Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Axevalla 18/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Stochampionatshelgen på Axevallatravet som jag besökt väldigt många år i streck då det är min hemmabana. V75 har fått ytterligare en jackpot på lördagen då femmor ännu en gång frös inne i lördags då vi spelade in drygt 20.000 kronor på stora spelförslaget här och på våra andelsspel. TRAVPUNKTSE och TRAVPUNKTSE200 spelar identiska system till V75 för 200:-/andel varje lördag och jag ska rensa lite i lagen inför lördag då jag vet att nya vill in. Vi siktar på 9-12 andelar per system där och bygger klart systemen efter hur många vi blir. Nu kan jackpoten ge över 58 miljoner till en ensam vinnare på lördag. 

Axevalla har som bekant Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till. 

Det är betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans. 

 

Bästa Spiken!

Nu blir det favoritbetonat i tipsen denna veckan, men hoppas på att bara dom två favoriterna jag spikar vinner sina lopp och det blir favoritfall i alla dom andra fem loppen så klart, då kan utdelningen ge bra ändå. 

7 Handsome Brad 71% har överlägset högst segerchans i hela omgången och ska vara en stabil spik i Gulddivisionen. Det är den klassen, förutom Stoeliten, där favoriten oftast vinner så rent statistiskt sett så är det bäst att leta spik där och när det är god chans att favoriten blir släppt till ledningen så är chansen ännu större. Det ska vara ordning inför detta på hemmaplan och värsta konkurrenten ska inte vara så startsnabb även om det är absolut toppform på den kanten. 

 

Gå Kort!

Borde gå att lösa ungdomsloppet i avdelning fyra på några få hästar där känslan är att dom bästa på bakersta fållan står bra inne i loppet med väldigt orutinerade hästar på utgångsdistansen och ganska enkla hästar från mellanfållan.  

11 Ivory Di Quattro 48% garderade jag upp sist men då var han bara bäst igen efter en lite sämre insats som tvåa på Vaggeryd i starten innan det. Klar för finalerna i början av augusti på Åby så kanske inte ska ha för tuffa löpningar inför det men detta loppet ska han tåla en ett par svängar i tredjespår och måste ha hög segerchans. Tycker dock att insatsprocenten är lite väl hög då det kan bli strul på vägen och bra värde att gardera med ett par hästar här. 

14 Wild Love 22% har slagit hingstar och valacker i Silverdivisionen under våren och det är i klassen högre än favoriten här varit ute i, har dessutom stött på delar av Stoeliten i andra starter och är betydligt mer härdad än många andra här. Ordinarie kusk i denna typen av lopp är så klart positivt och hennes spurt lär bita mycket bra över Axevallas långa upplopp. 

13 Staro Leonardo 6% har stallet haft förhoppningar på i Silverdivisionen och nu går han väl ner i klass. Vann 6/18 i fjol och 13/18 på plats. Galopp till slut sist och hade nog varit långt framme utan galoppen då, det är så klart inte bra med galopp, men fått ett litet uppehåll sedan dess och rapporteras ha tränat bra. 

 

Avdelning 1.

Voltstart i Klass 2 försök inleder V75-omgången där ett par av dom bästa dragit bra spår och borde bli svåra att slå för övriga. Det kan dock bli lite körning mellan dom i inledningen och ofta öppnar ytterligare någon oväntat snabbt i voltstarten och kan ställa till det lite, vilket gör att andra också kommer in i matchen. 

1 Tycoon Broline 28% kommer från galoppmisslyckande när han var på väg mot spets sist och det är så klart inte positivt. En hel del galopper i historiken och läget är då det bästa tänkbara med lugn kusk upp i Khilström så kan han gå iväg bra när han leder volten. Läge kusk och kapacitet hos hästen talar för, osäkerhet, lite pengar på kontot och därmed dåligt med rutin talar så klart mot och garderingen är given även om vinstchansen är god. 

3 Lord Horse 26% är nästan lika mycket streckad och har också ett klart bra spår i volten med rutinerad kusk. Kanske kan ta sig förbi invändiga i starten men inte givet och tränaren har inga framgångar i närheten av V75-vinst men allt kan ju hända och alla kan vinna från spets. Lite överstreckad då han inte borde ta sig förbi favoriten i starten om den står på benen. 

2 Leo Leo 8% är hemmatränad av stall i form och med toppkusk från ett bra spår, som många håller som ett sämre spår, men det stämmer inte. Står bra inne i klassen och efter vinst i lite enklare gäng sist kan det vara nära toppform här. Startsnabb och kan överraska genom att vara före båda favoriterna till spets och om han väljer en av dom ryggarna eller körs i spets är vinstchansen bra oavsett. 

9 Master Sea 8% har med bra form och duger bra i klassen. Kuskbyte här kan väcka honom ytterligare och han har en bra speed att tillgå som han annars brukar lägga i starten men får han nu spara den kan det bita bra till slut. 

