Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75-Finaler med Åbys Stora Pris på Åby 8/8

V75-Omgången.

I denna veckans V75  är det STL-Finaler och Åby Stora Pris i fokus som nu mera går över 3140 meter auto med 2 miljoner till vinnaren. Banan har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Bästa Spiken!

4 Unoicsdue Gnafa 58% går ut i första avdelningen, STL Klass 1 Final och han blir väl omgångens största favorit med rätta. Hunnit med en start i långlopp nere på Jägersro där han fick tryck i omgångar men höll mycket bra som tvåa bakom Who´s Who som startar som förhandsfavorit i huvudloppet för dagen, i högsta klassen. Man kan lätt säga att det är ner i klass nu för favoriten här och från ett bra spår ska han bara vinna loppet oavsett hur det blir kört. Dessutom var det vanlig vagn i voltstart sist och skor bak, nu blir det bike och barfota runt om som vid försöksvinsten i loppet innan. 

 

Gå Kort!

I Silverdivisionen som ligger som avdelning sex denna veckan är strecken lite spridda och det är läge att gå kort och kanske spela utan en eller två av dom mest betrodda för att gå mot strömmen lite. 

8 Zap Di Girifalco 26% är riktigt bra för klassen och verkar inte kunna springa långsammare än låga 12-tider över medeldistans men har ännu snabbare tempon att plocka fram om det behövs. Det är starka papper då det är ruggiga repor oavsett positioner och detta är loppets givna favorit. Nedstruken ett spår då stallkamraterna Giant Shadow och Guillaume Boko inte stod att känna igen förra veckan och blivit strukna. 

1 Pasto Power 9% är en följetong i Silver sedan han vann i Brons förra sommaren dröjde det till ett år senare innan nästa seger kom. Dock går han aldrig ner i enklare lopp för han tar bra pengar mest varje gång på V75 och då han uppenbarligen trivs lite extra just på sommaren så är klimatet det rätta i helgen. Läget går heller inte att klaga på för en startsnabbhäst med innerspår på openstretch-bana och hans spurt lär bita bra till slut då formen är på topp.

3 Sevilla 14% har växt in riktigt bra i klassen och står för bra prestationer varje gång sedan han fick en liten träningsperiod igen efter tre galoppmisslyckanden i våras. Nu blir det dessutom rejält kuskplus och från ett bra läge bakom bilen ska vinstchansen vara riktigt hög. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

9 Four Guys Dream 6% är så klart missgynnad av bakspåret men är bra för klassen och med loppet i kroppen så duger han så klart mycket bra om favoriten kommer bort. 

12 Strong Pepper 8% är också bra för klassen men även han bortlottad och från 12 ska det bli mycket svårt att komma till i loppet. Fortsatt Erik är så klart ett plus men läget är tufft.

1 Pleasure For Cash 12% riskerar väl att bli över från start men kan han hålla upp rygg ledaren eller liknande så är det så klart intressant. Lite omlagd träning och upplägg inför förra starten och han lär ta fortsatta steg i utvecklingen. Har gått med rycktussar förr men inte ryckt dom så det kan bli första gången nu och ger det bra effekt så lär han fälla många till slut här. Örjan fortsatt upp som körde första gången förra starten och då vann dom tillsammans.

3 Melby Granat gjorde det bra som tvåa i snabb avslutning sist och nu när det är bättre utgångsläge så kanske loppet kan bli bättre kört för honom. Det krävs väl att favoriten kommer bort på något sätt om han ska vinna men bakom den är han absolut inte chanslös mot resten av fältet. 

5 Cyrano De B. 0,8% är lägesgynnad och har visat riktigt bra form framförallt senaste två starterna. Tänkbar storskräll om favoriten kommer bort. 

Ranking: A 4. B 9.1. C 3.12.5. D 11.2.7.6.10.

 

Avdelning 2.

Lägsta klassen på V75 och när det är riktigt stor favorit i den klassen brukar dom allt som oftast svika, speciellt i finalerna. Nu har det vunnit fler favoriter i klassen under just denna sommaren än vad som annars visat sig i statistiken och ska man gå på matematiken så är det här favoriten kan falla, speciellt som spåret hamnade en bit ut bakom vingen med. 

7 Champ Lane 62% är en av omgångens största favoriter och då jag spikar den andra stora i inledningen är det givet att försöka fälla denna istället. Det ser ut att kunna vara görligt denna veckan då läget en bit ut bakom vingen och det väntas bli svar invändigt så kan den först bli hängande och sedan få fortsatt svar där framme. Han är en hårding och har vunnit trots bricka 8 två gånger i rad men nu är det hårdast motstånd hittills så det kan bli tufft. 

