Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot V86 Boden 12/8

V86-Omgången.

Jackpot med 14 miljoner till en ensam vinnare och loppen går denna på Bodens travbana denna veckan. En vanlig bana med 200 meter upplopp som är lite över medel och banbredden är även den lite över medel. Banunderlaget är bra och igen vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till här. 

Då jag går på omgångens största favorit och ett par väldigt betrodda till som har hög vinstchans gör att jag rekommenderar tre spikar denna veckan för att få med fler streck i garderingsloppen.

 

Bästa Spiken!

2 Antonio Tabac 76% är väldigt stor favorit men till skillnad mot när jag oftast försöker fälla dom så blir så hårt spelade på V86 så är detta i högsta klassen och hästarna är lättare att sätta in mot varandra här. Denna vann Norrbottens Stora Pris på just Boden tidigare i sommar på 1.11,1 i spets mot bland andra Milliondollarrhyme och Dreammoko och onga sådana motståndare denna gången. Loppet innan det var det över sprinterdistans och vinnartiden skrevs till 1.09,5 så i tempon är det ingen som matchar i loppet och även om formen på Westholms stall var lite sviktande ett par veckor i sommar så låter dom nöjda och ser ut att ha klar uppgång på stallformen igen. Dom två förlusterna behöver heller inte betyda att formen på hästen varit dålig då han mött yttersta eliten och efter långresor till Finland dragit bricka 7 och 8 bakom bilen så där förlorade han loppen redan i lottningen. 

 

Gå Kort!

Avdelning två är ett kallblodslopp där det är  ganska tätt i intjänat mellan startfållorna och det borde bli svårt att vinna från dubbla tillägg här då dom på mellanfållan står bra inne på pengarna och det är bara en på grunddistansen. 

8 Nordby Elde 44% är nog en ganska stark favorit som får kuskplus till loppet och startar från springspår på första tilläggsfållan. Stumnade dock rejält sist och formen kan vara ett frågetecken men man skyller på att det blev lite för täta starter och hoppas på att det var det som gav den sämre insatsen sist. Ändå en viss tveksamhet på en stor favorit som gör att jag garderar med ett par bra konkurrenter.

2 Kor Kusen 16% tycker tränaren och kusken inte ska vara så hög galopprisk för men ändå har hästen en del galopper i historiken. Vann en hel del lopp i fjol med 8/17 då och 17/45 totalt så förstår man ju också att det inte vart i stenhård konkurrens direkt. Utan galopp duger den nog bra i loppet då han gick 1.25,5 över distansen näst sist.

14 Guli Major 14% behöver nog putsa lite på sitt rekord för att matcha dom två bästa på mellanfållan men det kan gå i toppform och som ensam häst på springspår på bakersta fållan. Nu regi sist och bara fem år så den har nog en del utveckling framför sig och från stallet låter man positiva. 

 

 

Avdelning 1.

I inledningen kan det bli så att jag spikar favoriten men här finns utrymme att spela med två eller tre streck om man tror/hoppas på galopp för favoriten som inte alltid är så stabil i travet. Mina två förstahästar reser en bit för detta loppet och kanske kan båda komma bort och garderar man vidare är det flera hemmahästar som skulle kunna skrälla. 

3 Van Gogh Z.S. 54% har varit hårt betrodd mot betydligt hårdare motstånd än detta och sist var han delad favorit i Bronsdivisionen på V75 där han nog hade blivit ganska klar favorit om det inte varit för risken att bli fast från innerspåret. Han har vunnit två Klass 1 Försök där han slagit blanad andra Master Blaster från bakspår och Four Guys Dream. Nu kommer han från två raka galoppmisslyckanden och det är så klart ett frågetecken med formen men på klass och kunnande ska kunna slå detta gänget oavsett löpningsförlopp.

1 Pikachu Face 7% är startsnabb och har bra läge att leda loppet länge men han har inte startat på ett tag så kanske släpper man men då funkar även lucka in på upploppet då han är speedig. Kan behöva loppet i kroppen men kommer favoriten bort åter igen så är vinstchansen klart bra i förhållande till insatsprocenten. 

5 Rally Funny 16% låter dom nöjda med från stallhåll där man säger att det kan bli aktuellt med ändringar i huvudlaget då hon springer rakare i senaste starterna. Eventuellt kan det bli barfota fram med. Ove A vinner mycket lopp här uppe och kör med bra självförtroende här där han verkar trivas bra. Det är ett sto i öppen klass men hon står bra inne på pengarna och ska kunna vinna ett sånt här lopp men krävs att favoriten kommer bort. 

