Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Axevalla 19/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Stochampionatshelgen på Axevallatravet med extra V75 på söndagen då Stochampionatet går. Förra lördagen spelade in drygt 20.000 kronor på stora spelförslaget här och på våra andelsspel. TRAVPUNKTSE och TRAVPUNKTSE200 spelar identiska system till V75 för 200:-/andel varje lördag och jag har rensat lite i lagen då jag vet att nya vill in. Vi siktar på 9-12 andelar per system där och bygger klart systemen efter hur många vi blir.

Axevalla har som bekant Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch eller konstigheter i övrigt att ta hänsyn till. Det är betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans, tack vare det långa och utslagsgivande upploppet. 

 

Bästa Spiken!

Rick Ebbinge kör bra och tillsammans med Paul J P Hagoort har dom varit oerhört framgångsrika vid sina Sverige-utflykter. Dom vet vad som krävs och tar bara hit hästar som duger och Ebbinge har infriat med 35 av sina 55 favoriter i Sverige sedan 2018, vilket är totalt överlägsen procent på 64.

Nu har dom en stark favorit i låg klass där värsta motbuden har betydligt sämre lägen i volterna. Avdelning tre handlar det om där 2 Vice Versa Diamant 37% inte är för hårt streckad som favorit och har en bra uppgift här. Värsta motbudet startar 20 meter efter från spår fem i volten och är inte ens säker på att den hade vart bättre från samma start. Tredje mest streckad har bakspår på främre fållan och det är så klart chansartat, därav måste vinstchansen för favoriten vara lite högre än streckprocenten antyder. 

 

Gå Kort!

I Stoeliten är det den klassen där oftast favoriten vinner och där det mest sällan blir någon rejäl skräll. Det ska därför stå mellan dom mest betrodda men då favoriten här varit lite tveksam i intrycket i flera av årets starter så väljer jag att gardera henne med en eller två motbud. 

6 Une Etoile Gar 43% var ruggigt bra under förra sensommaren och hösten och spåddes en ljus framtid i Nurmos regi men har varit en besvikelse i år. Sist var det väl ett litet fall framåt och kanske är hon i bättre form nu med tre lopp i kroppen men det är ju inget att bara chansa på som jättestor favorit. Spår en bit ut på vingen innebär vingelläge dessutom och bra läge att gardera henne men det finns inte så många som kan vinna loppet och man kommer nog undan med få streck här. 

1 Vichy Grif 17% gör debut i Stoeliten nu men har övertygat i raka segrar på slutet och har till skillnad mot favoriten bevisad toppform och ett bra utgångsläge. Sist slog hon ganska bra hingstar och valacker så hårdhet finns för att hävda sig i denna klassen och på hemmaplan kan hon leda loppet runt upp. 

10 Tessy D’Ete 25% har ett bökigt bakspår men visade sist att hon tål ett par svängar ute i spåren och vann ett stayerlopp i Norge på ett övertygande sätt så hon har formen på topp och räds inte offensiva upplägg i spåren. 

 

Avdelning 1.

Ett fint lopp i ganska hög klass där favoriten dragit sämsta tänkbara utgångsläge och det öppnar upp loppet. 

12 Van Goch Z.S. 24% har varit bra i Berghs regi men spår 12 är inte bara att runda dom från, vilket vi såg senast igår på Armour As i bronsdivisionen. Garderingen känns given denna gången. 

1 Arapaho Ghostdance 16% är startsnabb och borde hamna bra till direkt och kanske kan hålla upp innerspåret, men räknas även från rygg på ledaren. 

2 Gizmo De Veluwe 12% vinner inte så ofta på sistone men har visat att han håller bra form, står bra inne i loppet på pengarna och får duktiga Jepson upp nu.

4 Volare Gar 8% har ett mycket bra startspår efter att ha startat från betydligt värre lägen vid flera av loppen på slutet. Vinstvan med 20/45 och duger bra i klassen.

6 Sam The Man 17% ä ren norsk gäst som står lite hårt inne men är kanske gynnad av körspö på svenska banor. Startsnabb och borde hamna bra till trots spår en bit ut bakom vingen, men kanske lite överstreckad här. 

8 Townshend Broline 7% är nedstruken ett spår vilket så klart är fördelaktigt. Han kommer från formstall och står bra inne i klassen då han gjorde det bra som tvåa mot tuffare sist i ett långlopp på Halmstad. 

Ranking: A 1.12. B 8.2.6.4. C 11.9. D 3.10.5.

