Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Åby/Solvalla 26/8

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

Nu börjar V86-Express igen med sitt spelstopp vid 20:30 och snabbare mellan loppen då det växlar mellan två banor. Det kommer också vara flera omgångar i rad nu med V86 för att sedan ha en stor final nästa onsdag, dit det sparas jackpots till och det har lagts undan från sommarens jackpots med för att få till en större spelpool nästa vecka. Åby och Solvalla delar på onsdagens omgång likasom nästa onsdags omgång. 

Åby har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Bästa Spiken!

1 Högstenastalldräng 33% spikade jag nästsist då han vann kortlopp från ledningen i högervarv på Åmål. Nu står han oerhört bra inne i loppet med bara ett par tusen till övre gränsen i propositionen där dom värsta motbuden på pappret båda står väldigt hårt inne i klassen. Här ska det dessutom bli första gången barfota runt om och första hybridvagn på så det är mycket intressanta ändringar till denna starten och hög chans att han leder loppet runt om. Skulle någon vara snabbare från start så är det ju Åby och open stretch som gäller så rygg ledaren funkar också. Tappstarten sist kom i voltstart så det oroar inte speciellt mycket när det är auto som han funkat bra i innan.

 

Gå Kort!

I inledningen är det tyvärr inte så många som ställer i fint lopp för Stoeliten och det ska då så klart inte behövas så många streck för att lösa den avdelningen som går på Åby. 

5 Wild Love 30% har en ruggigt snabb spurt att tillgå och då hon ofta startat från dubbla tillägg har det ibland kunnat ebba ut då hon tvingats att gå på i tredjespår någonstans mellan sista 700-1200 kvar allt som oftast. När det varit dom bättre spåren har det istället varit mot tuffast tänkbara motstånd och nu är det få hästar i fältet och hon hamnar bra till. Det är ett par snabbstartare här så det kan bli lite körning och då lär hennes speed till slut bita bra och hon skulle också kunna vinna loppet från utvändigt när spetskörningen är över. Rätt favorit och tänkbar spik.

4 Ultra Bright 27% har bäst spår av dom startsnabba och kanske sitter i spets på ett par steg. Hon kan dock galoppera och här är det inte givet att hon kan svara spets då det är väldigt startsnabb häst från bricka 7 och dessutom ett par hästar i fältet som går i bike som kan öppna snabbare än normalt. Får hon dock sitta i fred i spets så vinner hon nog loppet ganska ofta.

3 Mily 7% har fått några starter i sin nya regi och på slutet har hon börjat anmälas till allt hårdare lopp och även om detta blir väldigt tufft måste hon räknas på Berghs jätteform på stallet. Vi får passa allt från hans stall framöver då det varit omlagd träning på många i stallet under sommaren och det ser ut att ge bra effekt på flera av hästarna. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

Borde vara ett starkt trehästarslås då startsnabba 7 Southwind Queen 16% är ny i högsta klassen för stona och står riktigt hårt inne. Visst kan hon ta spets och sedan släppa till en av dom bra för att speeda snabbt på open stretch till slut men procenten är för hög mot detta motståndet.

2 Rebella Mathers 9% kanske ska gå första gången någonsin i bike och det är så klart intressant och kan ge en kick men har bara 1/10 i år mot mestadels billigare motstånd så kanske inte duger ändå.

Ranking: A 5. B 3.4. C 7.2. D 6.1.

 

Avdelning 2.

Ser ut att kunna vara ett spikbud på den stora favoriten som är obesegrad inför detta. Mest meriterade motbudet på har dessutom dragit spår 8 bakom bilen och då talar det än mer för favoriten som har betydligt bättre utgångsläge. Speciellt som ingen vill lägga rubbet i denna starten då alla siktar mot Kriteriekvalen som nästa uppgift.

3 Mister Hercules 72% är som sagt obesegrad och det är firma Redén/ Khilström som ligger bakom denna med träning och styrning. Bra spår bakom bilen och dom flesta lär väl släppa till honom om han inte tar spets av egen kraft. Stor chans för vinst och är nog en vettig spik i omgången. Det är orutinerade treåringar så det kan vara upp och ner i prestationerna så för er som spelar reducerat är han en bra A-häst eller utgång och så kan man betala mindre för ett par motbud bakom. 