6 Newport Beach 19% verkar vara en riktig hårding för klassen med och är säkert inte mycket sämre än favoriten om en alls. Sida vid sida mot favoriten så lär han hålla längden om han vill och ser han sedan att Kontio vill köra i spets så släpper han väl ner favoriten utvändigt, framför sig. Men har favoriten valt att ta upp något och hittat ner i banan så kan denna vinna från utvändigt, men andra utvändigt om favoriten kommer ner framför kan också vara vinnande löpningsförlopp. 

1 Mistelns Napoleon 8% har tänt rejält på barfotan ihop med biken och denna svarar spets mot alla och det är aviserat att han ska köras där men kommer denna bort så hamnar väl Newprot Beach i spets efter en bit annars. Lurpassar favoriterna på varandra lite mer så kanske Mistelns glöms bort i ledningen och då kan denna rinna undan. 

4 Pine Muscle 3% vann på barfota runt om i kobination med biken näst sist och nu blir det den racerbalansen och vagnen igen vilket så klart är positivt. Kör dom hårdaste mot varandra en bit så kan den lifta med i draget bakom dom och städa av alla till slut.

5 Ekås Future 1% är det ungefär samma upplägg att vänta som för Pine Muscle. Här blir det första gången bike tillsammans med barfota och han gick bra i biken sist så det ska nog bli en växel till med det tillsammans. Fredrik Berg skrällde rejält på V64 på just Åby i torsdags då han hittade ner i rygg på ledaren från just detta spåret och spurtade förbi till slut så han vet vad som gäller på banan. 

2 Arvid S.H. 2% får kuskplus och Jepson har vunnit med denna förr. Styrkan och formen är bra så detta ekipaget är aktuellt vid bredare gardering, men i nuläget så är han förstareserv på min lapp.

9 Lord Horse 2% blir det bike och barfota på första gången med det tillsammans på den är intressant men bakspår ska bli svårt att komma till från med så många bra där framme. 

 

Ranking: A 6. B 7.1. C 5.4.2.9. D 11.12.3.8.

 

Avdelning 3.

 

Fyraåringslopp med 220 tkr I förstapris och flera riktigt bra i kullen gör upp i detta loppet.

 

6 Aramis Bar 47% blir klar favorit här på visat formintryck sist. Gick undan från utvändigt ledaren och var en bra bit före Hail Mary i mål som var två a i loppet. Första barfota bak då och det föll väl ut med svenskt rekord över distansen för utlandsfödda fyraåringar. Ska väl ha bra chansatt bara köras framåt från spåret som på Åby har bättre statistik än på många andra banor. 6 auto är faktiskt tredje bästa på denna banan med knapp marginal upp till dom två bästa som vanligt är 5 och 4. Bra chans att vinna igen och då Goops stallform är fortsatt bra och många tar till sig hans omlagda träning bra så går jag på denna som kompletterande spik i omgången. 

5 Power 21% har definitivt inte visat samma strålande form och han får visa uppryckning om det ska vara intressant till höga procent men han är så klart första utmanare ändå på tidigare visat kunnande. 

4 Golden Dream M.E. 11% mötte favoriten sist men fick inte upp farten efter sen lucka och blev oplacerad i mål. Det krävs att dom två bästa här har en sämre dag men då är han första utmanare bakom då han bör fått krafter sparat sist och det nu ska bli barfota runt om. 

8 Ultion Face 5% ska gå fortsatt barfota bak och nu åker bootsen av fram med men från läget känns han bortlottad. Kanske blir det lugnare upplägg då dom siktar på derbykvalen efter detta och barfota runt om sparas till eventuell final där. 

9 Tabasco C.D. 4% ska prova norskt huvudlag för första gången om det funkar bra i ett jobb i veckan. Det verkar som dom vill köra om det denna gången och det blir barfota bak men bakspår sätter så klart ner chanserna men aktuell vid gardering.

11 Marvellous Tooma 4% fick tuff lottning men är en riktigt fin fyraåring i Frodes formstall och garderar man på så behöver man ha med honom trots läget då det låter fortsatt positivt.

1 Galileo AM 5% har bra smygläge och kan han få rygg på ledaren från innerspåret så kan han skrälla till över stretchen. 

Ranking: A 6. B 5. C 4.8.1.9.11. D 3.2.7.10.

 

Avdelning 4.

Diamantsoet Final över 2140 meter med fjorton hästar (efter en strykning) fördelade på tre startfållor och det är fina ston som gör upp här. 

9 Anthara Bi 245 är klar favorit i loppet och ska väl så vara på Goops stallform och vad denna visat upp i loppen. Hon ska ha bra chans men spår fyra i volten gör att hon kan bli hängande lite i spåren här och det är givet att gardera lite här. 

