Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot 49 miljoner Solänget 22/8

Omgången.

Intressant omgång då det är Jackpot efter att det blev för svårt för samtliga förra lördagen och ingen hittade alla rätt den gången. 49 Miljoner kan en ensam vinnare få för bara sju rätt så det lär hamna en bra bit över 50 miljoner med sexor och femmor om man blir själv. 

Solänget i Örnsköldsvik är banan som står värd för omgången denna lördag och det är en vanlig 1000-metersbana med medellångt upplopp med sina 193 meter. Ban-bredden är lite under medel så kanske lite trängre i voltstarterna än på många andra banor. Inte alltid det bästa underlaget enligt vissa aktiva då det kan bli lite hårt vid regn. Nu väntas klart bra väder och då det har varit så ett tag borde dom ha ordning på underlaget kan man tycka, men om det blir regn så kan man räkna med hårdare bana. I övrigt inga konstigheter då dom har varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till. 

 

Bästa Spiken!

I Silverdivisionen som ligger i avdelning fem ligger mycket av insatserna på två hästar och då är det som vanligt läge att ta ställning för en eller spela med flera än så. Jag väljer att ta ställning denna veckan och spikar den med bäst läge av dom som sticker ut. 

2 Zap Di Girifalco 46% kunde inte ta ner Pastor Power i Silverdivisionens Final, då lottades Zap till spår åtta bakom bilen och även om han blev nedstruken till sju så kostar det alltid lite för mycket i dom loppen att komma fram och andraplatsen är klart godkänd från utvändigt ledaren. Han backades ner i kön men fick tredje utvändigt för att sedan ta dödens inför sista varvet och höll ifrån sig favoriten Man At Work för andraplatsen bara hud hals efter vinnaren. Nu kan han bli släppt till spets av dom flesta där framme och om han haft vinsten sist så hade han startat med tre raka vinster och säkert varit över 50% till detta loppet. Goop tränar och kör och då värsta motbudet har bakspår ser han nog till att vara före den så länge som möjligt i loppet. 

 

Gå Kort!

I fjärde avdelningen är det ett kallblodslopp där jag tycker att några få sticker ut rejält och när det ser ut som att många sprider strecken rejält i det loppet är det läge att försöka lösa loppet på lite färre streck än kollektivet. 

6 Bol Brage 25% är hästen med mest startpoäng med fyra vinster och tre andraplatser på årets nio starter ska han vara favorit i loppet. Mats E har aviserat att han ska köra offensivt och då det är betydligt enklare hästar på grunddistansen så kan han ta sig till spets tidigt här skulle mycket vara vunnet så klart och han är oavsett resa hästen att slå. 

11 Valle Hugo 18% är nog lika bra som favoriten då han går samma tider i loppen och har liknande statistik med sina topp-två placeringar, dock lite fler andraplatser i år då han tagit klivet upp i öppen klass efter att varit strax under dom bästa i kullen som fyraåring. Här har han bakspår men fortsatt förstärkt med Örjan och det är bike aviserat trots voltstart så intressant trots läget.

12 Spang Viktor 10% testades i hybridvagn sist och då blev det galopp så återgår till vanligvagn men här står han bra inne i loppet. Stod till exempel 40 meter efter Aas Balder sist, som är betrodd denna gången och då han inte är så startsnabb behöver inte bakspåret vara så negativt. Klart spelvärd i detta loppet och ger sig sällan även om han föll ur travet näst sist med vinsten på gaffeln i V75. 

 

Avdelning 1.

Omgången inleds med ett Diamantsto Försök där femton hästar är fördelade på två startfållor där omgångens största favorit kommer ut.

14 Lipstick Tooma 65% har övertygat i Redéns regi i sina senaste tre starter men började med en fjärdeplats och innan det hade hon en galopp i årsdebuten för sin förra tränare så det finns kanske chans att fälla henne. Hon har väldigt hög vinstchans då loppet håller ganska dålig kvalitet för klassen och då det gör minst ont för systemet att spika storfavorit i första avdelningen så behöver det inte vara fel att spika henne heller. 

6 Anna Mauds Lassie 14% är det givna spetsbudet med duktiga Adielsson från bästa springspåret. Gick bra på första barfota sist och kan garanterat rekordsänka en bit från tidig ledning här. Minsta strul för favoriten i kön och denna rinner kanske undan. 

11 Easy Creation 10% har startat på från samma förutsättningar på slutet med snäva spår på tilläggsfållan och har gjort det bra mest hela tiden på slutet. Toppform och Goop gör att denna måste räknas mycket tidigt vid gardering. 