8 Global Badman 6% vann E3 över medeldistansen för två starter sedan från utvändigt ledaren och det har han så klart den överlägset bästa meriten med i fältet. Galopp sist så tveksam form men kapacitet som räcker för att vinna loppet och kan hamna hyggligt på det trots spåret då det bara är nio hästar i fältet. 

5 Despot Power 9% har ett bra spår och var tvåa bakom Global Badman i E3 från spets och skulle kunna spetsa här från ett bra startspår bakom bilen. Kan överraska om favoriten kommer bort.

9 Express Love 3% ska gå första gången barfota runt om och ä ren fin treåring från Nurmos stall så kan absolut utmana till slut här. Även om han är en av dom minst rutinerade I fältet så brukar det inte spela någon roll för just Nurmos unghästar. 

1 Selected News 8% riskerar att bli över från start från innerspåret men har en bra avslutning om han kommer ut, men har inte visat någon startsnabbhet tidigare så spåret är en fälla.

Ranking: A 3. B 8.5. C 9.1. D 2.6.4.7.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

Ranking: A 1. B 5.4. C 11.2.6.10. D 7.3.8.9.

 

Avdelning 4.

Lågklassigt lopp i det avseendet att det är hästar med lite pengar på sina konton men det ser ut att vara ganska finska fina hästar för klassen och svår-rankat då favoriten aldrig har vunnit lopp och kanske är lite väl hårt streckad då det inte saknas utmanare i loppet.

4 Bolt Kronos 53% är en av två treåringar i loppet och har väl Kriteriekval i sikte som nästa uppgift och ska då inte vara på absolut topp till detta. Visst kan han vinna loppet men har inte vunnit i karriären ännu och det är väl inte detta loppet man siktar på direkt. Kanske tar sig båda utvändiga förbi i starten och även om det är en fin häst från bra spår är han nog lite överstreckad denna starten.

6 Harvard Student 16% ska lättas med barfota bak och även om Sundberg aviserar ingen laddning denna gången, för att hon ska gå felfritt, men hästen kan säkert öppna bra själv. Två starter i hybridvagnen och tillsammans med barfota bak blir det nära maxat i utrustning och balans.

12 Maximus Victory 4% ser ut att vara en bra häst som var ännu bättre på barfota runt om sist men behövde det loppet i kroppen efter lite frånvaro. Nu blir det dessutom bike på till denna starten och körs han offensivt kan han visa sig vara bara bäst trots spåret till låg procent.

10 Torrent D’Inverne 10% Nurmostränat som aviseras första bike på till denna starten och då kan det gå trots bakspår med offensiva Forss.

5 S.G.’s Ambrosia 7% har ett bra utgångsläge och kommer från vinst i enklare gäng. Hon är startsnabb och bör hamna bra till här och kan vinna från rygg på ledaren. Med vinsten sist i kroppen så kan hon också köras i spets och vinna från den positionen.

Ranking: A 4. B 6. C 5.12.10.1. D 3.11.9.2.7.8.

 

Avdelning 5.

Tråriga ston och här siktar väl dom flesta på nästa uppgift som är uttagningar till Svenskt Travoaks, vilket är största loppet på året för dom. 

4 Honney Mearas 56% är loppets klara favorit och kanske blir släppt till spets och får sitta ifred där framme och då är väl vinstchansen hög. Treåriga ston och dom är upp och ner i prestationer och kanske väljer någon annan att köra i spets här om det känns rätt eller att deras häst är svår att ta upp med osv. Då minskar så klart chanserna för favoritvinst och man vill väl inte lägga allt för att vinna detta loppet då det är större uppgifter på gång. 

2 Brilliant Smile 3% är startsnabb och skulle kunna springa på snabbt där framme och kommer inte favoriten tidigt så körs väl denna i spets. Kan gå en 13-tid i spets och då kanske den rinner undan och kan även vinna från rygg på ledaren om man väljer att släppa till favoriten. 

6 Global Brilliance 18% har ¾ men så klart mött enklare motstånd och har mindre rutin än dom värsta här men ser bra ut själv också. Spets och fin vid den vinsten då det var första gången i bike förra starten nu växlas hon ner till vanlig vagn och det kan påverka även startsnabbheten. Kommer hon dock till ledningen eller rygg ledaren kan hon vinna loppet.