2 Ava 2% lyser det rött på över allt med bike och barfota runt om för men som sto och hårt inne på pengarna ska det inte räcka ändå. Hon har bara vunnit ett P21-lopp med 10 tkr till vinnaren på sensate två och ett halvt åren.

7 Carisma Sisu 7% står bäst inne på pengarna i loppet och trots att hon är ett sto så kan hon duga då hon brukar vara ute i ganska tuff konkurrens för klassen. Dock vinner hon ungefär ett lopp per år och från spåret känns hon bortlottad.

8 Tayson Bi 3% har varit ute en del i V75 på slutet men stått i höga odds från usla lägen och är väl bortlottad ännu en gång. Kapacitet och kunnande som räcker men har haft svårt att sätta nosen först sedan han kom i klass. 

9 Hochthereitissocks 4% har rygg på startsnabb så med invändig resa och lucka till slut kan den skrälla då hästen har bra form och det är hemmabana. 

Ranking: A 3. B 1.5. C 7.8.9.2.10. D 6.11.4.

 

Avdelning 2.

Se “Gå Kort!”

1 Rappodina 13% kommer från galopp mitt i loppet sist och det tar kusken på sig helt och poängterar att hon brukar fungera bra för Ulf. 20 och 40 meter före sina konkurrenter är så klart positivt men som ett av få ston i loppet kanske det blir svårt att stå mot dom bästa här trots allt, då hon har betydligt sämre tider med sina rekord strax under 1.28 medan dom bästa tycks kunna springa runt 1.25,5 för dagen och denna är nog lite överstreckad på Ohlsson upp denna gången.  

Ranking: A 8. B 2.14. C 1.11. D 5.3.4.7.13.9.10.

 

Avdelning 3.

Lågklassigt lopp där det ä ren del utrustningsändringar på ett par av ekipagen från klart intressanta lägen vilket gör att man nog vill ha med några här om det slår väl ut. 

5 Moogie 37% gjorde årsdebut efter ett års frånvaro och vann direkt trots bricka 12 gick hon nytt rekord. Hon verkar svår att hålla fräsch då det varit en del strykningar och frånvaro men tävlar alltid bra när hon väl står på friska ben. Går upp i klass efter vinsterna och är sto i öppen klass med flera bra invändigt och även om jag rankar först på spåret och formen så vill jag gardera henne. 

2 Silver Bullit 8% är anmäld barfota runt om men kanske ska gå barfota fram och i bike nu från spår invändigt om alla tuffaste konkurrenterna så verkar det som bra förutsättningar att få ett fint lopp i främre träffen. 

3 Inge B.Svärlig 18% kommer med tre raka segrar och kan öppna fort. Det är dessutom första bike på denna gången vilket är intressant. Långresa är alltid frågetecken på orutinerade hästar men måste räknas tidigt här, kanske leder loppet runt om.

11 Junior Band 20% har 2/3 i sin nya regi och denna tror dom kommer gå fort upp genom klasserna vilket gör att den ska kunna vinna här trots bakspår och måste streckas mycket tidigt. 

4 Greenwich 5% har mött hårdare motstånd i ett par starter på slutet och går ner i ordinarie klass nu vilket brukar kunna ge bra effekt. Bra läge bakom bilen och borde hamna bra på det och fördel med hemmabana där flera i loppet är ute på en av sina första resor. 

9 Goldfever 5% ligger man lite lågt med denna gången då man tycker att han kan stressa upp sig med spår långt ner, inne bland mycket hästar och man ska ta det lugnt i starten. Han visade dock sist att han tål en repa ute i spåren och ändå har mod kvar till slut och vunnit billigare lopp tidigare från sist utvändigt. Visst blir det tuffare allt eftersom han går upp i klass men här duger hans tunga slutvarv nog ganska bra. 

Ranking: A 3. B 5.11. C 2.4.9. D 8.12.6.7.1.10.

 

Avdelning 4.

Kortlopp med 14 kallblod utspridda över två startfållor med sju på varje fålla. Detta då dom körde ett uttagningslopp för den lägre klassen där dom sju främsta från det loppet startar över grunddistansen här. Ett uttagningslopp i klassen över där dom sju främsta startar från tilläggsfållan här. 