10 Turenne 7% ska lättas i balansen med barfota bak för första gången. Nu är det åter Oscar J som kör som vid fyra raka segrar innan ett par strykningar i vintras. Två lopp i kroppen för andra körsvenner nu och kanske kan det bli toppinsats nu då dom trivs tillsammans. 

11 Becker 11% åker skorna på till denna starten vilket så klart är ett minus men stallet har form och även om han står lite hårt inne i loppet så räknas han ändå vid bredare gardering, men rankas ner på dåligt spelvärde denna gången. 

Ranking: A 1. B 2.3.9.10. C 7.11.5. D 6.12.4.8.

 

Avdelning 2.

Diamantsto Försök med femtonhästarsfält fördelade över två startfållor med många på grunddistansen 2140 meter, så en del att runda för dom där bak. 

1 Sunettan Palema 15% kommer kanske att pasera favoriten på strecken och borde kanske vara den knappa favoriten här då det är god chans för spets och slut för denna. Hemma-tränat som Crebas hävdar att han körde sin snabbaste provstart med någonsin inför förra loppet och sedan blev det galopp i starten. Mer rutinerad kusk upp nu och spår ett i voltstart är så klart bästa tänkbara och det är hög chans för ledningen runt om för denna och upploppet är som bekant långt om någon skulle snuva ekipaget på spetsen. 

11 Cactus 17% är i nuläget knapp favorit och här låter det positivt från stallet efter att hon slagit ganska bra ston i säsongsdebuten näst sist och följde upp det med en bra andraplats i ett liknande lopp som detta från sjunde utvändigt och starka sista 800 meter. Nu ska det bli första gången med rycktussar och det är så klart intressant. Första utmanare men kallt att spela med dom två mest streckade här så antingen tar man ställning eller plockar med några fler. 

7 Mellby Happy 15% är själv på springspår efter en strykning där och med Jepson upp från bra spår kan det bli bra slagläge direkt om inte rent av spets. Också hårt streckad så vi behöver någon kantboll med. 

15 Whelk 9% står riktigt bra inne på pengarna och har ingen som startar utvändigt vilket ger henne lite mer utrymme i volten och då denna visat att den kan slå hingstar och valacker i klassen ska det vara bra chans mot bara ston nu. Westholm har bra form på stallet och har höga tankar om henne så det borde kunna bli offensivt upplägg här. 

14 Loser On Loser 2% står också bra inne i loppet och har varit snäppet under kulltoppen som kvalad till fler storlopp men inte fått till det riktigt någon gång där. Nu är det första starten efter uppehåll men har kapacitet som räcker och med rätt resa kan denna skrälla. 

3 Princess Kloster 9% tränas och körs av PU som har full form på stall och styrningar för dagen och denna galopperade bort vinsten sist och kanske får revansch redan nu. 

Ranking: A 1. B 11.15. C 7.3.14.4.8.12. D 2.10.9.5.13.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

1 Romanesque 19% är enda vettiga motbudet i loppet men har inte visat någon startsnabbhet tidigare men med toppformen han är i så kanske det kan bli rygg ledaren här. Jag förordade spik sist han var ute på V86 och där visade han sitt kunnande när han vann i totalt överlägsen stil men nu är det snäppet vassare motståndare i form av favoriten här. Kommer favoriten bort vinner nog denna loppet ganska ofta och för den som har råd att dubbla systemet så kan det vara ett kul streck. 

Övriga ska bara inte räcka till i loppet och svårt att se att någon ska sätta press på ledaren så Jepson behöver bara ladda iväg med favoriten och köra mot ledningen som han nog får överta av alla. Sedan är det bara Örjans uppsittning att hålla koll på under loppet för Jepson och är det bara en häst att köra mot blir det oftast mycket enklare i denna typen av lopp. 

Ranking: A 7. B 1. C 11.9.4.2.10. D 8.5.3.6.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

Tror att dom tre nämnda borde räcka men om man har råd med fler streck så är det några på mellanvolten som kan vara aktuella. 

9 Lool Håleryd 10% från PU:s formstall och hasten har gått bra flera starter i rad på slutet. 

8 Personal Goals 2% har bra kusk om man jämför med många i detta loppet vilket oftast märks i resultatlistorna i denna typen av lopp. Hästen är ojämn men står bäst inne på pengarna på mellanfållan. 

2 Goutte De Pluie 0,3% är den på start som skulle kunna skrälla rejält för Johan L som inledde året riktigt bra med flera segrar på rikstoton som ny proffstränare. Räkna med att han gjort allt för att ställ ordning inför stor-helgen på hemmaplan.

7 Nisse Sånna 1% körs av duktiga Viktor Rosleff som haft lite sämre inledning på detta året än förra men duger riktigt bra som kusk i denna lopptypen. Hemmatränat som borde vara på topp inför detta.

5 M.T.Nordic Spirit 1% får upp höstens skrällkusk nummer ett på dom stora streckspelen och när nu PU:s hästar kommit i form senaste veckorna lär även hennes vinststatistik stiga under andra halvan på året. 

