Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Dannero 9/8

V75-Omgången.

 

Extra V75-omgång på Dannero som är en vanlig 1000-metersbana med ett upplopp strax över medel med sina 200 meter och i övrigt inga konstigheter. 

 

Svenskt KallblodsKriterium och Kriteriestoet för kallbloden går på söndagen tillsammans med bland annat ett fint Kallblodslopp med 150 tkr i förstapris och ett DiamantSto Försök så blir det en ganska lurig omgång med bra potential. Tre lopp med femton hästar och ett med fjorton gör att det är klart större chans för lite högre utdelningar speciellt som det inte ser helt enkelt ut på förhand i övrigt utan några riktigt stora favoriter. 

 

Bästa Spiken!

 

I femte avdelningen avgörs det över 2640 meter med fullt fält fördelade på två startfållor. Jämnt spel på två hästar som höjer sig och bakom finns flera intressanta bud men jag väljer att ta ställning här då spelvärdet är bra att spika här. 

 

4 Dwayne Zet 32% är inte ens favorit och denna tar sig nog iväg trots spåret och då tror jag denna blir släppt till spets och därifrån har den inte förlorat och gör det nog inte nu heller. 

Sist slog han i vagn och därav den sämre placeringen då Örjan inte pressade honom efter det och gången innan var det STL-Final där han inte hittade ner från sitt bakspår och fick backas sist och från femte utvändigt gick det sedan inte att ta något i snabb avslutning. Kanske passade inte bike honom sist då han slog i den och det kan vara positivt att gå tillbaka till ordinarie vagn för honom nu och då värsta konkurrenten startar från bakspår ska han bli oerhört svårslagen. Vid vinsterna i maj och juni stod han bland annat i under 2 ggr på V75 och i den andra vinsten spelades han till 1,41 mot bland andra Karat Band och inför säsongen trodde Redén att detta kunde var hans bästa fyraåring och det är så klart stora ord. 

 

Gå Kort!

 

I sjätte avdelningen kommer omgångens största favorit ut och visst ska det vara riktigt hög vinstchans och det är väl en tänkbar spik men då några av motbuden är extremt lågt streckade kan man få riktigt bra betalt om favoriten kommer bort här. Jag rekommenderar nog gardering men vill inte slösa för många streck.

 

12 Lipstick Tooma 77% har varit I Redéns regi sedan maj och har gjort tre starter för honom och verkar gå framåt för varje start. Hamnat en bit bak direkt varje gång då det varit tillägg och bakspår men hamnade en bit ner även från bra spår sist. Det kostar alltid med repor ute i spåren och nu är det bakspår på mellanfållan och det kan bli trafikproblem i fullt fält så inte helt givet att den vinner så ofta som insatsprocenten antyder.

 

8 Frozen Queen 8% är startsnabb och stark så kan vara långt före favoriten tidigt i loppet trots femtespåret i volten. Stark comeback sist i första loppet efter kortare frånvaro och kanske kan hon köras till ledningen tidigt här och blir då hästen att slå. 

15 Elliann 2% slog hingstar och valacker sist i öppen klass och det var meriterat gäng hon skrällde mot då. 1,5 miljoner på kontot innebär rutin och då hon fått några lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro är hon nog i toppform nu vilket hon visade vid spurten sist och hennes spurt lär bita mycket bra i detta gänget. 

 

Avdelning 1.

 

Ådalspriset för högsta klassen över medeldistans och även om den troliga ledaren borde ha mycket hög vinstchans är det inte helt givet att han får sitta i fred och går upp lite i klass till detta då han precis gått ur Silver och är färsk i högsta klassen. 

 

3 From The Mine 26% är det givna spetsbudet och väl där släpper man så klart inte då Magnus A som kör alltid håller denna högt ska vinstchansen vara hög från spets trots att dom är nya i högsta klassen. Inte den hårdaste “Guld-konkurrensen” denna gången och då kan debutanter vinna. Tänkbar chansspik faktiskt. 

 

5 Bucks To Burn 33% är favorit I loppet men har inte vunnit lopp på över ett år och från utvändigt tror jag man får svårt att plocka ner ledaren. Spåret är dock bra och man hamnar bra på det i ett litet fält så visst kan man vinna loppet om ledaren har en sämre dag eller någon annan gör lite grovjobb. Formen har sett bra ut på slutet och han duger bra i loppet.

7 Balfour 20% slog favoriten sist från spets men fick sämre spår nu. Han tål att göra jobbet och går det långsamt tar kanske Bergh dödens tidigt vilket är en bra position i ett jämnt lopp. Han kan vinna loppet med flera olika löpningsförlopp då det är få hästar i fältet. 

6 J.H.Mannerheim 5% har ett lopp I kroppen nu I sin nya regi och gjorde det bra som tvåa då, man tror att han ska gå framåt med det och även om han är färsk i högsta klassen kan han vinna här om han får ett bra lopp.