14 Millie Millionaire 14% står 20 meter efter favoriten här men då det bara är två bakre fållan så ska dom ju kunna komma ikapp övriga ganska billigt. Hon har varit ner och vunnit lopp i Frankrike och nu blir det Örjan upp. 

15 Karamel Hill 14% har gjort kanonlopp i Diamantsoets försök och finaler under hela våren och sommaren och även om hon nu hamnat 20 meter längre bak än i våras så visar hon att hon bär pengarna bra. Hon ska ha fortsatt bra form och även om hon kanske inte är 20 meter bättre än stallkamraten så behöver hon kanske inte vara det heller då den har spår fyra i sin volt medan denna är en av två på sitt tillägg och tar nog in en del meter ganska billigt. 

6 Dixie Brick 10% har inte fått utdelning för den fina form Nurmos tycker att hon haft på slutet och kommer hon rätt på det så duger hon bra i loppet. 

4 Sunettan Palema 14% bör kunna köras till ledningen tidigt här och då är hon hästen att slå då hon var bra på barfota balansen sist. 

12 Divine 2% ska väl Erik kunna få iväg från sistt springspår här och hamnar dom bra på det så kan dom skrälla. Erik har kört fem gånger och inte varit sämre än två bakom henne och här står hon bäst inne på pengarna på mellanfållan. Hon har testats i Stoeleiten och nu blir det kanske lite ändringar i huvudlaget till denna starten.

5 Princess Kloster 6% kan kanske strula till det för Sunettan Palema i spetskörningen då Pu kan skicka från alla spår i volten och utan hästar utvändigt kan denna hamna bra på det trots spåret. 

11 Darah Bibo 3% står lite hårt inne i loppet på pengarna men har ett fint springspår och kanske kan hamna bra på det och är då att räkna med.

Ranking: A 9. B 14.15. C 12.6.4.11.8.7. D 3.1.2.

 

Avdelning 5.

Bronsdivisionen där det ser ganska öppet ut på förhand och det återspeglas i att strecken är rejält spridda på många ekipage och favoriten är spelad till under 18% av insatserna medans det är fem hästar spelade mellan 10-18%.

1 Randemar R.D. 10% har läget och är från formstall. Från stallet tycker dom att han närmar sig formen och att han blivit allt mer startsnabb.

2 Vagabond Bi 16% har blivit allt bättre sedan man kunnat köra honom utan skydd på benen och visade fortsatt formintryck i avslutningen sist. 

4 Atik D.L. 17% blir det första barfota fram på denna gången och kanske kan ta spets från detta fina utgångsläget. Open eye-huvudlag aviserat till denna gången är också positivt. 

5 Ganyboy 4% är stark och har bra spår. Nu blir det tillbaka till barfota efter att ha gått med skor i förra starten.

6 Adde S.H. 7% är dom allt som oftast nöjda med från stallet och han går framåt. Aktuell trots läge en bit ut bakom bilen och PU:s val av hans två i loppet. 

10 Andre Ward 18% är loppets knappa favorit på intrycket ute i spåren sist. Alltid chansartat när det måste stämma lite med loppet för en stark avslutare men han lär ta ned många till slut även denna gången även om läget så klart är tveksamt i en final.

12 Ivory Di Quattro 12% blev totalt bortlottad och borde få svårt att komma till då det är så jämnt lopp och många har betydligt bättre lägen. Mycket bra för klassen och räknas vid bred gardering trots allt på bra kapacitet.

Ranking: A 2. B 4.6.10.1. C 5.12.3.11.8. D 7.9.

 

Avdelning 6.

Se ”Gå Kort!”

Det kan räcka med mina två först rankade här men tror att jag spelar med tre nämnda strecken och om man ska ta en fjärde markering här så tar jag nog med en från bakspår. 

9 Harran Boko15% visade kraftig uppåtform sist då han vann på rejält sätt men rygg på Man At Work kanske gör att han hamnar en bit ner från start och väljer han rygg på innerspåret så kanske det blir fjärde invändigt. Kommer han dock igenom bättre än beräknat så tar han dom flesta i spurten här då det är fortsatt stort plus när Marc kör istället för Conrad. 

2 Man At Work 25% har höjt sig en del sedan biken åkte på vid förra finalerna, då han vann. Är väl inte samma ”ickevinnare” nu men är stor och tung har svårt att få till den där lilla extra speeden som krävs för att vinna på V75 och det är nog ett hårt tempo i spets som krävs för att han ska komma till sin rätt men har svårt att ta sig dit då det oftast är upptaget där. Klart överstreckad nu trots bra spår och fortsatt Örjan upp. Kan nämnas att det blir samma huvudlag som vid vinsten i förra finalen med helstängt istället för goggles som på slutet.

