Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Mantorp 5/8

V86-Omgången.

 

Den här veckan är det Mantorp som är värd för V86 och det är ju en kul bana då det var just här som jag spelade in över 2,4 miljoner på sju andelar, för ett och ett halvt år sedan. Banan är oftast väldigt bra i underlaget men upploppet är kort, med sina 177 meter, medan bredden är väl tilltagen, vilket är bra för hästarna i voltstarter. Ingen vinklad vinge eller open-stretch här att ta hänsyn till och trots det korta upploppet ligger spetsvinnare så nära medel, på svenska banor, som det går att komma, oavsett distans.

Breederscrown-lopp idag och et är viktigt att vara topp sex i något av dom under året för att vara kvalificerad att delat i semifinalerna till respektive klass. Klasserna som så klart är indelad i ålder med en för hingstar och valacker och en sto-klass bland både tre- och fyraåringar. 100 tkr i förstapris gör så klart att det är attraktiva prispengar i loppen men dom värsta kanonerna är detta inte lopp man siktar på formmässigt och det kan dyka upp nån överraskning då favoriterna inte alltid är toppade varken formmässigt eller utrustningsmässigt.

I övrigt ett fint femåringslopp och ett lopp för gulddivisionarna där båda lockat någon Elitloppsdeltagare men spår en bit ut på vingen för båda inget är givet så utdelningen har potential att bli bra då stora favoriter faller tungt på V86. 

 

Bästa Spiken!

Brukar inte vilja spika en favorit i sista avdelningen på streckspelen men i avslutningen kommer en obesegrad norsk gäst ut som imponerade rejält på mig sist då det var fullt tryck på loppet hela vägen och han vann lätt med utvändig löpning i ruggigt fin stil. På V86 är det dessutom mer speltekniskt acceptabelt att ha spik på favorit i avslutning då värdet kan vara skyhögt redan innan och det gäller att få alla rätt på denna spelformen, då man sett att det kan ge miljonutdelningar även då fyra favoriter vinner. Det är inte fallet på någon annan spelform. 

6 Elegant Ima 53% gav ledaren ett par tryckare under vägen och höll uppe tempot hela loppet men hade ändå inga problem att plocka ner Berghs häst som ledde. 1.12,4 över medeldistans på Axevalla i andraspår hela vägen för en treåring i sin sjätte start är starka papper och här bör han ha respekt med sig och blir nog framvinkad tidigt och sedan är loppet över. Visade sist att långresa inte är något problem och då värsta motbuden fick bakspår och borde nöja sig med att komma in på topp sex så lär väl vinstchansen vara mycket hög och jag spikar i avslutningen. 

 

Gå Kort!

Ett fint femmåringslopp i femte avdelningen där det inte alls är givet att Elitlopps-meriterade favoriten bara vinner då det är medeldistans och där har han inga vinster. 

6 Missle Hill 56% blir mycket stor favorit men faktum är att han bara provat på medeldistans tre gånger sedan han kom till Redéns träning utan att ha satt nosen först. Första gången släppte han spets och hängde med bra som tvåa utan lucka dom andra har varit från bakspår så han är väl förlåten att det räckt hela vägen då. Från hyggligt spår ska det väl kanske vara bra chans att det blir spets och slut nu men det är för chansartat att hålla så stor favorit i handen med dom här förutsättningarna. 

9 Zarenne Fas 17% är mycket bra och nollan i raden är inget att säga om då han backades sist och sedan gick det inte att ta något. Första Magnus A upp nu och han kan ta rygg på startsnabb rygg och komma igenom hyggligt från ett annars mycket överskattat spår bakom bilen. Sparade krafter sist trots 07,5 avslutning och nu lär en sådan speed bita riktigt bra istället om han bara sitter hyggligt på det. 

