Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Solvalla 29/7

V86-Omgången.

V86 är tillbaka på Solvalla och här känner vi till förhållandena med lite över medellångt upplopp på 196 meter och inga övriga konstigheter. Fortsatt ingen V86-Express, så det är 19:20 som gäller som spelstopp. 

 

Bästa Spiken!

Det gör minst ont att en stor favorit vinner första avdelningen och en av hästarna med högst vinstchans i omgången är så klart 3 Conrads Rödluva 75% då värsta motståndarna söker efter formen och hon bara gör det rätt gång efter annan. Var lite sämre vid vinsten sist men nu har ju dom flesta av Redéns hästar i dom högsta klasserna levererat på topp och framförallt stona, så räknar med toppform på denna. 

 

Gå Kort!

Tycker att två hästar höjer sig lite i sjunde avdelningen höjer sig något och då jag inte vågar ta ställning och spika någon av dom så spelar jag med båda. 

10 Marble Arch 44% vann tre raka lopp från bakspår i voltstart på bra tider för klassen innan det blev galopp i kvalet till StoChampionatet sist. Då var hon hårt spelad i samma uttagningslopp som favoriten och vinnaren av Stochampionatet, Diana Zet vann. Går tillbaka till hybridvagnen som hon vunnit med efter galoppen i bike sist, vilket kan vara positivt och då hon visat att hon går bra bakom hästar så ska väl vinstchansen vara hög nu.

6 Zolid Wise As 14% är startsnabb och kanske kan köras mot spets här och även om hon inte tar den på egen hand så brukar Paal kunna vara resolut i sina sändningar. Släppte sist och blev fast med sparat nu lär dom väl inte vilja sitta fast denna gången och dom sparade krafterna lär kom väl till pass. Hon har tempon i kroppen efter ett par 12-tider på kort distans och står riktigt bra inne på pengarna här. Rankar henne först på att favoriten kommer från galopp och då är det roligare att spela det eventuella spetsbudet till intressant procent.

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa Spiken!”

4 Inti Boko 11% fick gå i träningsbalansen sist och i vanlig vagn för att hålla sig i trav och kanske få mer självförtroende. Men undrar vad för självförtroende en fjärdeplats på trötta ben ger, mot enklare motstånd än Rödluvan, även om Romanesque så klart var mycket bra för dagen i det loppet. Han hostade dessutom efter loppet enligt Nurmos och ska inte ha hostat tidigare, vilket så klart är oroväckande även om han rapporteras vara frisk och fin i träningen efter det. Hade det varit en favorit hade man varit mycket tveksam till sådant så klart och visst tar han väl spets men inte helt givet att han tar hel längd på Rödluvan som visat snabbare start-tendenser. Är då Inti Boko inte i absolut toppform så kan det både bli galopp eller långsammare start. Givet motbud trots tveksamheterna då han är givna spetsbudet vid sunda vätskor.

7 Alone 3% var positiv i bike sist men avslutade med en galopp i attacken och som dom avslutar förra loppet… så tveksamt där från sämst läge av dom med chans. 

1 Ferrari Sisu 3% var nära Rödluvan för tre starter sedan och är den som kanske har bäst form dokumenterad av dom fyra-fem mest betrodda, då Rödluvan inte startat på över en månad. Han var bra både i ett långlopp i Halmstad från dubbla tillägg på snabb bana och ute i spåren sist på Axevalla i ett ännu längre lopp där han blev kvar ute i tredjespår lite väl länge. Lyser rätt på skoinfon där men lutar åt att det blir skor runt om ändå. 

2 Lawmaker 1% aviseras barfota på som det oftast gör, för att sedan ändras inför starten, nu är det tvärt om inget rött i infon men i intervjuer nämns skoryck. Galopp vid enda försöket men alla räknar med bra effekt på denna när det funkar. 

5 Evaluate 3% har bra spår och kusk men hästen är för det mesta en besvikelse. Stallet har bra form och denna skräller väl när som helst. Vann ett par lopp mellan augusti och september i fjol och kanske tänder till samma årstid i år. 

Ranking: A 3. B 4.1.7. C 5.2. D 8.6.

 

Avdelning 2.

Voltstartslopp med en tilläggsfålla där bara tre startar på grunddistansen och hela 12 hästar står med 20 meters tillägg, det kan innebära positionsproblem för favoriten som dragit absolut sämsta läget. 

