Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Romme med korta E3 15/8

V75-Omgången.

E3-Finalerna över kort distans är i fokus på veckans V75 och det är några av dom större loppen vi har för treåringarna. I övrigt ser omgången öppen och spelvänlig ut där det inte är helt givet vad man ska spika, men tror mig ha hittat ett par spikar med bra vinstchans. 

Romme är veckans bana och den har ett ganska långt upplopp med sina 205 meter. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom från 6,7 och 8 bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen då dom får starta lite längre fram än invändiga hästarna. I övrigt inga konstigheter med banan och det väntas väl bli bra väder så fina tider att vänta. 

 

Bästa Spiken!

Jag tror att favoriten i första avdelningen blir oerhört svårslagen och det måste hända något för att han ska förlora loppet. Han blir ganska klar favorit men absolut inte för stor och man tål bäst att en stor favorit vinner i första avdelningen på streckspelen, spelteoretiskt sett. 

6 Viscount 34% står bra inne i loppet då han var ute på V75 sist och är kvar i klassen efter en tredjeplats från tufft utgångsläge över mastig distans. Gjorde ändå ett bra lopp då han kördes offensivt och det sätter sig alltid i benen till slut att satsa framåt från spår långt ut, när man måste öppna snabbare än invändiga för att ta sig förbi dom och man hamnar alltid något spår för långt ut in i första svängen. Låg på lite och ödslade lite krafter när han väl kom till ledningen och är ursäktad att han stumnade lite till slut över 3140 meter men höll ändå helt okej som trea. Innan det radade han upp segrar och nu är det flera plus då det aviseras barfota runt om vilket blir första gången. Dessutom blir det Erik Adielsson upp från bästa springspåret och läge kombinerat med kusk är klart plus så mycket hög chans för spets och slut här. 

 

Gå Kort!

I E3 Finalen för Ston i avdelning tre står nog mellan ganska få hästar och man borde komma undan med färre antal streck här och jag kanske stänger loppet på tre hästar.

4 M.T.Perette 31% är loppets Klara favorit och har ett bra startspår generellt sett och bör hamna bra på det direkt. Vann sitt försök hit från utvändigt ledaren på första barfota bak och det blir fortsatt så och hon kan vinna från samma position igen men det kanske ska vara lite jämnare på strecken här så överstreckad denna gången men räknas tidigt. 

2 Hilarious AM 21% ska nog testas rejält mot spets här och tar hon sig förbi invändig häst så blir hon hästen att slå då hon var fin från spets i sitt försök. Kunde dämpa farten snabbt när hon väl tagit sig till ledningen och hade gott om torrt krut till slut och barfota runt om föll väl ut och det blir fortsatt så. Nu blir det dessutom kuskplus, första bike och första rycktussar så det är många toppningar i utrustningen till denna starten och det lär behövas då hon är lite mer orutinerad än flera av sina konkurrenter här. 

8 Florist 4% hare betydligt mer rutin än dom två mest streckade här och hon mötte hårda hingstar och valacker i ett par av sina starter i våras och var då lite överstreckad ett par gånger men dom loppen lär ha gett hårdhet. Läget är mycket kallt men med den väntade snabba inledningen mellan dom två innersta hästarna och sedan ett par till betrodda där framme som lär söka position långt fram så kan tempot hållas uppe och då kommer hon in i loppet till slut. Hon avslutade snabbt i sitt försök och hennes spurt lär bita ännu bättre nu om det blir tempo på loppet och oerhört bra spelvärde på henne denna starten trots spåret. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!” 

1 Arden Wise AS 17% är givna motbudet på läge och visad form. Vann direkt i debuten för Goop i ett enklare lopp då han ledde volten på tillägget, men det såg inte ut att vara så startsnabbt utan kom ut direkt mest för att dom från spår 2 och 3 på den volten inte var med alls på noterna från start och båda krånglade. Går säkert framåt med starten i kroppen och bra att han fick testa ett voltstartslopp inför detta. Goop hamnar garanterat bra på det men kan bli fast invändigt här. 

2 Hurricane Silas 11% startar från ett bra startspår statistiskt men det kan vara lite snävt om det är lite osäker häst och denna har en del galopper i sin historik så lite orosmoment i starten då. Trivs över längre distanser men ganska lång resa i värmen kan också vara minus. 