10 Initi Boko 7% gjorde ett bra lopp sist då han mötte bland andra Conrads Rödluva men åkte dit mot en ännu bättre körd Ferrari Sisu som slug av honom efter invändig resa och perfekt lucka. Absolut toppform och kan använda sin speed till slut istället för i starten denna gången och kan plocka samtliga här på visad form. 

 

Avdelning 1.

Lite längre lopp med fullt femtonhästarsfält fördelade på tre startfållor och då jag brukar leta vinnare bland dom bästa på bakersta fållan blir det svårt denna gången då han har visat tveksam form i årets två starter som oplacerad och garderingen känns därmed given. 

11 Royal Navy Neo 21% är utan tvekan fältets bästa häst som har oerhört bra statistik sedan han kom i Goops regi under senare delen av 2018, han har dock inte gjort så många starter för honom men visade riktigt bra kapacitet vid flera V75-vinster under fjolåret. Bara två starter i år men i stenhårda Bronsdivisioner direkt och oplacerad i dom gör att formen är oerhört svårbedömd. Omlagd träning på många i stallet har gett bra resultat och har denna tagit åt sig sin träning och går framåt med ett par lopp i kroppen så vinner han väl loppet då han går ner rejält i klass nu, men givet att gardera då formen är ett frågetecken.

8 Fredric Palema 19% är startsnabb och står ensam på springspåret med bara två hästar på grunddistansen så kan han köras hela vägen till ledningen här och kostar det inte allt för mycket så rinner han väl undan. Vann V75-lopp i april och även om han varit lite upp och ner i prestationerna så har det varit uppåtform p slutet och han kommer från vinst. Vill sällan gå rakt ut på dom från mellan-fållan i denna lopptypen men kan vara läge denna gången. Men många går på honom och han stiger kraftigt på procenten under dagen så väljer ändå att ranka Goops hårding först.

9 Townshend Broline 14% klarar distansen men står kanske lite hårt inne på pengarna här. Stallet har bra form PU vet hur man sätter dit dom på Mantorp, så han vet att upploppet kort och att det bör köras i tid. Tänkbar i öppet lopp.

3 Dream Cash 17% kommer väl testas att köras framåt med för att kanske vara före Fredric Palema för att komma till spets. Lyckas det så blir han hästen att slå men blir det körning mellan dom så bjuds desto fler in i matchen. Hästen har varit struken sedan senast och här är formen med ett frågetecken så kanske behövs fler streck. 

5 A deal Is A Deal 10% får kanske lite kuskplus när Berglöf inte kör själv och Michael Larsson har bra statistik. Spår tre i volten och barfota runt om är också plus så klart och denna är en tänkbar vinnare då formen är på topp, men han går upp i klass då vinster mest tagits i lopp med runt 20 tkr till vinnaren men ibland slår form klass som bekant. 

10 Bags Simoni 4% får barfota runt om som vid vinsten näst sist och Veijos stall har varit lite bättre form på i sommar så denna är inte helt otänkbar till rimlig procent. 

 

Ranking: A 11. B 8. C 5.9.3.10.4.7.6. D 12.1.2.

 

Avdelning 2.

Klass 2 Försök till V75/STL och här kommer en stor favorit ut från bricka 12 bakom bilen vilket alltid är intressant att försöka fälla, speciellt i lägsta V75-klassen. 

12 Oracle Tile 48% visade sist han var på Halmstad för två starter sedan att det funkar bra med långresa och bakspår i loppen. Sist var han fin på lättad balans men mötte inget då och nu är läget tufft och även om han är given förstahäst så är det bra läge att försöka fälla honom denna gången. 

1 Prime Lini 15% går barfota runt om nu och så vann han direkt när han kördes så första gången för att sedan följa upp med två galopper. Håller han sig i rätt gångart så håller han nog också ledningen här och blir hästen att slå från spets men som sagt ingen stabil häst och det krävs ett par streck till. 

4 Shapes 15% har ett bra startspår och har gjort nån start i klassen. Goop tränar och kör och då dom bör hamna bra till från läget ska dom kunna utmana till slut här. 