13 Sheilah Laday 0,7% har tre raka starter i liknande lopp, där hon bland annat varit brunstig vid en av starterna och trampat sig och stått över något jobb inför den andra. Nu ska hon fått en bra träningsperiod och går framåt rejält i träningen säger man från stallet och hon ska ha gjort ett bra ban-jobb inför detta.rån Bra springspår då hon är startsnabb och hon kan hitta ner en bit fram i loppet. Klart kuskplus nu med Jepson upp denna starten. Jepson har rejäl form på styrningarna med en dubbel på V65 under fredagen då han inledde med en rejäl skräll och kanske kan vi få se en sådan inledning även idag.

7 Kattis Palema 0,5% kan ställa till det för Erik i spetsstriden om hon kommer iväg felfritt så kan detta vara loppets tidiga ledare men kanske släpper dom om Erik är framme och ställer frågan tidigt. Tänkbar jätte-skräll från rygg på ledaren kanske. 

1 Mission Beach 4% får väl bra smygresa från sitt innerspår och kan skrälla med rätta luckorna även om hon ofta är nöjd för en andraplats och så kanske även nu. 

 Ranking: A 14. B 11.6. C 13.7.8.9.1.D 3.15.4.12.2.10.

 

Avdelning 2.

Klass 2 är lägsta klassen på V75 där det oftast skräller, historiskt sett. Favoriterna har luriga lägen och man behöver kanske få med något mer streck än just dom mest streckade för att få till lite extra bra potential i systemet. 

10 Equal To None 25% är favorit i loppet men Goop låter inte nöjd med bakspåret och ligger lite lågt. Hästen har ändå gjort det bra från bakspår men det i enklare gäng och han står klart hårt inne på pengarna till denna starten och det är så klart givet att gardera denna favoriten.

12 Don´t Be Weak 17% har riktigt bra kapacitet och fungerade bra med barfota fram sist, även om det blev galopp från start så var upphämtningen och vinsten av bästa sort för klassen. Läget är ännu sämr än för favoriten och det var ändå startgalopp sist så det behövs streckas vidare.

1 Brida 17% sparades hovar på sist och nu blir det barfota igen, hon vann sin tredje raka trots skor på och måste räknas. Sto i öppen klass och oklart om hon kan hålla upp innerspåret här och då är läget tveksamt och procenten väl hög på henne. 

8 Mellby Helios 13% fick också dåligt startspår men han tål en repa i spåren i denna klassen där han står bra inne. Båth har fortsatt bra snurr på stallet och denna är inget undantag, tog spets efter 500 meter från spår 11 bakom bilen sist så det blir säkert offensivt upplägg även härifrån och denna är nog bra nog att slå dom oavsett löpningsförlopp.

5 Atlas Kronos 4% har bra utgångsläge och körs oftast offensivt, kan han köras till spets tidigt blir han väl hästen att slå för övriga och han kan leda loppet hela vägen.

4 Jalna Boko 10% har bra startspår men är ett sto i öppen klass som dessutom allt som oftast nöjer sig med andra platsen. Hon har sex andraplatser och en vist på sina sjutton starter och det är tveksamt med rätta vinnargnistan här men hon har tempon i kroppen som duger för att vara långt framme här.

Ranking: A 8. B 12.5.10. C 1.7.4.3. D 9.6.2.11.

 

Avdelning 3.

Klass 1 över kort distans och det är så klart som bästa lägena som gäller här även om jag nog streckar en av hästarna från bakspår med om det blir tryck på loppet. 

1 Enriko HA 13% får bike på för andra gången i karriären och sist sköt han till bra med mycket sparat efter för sen lucka. Några starter i klassen och han står bra inne på pengarna och Goop har knallform på såväl tränat som styrningar för dagen. Från rygg på ledaren har Goop fått luckor förr och i det flytet han kör i så blir jag inte förvånad om han får perfekt lucka med denna och bara vinner loppet. 

2 La Plus Belle 13% har fem vinster på sina tio starter och Röcklinger har riktigt bra statistik för övrigt på stallet. Hon gjorde det bra från bakspår sist och i denna formen kan hon nog vinna loppet oavsett position även om hon är betydligt mer orutinerad än övriga i loppet. 

3 Slippery Runway 18% är I princip lika orutinerad som tidigare nämnd häst och har fyra vinster på sina 11 starter. Mött hårt motstånd på slutet nu blir det bike på (om man kan lita på någon utrustningsändring Melander aviserar), och går den så är det intressant men lite överstreckad i nuläget då den står lite hårt inne på pengar i loppet.

4 Global Wizard 14% har fått ett par lopp i kroppen i klassen och från ett bra startspår måste han räknas tidigt. Bike på nu och Adielsson upp, då kan det vara spets i sikte och jag blir inte förvånad om denna leder loppet runt om. 