7 Florist 15% aviseras det vanlig vagn och skor på denna gången men hon är så pass bra att hon kan vinna loppet trots det och trots läget, då det är litet fält. Hon var bra på skor i vintras och fortsatte så mot hårda hingstar och valacker från kullen i våras, det ska ha gett bra hårdhet när nu bara möter ston med mindre rutin och erfarenheter. 

9 Listas Tequila 3% tränas av Frode Hamre och det kan inte undgått någon att han har riktigt bra stallform och en del omlagda upplägg senaste året/åren ska ha gett bra effekt på i stort sett alla hans hästar enligt honom själv. Denna står alltid i låga odds och det tyder på att dom flesta tror på henn och hon dyker allt som oftast upp där framme i resultatlistorna i loppen hon deltar i så hon bör tas på allvar även här trots sitt bakspår.

8 Emirates 2% tränas och körs av Bergh och han har som bekant också rejäl stallform för dagen och på denna testas nu barfota runt om för första gången. 

Ranking: A 4. B 7.2. C 6.9.8. D 5.1.3.

 

Avdelning 6.

Fyraåringslopp och här kommer väl en och annan ut som antagligen siktat mot derbyuttagningar dagen innan men inte kommit med där av olika anledningar. Även ett par som är uppfödda i andra länder så missat den chansen på grund av det. Ganska fint lopp för klassen med flera som tänkbara vinnare i loppet och det kostar nog några streck då den förmodat bästa hästen startar från bakspår och kommer från galoppmisslyckande. 

10 One Kind Of Art 20% är nog bästa hästen men kommer som sagt från galopp till slut sist efter ett lopp i ryggar. En av dom med minst pengar och erfarenhet i fältet och dessutom en hel del galopper i historiken gör att det är givet att gardera. 

5 Artico Zack 33% är loppets favorit som startat från bricka 7 bakom bilen i sina senaste två starter så klart plus med kanonspår nu och Goop upp. Måste räknas tidigt på stall och körsven men som ganska klar favorit är det så roligt att gå på honom rakt ut då han bara vunnit 1/5 i sin nya regi och det var ett P21-lopp med 10 tkr till vinnaren. 

6 Arizona Dream 13% har bara fyra starter i Nurmos regi och kommer från Italien precis som favoriten och mer gemensamt med honom är att även denna vunnit P21-lopp sedan han kom till Sverige och kanske är det lite hårdare mot nu. Nurmos verkar tycka att han är stark då han gått ett lopp över 3140 meter och då han står bäst inne på pengarna här så duger han nog bra i loppet. 

2 Air Space 18% står sämst inne i loppet men Melander brukar starta hästarna i form och denna har gjort ett par klart okej starter på slutet för Örjan i biken så duger nog bra i klassen. Att han inte kunde ta så mycket i spåren sist är väl inte så konstigt i snabb avslutning där han landar på 1.12,9 full distans och gången innan var han tvåa från dödens på 1.12,4 på sprintdistans så tempon i kroppen som duger riktigt bra i detta gänget. 

1 Knifetown Hall 5% har tre lopp i sin nya regi inför detta och har testat bike i två av dom vilket resulterat i andraplatser. Nu blir det bike och från ett bra smygläge kan han överraska om luckan kommer. 

9 Stonetastic 3% har debuten och comebacken i sin nya regi avklarad och även om det blev galopp direkt då så var han väldigt fin i värmningen inför det och är nog bättre nu. 

Ranking: A 10. B 5.6.2. C 1.9.8. D 4.3.7.11.

 

Avdelning 7.

Långlopp på Åby med autostart i lite högre klass och då vinner oftast ledaren, men här finns även open stretch att tillgå så det skulle kunna överraskas därifrån så klart, men tuffare att gå ute i spåren i dom här loppen då det allt som oftast tar ut sin rätt till slut. 

1 Iron Vivant 35% vann efter perfekt lucka sist i sin Sverige-debut och han har säkert gått framåt med den starten innanför västen. Ebbinge och Engwerda infriar oerhört ofta med hästar som blir favoriter i svenska lopp och denna ska ha riktigt hög segerchans. Startsnabb och hittade rygg på ledaren trots spår en bit ut bakom vingen sist och visade dessutom att han då har kräm kvar till slut över den långa distansen och han kan leda loppet runt om. Det går ju som bekant också att välja att köra i rygg på ledaren om det skulle komma någon fort som vill dra på i spets så inte kört även om han blir av med ledningen. Lite tuffare mot nu och kanske blir det skor på denna starten så jag väljer att dubbla systemet. 