2 Bugsy 6% vann i biken näst sist och nu blir det den igen tillsammans med lättning i balansen blir det riktigt bra spelvärde på denna. Startsnabb och får bra position och om invändiga hästen ägnar sig åt galopp kan detta vara den tidiga ledaren i loppet. Oavsett så står han bra inne i klassen och måste vara riktigt tidig denna gången. 

Ranking: A 12. B 1.2. C 4.5.11.9.3.10. D 6.7.8.

 

Avdelning 3.

Gulddivisionsloppet men med bara 100 tkr i förstapris så har det lockat en bra skara och det är intressant då favoriten fått bricka åtta bakom bilen. 

8 Sorbet 32% är så klart rätt favorit I loppet då hank an slå ett sånt här gäng från dödens men från spår åtta är det inte så enkelt att komma bra på det direkt alla gånger. Hästen att slå och till rimlig procent så är han klar ensam A-häst och tänkbar utgång på reducerade system men väljer att gardera på matematiskt system på det dåliga utgångsläget. 

5 Dreammoko 31% är kanske istället lite för hårt streckad och jag väljer att ranka ner honom ett extra snäpp på dåligt spelvärde men på garderingskupong kommer han med. Han verka ha tänt till ordentligt på hårdare träningsupplägg och går framåt för varje start på slutet och måste ha vinstchans från bästa spåret. 

4 Giveitgasandgo 4% är ny i Goops regi och om även han tänder till på ny träning och ny miljö så kanske han kan vara att räkna med direkt. Jepson upp och mycket bra startspår gör att jag tar med honom tidigt här till den låga procenten. Kapacitet finns och det blir barfota och bike direkt, mycket intressant.

10 Dear Friend 15% avslutade vintern med att ta två raka vinster på Vincennes och två raka där nere smäller högt i alla sammanhang för det är ingen picknick i den klassen dom befinner sig här. Hennes spurt är av värsta slaget då hon är i form och även om hon inte startat på länge så lär hon avsluta snabbt även nu och hon åker med. 

7 Generaal Bianco 6% överraskade mig och många andra sist och med rätt resa kan han skrälla igen. Toppform på denna liksom på stora delar av PU:s stall och ingen går säker om denna får rätt ryggresa. 

3 Wild Love 10% spurtar också starkt men är ny i högsta klassen och borde få svårt trots hyggligt utgångsläge och bra form. Lite överstreckad nu.

2 Gretzky B.R. 2% har hyggligt läge och hamnar väl bra på det och detta kan vara storskrällen i loppet även om han verkar söka lite efter formen för dagen.

Ranking: A 8. B 4.5.10. C 7.2. D 3.9.1.6.

 

Avdelning 4.

Omgångens största favorit kommer ut här och även om det kanske är en stark favorit så finns det chans att fälla henne denna gången och får man bort omgångens största krävs inte mycket mer för att utdelningen ska skjuta i höjden på V86. 

2 Barbro Kronos 70% är mycket stor favorit och visst trodde jag på henne sist då hon vann E3 och slog bra hästar men innan det så hade hon inte mycket mer på kontot än konkurrenterna här. Det är som bekant mycket upp och ner i prestationer på treåriga ston och så här stor favorit ska hon inte vara även om chansen är hög för att hon blir släppt till spets och kan glida undan.

8 Keira De Veluwe 12% har visat färskast form då hon var smällfin vid vinst på V86 förra onsdagen i ett så klart billigare lopp men intrycket var att det knappast var nära maxinsats då. Nurmos säger att det varit med mycket krafter kvar hon tagit sina tre raka segrar och trots spår långt ut bakom vingen är det inte helt orimligt att hon är före favoriten tidigt i loppet och om hon kommer hela vägen till ledningen blir hon hästen att slå. 