2 Queer Fish 11% inser man att man nog inte kan svara From The Mine i starten och nu blir det dessutom skor på bak. Man hamnar nog bra på det oavsett då det är få hästar med och han är härdad i högsta klassen och duger bra här. 

 

Ranking: A 3. B 5.7. C 6.2. D 4.8.1.

 

Avdelning 2.

 

Kriteriestoet och det är största loppet för treåriga kallblods-ston där alla är mycket orutinerade och vissa har bara gjort en start i livet. Ibland skräller det här men nu tycker jag ett par av dom betrodda ser mycket starka ut och försöker nog gå på några få hästar här.

 

3 Malifika 25% tränas och körs av Tjomsland som städade rent bland fyraåringarnas storlopp i år så han kan ställa i ordning på sina unghästar. Även om denna bara har en start innanför västen så går den nog framåt ordentligt med loppet och denna visade bra speed redan i debuten och får räknas som förstahästen här. 

4 Hopp Karoline 30% är loppets knappa favorit och ska testas barfota och med rycktussar nu men sådant kan ju slå fel på så här orutinerade hästar och kanske bli lite för mycket. Chansartat men slår det väl ut så är denna kanske bara bäst då den har lite mer rutin än värsta motbudet efter fyra raka vinster. 

Pegasus Mia 16% har vista startsnabbhet och tar den sig till ledningen här blir det kanske hästen att slå. Från spets kan den slå dom två bästa här och väljer dom rygg på en av dom så brukar ju luckor uppstå till slut i denna typen av lopp.

 

Ranking: A 3. B 4. C 2.5.10.1.6. D 9.12.7.8.

 

Avdelning 3.

 

Lite blandad klass med flera strykningar i lopp över medeldistans med hästarna fördelade på två startfållor och det ser lite öppet ut då favoriten var oförklarligt sämre sist och kanske har en dipp i formen. 

 

8 Adriatic Kronos 32% är klar favorit och var sämre då han gick upp i klass sist, tillbaka i ordinarie klass nu och då borde han duga bra. Formen får ses som ett frågetecken efter sist och det är givet att gardera och ranka ner något på dåligt spelvärde denna gången. 

 

1 Bowling El Mar 15% är ett sto i öppen klass men hon står bra inne och har ett riktigt bra utgångsläge här. Några starter i sin nya regi och Wäjersten har fått bra snurr på henne så här kan hon leda loppet runt om och skulle hon bli av med spets så funkar det bra från rygg på ledaren med då det är ojämnt lopp och chansen för att det blir luckor i loppet finns. 

6 True Gift 3% får kuskplus och ska testats första gången barfota nu. Springspår bör han kunna komma iväg bra från då han är ensam där ute denna gången och kan han ta sig till spets eller rygg på ledaren ska det vara betydligt högre vinstchans än insatsprocenten antyder. 

13 Orongo 12% har springspår på tillägget och blir han inte hängande i spåren och istället hittar ner bra en bit fram så duger han bra i klassen här. Kommer från galopp men kommer han ner i banan har en bra avslutning att tillgå och tål lite spår på vägen.

9 Huddlestone 10% står perfekt inne på pengarna och visade form vid vinst sist. Spår tre i volten klart bra och han ska kunna hitta vettig position då han är startsnabb.

3 Unlimited face 13% är kanske lite överspelad denna gången då jag tror att både 1 och 6 borde komma iväg snabbare från start och tror inte att Wäjersten släpper spets till denna. Barfota fram sist och skorna på nu igen så växlas ner i balans. En i mängden vid bredare gardering.

 

Ranking: A 1. B 6.8.9. C 13.3.2.5. D 7.10.15.

 

Avdelning 4.

 

Svenskt Kallblodskriterium och 600 tkr till vinnaren för orutinerade treåringar och även här liksom hos stona skräller det ibland men detta året ser dom bästa ut ha mycket hög vinstchans och jag stänger på dom fyra med bäst lägen där man får bra betalt om favoriten faller. 

 

2 Brenne Bas 52% har bara tre starter innaför västen och under 100 tkr tjänat och det hamnar lite väl mycket streck på honom även om han ska ha hög vinstchans då det är Tjpmsland som tränar och kör. 3/3 och barfota bak aviserat är bra men det kan ju som bekant slå fel på orutinerade unghästar och man får riktigt bra betalt om man fäller honom här.

1 Oppgårdsdrängen 18% är startsnabb och kan leda loppet runt om men kan även vinna loppet om man kör i rygg på ledaren med lucka till slut. Mer rutin än flera av konkurrenterna här och har 5/7 och mest på kontot här. Mats E kör bra och J-O Persson tränar så denna är tidig på allt det och sin startsnabbhet. 

4 Balder Odin 6% är inte mycket sämre än dom bästa här och kör dom mot varandra samtidigt som denna hamnar bra på det från ett riktigt fint startspår så kan han skrälla. 