9 Zio Tom Jet 22% har dock sett väldigt fin ut med biken på i sina senaste två starter. Sist blev det dock galopp när tempot drogs upp i betydligt hårdare lopp än detta. Ner i ordinarie klass nu och över den långa distansen behöver det inte bli samma tempoväxlingar i loppet och galopprisken är nog inte speciellt stor. Är Adrian vaken i starten och ser att favoriten kan hålla upp innerspåret är väl taktiken given, att försöka hålla den ryggen till varje pris och få rygg på ledaren för att sedan vinna på stretchen till slut. Litet fält och det kan bli luckor oavsett och han kan vinna från andra positioner än så om det bir minsta tryck på loppet lär hans spurt bita bita bra oavsett.

8 Randemar R.D. 17% har gått i bike på slutet och växlas nu ner till vanlig vagn och från bricka 8 bakom bilen är det chansartat, men rankas ändå trea på kapacitet. 

6 Velasquez Gar 4% var nära favoriten i mål sist efter fin invändig resa och bra lucka till slut. Kan han få ett snällt lopp igen fäller han många till slut även denna gången. Står lite hårt inne men går säkert framåt lite med sina två lopp i kroppen efter långt uppehåll. 

Ranking: A 1. B 9. C 8.6.10.3.2.4.7. D 5.

 

Avdelning 8.

Ganska stor favorit från Goops formstall avslutar omgången men då hästen inte startat på ett tag och tröttnade rejält i sin sista start inför uppehållet så är formen på favoriten ett stort frågetecken och garderingen är given. Treåringslopp för ston och även här vill nog många få ett lopp i kroppen inför Oaks-kvalen.

6 Hill´s Angle är loppets klara favorit men med tveksam form så vill man väl bara ge henne ett lopp i kroppen här inför kommande uppgifter. Visst kan hon vinna loppet ändå på sin fina kapacitet och vinnarskalle då hon har 6/8 men lite för stor favorit denna gången. 

3 You Could Be Mine 20% är det aviserat första bike och barfota runt om och blir det så är det mycket intressant. Kanske vill man testa det upplägget inför Oaks-kvalen eller så ljuger Walmann (som han tyvärr ofta gör med utrustning och balans), blir det maxat i utrustning och balans är den så klart tidig, hästen är bra och hade varit tidig på läge och kusk ändå. 

8 Kiera De Veluwe 11% har tufft läge men varit fin i sommar mot enklare kullkamnrater och nu blir det hårdare mot men Nurmos brukar veta vad han gör med sina matchningar och denna duger säkert även här. 

7 Chablis Ribb 15% är startsnabb och kanske kan ta sig förbi favoriten från start om den inte är på topp eller inte laddas för fullt. Från detta läget har väl inte Witasp något annat val än att trycka av och kommer man hela vägen till ledningen så kan det hålla hela vägen. Vann uttagningslopp till såväl korta E3 för ston som E3 över medeldistans för ston från spets så van att möta mer rutinerat motstånd än detta. Bör gett hårdhet som räcker för att leda detta loppet runt om. 

10 Chiffchaff 4% kommer in i matchen om dom betrodda öppnar lite för fort, för så kan det bli här och så blir det ofta i treåringslopp, framförallt för ston. Går det lite för fort under vägen så biter nog spurten bra från denna som verkar klart uppåt i form och utveckling.  

Ranking: A 6. B 3.8.7. C 10.2.5.9.4. D 1.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.4.5.

Avd.2: 3 Mister Hercules

Avd.3: 1 Högstenastalldräng

Avd.4: 4.5.6.10.12.

Avd.5: 2.4.6.7.9.

Avd.6: 1.2.5.6.9.10.

Avd.7: 1.9.

Avd.8: 3.6.7.8.10.

4500 rader som kostar 1125 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5 Wild Love

Avd.2: 3 Mister Hercules

Avd.3: 1 Högstenastalldräng

Avd.4: 4.5.6.10.12.

Avd.5: 3.4.7.

Avd.6: 2.5.6.10.

Avd.7: 1 Iron Vivant

Avd.8: 3.6.7.8.10.

300 rader som kostar 75 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.