4 A Deal Is A Deal 4% kan starta snabbt oavsett spår men spår fyra är dåligt och Erik vinner inte V75 ofta nu för tiden. Lite sparat sist då jag trodde mycket på honom och det är krafter som kommer att behövas här. 

5 Högstenastalldräng 6% fick äntligen vinna sist och var riktigt fin på 12,9 på en 800-metersbana vilket är starka papper. Står riktigt bra inne i loppet på pengarna och har inte varit sämre än tvåa då Jepson kört på fyra försök tillsammans. 

9 Helios Di Quattro 9% står hårt inne i loppet men fortsatt Örjan upp på spurtstark häst men man hade väl velat ha ett par procent lägre för att se honom som streckvärd här. 

10 Kinky Boots 15% star också hårt inne I loppet och har inte startat på ett tag nu så borde behöva loppet i kroppen. Siktas mot Derby-kvalen så det blir nog inte allt för offensivt upplägg och då blir det svårt att ta många länder till slut på V75. Duger men överstreckad och dåligt spelvärde då det inte är toppat inför detta med skor på och siktet inställt på nästa lopp. 

Ranking: A 6. B 1. C 5.2.9.4.10. D 7.3.8.12.11.

 

Avdelning 2.

Silverdivisionen över kort distans och här har favoriten dragit innerspår vilket han kan få mycket svårt att försvara med riktigt startsnabba hästar utvändigt och då är det så klart favorit i fara. 

1 Urban Kronos 29% är klar favorit i loppet men kan bli över invändigt. Hittar han ut i bra slagläge så har han så klart kapacitet att vinna loppet. Dåliga spår hela året och bara kört in 78 tkr i år och i fjol blev det bara tre starter då han bara tjänade dryga 30 tkr så det är ett par år sedan han körde in sina pengar och då känns det tufft att gå ut som klar favorit i Silverdivisionen. Bra form med starka avslutningar och fick vinna sist från utvändigt tidigt gör att han ändå är svår att plocka bort men bara en bland flera här. 

2 Ebony Boko 7% är loppets spetsbud och ska gått framåt med två lopp i kroppen efter en längre träningsperiod. Intressant med ny kusk och lite missvisande rad då Westholm verkar ha lite form på gång igen efter några veckors sämre resultat för stallet. Kan leda loppet runt om.

7 Lord Flax 16% drar dåliga lägen mest hela tiden och är ny i klassen. Har två lopp i kroppen och avslutade vasst sist från omöjligt läge på Jägersros snabba spetsbana. Här kan det vara läge att var offensiv och söka sig framåt direkt med hjälp av den vinklade vingen och tar han dödens tidigt så är vinstchansen hög.

10 Ribaude 17% kommer in matchen vid körning där framme och nu är det aviserat första gången bike på denna. Mest poäng i loppet och hög vinstchans trots att han står lite hårt inne i klassen. 

8 Evens Cool Boy 2% blev kvar I trött rygg lite för länge sist och inget att säga om att han inte tände om och fick upp farten mer han gjorde i snabb avslutning. Har han lite mer tur med ryggarna denna gången kan han skrälla till rejält trots spåret då det kan bli snabb öppning från ett par hästar och tryck på loppet denna gången. Intressant är lättning i balansen till denna gången med riktigt tunna aluminiumskor. 

5 Southwind Hydro 7% aviseras det barfota för nu vilket isåfall blir första gången i år och kuskplus med Örjan upp nu från bästa tänkbara spåret bakom bilen är plusfaktorer. På minussidan ligger att förmodligen ljuger Walmann, vilket han oftare gör än talar sanning angående utrustnings- och balansinformation till spelarna, vilket så klart är tragiskt att han inte förstår vikten av att rätt info når ut. Hans bästföre dagar som tränare är passerade för länge sedan ändå och han lär försvinna på sikt ändå om han fortsätter att visa upp 8-10% i vinststatistik på väldigt dyra och fint stammade hästar, så borde väl hästägare inse att det är finns bättre stall att sätta sina hästar i. Denna hästen var säkert inte gratis heller och visst har den kört in över en miljon men inte vunnit lopp på nästan två år. 

4 Allways On Time 12% har bra startspår bakom bilen och duktig kusk. Ändå lite överspelad här och bara aktuell vid riktigt bred gardering då den inte räckt till vid sina senaste besök i Sverige.

6 Highspirit 6% är mycket startsnabb men borde väl inte ta sig förbi Ebony Boko trots den vinklade vingen, men om den lyckas med det och är på rätt humör så skulle han kunna rinna undan från spets. 