10 Vännfors Stjärna 26% är inte favorit i loppet ännu men många verkar gå på henne här så hon lär stiga i procenten under eftermiddagen och blir nog ganska klar favorit till slut här. Kördes avvaktande sist för att spurta snabbt till slut och ta sig till final här från dåligt utgångsläge i kvalet hit. Nu blir det första barfota runt om och man verkar tro en del på henne från stallet och då dom har tre av hästarna i loppet så får man väl ha respekt för att dom ser det som sin bästa chans trots att stallkamraten vann uttagningsloppet. 

3 Wild Donnan 28% var loppets tidiga favorit men sjunker på strecken, hon är bara fyra år och har en hel del galopper i historiken så kanske lite överstreckad denna gången. Antagligen beror det på kuskpluset men bara en av flera vid bredare gardering och rankas ner på dåligt spelvärde.

1 Oddsy 18% slog Wild Donnan sist från spets och från optimalt läge i volten över kort distans kan denna rinna undan från spets igen. 

9 Guli Vinn 13% vann sitt kval från utvändigt ledaren i bra stil sist och kan vinna igen. Gått bra i sina två senaste starter på barfota runt om och då alla dom andra betrodda är ston kan det vara klart fördelaktigt att vara valack i sådant lopp. 

8 Sundbo Nova 4% vek ner sig till slut mot Guli Vinn sist men höll okej som tvåa och får hon ett bra lopp så kanske hon kan skrälla nu istället då det blir lite kuskplus med Magnus A upp.  

Ranking: A 10. B 9.1. C 3.8.13.2.6. D 12.5.14.7.11.4.

 

Avdelning 5.

Se ”Bästa Spiken!”

Ser inte hur han ska förlora, det måste vara sjukdom eller liknande för förlust då värsta konkurrenten på förhand blev struken och 5 Workout Wonder 5% hade sina bästa säsonger som fyra och femåring och har haft svårt att leverera fullt ut sedan dess. Rankar honom ändå som klar tvåa på grundkapacitet och fördelaktigt utgångsläge. 

Medan8 Hesiod 6% och 7 Brooklyn Hill 3% känns bortlottade på förhand och ska få svårt att komma till i loppet och ingen av dom är riktiga vinnarhästar i loppen. Hesiod har inte vunnit lopp sedan oktober 2018 och Brooklyn Hill blir hellre tvåa i loppen med 11 andra platser och sex segrar på sina 44 starter. 

Ranking: A 2. B 5. C 8.7.4.6. D 3.11.1.9.

 

Avdelning 6.

Stayerlopp med 14 hästar (efter en strykning) fördelade över tre startfållor och båda förhandsfavoriterna har varit strukna sedan deras senaste starter vilket gör formen lite tveksam hos dom och öppnar upp loppet. 

8 Jagger Boko 38% är loppets klara favorit och trampade sig och fick en sårskada som blev lite infekterad. Tränaren säger att det inta ska vara någon fara men han bör ju stått över jobb medan det har läkt och det är så klart frågetecken med formen. På så stor favorit vill man inte ha risk för formtapp och dessutom blir det vanlig vagn nu när det är voltstart, istället för biken sist. Rnakar ner lite på dåligt spelvärde denna gången då han dessutom står lite hårt inne och bara startat över distansen en gång med en andraplats som resultat. 

14 Euskara 20% är det ännu mer oklart med formen även om resultatraden med två raka över lång distans ser bra ut så har hästen haft halsinfektion sedan sist. Ofta brukar dom behöva ett lopp i kroppen efter det och även om hon verkar stark och oöm med bra tider på distansen så är det ett frågetecken. 

12 Kaptah har bra form och är på uppgång så jag väljer att ranka honom först här på hemmaplan. Barfota runt om nu som han vunnit ett par lopp över lång distans på så det är positivt. Spår tre i volten klart bra med struken häst utvändigt blir det extra bra plats och han ska kunna komma iväg bra här. 

2 Listas Hector 8% startar 20 och 40 meter före dom värsta motståndaran. Och med bara två på grunddistansen ska han kunna få komma till ledningen tidgt här och blir hästen att slå. Tre raka segrar där den senaste är tagen över dagens distans så det är en stark häst som säkert rekordsänker en bit på Bodens fina bana.