7 Maze Runner 3% är startsnabb och kanske kan ta sig förbi Pastor Power från start och om han sedan släpper till favoriten så kan det vara bra läge från vinnarhålet med stretchen till slut. 

12 Gustafson 2% är väl bortlottad denna gången men med två strykningar i loppet och lite färre att runda är han inte helt otrolig som vinnare på sin grundkapacitet och vinnarskalle. 

Ranking: A 8 B 3. C 1.9.2.7.12. D 6.5.10.

 

Avdelning 7.

Åbys Stora Pris över stayerdistansen 3140 meter auto med fullt tolvhästarsfält bakom bilen med hela 2 miljoner till vinnaren. Det är en öppen i historia på förhand i år vilket borgar för ett bra lopp där många kommer att tro på chans och inte ge upp loppet på förhand. 

3 Handsome Brad 12% har fått bra läge och Stenströmer har riktigt bra form på stallet där denna inte är något undantag. Han såg ruggigt bra ut på Axevalla när han vann åkandes med, till synes krafter kvar över 2640 meter och han har visat att han tål längre distanser då han bland annat var två a i Harper Hanovers förra året. Norskt huvudlag blir det denna gången men det är ingen nyhet då dom brukar växla lite mellan huvudlagen på honom och fortsatt barfota och bike. Startsnabb i detta gänget och det kan bli ledningen runt om men funkar ju också från rygg på ledaren på denna banan så vinstchansen måste vara hög oavsett position. 

6 Who´s Who 27% fick loppet sist då det var rejäl körning där framme hela vägen. Han vann loppet före Unoicsdue Gnafa som startar som stor favorit i Klass 1 Finalen idag, som var stor favorit mot Who´s Who då så lite hårt att han blir klar favorit på bara den insatsen. Visst har han ruggig kapacitet och kommer nu med två lopp i kroppen så bra form borde vara nära. Men man får anta att dom siktar på vintermeeting på Vincennes eftersom han gjort sin årsdebut så sent och man får då räkna med att dom siktar på formtopp till vintern. 

2 Cokstile 18% är i absolut toppform och har varit igång i eliten i flera starter i år så från bra spår ska även han räknas tidigt i loppet. 

1 Ble du Gers 5% blir det racerbalans för denna gången med barfota runt om och hamnar inte för långt ner invändigt nu så lär han fälla många till slut. Frode har bra snurr på stallet i år räknar med att även denna tar lite kliv i utvecklingen under året, även om han hade bra kunnande redan innan. 

8 Moni Viking 23% säger dom från stallet att han ska vara mer startsnabb än många tror men spåret är hopplöst ändå. Första i bike för Goop även om han gått så i tidigare regi. Vann Harpers i år på världsrekord-tid och har visat att han trivs mycket bra över distansen så han blir att räkna med om han kommer ner bra i starten. 

7 Don Williams 4% har städat rent i långloppen på finsk mark i sommar och har även härdats nere på Vincennes men han har precis gått ur Silverdivisionen på pengarna. Han ska inte räcka till mot världselit redan nu från detta läget så låt er inte ’luras’ av det finska staketet i formraden.

11 Cyber Lane 3% är iså fall mer intressant vid bredare gardering då han ska gå barfota första gången på nästan två år. Det är balansen han hade vid bland annat vinst i försök och final i 2017-års Svenska TravDerby. 

5 Velvet Gio 3% har desto bättre utgångsläge och var med diskussionerna inför årets Elitlopp. Denna har visat bra styrka vilket så klart är positivt när han nu gör intressant debut över 3000 meter, men det har funkat bra över 2850 meter på Vincennes så ska garanterat funka även här. 

10 Makethemark 2% visar hur hårt och jämnt det är då jag väljer att ranka fjolårets tvåa i detta loppet och en av två Elitloppsdeltagaren i fältet bland dom absolut sista. Han har dock inte visat någonting i år och får visa bättring även om Salmela låter uppåt gång efter annan. 

Ranking: A 3. B 6.2.8. C 1.5.11. D 12.7.9.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 4 Unoicsdue Gnafa

Avd.2: 1.4.5.6.7.

Avd.3: 6 Aramis Bar

Avd.4: 4.6.9.12.14.15.

Avd.5: 1.2.4.6.10.

Avd.6: 1.3.8.

Avd.7: 1.2.3.5.6.8.

2700 Rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4 Unoicsdue Gnafa

Avd.2: 6 Newport Beach

Avd.3: 6 Aramis Bar

Avd.4: 9.14.15.

Avd.5: 2.4.6.10.

Avd.6: 3.8.

Avd.7: 1.2.3.6.8.

160 Rader som kostar 80 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!