Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Charlottenlund 30/8

V75-Omgången.

Extra V75 på Charlottenlund med Danskt Travderby och vad som är anmärkningsvärt är att banan är 950 meter så lite snävare kurvor här och fördelaktigt att gå på innerspår och ledaren har klar fördel här. Upploppet är lite över vårat svenska medel då det är 200 meter så kan man ta ett par längder in på upploppet trots dom sämre kurvorna. 

 

Bästa Spiken!

I inledningen gör det minst ont för systemet att spika en stor favorit och på Charlottenlund i stayerlopp är det bra att spela någon som känner till banan väl och Flemming Jensen med 5 Andre Ward 57% kan banan. Hästen kommer från försök och final i Bronsdivisionen och vann från bakspår i försöket och gick nytt rekord i finalen där det inte gick att ta något från kön i snabb avslutning. Står nu riktigt bra inne i detta långloppet som han har mycket hög vinstchans i då flera av konkurrenterna söker efter formen. 

 

Gå Kort!

Kortlopp i tredje avdelningen för högsta klassen och Flemming Jensen har Danmarks bästa häst här i 3 Slide So Easy 63% som blir omgångens största favorit och ska ha bra chans att leda loppet runt om. Procenten är väldigt hög och han möter en häst som varit ute i Grupp 1 lopp nere i Frankrike. 6 Viking D’hermes16% som för två starter sedan var trea bakom Face Time Bourbon sist, före Bold Eagle, där han snabbstartade och tog ledningen från start men släppte. Låga 11-tider på full distans duger bra här och det borde vara jämnare på strecken. Förmodligen blir det vanlig vagn men man ska se om man kan låna en bike och i så fall blir det första gången någonsin och då är det ännu mer intressnat.

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

7 Panamera 7% kämpar på men har inte den där extra formtoppen för dagen vad det verkar men tål distansen bra. Han ska duga bra i klassen då det är lite billigare i Danmark ska han kunna vara riktigt långt framme denna gången. 

2 Cmynewlollipop 15%får rejält kuskplus i Goop och står 40 meter före favoriten men borde inte räcka ändå då det är få hästar mellan honom och värsta motbudet. Lite överstreckad på Goop antagligen, ska nog vara närmare 10% kanske.

10 Onceforeall Face 7% trivs över långa distanser och med litet fält så behöver det inte kosta allt för mycket att ta in tilläggen här om några kommer bort i loppet. Hårdheten kan göra att han kommer in i matchen till slut.

Ranking: A 5. B 9.10.2. C 9.4.8. D 6.1.3.

 

Avdelning 2.

Derby Consolation över 2000 meter och här är flera så klart toppade då hoppades komma med i TravDerbyt så klart. 

1 Es Trenc 18% har ett fint innerspår där han kan få bra resa från och då han är startsnabb ska han kunna leda loppet runt om. Även om man blir av med spets kan ju smygresa i rygg på ledaren vara vinstgivande i jämnt lopp. 

4 Enzo 3%är mycket bra i grunden men har dragits med infektioner och halsproblem och verkar vara klart ur form för dagen. Kapacitetsmässigt är han bra men då man ligger lågt är det kallt denna gången trots bra spår. 

5 Eddie The Eagle 21% har ett bra spår bakom bilen och var betrodd i sitt Derbykval sist då det blev startgalopp. Sätter han fötterna rätt i starten så borde han ha riktigt bra chans här. 

7 Enforalle P 11% har spår lite långt ut bakom vingen men hästen är startsnabb och kanske kan ta sig förbi samtliga invändiga i starten här. Ett par lopp i kroppen nu efter nästan två månader uppehåll. Flemming i Danmark, då burkar det bli ett par vinster och denna har lite mer erfarenhet och pengar på kontot dom flesta i detta loppet.

10 Erling 20% har mest pengar på kontot men missgynnas kraftigt av bakspår då han är startsnabb. Haft lite tveksam form med långt mellan starterna på slutet men nu blir det tätare starter och då kanske han är tillbaka i gammalt gott slag. 

6 Epicwildfire M T 14% ska lättas rejält till denna starten kanske barfota men var struken i Derbykvalen och formen är ett frågetecken, så lopp i kroppen borde behövas. 

Ranking: A 7. B 5.1.10. C 4.2.6.9. D 3.11.12.

 

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!”

2 Ids Boko 13% slog Mister F Dag i comebacken sist på nytt banrekord men är besvärlig och ska ta en lugn start för att gå felfritt. Då blir det svårt att ta längder på dom två bästa här och han skulle stå hyggligt inne i silverdivisionen i Sverige och här möter han två som tillhör eliten så han ska inte räcka. 

Ranking: A 3. B 6. C 2.5. D 10.7.9.1.8.

 

Avdelning 4.

Lopp i lite lägre klass än våran Bronsdivision och favoriten har bra chans då han oftast räknas mot våra brons-hästar i Sverige. 

5 Staro McMillan 40% är riktigt bra för den klassen han är kvar i och står allt rätt till så ska han bara vinna loppet. Tar tyvärr till galopp ibland och blandar rejält i sina prestationer så dubblar systemet med ett vettigt motbud som kan rinna undan från spets om favoriten har en sämre dag. 

3 Something Fishy 17% gjorde en toppinsats sist och har startsnabbheten som gör att det kan bli spets runt om här. Starkt lås med bästa hästen och ledaren. 

Ranking: A 5. B 3. C 2.7.4. D 1.6.10.8.9.

 

Avdelning 5.

