nog stressa upp favoriten i starten om Ingves prickar kan det vara denna som sitter i spets och är då hästen att slå. Klar uppåtform i senaste starterna och var lite för hårt spelad sist från bricka 7 bakom bilen då hon gjorde det bra som trea. Nu mer rimlig procnet och måste räknas mycket tidigt i öppet lopp. 

8 Sunettan Palema 8% galopperar ofta men är väldigt bra då hon står på benen och hon tål offensiva upplägg. Jepson nu är ett kraftigt plus och spår ett i volten är också bra så klart, för felfri avgång. 6/17 är starka papper och felfri är hon en av dom med absolut högst vinstchans så klart bra spelvärde nu.

9 Princes Kloster 24% har gjort det bra I tuffa lopp hela sommaren utan att fått vinna på slutet men kapacitet finns så det räcker här. Lite väl hög procent denna gången kanske men måste med på kupongen när hon går ner i klass till denna starten.

1 Merzan 3% har ett spår där det ofta skräller från i denna typen av lopp och speciellt på Åby med stretchen kan spårsnålresa på innersniffen vara vinstgivande för denna. Även om det är upp i klass för denna så är formen bra hos såväl häst som körsven denna gången. 

12 Bring Me Money 6% har mött hart motstånd på slutet och nu i ordinarie klass har hon åter hygglig vinstchans även om det växlas ner till vanlig vagn då det är spår fem i volten. Lopp i kroppen nu och är säkert uppåt med det och på kapaciteten hon visat i år ska hon räcka bra här.

Ranking: A 8. B 9.7.6. C 1.12.4. D 2.3.5.10.11.

 

Avdelning 6.

Se ”Gå Kort!”

2 Global Upset 17% var riktigt bra sist då det var första gången i bike och så blir det igen. Dock Klass 2 Försök då och upp i klass u och som klar för finaler så borde han väl inte gasa vad som går i spets denna gången, kan man tycka.

8 Got To Dash 15% borde väl inte sändas framåt från detta läget då det är klart för STL-Finaler efter vinst i Klass 1 Försök sist. Laddas han kan han ta spets trots läget men tror som sagt på mer passivt upplägg denna gången. 

12 Vine Vision 2% går säkert framåt med loppet sist då det var långt mellan starterna innan det. Hittade mållinjen först lite oftare i fjol och kan säkert duga bra här då han går ner lite i klass då det är en spårtrappa där han har mest pengar på kontot. 

11 Manuzio Hanover 17% var riktigt bra vid sin vinst på första gången i nuvarande regi med kombinationen barfota runt om och bike. Nu blir det samma utrustning och balans och visst kan han vinna loppet i den form han nu har men är överstreckad denna gången. Klar för finaler och Haugstad vet hur man kör passivt, så det kan bli för långt fram även om hästen duger bra för vinst. 

Ranking: A 5. B 4. C 12.11.8.2. D 7.9.3.10.6.1.

 

Avdelning 7.

Här kommer mitt andra spikförslag i omgången och det är trots bakspår jag väljer att ta ställning för en ganska stor favorit. 

9 Andre Ward 49% var det rejält påställt med som stor favorit i ett stayerlopp på Charlottenlund mot ganska bra motstånd. Flemming körde lite oväntat offensivt och laddade på rejält mitt i loppet för att ta sig till ledningen men rullade då över i galopp. Flemming sa att banan var alldeles för hård åt honom för dagen och låter fortsatt uppåt. Han brukar inte vara överdrivet positiv till sina chanser men här säger Flemming; ”Jag tycker att det ser lite lättare ut den här gången och jag förväntar mig en bra insats av honom.” Loppet är vidöppet bakom och många olika löpnings-scenarion finns att vänta så vid gardering många streck och spik på Andre Ward är ett mycket bra alternativ här.

3 M.T.Mighty Winner 10% är startsnabb och kanske kan få fuska undan en del där framme om Flemming inte går i tid med favoriten. Dock vinner denna inte så ofta och har bara en vinst på tio starter i år och 2/18 i fjol, vilket tyder på att det tagit emot då han kommit upp i denna klassen. Det är heller inte givet att han tar spets då det är mer startsnabbt precis invändigt. 

2 Taiga Woodland 7% går upp lite i klass och står lite hårt inne men hästen är startsnabb och kanske kan inte Fiore bara släppa till någon då han kan bli lite het. Går det att släppa direkt och få rygg på ledaren så kan det vara tänkbar överraskning till slut, över stretchen. 

5 Ad Hoc 6% är startsnabb och borde få bra position. Bike på nu och han har gått så vid något tillfälle tidigare då det blev galopp och kanske får vi se den vagnens fulla effekt nu. 

