Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot GS75 Åmål 26/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Jackpot på Åmåls GS75-omgång under söndagen, där det är dryga 5,1 miljoner extra fördelat i alla tre vinstpolerna och vi hade ju tur på spelformen sist och satte sju rätt på ett mindre spelförslag som gick plus trots den låga utdelningen och siktar så klart på högre utdelning denna gången. Åmål är en av få 800 metersbanor med oerhört kort upplopp med sina 105 meter är det väldigt viktigt att sitta i främre träffen när man går in i sista svängen. Mycket högre vinstprocent för den som leder loppet jämfört med snittet på svenska banor. Man kör också i högervarv vilket är tvärt om mot Sveriges andra banor, men det är oftast inga konstigheter och ibland annat Danmark och Frankrike tävlas det en del åt andra hållet

Statistik och Spelteori.

I övrigt så är det ju fortfarande ganska nytt att man kan kryssa i att man enbart vill delta i sjurättspolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre poler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst och får då 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen och man får då inte 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen kör Goop sin fina 12 Equal To None 51% som visserligen blir ganska stor favorit och har allt annat än spetsläge, vilket annars är önskvärt på denna banan. Han vann dock från samma läge sist, då han nu är nedstruken till 11 och vinsten var med god marginal med till synes mycket krafter kvar. Låg klass på loppet med flera ston i dom bästa positionerna och Goop borde köra offensivt här, då han vet vad som gäller eftersom han känner till banan väl. Mycket hög chans att han plockar ner samtliga här på ren klass, då han är på väg uppåt i karriären medan många här redan stannat av, där flera av hästarna har gjort över 20 starter utan att fått vinna. 

 

Gå Kort!

I inledningen kanske 1 Högstena Stalldräng 34% kan hålla upp innerspåret med Jepson som känner banan väl samtidigt som högervarv ska passa hästen bra. Det kan vara spets och slut och därmed en vettig spik kanske men det finns ett par startsnabba längre ut bakom vingen och det är inte givet att han kan svara. Bra chans även från rygg på ledaren eller om han tar sig ut utvändigt. 

6 Attack Photo 16% är startsnabb, speciellt från spår en bit ut bakom vingen, om den tar sig förbi favoriten här blir den farlig från spets där han trivs bra. Han har tävlat mycket i högervarv på Århus i Danmark, så han är van och trivs med förutsättningarna.

9 Frodo S. 34% är nästan lika hårt streckad som favoriten men dras med ett besvärligt bakspår över kort distans. Skulle dock ett par av dom värsta motståndarna kriga lite för mycket där framme kommer dom in i matchen och hästen vann sist på 800-metersbana så klarar svängarna. 

 

Avdelning 1.

Se “Gå kort!”

Ranking: A 1. B 6.9. C 2.5.4.7. D 10.3.8.

 

Avdelning 2.

Se “Bästa Spiken!”

Ranking: A 12. B 2. C 9.6. D 5.4.3.1.7.8.10.

 

Avdelning 3.

Kallblodslopp och här känns det öppet på förhand då favoriten har spår en bit ut bakom vingen och det är låg klass på loppet. 

7 Eldborken 31% har fyra vinster på tolv försök och går bra mest varje gång, dessutom startsnabb för klassen så kanske rätt favorit. Inte alls överlägsen här då dom värsta motbuden alla har spår invändigt och bricka 7 är kanske lite väl långt ut så denna favoriten kan man nog försöka fälla. Rankas ändå först då han mer stabil än värsta motbudet här.

6 Hibo Bungal 17% får första gången Goop upp och var platsen före favoriten sist dom möttes, då han tog sig längre fram i starten. En hel del galopper tidigare så positivt med rejält kuskplus och kan Goop hålla honom felfri så är han startsnabb och kan köras till spets här och leda runt om. Tänkbart lås med favoriten.

5 Texida 13% har bästa spåret bakom bilen och vann från samma läge sist då hon tar sig ner till plankan efter bra startsnabbhet så kan hon vinna igen med liknande upplägg som sist. 

1 Lysjö Wilda 8% vinner inte så ofta men får Jepson upp nu och är ganska startsnabb. Fördel ston i propositionen innebär att dom får ha betydligt mer på kontot än hingstar och valacker och denna har näst mest pengar tjänat och står därmed bra inne i loppet.  

Ranking: A 7. B 6.5. C 1.4.3.11. D 12.2.10.9.8.

 

Avdelning 4.

Ganska lågklassigt lopp där några av dom bättre i loppet dragit bra spår bakom bilen och det är hög chans att någon av dom från fina lägen vinner loppet. 

3 Global Approval 43% är klar favorit här och är stabil och trivs i ledningen så skulle han komma dit blir han väl svårslagen men lite väl stor favorit denna gången och jag garderar nog med ett par startsnabba motståndare som också får resor i främre träffen. 

4 Rocking Flax 14% har bra startspår för en startsnabb häst och kan han ta en längd på invändiga kanske han körs i spets och då kan han rinna undan. Går tillbaka till hybridvagnen då det var oplacerat med vanlig vagn sist så det är klart positivt då dom bättre insatserna varit för hybridvagn. 

1 Sixten R.P. 7% är också startsnabb och får ett bra lopp från kanske rygg på ledaren här och kommer luckan så. Jepson fortsatt upp som sist och även om han blev struken sedan sist ska han inte tagit någon skada av det, då han tog sig en ”skentur”, så ingen sjukdom eller skada som ligger bakom strykningen. 