 

Avdelning 2.

Kort distans i ett stolopp med tillägg och här borde tilläggshästarna ha bra chans att plocka ner dom på grunddistansen. 

10 Darah Bibo 22% har bara en utanför sig på springspåren efter en strykning vilket gör att PU kan ge henne lite mer plats och dom lär säkert komma iväg bra trots spåret. Bästa hästen och hög vinstchans så klart, tänkbar chansspik i ett lopp där många sprider strecken. 

12 Rexine 24% är ensam på springspåret och har tio vinster på 19 försök vilket är starka papper. Upp lite i klass nu då hon fått lite mer pengar på kontot under våren och sommaren. 

13 Virgin Maden 4% har bakspår på tillägget vilket inte är så roligt över kort distans men med tryck på loppet, vilket det kan bli över den korta distansen, så kommer även dom från lite sämre lägen in i matchen. Plus på att Marc kör istället för Conny och hon har gått bra på dom två sista starterna hon gjort barfota runt om vilket det blir igen nu. 

5 Expensive Attitude 9% är den av starthästarna som och kommer till detta med två lopp i kroppen. Så klart inte positivt med galoppmisslyckande sist men hon var fin vid vinsten i årsdebuten så formen är nog bra. Kraftigt kuskplus och ingen häst utanför är två plus. 

4 Thai Selene 12% verkar ha toppform och det lär behövas. Kan vara plus att dom får ha körspö nu men spåret är vad det är.

15 Rapide Cash 2% tävlar på bra och är jämn och säker. Trivs på distansen som hon har 2/3 vinster på och Jepson kör i form för dagen. Läget är uselt men det är inbakat i den låga procenten då hon hör till dom bästa i loppet är det mycket streckvärt vid gardering. 

2 Syria Då 3% kan vara skrällen på startfållan då hon håller bra form och är startsnabb. Rygg på ledaren sist och så kan det bli igen, med rätta luckan så fäller hon många till slut. 

Ranking: A 10. B 12. C 5.13.4.7.15.2. D 3.9.1.6.8.14.

 

Avdelning 3.

Se “Bästa Spiken!”

Ranking: A 2. B 13.3.8. C 1.9.14.7.4.15. D 6.12.10.15.5.11.

 

Avdelning 4.

Treåringslopp i låg klass men det är fina hästar I loppet som är stark uppgång i sina karriärer, där en sticker ut lite extra.

6 Elegant Ima 78% är ett löfte som står bra inne I loppet och har ännu inte förlorat lopp på fem försök. Det gör henne till tänkbar spik så klart men lite för hög procent på henne denna gången och känns orättvist att göra någon orutinerad treåring till åttioprocentare men på ett mindre system är det så klart helt okej att spika då hon kommer vinna loppet väldigt ofta. 

5 Titan Yoda 6% ska gå med öppet huvudlag men går tillbaka till lite kortare käkrem som han hade vid segrarna. Läget och kapaciteten är så bra att han kan vinna loppet om favoriten kommer bort det minsta även om detta inte är något lopp man siktat på fullt ut. 

4 Comand 3% fick för tufft upplägg sist från spår 12 bakom bilen med tidigt avancemang i tredjespår. Nu är det betydligt bättre startspår och då han är startsnabb kan det bli spets och slut om favoriten har en sämre dag, men rygg ledaren fungerar också bra då luckor oftast kommer i denna lopptypen kan han vinna därifrån över det långa upploppet. 

Ranking: A 6. B 4.5. C 1.11.10.9. D 3.8.7.

 

Avdelning 5.

StoChampionatet Consolation där dom som inte lyckades kvala in får anmäla så det är så klart ett riktigt fint fyraåringslopp för ston där ett par av dom bäst dragit jobbiga spår vilket gör det mer öppet.

10 Mellby Harissa 36% är kanske bästa hasten I nuläget men kommer från galoppmisslyckande kvalen till storloppet, vilket alltid gör det tveksamt. Spår 10 är också ett av dom sämsta spåren och visst kan hon vinna loppet men då hon är lite för hårt streckad denna gången är det läge att gardera.

12 Ghostintheshell 10% fick ännu sämre startspår men är så bra att hon kan vinna loppet ändå. Står lite hårdare inne i loppet än många av dom andra bra men Nurmos brukar kunna ha bra ordning på sina djur redan efter färre starter och med rätta ryggarna kan det gå.