15 Zenzero Jet 22% later det oerhört positivt på i träningen och han visade absolut toppform sist och ska ha bra chans igen. Spår 12 på tillägget gör det mycket chansartat och utan strykningar är det ett fullt femtonhästarsfält att runda där dessutom inte många tror att dom är chanslösa och inte helt givet att många vill köra på innerspår här. Löser det sig är det så klart en bra chans då hästen är riktigt bra för klassen när han presterar på topp och positivt med fortsatt Örjan upp, som vid vinsten sist. 

1 Ninjas Kiss 8% är ett sto i öppen klass men står bra inne på startvolten 20 meter före dom värsta och det kan bli spets härifrån och då kan hon leda länge. Väljer dom att släppa är inte rygg ledaren så dåligt heller i denna typen av lopp. Comebacken gjorde hon bra som trea och går garanterat framåt med loppet i kroppen och när nu även framskorna åker av och en hybridvagn åker på är det en bättre vinstchans än insatsprocenten antyder. 

3 Borups Tornado 18% har gått bra på slutet och nu när rycktussar ska användas för första gången och det rapporteras ge bra effekt i träning så är det så klart intressant. Kanske kommer till spets eller rygg ledaren och då är vinstchansen på denna ganska hög. 

4 Le Crack Sox 15% vann Klass 2 Försök i höstas och kommer med två lopp i kroppen nu. Hästen har 5/12 och bara missat plats två lopp, då han varit fyra båda gångerna. Kan få bra lopp härifrån och är nog på topp-fyra även denna gången. 

5 Zenny Cup 4% har gjort två starter I Goops regi där hon var bättre i den första än den sista. Nu blir det ändringar med barfota runt om tillbaka till hybridvagn då det är voltstart och faller barfotan väl ut kan hon mycket väl vara långt framme här, men Goops stallform.

10 Voila’ Buio 2% har springspår och två lopp i kroppen i nya regin och om dom prickar från springspåret kan den hamna bra på det men så klart risk att bli hängande med. 

11 Upstate Face 3% har spar 8 I volten vilket så klart är det bästa bakspåret om man vill ha spårsnål resa. Med bra startrygg bör dom komma igenom bra och med kuskplus kan dom skrälla om rätt lucka uppenbarar sig. 

6 Bear Bahareh 3% vann ett fint stolopp på V75 nästan på dagen ett år sedan och gick väl lite ur form till vintern. Nu har hon fått ett lopp i kroppen och även om hon är ett av få ston i loppet så har hon nog hårdhet för att matcha dom och är tänkbar skräll från stall på uppgång i form.  

12 Souvenir D’Invern 9% har ett svårt läge men då han höjt sig rejält i dom senaste starterna kanske är värd att nämnas. Form slår klass heter det ju och han har visat på slutet att han tål en repa i spåren och har en speed kvar till slut ändå.  

Ranking: A 15. B 1.3. C 4.11.5.12.6.10. D 9.7.14.13.2.7.8.

 

Avdelning 3.

200 tusen kronor i förstapris i ett treåringslopp som bara lockat sju anmälda och efter en strykning är bara sex startande, vilket är klart underbetyg till tränarna, här måste ju finnas hästar att anmäla till detta. 

2 Brambling 78% är omgångens största favorit och visst har Redén allt som oftast riktigt starka hästar i dom här låga klasserna men nära 80% på en som bara gjort fyra starter är hårt. Han var dock mycket fin i första bike sist och gick i mål på en låg 13-tid i riktigt bra intryck och blir väl svårslagen då alla kanske vinkar fram honom till spets och sedan radar övriga upp sig och kör om 100 tkr i andrapris. Tänkbar tredje spik men testar nog att gardera med ett motbud. 

5 Västerbo Cobber 7% gick låg 13-tid med näst sist i E3-consolation efter invändig resa avslutade han klart bra som tvåa då. Sist blev det galopp på barfota runt om och nu hoppas man att han ska vara mer stabil på barfota fram. Spåret är bra och med lite fler lopp innanför västen än favoriten kanske han kan utmana och det är värt ett försök att försöka fälla en ’storis’ här.

4 Cup Of Tea 6% låter det uppgivet på från tränarhåll, då han är rädd att favoriten blir släppt till spets och sedan är loppet över. Men det aviseras lättning med barfota fram och kommer favoriten bort har denna form och tempo i kroppen som räcker långt här. 