9 Aperfectdream 6% har inte vunnit på distansen men har en del andra och tredjeplatser över 2600 meter och längre så tål långlopp. Fortsatt barfota runt om som han varit bra tvåa på i senaste två starterna. Nu blir det kuskplus med Bergh själv upp och från ett springspår kan dom kunna vara offensiva och hamna bra på det tidigt. 

5 Ediego 3% startar allt som oftast över långa distanser och gör det bra mest varje gång. Sist var det i hårt Klass 1 Försök på V75 och han blev bortlottad med bakspår i autostart då så inte mycket att säga om att det inte gick att ta något i det loppet. Tillbaka i ordinarie klass nu och testats med ny kusk denna gången. Bra spår och härdad mot tuffa konkurrenter gör att han skulle kunna skrälla här. 

Ranking: A 12. B 2.8.14. C 9.5.13. D 4.1.10.6.15.11.3.7.

 

Avdelning 7.

Spårtrappa i ganska låg klass och dom från sämre spår har oftast högst vinstchans i denna typen av loppen. 

8 Faster Than You 27% kommer från tredjeplats på V75 sist och går ner i klass hit. Mesta startpoäng och fin resultatrad gör att han är hästen att slå för övriga och räknas som förstahäst trots spåret. 

13 Yankee Blue 11% har ett okej spår i spårtrappan och kommer han igenom bra ska han vara långt framme till slut här på hemmaplan med sin fina form. 

5 Swagger 31% är loppets favorit men ofta blir fina lägen överstreckade i spårtrapporna och ofta faller favoriter från dom här lägena i denna lopptypen.  Vunnit från bakspår i enklare gäng och går upp i klass men kan hon ta sig till spets tidigt kan hon så klart vinna loppet. 

11 Mr Alabama 3% kommer från Redéns regi till första starten för Roger Nilsson och den ska så klart vara rejält grundtränad då och hästar från Daniels stall duger ofta bra i Norrlands-konkurrens. Inte varit så länge i Rogers regi så får bedömas på gamla meriter och man får anta att han är i bra i ordning och därmed väldigt spelvärd till sin låga procent.

1 Nicho Sånna14% är en av Jakob Crons starthästar för dagen och den han tror har bäst vinstchans. Då har han ändå spetsbudet i första avdelningen och ser han denna som bättre chans får man respektera det. Spetschans och därmed vinstchans och måste med på kupongen. 

Ranking: A 8. B 13.5. C 11.1.2.12.14. D 9.15.3.7.6.4.

 

Avdelning 8.

Klass 1 Försök och här har favoriten fått ett bra startspår och ska ha riktigt hög chans att leda loppet runt om. 

3 Got To Dash 48% står perfekt inne I klassen på sina pengar och är startsnabb så läget är bra.Kommer från vinstoch Salmela aviserar toppform och då ska denna bara ta spets och leda loppet runt om och är därmed en vettig spik. 

10 Global Wizard 15% har bakspår men efter tre strykningar kanske han kommer till bättre i loppet och räknas bakom favoriten men är lite överstreckad från så tveksamt läge.

5 Edfromed16% har ett bra startspår och fin formrad men det är i billigare finsk konkurrens och kanske lite missvisande. Kommer dock favoriten bort räknas han som första utmanare i kraft av utgångsläget. 

1 Twice Kronos 3% är startsnabb och kan få rygg på favoriten här. Han har mycket startpoäng men går i upp i klass till detta loppet med under 300 tkr på kontot har han minst tjänat i fältet.

Ranking: A 3. B 5.10.1. C 7.2.4. D 6.11.8.9.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 3 Van Gogh Z.S.

Avd.2: 2.8.14.

Avd.3: 2.3.4.5.9.11.

Avd.4: 1.3.8.9.10.

Avd.5: 2 Antonio Tabac

Avd.6: 2.5.8.9.12.14.

Avd.7: 1.2.5.8.11.12.13.14.

Avd.8: 3 Got To Dash

4320 rader som kostar 1080 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3 Van Gogh Z.S.

Avd.2: 2.8.14.

Avd.3: 2.3.4.5.9.11.

Avd.4: 1.3.8.9.10.

Avd.5: 2 Antonio Tabac

Avd.6: 2.5.8.9.12.14.

Avd.7: 1.5.8.11.13.

Avd.8: 3 Got To Dash

 

960 rader som kostar 240 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!