9 Choco Lane 26% är väl lite överstreckad från sitt bakspår även om det bra häst för klassen. Galopp och fick då ett ”banjobb” bakom fältet i comebacken efter lång tävlingsfrånvaro och behöver nog något lopp till i kroppen för att vara på topp. Chansar kanske bort honom på läget och förutsättningarna. Med mycket galopper i historiken och nya förutsättningar med snäva kurvor på 800-metersbana och högervarv är kanske lite väl chansartat och stallet ligger ganska lågt angående chanserna.

Ranking: A 3. B 4.1.9. C 10.6.5. D 2.7.11.

 

Avdelning 5.

Lopp i lite högre klass där det förmodligen kommer kunna gå ganska fort hela vägen och då blir det svårt att ta några längder från bakspåren och dom kan ni nog stå över i detta loppet. 

2 Karat Band 55% ska passa på banan och har vunnit nära 800 tkr på bara 17 starter med fyra vinster och fem andraplatser. Visst ska han väl ha ganska hög vinstchans om han skulle bli släppt till spets från hyggligt startspår bakom bilen, men nu är det inte alls givet att troliga spetshästen släpper. Hybridvagn på är positivt, det har han testat innan men går oftast i vanlig vagn. Lite överstreckad på att det inte är säkert att han kommer till spets men på kapacitet kan han vinna loppet från utvändig resa med. 

6 Jefferson Dotcom 11% har ett par lopp i kroppen i sin nya regi och han är mycket startsnabb vilket han visade då han vann Elitloppshelgens Speedrace. Tar nog spets och går med hybridvagn och helstängt med hål i och kanske släpper dom inte till favoriten och därmed god chans att leda runt om. 

Ranking: A 6.2. B 3.1. C 7.5. D 10.4.12.8.9.

 

Avdelning 6.

Jämnt sto-lopp på pappret och här tror jag det är mest streckkrävande och målar på rejält då några av dom mindre spelade inte är så mycket sämre än dom med mer streck. Har dock en klar tipsetta som är favorit, men då hon inte är så jättehårt streckad kan det vara tänkbar chansspik i öppet lopp som då kan beskrivas som ett lopp med ”en eller alla”-karaktär.

2 Kitsune 25% är Jepsons val av dom två mest betrodda och då den fick så pass mycket bättre läge än värsta motbudet så är valet av ensam A-häst givet. Galopp redan innan start sist men var startsnabb från fina lägen i två starter i rad innan det och hon är nog bra för klassen. 

1 American Dream 19% är också startsnabb men formen är oklar efter ett lopp i kroppen då det var ett par galoppmisslyckande i rad innan det. Tröttnade tidigt sist så antar att dom är glada för på rygg på favoriten denna gången. Veio har bra statistik på få uppsittningar i år så passas lite extra då han kör själv. 

4 Pippi Pagadi 4% har ett bra startspår bakom bilen och kommer från vinst så bra form där. 

6 Our Girl 3% bike på och Benzon upp som känner banan väl. Efter att ha avslutat förra säsongen med några tveksamma intryck så har hon inlett detta året betydligt bättre och här borde hon duga bra. 

9 Atena Risaia Trgf 18% är givna motbudet till favoriten och Dahlén åker en bit för detta loppet så det är säkert bra ordning. Två lopp i kroppen i hans regi med en vinst och en galopp som resultat, båda från bakspår. Positivt med en strykning i loppet och färre att runda men ändå bökigt med bakspår på denna banan.

12 Pink Diamond 3% har uselt läge men har 7 vinster och trivs med Jakobsson då dom vann tillsammans vid första gången han körde, näst sist. Tänkbar tokskräll vid bredare gardering.

Ranking: A 2. B 9.1. C 4.6.12.3.5. D 8.10.11.

 

Avdelning 7.

Goops bästa chans enligt honom och visst ser det bra ut men loppet är nog betydligt jämnare än insatsprocenten antyder här och jag väljer nog att gardera loppet, då man får bra betalt vid favoritfall i sista avdelningen. 

3 Royce Rolls 64% har gått klart bra från dåliga spår tre gånger i rad och nu när det är bättre spår och dom låter så uppåt från stallet så är det väl givna förstahästen men på tok för hårt streckad denna gången. 

1 Dolorosa AM 7% har haft sämre spår gång efter annan på slutet med spårsnål resa i kanske rygg på favoriten så ska nog kunna utmana till slut om luckan kommer. Trivs i högervarv och var tvåa denna tävlingsdagen i fjol och har vunnit på banan tidigare. 

9 Prima Kaiser 6% gick väldigt bra sist från kön då det var första gången med bike. Nu åker den på igen och får favoriten det minsta problem där framme så kommer bakspårshästarna in i loppet över den lite längre distansen. Ett par strykningar i loppet är så klart också positivt. 

10 Quickly S.W. 6% är ett sto i öppen klass men har mest poäng i loppet och duktiga Jepson fortsatt upp, som alltid vinner många lopp på denna bana. 

Ranking: A 3. B 9. C 1.10.6.12. D 2.5.4.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.6.9.

Avd.2: 12 Equal To None

Avd.3: 1.3.4.5.6.7.

Avd.4: 1.3.4.

Avd.5: 2.6.

Avd.6: 1.2.4.6.9.

Avd.7: 1.3.9.10.

2160 Rader som kostar 2160 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1 Högstena Stalldräng

Avd.2: 12 Equal To None

Avd.3: 6.7.

Avd.4: 1.3.4.

Avd.5: 2.6.

Avd.6: 2Kitsune

Avd.7: 3.9.

24 Rader som kostar 24 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.