11 You Could Be Mine 6% kommer in i matchen om favoriten kommer bort och det blir för jobbigt för Kiera från det bökiga läget. Det kan också kosta en del för båda mest betrodda att ta sig fram tidigt och kanske kör dom lite mot varandra och kö-hästar kommer in i matchen av den anledningen. Speedig och i toppform med Khilstörm upp då det kan det gå trots spåret. 

Det kanske räcker med dom tre nämnda, så har man gjort ett försök att sikta mot höga utdelningar men vill man plocka ner månen så kan man strecka ett par till. 

5 Global Brilliance 3% satt fast sist efter två raka vinster och man blir förvånad från stallet över hur bra hon tävlar mot hur hon tränar och det är så klart en positiv sak att hon vet när det gäller. Kanske kan hon överraska från ett bra spår då det är första gången bakom bilen.

7 Sashay Kemp 3% får första gången Goop upp och skoryck är aviserat nu. Går säkert framåt med loppet i kroppen och lite tätare starter då det varit lite långt mellan förra loppen på slutet.

Ranking: A 2. B 8. C 11.7.5.10.4.12. D 1.6.3.9.

 

Avdelning 5.

Se “Gå Kort!”

2 Cab Lane 2% är startsnabb men går upp i klass nu, men kanske kan han göra att det kostar lite extra för favoriten att komma till spets och ställa till lite på det viset och han bjuder dessutom Zarenne en fin rygg i starten, vilket gör att han i allra högsta grad är med och påverkar loppet. Kommer favoriten bort så kan sitta i fred i spets ett tag och kanske överraska alla här men det är långsökt. 

7 Zio Tom Jet 4% var mycket positiv i biken sist och även han går upp i klass nu från dessutom ett tråkigt utgångsläge men hittar han ner någon stans och får samma fina resultat av att gå fortsatt i bike så tar han många i spurten här. 

Ranking: A 6. B 9. C 10.7.2.1.5.11. D 4.3.8.

 

Avdelning 6.

 

Bland dom fyraåriga tuffingarna stiger favoriten kraftigt på strecken och det beror på att alla tror att den ska få kommaenkelt till spets och få sitta i fred där framme. 

4 Brother Bill 44% har ett lopp i kroppen men uttalandet från Nurmos i intervjuer där han säger att det var 85% form sist och närmar sig 90% nu, för att vara på topp till derbykval och final där. Är man inte i full form så ställer man inte bara ut skorna här och det är givet att gardera, kanske gå mot till och med då det finns på kartan att han får en utvändig som testar mot spets här med. Får han spets enkelt och får sitta i fred så kan han så klart rinna undan. 

3 Aetos Kronos 29% är det tvärt om mer positiva rapporter kring och då han gått i mål med mycket krafter kvar två lopp i rad nu så tänker Riordan säga till kusken att ..”han inte ska riskera att sitta fast utan låta hästen få gå.” Han säger med: ”Nu är det dags för en urblåsare inför Derbyuttagningarna som stundar.” Detta är bra då det är första gången Magnus A kör honom så vill han väl visa att han är et bra alternativ som körsven åt Riordan till kommande storlopp. Aetos har trots allt flest stora titlar som treåring i Sverige och får ses som kullens kung än så länge (även om Power var en värdig motståndare i fjol och Ecqurie D. inte kan räknas som svensk på mer sätt än att han ägare härifrån.) På spelvärde, taktiskt upplägg och meriter så måste jag ranka honom först och han är tänkbar chansspik till och med!

5 Karat Band 5% har perfekt startspår och är startsnabb vilket gör att Åke lär ladda för att hitta position. Det kan innebära att han tar sig förbi favoriten eller åtminstone tvingar honom till några sekunders för snabb öppning för att få lucka att gå ner i bakom. Oavsett kan det sitta i benen på dom till slut och om favoriten kommer bort så kan Karat Band faktiskt leda loppet runt om. Han kan även vinna från rygg på ledaren om Aetos Kronos långspurt drar isär fältet och luckan kan komma. Tredjehäst på läget vid gardering då det är kallt att låsa på dom två överlägset mest streckade. 