5 Moses 26% kördes till ledningen sist från bra spår och nu är det fint utgångsläge igen. Då alla sett Redéns stallform på slutet är det väl inte otroligt att dom andra kan tänka sig att släppa till honom om han kommer tidigt då denna var fin på barfota runt om sist i kombination med biken. 

10 Mellby Granat 9% trodde man skulle varit bättre sist och kanske kommer senare än vad man siktat på med honom. Då kan det bli effekt här men bakspår på kort distans och många bra där framme är inte kul. Blir det dock körning mellan flera av dom så kommer han i matchen då han är bra för klassen.

Ranking: A 5. B 4.1.2. C 3.10.7.6. D 8.9.11.

 

Avdelning 4.

Se “Gå Kort!”

4 Aas Balder 15% överraskade sist men stod då 40 meter före hästar av bland andra Spang Viktors kvalitet, nu blir han nog ganska överstreckad även om han så klart kan vinna loppet. Goop upp nu så det är fortsatt kuskplus men han är 12 år och innerspåret på tillägget är inte helt enkelt att komma rätt på det från. Visst är det bra läge för smygresa eller om man har startsnabb häst så kan man ta sig ut tidigt och här behöver man väl försöka ta sig ut och då är det chansartat ändå mot bättre motstånd denna gången.

9 Pyrmo 16% glänser i enklare gäng men räcker inte riktigt till då det står mer än 50 tkr på förstapriset. Står ändå bra inne i loppet men blir lite överstreckad på sina tre ettor i raden då han nu ska gå med skor på. 

5 Gomnes Hans 3% är mer intressant än nämnda duo på sitt spelvärde. Hade nog velat ha längre distans då han är stark och rejäl men om det blir tryck på loppet håller han sin fart in i mål och med rätt lopp kan han skrälla rejält. 

7 Gomnes Birk 2% får kuskplus här och är med i främre träffen på lite sämre norska banor allt som oftast och skulle kunna skrälla här som nästan ospelad.  

Ranking: A 6. B 11. C 12.5.4.13.9.7. D 10.1.8.15.14.2.3.

 

Avdelning 5.

Se ”Bästa Spiken!”

10 Vae Victis Club 40% är ny i klassen och har tjänat 420 tkr på sina två starter för Redén och fick det serverat sist av Örjan då han hamnade riktigt bra till från sitt tillägg då. Visst lär han duga bra i klassen men bakspår mot värsta konkurrenten som dessutom är härdad i Silver så blir det nog tufft från bakspåret. 

4 Empire Garbo 4% är hyggligt startsnabb och har Erik upp nu från ett av dom bästa spåren bakom bilen med bike på. Han skulle kunna ta sig till spets tidigt och släppa till Goop, då kan han skrälla från rygg på ledaren med rätt lucka. 

3 Spickleback Face 5% låter Bergh uppåt på och denna ska ha gått framåt med loppet i kroppen, där han gick bra som tvåa i sin comeback. Borde hamna bra till i loppet och står bra inne på pengarna i klassen. 

11 Voulez Vous 0,8% är ett hemmahopp i loppet som nu ska lättas i balansen vilket inte händer så ofta och dessutom åker biken på denna gången. Kuskplus med Jepson upp och detta är en tänkbar skräll vid gardering, som står bra inne på pengarna och som sagt startar på hemmaplan.

12 Heading Reference 0,8% har skrällt tidigare I år från uselt läge i Silverdivisionen och nu är det tillbaka till biken då det varit vanlig vagn ett par av dom senaste starterna då det varit voltstart. Åter kass spår bakom bilen som det blivit ett par gånger på V75 i år men det kan gå ändå om det blir tryck på loppet och favoriten inte skulle komma till spets helt enkelt.

1 High Glider 2% åker biken på nu och den har ett bra smygläge i kombination med Redéns stallform kan det vara en rejäl smällkaramell med sen lucka. 

OBS! 10 VAE VICTIS CLUB ÄR STRUKEN! Han ströks under fredag eftermiddag för en sårskada, så har förmodligen trampat sig eller likande. Nu hamnar väldigt mycket mer streck på Spickleback Face och spikar man inte favoriten, som också så klart får mer streck så är alternativet riktigt bred gardering. 

Ranking: A 2. B 10. C 4.3.11.12.1. D 5.6.9.7.8.

 

Avdelning 6.

Bronsdivisionen över lång distans med voltstart är inte så vanligt och favoriten har bara provat svensk voltstart en gång tidigare. Hade man vetat att det ska funka fullt ut hade det varit en tänkbar spik då han klart startsnabb bakom bilen och varit fin vid två raka segrar i Goops regi men nu är det kanske ett litet frågetecken. 