8 Dontlooseallmoney 6% är nedstruken ett spår vilket gör ganska stor skillnad från detta läget men aviseras gå med skor denna gången vilket är litet minus. Hon har varit ute mer mot kulltopparna än vad konkurrenterna här har varit och är härdad, vilket gör att hon duger trots spåret, speciellt som är startsnabb och kanske kan hitta bra position trots spåret.

11 Milady Grace 19% gör debut i Redéns regi och vi har sett ett och annat förvandlingsnummer tidigare därifrån så räkna med toppinsats. Denna har dessutom varit bra för PU och har tredje mest pengar på kontot här och näst mest startpoäng. Biken åker på direkt och denna kanske bara blåser till dom om favoriten har en sämre dag.

6 Perfekt Gehör 6% är nedstruken till perfekta spår 5 bakom bilen vilket är positivt då hästen är startsnabb vid laddning. Flemming vann lopp på V75 under lördagen och brukar alltid ha riktigt iordningställt under denna helgen då han gästar sin gamla hemmabana. 

1 Svecak Palema 15% har ett bra smygläge och kuskplus så kan dom få rygg på ledaren så kan det vara vinstgivande. 

Ranking: A 10. B 11.6.12. C 8.1.7. D 3.2.9.5.

 

Avdelning 6.

Se ”Gå Kort!”

Övriga ska ha svårt att räcka i loppet och smaksak om man väljer att strecka samtliga tre med betydligt högre vinstchans än övriga och på så sätt ”heltäcka” loppet eller om man vill chansa lite och gå på favoriten tillsammans med ett av motbuden. Har inte bestämt riktigt ännu vilket upplägg jag ska gå på.

Ranking: A 6. B 1.10. C 3.7.9.4.5.2. D 11.12.8.

 

Avdelning 7.

Stochampionatet och dagens huvudlopp så klart med 1,2 miljoner i förstapris och evig ära till häst och kretsen kring vinnaren så klart. 2640 meter med utslagsgivande upplopp är det som väntar fyraåriga ston som gick sina kvallopp hit så sent som förra fredagen vilket gör att det bara är mindre än 9 dygn mellan loppen vilket kanske är lite tätt, även om kullarnas hårdaste märrar visat att dom klarar detta upplägget. Mest anmärkningsvärt är att Stefan Melander kvalat in fem hästar till finalen vilket ingen tränare kan ha varit i närheten av tidigare. 

5 Ganga Bae 27% har bästa tänkbara startspåret bakom bilen även om favoriten fått spår invändigt så är detta ett statistiskt bättre spår. Barfota runt om för första gången är planerat och eventuellt ändras även lite i huvudlaget då det var can´t see back sist och kanske blir skygglappar nu istället. Med dom ändringarna och då Melander dessutom bedömer att hon ska gå framåt med täta starter så måste hon rankas först här. Hade nog varit ganska stor favorit om Khilström kört henne, så bra spelvärde nu till under 30% och blir min komleterande spik.

3 Diana Zet 34% har varit kullens drottning än så länge och även om hon överraskat gång efter annan med bra prestationer så kanske den längre distansen är mer gynnsam för värsta motbudet än för henne denna gången. Khilström kör och han brukar vara långt framme då det är fler nollor på prischeckarna, så räkna med det är så även denna gången. 

4 Residual Thrust 2% har startat i biken två gånger i rad från sämre lägen och kan säkert öppna snabbt med rätt utrustning från optimalt läge med startsnabb kusk. Kan ställa det lite för favoriten i inledningen men om han får bra fart från start släpper han väl till den som först ställer frågan och kan få ett bra lopp. 

1 American Hill 17% är startsnabb med men innerspåret är inte jättelätt att hålla upp även om hon gjorde det på Halmstad för några starter sedan, så är det upp i klass nu. Från ledningen eller rygg på ledaren kan det gå om båda favoriterna har en sämre dag

Ranking: A 5. B 3. C 1.2.4.9. D 6.7.10.12.11.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.4.6.8.9.11.12.

Avd.2: 4.5.7.10.12.12.15.

Avd.3: 2 Vice Versa Diamant

Avd.4: 4.5.6.

Avd.5: 1.6.8.10.11.12.

Avd.6: 1.6.10.

Avd.7: 5 Ganga Bae

2592 Rader som kostar 1296 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.3.4.6.8.12.

Avd.2: 10 Darah Bibo

Avd.3: 2 Vice Versa Diamant

Avd.4: 4.6.

Avd.5: 6.10.11.12.

Avd.6: 1.6.10.

Avd.7: 5 Ganga Bae

144 Rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.