Lopp i lite lägre klass och här är det öppet bakom en bra favorit och kanske går det att fälla honom då det kan bli lite tryck på loppet. 

2 Dekanen 35% har varit riktigt fin när Flemming styrde på i fjärdespår för två starter sedan och bara blåste förbi dom från bakspår på Åby. Nu är det dessutom Goop upp och den är startsnabb men fler är ute efter spets här så det kan bli lite fart från start här och då kan det sitta i benen till slut på dom som är inblandade. 

7 Dream Kåsgård 15% är stall Jensens andrahäst i loppet och denna är nog inte sämre än favoriten, men från sämre läge är det så klart en nackdel. Hittar han ner i banan duger den bra i loppet och ska räknas mycket tidigt så klart. 

3 Don Cash 14% är startsnabb och ska få norskt huvudlag istället för det vanliga öppna han brukar gå med. Siktet är inställt på spets och det kan häxa för favoriten då, tar Goop det lugnt med favoriten kan denna istället rinna undan från spets. 

9 Bugsy 3% var det en del spel på då han testade Svenska V75 på Mantorp men blev fast i kall rygg och drogs sist. Krafter sparade då efter snabb avslutning så borde räknas med chans i detta sälskapet och till låg procent är han ett fynd.

11 Reddington 12% är en mycket kapabel häst för klassen och i stallet har man alltid haft höga tankar om honom. Rapporteras vara fortsatt fin i träningen och löper han upp till sitt kunnande ska han kunna vinna trots bakspår. 

10 Cody S 5% och 6 Macro Star 9% ska båda lättas till barfota runt om till denna starten vilket är ett stort plus för dom båda. 

Ranking: A 2. B 7.3.9. C 11.6.10.1. D 4.8.12.5.

 

Avdelning 6.

Danskt Travderby är ett riktigt styrkeprov för fyraåringarna då det går över 3000 meter och här är det tur för alla som har hästar i loppet att inte DK-flaggade uppfödningen Ecurie D inte är anmäld till loppet för då hade dom fått sikta in sig på andraplatsen. 

 

6 Empire 45% kan nog bli en världsstjärna han med och denna är också en ruggig häst. Häftigt att se då han joggade undan i 07-tempo till slut i ensamt majestät och öppnade upp nästan en sekund till andraplacerade hästen på Jägersro under Hugo Åbergs dagen. Han vann sedan sitt kval hit spelad till 1.02 och om det stannar på ner mot 45% är det jättehögt spelvärde på denna spiken, han bör dock stiga rejält under dagen. 

4 Extreme 14% och 5 E type Cash 6% ska båda lättas till barfota bak denna gången vilket är plus. Den förstnämnda av dom kommer dessutom få användning av sina rycktussar för första gången då han kunde spara dom sist. Kommer favoriten bort står dom båda bra till och har är dom som tjänat en del pengar i årgångsloppen så då är det dom som gör upp om segern tillsammans med främst Flemmings duo från bakspår. 

Ranking: A 6. B 4.5.10. C 11.7.3. D 1.2.9.8.12.

 

Avdelning 7.

Här behöver vi en skräll och målar på rejält då favoriten kanske kan bli över från sitt innerspår. Då dom svenska hästarna siktar mot Kriteriet som nästa stora uppgift finns utrymme för danskarna att kunna vinna loppet på hemmaplan här, men det finns en holländare som mött tufft motstånd och vill vara med och göra upp. Loppet bjuder också på en rysk-ägd häst som är uppfödd i Italien som vill blanda sig i matchen.

1 Philosopher 29% kan behöva loppet i kroppen i sin nya regi och siktas väl mot Kriteriet då han ska vara på topp så favorit i klar fara från innerspåret här. 

3 Kilimanjaro 14% har mött favoriten i deras senaste två starterna och första mötet var han tvåa bakom honom för att sedan vara före honom i mål sist då Philosopher visserligen galopperade tidigt i loppet den gången. Är nog inte mycket sämre än favoriten och om den kommer bort eller får ett försiktigt lopp så kan denna vara långt framme istaället.

6 Benito Rock 14% är ganska startsnabb och borde hamna bra på det då Uhrberg brukar kunna få fart på det mesta från start. Tvåa i ett ganska fint lopp på Åby sist Åbys Stora Treåringspris och det är så klart ett fall framåt formmässigt. Denna har inget Kriterium att sikta mot så har inget att spara på här. 

8 First Blood 14% har 6/8 och står i låga odds gång efter annan så det finns nog bra kapacitet i denna och med lite tur kan det gå trots spåret.

Lägesgynade2 Global Bergkamp 6% och 5 Frederik 15% ska båda med räknas tidigt men det kan bli ännu större skräll här någon av dom jag nämnt och det behöver inte vara fel att strecka alla i loppet. Man har ju sett gång efter annan att just treåringslopp kan det skrälla till rejält i då dom kan vara väldigt förbättrade från en start till en annan och tar till sig sin utveckling väldigt olika. 

Ranking: A 3.1. B 6.8.5.2. C 7.4. D 9.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 5 Andre Ward

Avd.2: 1.4.5.7.10.

Avd.3: 3.6.

Avd.4: 3.5.

Avd.5: 1.2.3.6.7.9.10.11.

Avd.6: 6 Empire

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.

1600 Rader som kostar 800 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5 Andre Ward

Avd.2: 1.5.7.10.

Avd.3: 3.6.

Avd.4: 5 Staro Mc Millan

Avd.5: 2.3.6.7.9.11.

Avd.6: 6 Empire

Avd.7: 1.2.3.5.6.8.

288 Rader som kostar 144 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!