6 Jackpot Vrijthout 44% är den stora favoriten och visst är det bra chans till spets och slut här men på Goop låter det som att Zap Di Girfalco är en bättre chans och då jag tror på en tillsammans med att et hög chans att favoriten i sista avdelningen leder runt om så måste man gardera här. Garderar man istället dom andra två kan detta vara en spik, så ser det ut i veckans omgång, man måste bygga systemet efter vilka spikar man väljer. 

5 Four Guys Dream 16% åker långt för denna uppgiften och den är bra för klassen och kommer man iväg bra från sitt femtespår i volten så kan den vinna loppet oavsett löpningsförhållande. Gått i amerikansk vagn på slutet och växlas nu ned till vanlig då det är voltstart så hade väl velat se honom lite närmare 10% för att det skulle vara riktigt intressant och jag rankar en annan två.

10 Anything For You 13% blir det en del surr kring då Araksinen alltid har väl förberett när han testar V75 och vet vad som krävs. Han låter riktigt uppåt på denna som varit i Sverige sedan måndagen och planerar att ha den kvar till finalerna längre fram. Erik har kört åt just Araksinen ett par ggr totalt och det har blivit vinst varje gång så Erik lär väl anta att det ordning på grejerna även denna gången. 

4 Indra´s Secret 12% fick spår fyra i volten och det är väl inte optimalt då hon kommer med ett par raka galoppmisslyckanden i bagaget. Står bra inne på pengarna och duger i klassen då det åtminstone är ett framspår denna gången. 

12 Kaptah 3% trodde jag på sist men då klev Ulf på sent och han blev kvar ute i tredjespår lite för länge. Höll bra efter tung resa då på 500 meter längre distans än här så han tål långlopp utan tvekan och har haft bra form ett tag. 

7 Classics Never Die1,5% vinner inte så ofta men har visat klar uppåtform på slutet och har ett fint springspår som han ska kunna hamna bra på det från. Blir han inte hängande och bara hittar ner i bra slagläge så gör han sig bra på dagens långa distans. 

Ranking: A 6. B 10.5. C 4.12.7. D 2.3.1.11.9.8.

 

Avdelning 7.

Gulddivisionen heter Silverörnen denna veckan och har inte lockat det värsta Guld-gänget direkt och kanske leder favoriten bara loppet runt om, men det är medeldistans och flera vill nog blanda sig i segerdiskussionerna.

3 Diamanten 50% är klar favorit här och kanske blir lite för stor, men favoriten i guld som har hög spetschans vinner väldigt ofta sitt lopp. Man är positiva från stallet och det blir fortsatt barfota vilket han har 3/3 på och biken som han vann med sist. Hög spets och slut chans här.

4 Mindyourevalue W.F. 13% låter Bergh riktigt nöjd med att han fick ett så fint framspår för en gångs skull och han räknar med toppinsats denna gången. Han är stark nog att vinna loppet från utvändigt och borde köras offensivt. 

5 Bucks To Burn 14% har perfekt spår bakom bilen och är startsnabb när dom väl trycker av honom han bör få bra position och han är inget undantag i Redéns stallform. Farlig att spela utan, när firma Redén/Khilstörm vinner det mesta för dagen.

6 Rose Run Sydney 6% är stallkamrat till Bucks och hon är med startsnabb och i full form så räkna med bra insats även från denna. 

11 From The Mine 3% är bortlottad då han alltid körs offensivt från sina framspår och är väldigt startsnabb. Blir det körning kan han spara den speeden till slut nu i stället och han lär fälla många då han är i ständigt bra form. 

12 Esprit Sisu 4% har varit lite skrik om i hårdare lopp än detta men nu är läget uselt, men kanske slår han till när alla slutar jaga honom. Tempo och tryck på loppet krävs så klart men då är han bra till slut. 

Ranking: A 3. B 4.5. C 6.11.12.9.7. D 2.1.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 6.11.13.14.

Avd.2: 1.5.8.10.12.

Avd.3: 1.2.3.4.5.10.

Avd.4: 6.11.12.

Avd.5: 2 Zap Di Girifalco

Avd.6: 4.5.6.7.10.12.

Avd.7: 3 Diamanten

2160 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 14 Lipstick Tooma

Avd.2: 1.5.8.10.12.

Avd.3: 1.2.4.5.

Avd.4: 6.11.12.

Avd.5: 2 Zap Di Girifalco

Avd.6: 6.10.

Avd.7: 3 Diamanten

120 Rader som kostar 60 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!