Ranking: A 7. B 10.2. C 1.8.6.4.9.5. D 11.3.12.

 

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!”

Man får bra effekt på att försöka låsa på få hästar här men om man har råd med en häst till så är Örjan så klart alltid aktuell då det är stora prispengar på spel. 

3 Malva HA 21% är startsnabb men ska väl inte ta hel längd på någon av dom invändiga så det krävs att båda dom gör bort sig för att han ska komma till spets. Får väl en bra position ändå från ett bra startspår med toppkusk. Tvåa i E3 över medeldistans från bricka 12 efter invändig resa och har kört in bra pengar redan och kan få liknande resa och framskjuten placering igen. 

1 Chablis Ribb 15% kan få problem att svara Hilarious AM som det maxas på till denna starten och kör-order där att dom vill se den i spets så det kan bli utdragen körning om Leif inte vill släppa direkt och köra i rygg på ledaren, det är kanske hästens bästa chans att vinna loppet. 

9 Eagle Eye Sherry 6% kan profitera på väntad körning där framme och har startsnabba ryggar så kan komma igenom bra direkt och till låg procent från formstall med toppkusk kan denna skrälla. En av hästarna med minst rutin i fältet med under 170 tkr på kontot men det är aviserat bike första gången och hon har startsnabba ryggar.

Ranking: A 4. B 8.2. C 3.9.1. D 12.6.5.10.7.

 

Avdelning 4.

Lägsta klassen på V75 och klassen där det oftast skräller historiskt sett men denna veckan ser dom minst streckade ut att få svårt att räcka till. Dock kommer man ner på 6-8% efter dom tre mest streckade så även om man får in någon av dom rensar det bra. Det finns frågetecken på dom två mest spelade så det finns god chans att segraren ligger i intervallet tredjestreckad till sjättestreckad här.

10 Awesome Kronos 26% är loppets favorit men har galopperat båda gånger han haft bakspår och varit struken en gång utöver det så man gillar inte bakspår med honom och galopprisken måste vara mycket hög här. Oavsett så vinns inte många V75.lopp från bricka 10 bakom bilen och det är givet att gå mot och denna är bara en i mängden vid bredare gardering. Även om kapaciteten hos hästen är hög så står han hårt inne på pengarna och Erik sitter upp bakom bättre vinstchanser än denna i omgången. 

7 Un Mec D’Ore 26% är nästan lika mycket spelad som favoriten här och har med tveksamt utgångsläge att brottas med. Men värst av allt är att hästen inte tycks vilja vinna så himla gärna då han bara har 2/18 trots att Björn serverat honom många fina resor. Vinsterna är tagna med prissummor på 20 och 25 tkr på Årjäng och Färjestad så det är hårt att vara delad favorit på V75 efter så mediokra meriter. Visst han går okej varje gång och rätt vad det är så lurar väl Goop honom först men överstreckad här. 

9 Flexible Launcher 14% är desto mer intressant även om också han fått ett tråkigt bakspår här. Han blev kvar i trött i rygg en bit sist och kunde inte ta mycket sedan i snabb avslutning. Sett fin ut på barfotan i två senaste starterna och går så igen och sist var det första med bike vilket dom var nöjda med. Mest startpoäng i loppet och bäst inne på pengarna gör att han ska ha hög vinstchans på pappret och jag rankar honom först här.

3 Gassin AM 8% har fått ett par lopp i klassen och även om han står ganska hårt inne på pengarna och inte vunnit lopp ännu så kanske det kan gå nu ändå. Han har betydligt bättre läge än värsta motståndarna och kanske kan ta sig till spets och släppa till någon bra. Får han gå på innerspåret från spets eller rygg ledaren så kan han överraska med duktiga Jepson upp. 

6 Mio Flash 6% har sina senaste lopp i monté men går bra för sulky också. Nu är det barfota runt om och rejält kuskplus med Khilström upp. Vinklad vinge och ganska startsnabb häst gör att dom borde hamna bra till direkt och med bra resa kan denna skrälla lite. 

2 Unarmed Face 8% är ganska startsnabb så borde få bra resa från klart bra spår och är tänkbar överraskning. Blir längsta resan hittills för honom så är oklart hur han trivs med det och man ligger lite lågt då man var besvikna med senaste insatsen utan att ha hittat något fel. 