Ranking: A 3. B 4. C 5.10.9.1.11. D 12.8.2.7.

 

Avdelning 7.

Då jag avslutar omgången med en spik är det vettigt att ha lite fler i näst sista avdelningen om värdet skulle vara lågt inför dom avslutande två loppen är det bra att fälla favoriten i näst sista. 

11 Ganga Bae 40% kördes bort lite I finalen av StoChampionatet då Kontio inte utnyttjade hans fulla styrka och satte upp ett lite hårdare tempo för att göra favoriten lite mör där. Hade han tryckt upp lite mer tempo så hade nog inte ledande favoriten haft styrkan kvar att rädda upp det vingliga intrycket i sista svängen och hinna få upp farten till den kontring han stod för då med hjälp av rycktussar och Örjans körhänder. Ganga Bae var så klart väldigt bra som tvåa då men här vet man inte riktigt vad som planeras från detta bakspår och hon är för stor favorit då det inte är nu hon ska vara på topp.Givet att försöka fälla då hon är stor favorit och går med skor denna gången.. Ändå given förstahäst på visad kapacitet

3 Residual Thrust 10% ä ren startsnabb stallkamrat till favoriten från ett bra startspår och jag hade hoppats hon skulle komit till spets i StoChampionatets final men nu blev det utvändigt och tidigt avlöst av stallkamraten. Höll bra till en fjärdeplats och är fortsatt uppåt i from så det kan vara läge att köra vad som går i spets här och där kan hon hålla hela vägen. 

4 Tonique 16% gör det bra mest varje gång men sida vid sida på en startsnabb är det inte säkert att hon tar sig förbi den, trots ett bra spår bakom bilen. Kommer hon dock till ledningen blir hon hästen att slå för övriga och hon kan vinna både från spets eller från rygg på ledaren.

9 Grande Diva Sisu 17% växlas det ned utrustningsmässigt i så väl huvudlag som vagn och från stallet är man tydliga med att det är till StoDerbyt hn ska vara toppad igen så det kan bli passivt upplägg på den kanten. Hon har dock en vass speed och får hon loppet så slår hon ändå många till slut här. 

7 Gina Mearas 5% är startsnabb men även här växlas det ned med skor på så kanske blir lugnare nu. Då hon kan starta snabbt kan det ändå bli bra position och hon har bra tempon i kroppen efter tre raka kortdistanslopp. Duger bra trots läget. 

1 Del Ray Pellini 2% kan profiter på sitt fina smygläge om hon kan få rygg på ledaren och flera av dom värsta konkurrenterna aviserar snällt upplägg så kan det gå om luckan kommer. 

Ranking: A 11. B 3.4. C 9.7.1.2. D 12.6.5.10.8.

 

Avdelning 8.

Se ”Bästa Spiken!”

Bakom favoriten är loppet vidöppet där ingen har under 2000 poäng vilket är väldigt bra klass på ett sånt här treårings-lopp och vid gardering kan i princip vem som helst vinna. 

Ranking: A 6. B 10.4. C 11.8.2.9.3.5. D 7.12.1.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.5.8.9.11.

Avd.2: 1.2.4.12.

Avd.3: 4.5.8.10.

Avd.4: 2.5.7.8.10.11.

Avd.5: 6.9.10.

Avd.6: 3 Aetos Kronos

Avd.7: 3.4.7.9.11.

Avd.8: 6 Elegant Ima

7200 rader som kostar 1800 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3.5.8.9.11.

Avd.2: 1.2.4.12.

Avd.3: 8 Sorbet

Avd.4: 2.8.11.

Avd.5: 6.9.10.

Avd.6: 3 Aetos Kronos

Avd.7: 3.4.11.

Avd.8: 6 Elegant Ima

540 rader som kostar 135 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!