7 Jeppas Unpluged 6% vann lopp tidigt i år i tidiga unghästserien, han har även hunnit med att kvala in till E3 där han blev oplacerad från spår en bit ut på vingen. Med färre hästar i fältet lär hans hårdhet bita bra nu då dom flesta är betydligt mer orutinerade här. 

Ranking: A 2. B 5. C 4.7.2. D 1. 

 

Avdelning 4.

Stolopp där en treåring blir väldigt stor favorit och den blir kanske lite överstreckad även om det är bra vinstchans även för denna favoriten. 

4 Keira De Veluwe 65% är mycket på häst med bara 65 tkr på kontot och tre starter innanför västen men två raka vinster från bakspår efter rejäla lopp inger respekt så klart. Nurmos tränar och Kontio kör och det är också respekt och dom flesta är väl glada för ryggen om Kontio kör offensivt direkt. Jag väljer ändå att gardera då Kontio överladdat bakom bilen förr och kört galopp med större favoriter än så här och då det dessutom är första gången med framspår i auto kan det bli stressigt. 

3 Anna Montana får bike på och är ett år äldre än flera av konkurrenterna här vilket kan vara bra. Två lopp i kroppen på den nya balansen och med rejält kuskplus och bike på kan denna leda runt om favoriten kommer bort. Blir det rygg på ledaren kan det gå bra det med då fälten brukar spricka upp i denna typen av lopp. 

7 Ivania 6% får också bike första gången nu och då hon kom igång sent som fyraåring och bara gjort ett lopp i år så bör hon ha mycket utveckling kvar. Går hon framåt med loppet och trivs med biken så är Goop och barfota runt om ytterligare två faktorer som gör att hon ska rankas högt här, trots läget.

6 Kirsi Boko 8% kan nog öppna lite och borde hamna långt fram direkt. Efter Readly Express och det är så klart intressant nu när allt fler börjar komma ut, så passas trots spår en bit ut och att även hon bara är tre år och endast startat fyra gånger. 

9 Riptide Bay 6% ska vara Melanders bästa chans i fältet, där han har tre till start och då får man väl lita på den bedömningen. Även denna bara tre år och har inte vunnit lopp ännu men har varit klart förbättrad i senast två starterna på barfota fram. 

Ranking: A 4. B 3.7.6. C 9.2.11.10. D 1.5.8.

 

Avdelning 5.

Kortlopp i låg klass och det är så klart ovisst, här kan nog en del överraska då det är debut över distansen för flera av hästarna. 

4 Air Space 39% är klar favorit och det är så klart på att det lyser rött på såväl barfota som bike och att Örjan kör från ett bra spår. Alltid ovisst med balans och utrustning från Melander så det kan mycket väl växlas ned rejält och strecken är oavsett lite för höga på denna. Aldrig vunnit lopp och gått i såväl både bike som barfota runt om tidigare så inga nyheter även om kombinationen nu blir ny om det blir så. Kuskplus är väl det mest intressanta faktiskt och att han blir favorit gör att Örjan ofta får en del gratis i loppen.

12 One Kind Of Art 21% är kanske bästa hasten i fältet och det är många som förordar denna men spår 12 på kort distans på sommaren är allt annat än bra. Ett lopp i Nurmos regi med vinst direkt och nu blir det bike på och han lär göra ett bra lopp men det kanske inte räcker ändå från det spåret.

9 Nydalens Finity 13% har gått bra sedan kastartion och framför allt sedan biken åkt på och så blir det även nu. Vinster i enklare gäng men han går nog också framåt med loppen och ska räknas trots bakspåret. Svårrankat bakom och därav höjer sig några rejält på strecken och det behöver inte vara fel att chansa lite här och fylla på med några ostreckade. 

Ranking: A 4. B 12.9. C 2.3.6.8.10.11.7. D 1.5.

 

Avdelning 6.

Lopp körda av körsvenner med max 50 lopp körda under 2019 och ganska bra klass på loppet men orutinerade kuskar gör det kanske lite mer ovisst. 

10 Man Of Steel 20% är delad favorit och ser ut att vara i ordning inför detta då det är aviserat bike och barfota fram. David Persson som kör är duktig och det är nog ganska bra vinstchans trots bakspår på denna som klarar en repa i spåren. 6/17 vinster och 15/17 på plats är starka papper på hästen som med tre lopp i kroppen säkert är redo för en bra insats. 