Ranking: A 9. B 7.10.3. C 6.2.5.4 D 12.1.11.8.

 

Avdelning 5.

Gulddivisionen ligger som avdelning fem denna veckan vilket inte är speciellt vanligt då det är här Top7 avgörs och det brukar vara lite stora favoriter eller stå mellan ett par hästar i just guld, där det sällan skräller. Nu är det betydligt mer öppet än i vanliga fall och det kan bli en svår Top7 även denna veckan.

1 Milligan´s School 23% är inte ens favorit och var oplacerad sist trots att han gick 1.10,0 med 07,5 sista halvan av loppet. Det gick oerhört fort till slut i Hugo Åbergs och loppet innan vann han Årjängs Stora Sprinterlopp från ledningen på 1.09,8 mot bland andra Sorbet. Mött stenhårt motstånd och gör det bra mest hela tiden och skulle kunna hålla ut samtliga i starten här med hjälp av solfjäderseffekt då Nibus CD är snabb och kan hjälpa till att hålla ut Elian Web. Håller han spets så leder han loppet runt om men om han blir av med ledningen så kan det lösa sig ändå om nämnda två kör mot varandra och fältet spricker upp. Han är inte blixtrande ut bakom bilen men får upp farten mer efter en bit och lyckas han bara hålla ut dom första 50 så svarar han nog upp om han vill. Loppet är inte kört även om han tappar spets vilket man såg vid spurten som tvåa i Copenhagen Cup tidigare på säsongen och jag rankar honom först. 

2 Nimbus CD 11% vill man till spets med och går säkert framåt med sina lopp men är 10 år och man vet ju inte om den där riktiga gnistan finns kvar och man vill nog se det mot bra motstånd innan man kan gå rakt ut på honom. Bara en i mängden på bra läge och startsnabbhet. 

3 Elian Web 33% är loppets klara favorit men med två startsnabba invändigt, sida vid sida och utan full racerbalans och utrustning är det inte alls säkert att denna tar sig förbi dom. Skor på och hybridvagn istället för biken sist är så klart två klara minus.

4 Milliondollarrhyme 13% kommer att ta många i spurten om dom tre invändiga spiller allt för mycket krafter i inledningen. Usel säsong än så länge men var bra på sensommaren och hösten i fjol och har suttit fast en del så har nog en hel del kvar att ge. Kan få loppet denna gången.

5 Ural3% är ny i högsta klassen men har fått ett bra startspår och är stark och rejäl. Kör dom tre invändiga hårt mot varandra kommer även denna in i loppet om han hittar ner i bra slagläge så skulle han kunna skrälla rejält. 

7 General Bianco 1% är speeding och med hjälp av vinklad vinge kan han hitta position bakom dom tre mest startsnabba och med rätt rygg och lucka kan även detta vara en tänkbar skräll trots spåret. 

9 Globalsatisfaction 10% har rygg på ett par av dom startsnabba så borde kunna få en vettig position trots bakspår. Vann i sin comeback näst sist och fick krafter sparat sist. Första gången Magnus A upp är intressant och det kan gå trots bakspår över kort distans.

Ranking: A 1. B 3.7.4. C 2.9.5. D 11.8.10.12.

 

Avdelning 6.

E3 Final för Hingstar och Valacker där favoriten dragit bakspår efter att inte varit körbar i försöket då han trasslade in sig i ett bandage som lossnat. Det gör loppet mer intressant men jag tror att han är bara bäst och rundar dom ändå. 

10 Hell Bent For Am 54% hade inför förra starten vunnit sina fyra lopp på svensk mark med bland andra Treåringseliten för en 1 miljon bland dom. Örjan körde bara så lugnt det gick sist då han trasslade in sig i sitt eget bandage och det är väl bara oddshöjande att han fick bakspår då han nog varit spelad till över 70% med vinst i sitt försök och ett bra framspår här. Nu är det dessutom aviserat barfota runt om inför denna starten men någon skötare från stallet sa så sent som fredag eftermiddag att han trodde det var skor på planerat och att han inte hört något om några ändringar. Det är väl som vanligt Melander som jävlas med spelarna i balans- och utrustnings-upplysningarna. Samma kategori som Walmann i förmågan att förstå vikten av korrekt information och trovärdigheten för sporten som dom verkar tycka är roligt att solka ner. Dagisnivå på deras desinformation och hån mot spelare som trots allt står för prispengarna i travet. Hur som helst är hästen väl förberedd när den kom till honom som dom flesta hästar från USA brukar vara och denna vinner nog loppet väldigt ofta. 