3 Bäcklös Faron 15% kan snuva invändiga på spetsen och blir då hästen att slå. Obesegrad med 4/4 och startsnabbheten gör att han måste med på kupongen. 

 

Ranking: A 2. B 1.4.3. C 9.5.7.6. D 11.12.8.

 

Avdelning 5.

 

Se ”Bästa Spiken!”

 

14 Indras Secret 37% är loppets favorit och är obesegrad på längre distanser men är sto i öppen klass där hon ska runda ett fullt fält och det är inte så enkelt på snabba sommarbanor. Formen är ett frågetecken då det är två månader sedan förra starten. Hon är riktigt bra men jag går på att hon kan behöva ett lopp i kroppen och att värsta konkurrenten, min spik kommer till ledningen tidigt. 

5 Axl Brown 7% gjorde det bra som fyra på V75 då han var lite uppanmäld i Klass 1 som är öppet för hästar upp till 500 tkr tjänat. Det var över passande ännu längre distans och han visade då att formen sitter där och med loppet i kroppen så gör han säkert en bra insats nu över 500 meter kortare distans. Ungefär samma klass på detta loppet som sist men lite mer rutin och pengar gör att han står bättre inne nu.

6 Livi Majesty 6% har springspår och kanske kan ta sig till spets men har varit ute i enklare lopp på slutet så borde släppa till Örjan om dom ställer frågan tidigt. Man kan skrälla från på rygg på ledaren om luckan kommer över ett ganska långt upplopp. 

1 Aperfectdream 9% är ungefär samma som på Livi Majesty, enkalare lopp innan men kan skrälla om det blir rygg på ledaren eller tredje invändigt här.

 

Ranking: A 4. B 14. C 5.6.1. D 8.7.3.9.12.15.10.3.11.

 

Avdelning 6.

 

Se “Gå Kort!”

 

Ranking: A 12. B 8.15. C 2.13.10.5. D 9.11.4.7.6.3.

 

Avdelning 7.

 

Försök i Kallblodsdivisionen med 150 tkr till vinnaren och det är så klart hög klass på loppet med 14 hästar fördelade på fyra startfållor. 

 

10 Gorm 25% är en av få kallblod i Båths stall och denna har riktigt bra vinststatistik med 7/14 och nu är det dags att testa barfota runt om. Springspår på andrafållan med enklare hästar på startfållan gör att dom borde kunna komma riktigt bra på det och kanske köras till spets tidigt. Då är detta hästen att slå då han försvarat sig bra i spets tidigare. Fick en del pengar på kontot under våren och tidigt i sommar för att sedan haft lite längre mellan starterna gör att det är lite frågetecken hur han står sig som fyraåring nu när han möter hårdare hästar för varje start. Detta gör att gardering är på sin plats denna gången. 

 

6 Moddson 24% är också bara fyra år men inlett karriären i mycket bra stil med 9/11. Även denna är startsnabb och spår två i volten är ett bra spår även om osäkra hästar kan uppleva det lite snävt men denna har spetsat från bricka två i volten tidigare så det ska inte vara något problem för honom. Han kan vara före favoriten och få ta över spets och då blir han hästen att slå men det kan ju också bli lite körning mellan dom och då bjuds fler in i matchen.

13 Spang Viktor 6% står lite hårt inne i tredje fållan men med bara en häst på 40 meter och bara tre längst bak bör det gå att ta sig fatt dom andra utan för mycket trafikproblem. Han har matchats i tuffa lopp och vann på V75 i juni så hårdhet har han så att det räcker. Plockar nog ner många här till slut om han bara håller ihop travet, han var på väg mot vinst på V75 även sist då han föll ur travet och var inte körbar sista 100 meterna och hade nog som sämst varit två annars. 

9 Hästen Räsern 13% får Örjan upp nu och tränas J-O Persson som har bra form på denna. 5/7 i år och 8/20 totalt är riktigt bra statistik och hästen är därmed lite mer rutinerad än dom mest betrodda på samma fålla. Tål att gå i spåren en del och har visat bra skalle vid vinsterna. 

 

Ranking: A 10. B 6.9.13. C 1.7.8.14.4. D 12.5.2.3.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.3.5.6.7.

Avd.2: 3.4.

Avd.3: 1.6.8.9.13.

Avd.4: 1.2.3.4.

Avd.5: 4 Dwayne Zet

Avd.6: 8.12.15.

Avd.7: 6.9.10.13.

2400 Rader som kostar 1200 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3 From The Mine

Avd.2: 3.4.

Avd.3: 1.6.8.9.13.

Avd.4: 1.2.3.4.

Avd.5: 4 Dwayne Zet

Avd.6: 12Lipstick Tooma

Avd.7: 6.9.10.13.

160 Rader som kostar 80 kronor

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!