1 The Real Star 5% har bra smygläge men Kanske blir det för långt ner invändigt då det är flera startsnabba i fältet. Tänkbar skräll om han kan få tredje invändigt och dom där framme har kört en bit från start, viket inte är helt otänkbart.

10 Hierro Boko 6% har bara gjort tre starter i nuvarande regi och sser ut att vara i klar uppåtform med dom loppen i kroppen. Läget är uselt men då det skulle kunna bli snabbstart på flera ekipage och kanske en het häst i spets då kommer även dom sämre lägena in i matchen. 

11 Can Lane 6% är i bra form och var uppe i Silverdivisionen redan i våras så lite enklare mot nu än han varit van att möta i år. Denna skulle kunna överraska vid överpace och rätta ryggarna. 

12 Ike Schermer 4% går inte bra från dom sämre lägena och vill vara med där framme så totalt bortlottad ännu en gång. Står bra inne i Brons och får hoppas på bättre spår i ett sånt lopp, för här möter man många som redan gått ur den klassen och från dåligt läge blir det mycket svårt. 

Ranking: A 9. B 5.3.11. C 12.10.2.4.1. D 6.8.

 

Avdelning 8.

Fint fyraåringslopp avslutar omgången och här kommer flera från bra insatser i Derbykvalen där några av dom var väldigt nära att ta sig vidare till den finalen. Många av hästarna har så klart absolut toppform planerad till just dom här veckorna och den som prickat bäst med sin formtopp vinner väl loppet. 

1 Astronascente Zac 43% blir nog för stor favorit hit då han inte matchats mot storloppen för kullen och haft jämn bra form en längre tid. Står lite hårt inne på pengar nu och har därmed mött enklare motstånd än flera av dom värsta konkurrenterna här stött på i sina senaste lopp. Visst var han bra i biken sist och är startsnabb men då några av Goops hästar sett ut att ha haft lite sämre form senaste veckan så är det givet att gardera eller spela mot. Han kan ha en sämre dag och ändå leda loppet runt om men jag tror att det kommer att bli lite bättre tryck på loppet än så och speciellt som jag förordar spik på en favorit i näst sista avdelningen så är det givet att försöka fälla favoriten i sista. 

2 Dwayne Zet 33% är kanske till och med en bättre häst än favoriten och skulle Goops häst vara lite sämre än på slutet så kan Örjan se läskigt nöjd ut från dödens, som bara han kan och koppla det där greppet som behövs till slut. Från stallet har man bara två hästar till start för dagen på V86 och ser så klart denna som klart bästa chansen. Fick för tung resa i sitt Derbykval och var bra som trea bakom en viss Power där Dwayne var andrahandsfavorit. Tänkbar chansspik då dom sticker ut så på strecken och det är klart bra värde på denna som står helt perfekt inne på kronan i loppet. 

10 Gardner Shaw 6% fick för mycket spår på vägen fram sist och rullade över till slut, men såg pigg och fin ut fram till det och som så många gånger förr stavas det förbättrade intrycket bike. Slipper man attackera i fjärdespår in i sista svängen så lär spurten bita riktigt bra nu och felfri så kan den slå samtliga här till slut trots spåret. 

3 Gazoline Mearas 4% var trea sist i sitt Derbykval som totalt ospelad och blir allt mer startsnabb i takt med att han blivit stabilare i travet. Bör få bra resa här och då han kommer från ett av dom tuffaste kvalen till Derbyt så går han ner rejält i klass. Slipper Västerbo Lexington och Don Fanucci Zet som var dom enda som var före honom i det loppet där han slog bland andra Rackham och Ubiquarian Face. 

4 Golden Guard 3% var också han trea i sitt Derbykval från omöjligt läge och spelad till över 140 ggr pengarna och betalade över 15 ggr på plats. Startsnabb och perfekt läge gör att han borde få ett bra lopp och i sin fina form kan han vara en rejäl skräll denna gången. 

5 Slippery Runway 6% har också han fått ett kanonspår och är härdad mot stenhårda kullkamrater på slurtet så kommer denna rätt på det kan även detta vara en tänkbar skräll. 

Ranking: A 2. B 1. C 3.10.4.5. D 11.9.7.6.8.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 5 Velten Limelight

Avd.2: 1.3.4.5.

Avd.3: 1.2.5.6.9.

Avd.4: 3.4.5.6.7.9.

Avd.5: 1.6.7.8.9.

Avd.6: 4.5.

Avd.7: 9 Andre Ward

Avd.8: 1.2.3.10.

4800 rader som kostar 1200 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5 Velten Limelight

Avd.2: 1.3.4.5.

Avd.3: 1.5.6.9.

Avd.4: 3.4.

Avd.5: 6.7.8.9.

Avd.6: 4.5.

Avd.7: 9 Andre Ward

Avd.8: 2 Dwayne Zet

256 rader som kostar 64 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.