4 Rally Hans 20% var det aviserat barfota för sist men det drogs tillbaka och nu är det oklart igen, men blir väl skor till slut. Blir det barfota är det intressant annars bara en i mängden i jämnt och hårt lopp för klassen. 

9 Milord 15% är stark och har matchats en del i tilläggslopp och han kanske inte behöver jaga lika mycket från smygläge nu. Kommer han igenom hyggligt med rygg på stallkamraten så fäller han nog många till slut. 

2 Nisse Sånna 5% är också stark och är nog inte så mycket sämre än stallkamraten som procenten antyder. Tänkbar skräll i jämnt lopp, där jag nog streckar alla med startpoäng över 1000 och står över resten.

Ranking: A 10. B 9.4.2. C 1.3.11. D 6.7.5.12.8.

 

Avdelning 7.

Se “Gå Kort!”

5 Dearest 18% är hårt betrodd och Walmann tror det hans bästa chans för dagen. Spåret är bästa tänkbara liksom kusken så det lär väl bli bra position för ekipaget och därmed ganska bra chans att vinna loppet om båda i min duo skulle komma bort. Lite överstreckad för att vara riktigt intressant och jag rankar ner på dåligt spelvärde. 

3 Digital Literacy 7% har stått i höga odds på slutet men det har varit som tvåa i uttagningslopp till StoChampionatet, där hon blev tvåa och sedan oplacerad i finalen då det inte gick att ta något från kön i snabb avslutning och fältet sprack heller inte upp efter långsamt mellanvarv då. Hade hon fått med sig pengar i sådant lopp hade hon inte fått vara med här så ska väl stå bra inne i klassen trots näst minst på kontot här. 

2 Mission Beach 5% tar väl spets i förstaskedet men borde väl släppa om Paal kommer tidigt. Hästen har lite väl mycket andraplatser men med lite tryck på loppet och rätt lucka från rygg på ledaren kan hon skrälla. 

Ranking: A 6. B 10. C 3.5.2.12.9. D 4.7.11.1.8.

 

Avdelning 8.

Bronsdivisionen över medeldistans där den tidiga favoriten är struken och därmed kommer min kompletterande spik ned på bästa tänkbara spåret bakom bilen, statistiskt sett. Jag spikar även om han stiger en del till på strecken under dagen, då värsta motbudet drog bakspår och så även ett par till av dom värsta konkurrenterna. 

6 Atik D.L. 35% blev fast I trött rygg sist och fick rubbet sparat vilket kommer väl till pass nu. Form visade han innan det och om inte Jepson kör framåt direkt för att överta så lär dom väl hitta bra position från bra utgångsläge bakom bilen. 0 i raden för fyra starter sedan var i Harper Hanovers lopp bakom riktigt bra hästar och han var betydligt mer spelad än till exempel Tengil Face som han möter även idag. 

4 Tengil Face 19% körde galopp den dagen, i ’Harpers’men visat uppåtform efter det. Kuskplus nu och för fem starter sedan spikade jag honom med framgång i ett Klass 1 lopp över lång distans då Erik körde. Visst kan han köras till spets då han har spår invändigt om favoriten och då blir han svår att slå även om han gått upp i klass sedan V75-vinsten. Första motbud på läget. 

9 Hobby De L’iton 15% är väl bästa hästen mot favoriten men från ett bakspår måste det bli svårt även om formen är klart bra och hästen är härdad i klassen. 

12 That’s Art 4% har lottats till hopplösa lägen flera gånger i rad och andraplatserna är så klart riktigt bra insatser från dom lägena. Återgår till bike nu vilket är plus så klart och ett lopp i kroppen efter tre månaders tävlingsfrånvaro är så klart positivt och blir det hård körning så får han chansen.

Ranking: A 6. B 4.9. C 12.1.2.8.10.11. D 7.3.

 

Stora systemet

Avd.1: 3 Conrads Rödluva

Avd.2: 1.3.4.11.15.

Avd.3: 2.5.

Avd.4: 3.4.6.7.9.

Avd.5: 2.3.4.9.12.

Avd.6: 1.2.3.4.9.10.11.

Avd.7: 6.10.

Avd.8: 6 Atik D.L.

3500 rader som kostar 875 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3 Conrads Rödluva

Avd.2: 1.3.15.

Avd.3: 2 Brambling

Avd.4: 3.4.6.7.9.

Avd.5: 4.9.12.

Avd.6: 2.4.9.10.

Avd.7: 6.10.

Avd.8: 6 Atik D.L.

360 rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!