2 No Doubt 23% vann sitt lopp från utvändigt ledaren på nya svenska rekordet för treåringar 1.10,5 och nu blir det dessutom bike på för första gången. Det lär bli lite körning från start från ett par till av konkurrenterna så helt i fred ska hon inte få sitta där framme och om det kostat det minsta för mycket på vägen blir nog favoriten för svår att stå mot till slut. Kommer dock favoriten bort är detta hästen att slå och för er som har råd att dubbla systemet så kan detta vara ett stabilt lås.

4 Vegan Face 4% var den som körde till spets mot No Doubt sist och har ett riktigt bra startspår för att göra det igen. Kanske är Conrad nöjd att ta rygg på den nu då han inte lyckade vinna från spets sist. Har säkert gått framåt till detta och kommer han inte ner i rygg på ledaren lär nog Conny köra vad som går för att överta. 

1 Bombus Jet 10%kan bli över med ett par startsnabba utvändigt men får den bra smygresa på innerspår och rätt lucka till slut så kan han skrälla, men 10% är kanske lite i överkant trots Goop.

3 Hennessy Am 7% får väl liknande resa som i försöket hit med andra par utvändigt och snabb avslutning och med bike på denna gången kan han spurta ner dom om favoriten kommer bort. 

Ranking: A 10. B 2. C 4.3.1. D 6.5.7.8.9.12.

 

Avdelning 7.

Bronsdivisionen över medeldistans avslutar med omgångens största favorit och då jag väljer att spika näst största favoriten i sjätte avdelningen så måste denna förlora för att det ska bli utdelning. Många kan ha hamnat på spik här för det är inte helt lätt att bestämma sig för spik i omgången och då är det lätt att man ”måste” spika i sista för strecken är slut. 

3 Zafiro Roc 57% är ny i klassen och långt ifrån alla som blir favoriter i Brons vinner sin första start där då det är öppet för dom som tjänat upp till 900 tkr och denna bara har 546tkr på kontot gör att den står väldigt hårt inne i klassen. Har varit riktigt bra i sina fyra starter för Goop men möter nog tuffast hittills nu och det är bra värde på att gardera här även om vinstchansen så klart är bra. 

4 Volare Gar 8% gjorde flera bra lopp i fjol ser ut att vara på väg mot formen även om han kanske borde vunnit loppet sist. Testas med ny kusk nu och även om Kim är duktig så är nog Jepson ett litet plus och läget är bra så hittar dom bra position så kan dom vinna loppet.

5 Sandsjöns Enzo 8% är härdad i klassen med många starter på V75 både i år och i fjol och har även stött på betydligt hårdare motstånd i fyraåringslopp under fjolåret. Johan brukar få form på sina hästar under sensommaren och hösten och det är inget undantag i år då det börjar se allt bättre ut och här testas ny kusk vilket en del hästar kan tända till på. Bra spår och måste med tidigt här. 

8 Kennedy 5% blir det kuskplus med Erik upp på och det är aviserat första barfota sedan galoppen i Svenskt Travderby förra året. Faller det väl ut kan han skrälla trots läget då han står riktigt bra inne i klassen. 

11 Meritt 9% funkade inte riktigt i biken sist och nu går man tillbaka till ordinarie vagn till denna starten. Daniel är duktig både som tränare och körsven men har väl inte riktigt det stora erkännandet från dom ”vanliga” V75-spelarna ännu och det håller fortsatt nere procenten på hans hästar vilket ger bra spelvärde i dom stora streckspelen ett tag till. Denna är bra för klassen och hans spurt lär bita bra över ett ganska långt upplopp här.

Ranking: A 3. B 5. C 8.11.4. D 7.2.6.10.1.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 6 Viscount

Avd.2: 1.2.7.8.10.

Avd.3: 2.4.8.

Avd.4: 3.6.7.9.10.

Avd.5: 1.2.3.4.

Avd.6: 10 Hell Bent For Am

Avd.7: 3.4.5.8.11.

2250 Rader som kostar 1125 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 6 Viscount

Avd.2: 2.7.10.

Avd.3: 2.4.8.

Avd.4: 7.9.10.

Avd.5: 1 Milligan’s School

Avd.6: 10 Hell Bent For Am

Avd.7: 3.5.8.11.

108 Rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!