6 Victory Lee 1% verkar närma sig formen och får kanske lite kuskplus nu när ingen av Dante eller Adrian kör. 

Ranking: A 11. B 14.13. C 9.8.2.7.6.5. D 10.1.15.4.3.12.

 

Avdelning 5.

Silverdivisionen har samlat ett lite enklare startfält där många haft svårt att hävda sig fullt ut i klassen och en häst sticker ut rejält, jag spelar nog med minkompletterande spik här. 

6 Zidane Grif 45% var riktigt rejäl i regidebuten för Nurmos i sin förra start och går säkert framåt med loppet i kroppen och här lär Kontio bara köra framåt och jag har svårt att se någon svara. Nu blir det dessutom första barfota runt om och faller det väl ut så vinner han nog loppet med längder om det inte blir galopp. Spelar man med gardering här så spelar man på att det ska bli galopp för denna och det är väl heller inte så konstigt då han inte varit speciellt stabil i tidigare regi. Jag chansar och spikar, då han vinner loppet väldigt ofta om han är felfri. 

10 Sevilla 12% möter lite enklare Silverdivisionshästar, förutom favoriten då, än han stött på under våren och det var några galopper innan han nu stabiliserat sig igen i senaste två starterna. Läget är uselt men han måste räknas vid gardering då spurten lär bita bra över det långa upploppet. 

1 Flash Håleryd 11% är startsnabb och ska kunna hamna riktigt bra på det härifrån då han var bortlottad sist. Hemmaplan och bäst inne på pengarna är plusfaktorer och han är nog den som har bäst vinstchans om favoriten försvinner med galopp direkt. 

12 Pastor Power 3% spurtar alltid bra men är rejält bortlottad allt som oftast på slutet och samma nu, liksom 8 Norton Commander 4% som också haft rejäl otur i lottningen ett par gånger nu men har kapacitet som räcker. 

7 Kick Of Classic 14% har också uselt spår men om favoriten kommer bort kan han vinna loppet från utvändigt med rejält kuskplus denna gången. 

5 Aron Palema 0,7% är bra i grunden och kan vara storskrällen från bästa spåret statistiskt sett med ett lopp i kroppen, bike och barfota runt om denna gången. 

2 Sir Henry P.Hill 5% kommer från formstall och har ett bra läge för honom och går det för fort under vägen här så lär hans styrka komma väl till pass under sista halvvarvet. 

Ranking: A 6. B 1.10.7. C 12.5.8.2.4. D 11.3.9.

 

Avdelning 6.

Bronsdivisionen över medeldistans där favoriten dragit absolut sämsta utgångsläget med bricka 12 och det öppnar upp loppet. Tänkbart att chansspika mot honom med givna motbudet men grundtipset är nog ändå att strecka på här, då många är lite bortglömda på insatsprocenten. 

12 Armour As 28% är så klart den som visat mest under våren och sommaren här och ska väl vara betrodd oavsett motstånd. Varit ute mot stenhårt motstånd och tål att gå i spåren så räknas men som fyraåring från det läget är detta inte viktigaste uppgiften och jag skulle tro att Riordan är ganska nöjd om han gör ett bra lopp som trea-fyra. 

1 Cab Lane 23% har årsdebuten avklarad efter lång träningsperiod inför denna säsongen och går garanterat framåt rejält med det loppet i kroppen. Matchade årgångstoppar som unghäst men fick det inte att stämma när det verkligen gällde i dom större loppen. Tröttnade totalt från spets i Derbykval, då han stod i 3,02 gånger pengarna mot Attraversiamo och Ferrrari Sisu som sedan var etta och tvåa i Derbyts final. Nu blir det barfota runt om och bike på så startsnabbheten gör att han nog håller spets här eller startar tillräckligt fort för att ta sig ut och överta om någon skulle ta sig förbi. Han blir hästen att slå från ledningen och är tänkbar spik men är inte helt att lita på så garderingen är på sin plats trots allt. 

2 Southwind Queen 15% är riktigt bra men som fyraårigt sto i öppen klass så är detta kanske lite för hård bronsdivision denna gången. Lite överstreckad då hon inte borde kunna ta en hel längd på invändiga spetsbudet, sida vid sida. Bara en i mängden vid bredare gardering och rankas ned lite på dåligt spelvärde denna gången. 

3 Beartime 4% är mycket startsnabb och Örjan har tydligen antytt att han ska kunna ta en längd på Cab Lane med denna men med startsnabbt mellan kan det bli lite solfjäders-effekt här Örjan borde väl vara nöjd på rygg på Cab Lane här oavsett, så skulle han ta sig förbi släpper han nog spets här. 

4 Royal Navy Neo 9% har bättre startspår bakom bilen än invändiga och är också startsnabb men borde få svårt att ta sig förbi samtliga invändigt och Jepson borde söka sig ner i bra slagläge i främre träffen här. Får bra position oavsett från detta läget och ska då räknas till slut på fin kapacitet, bra vinststatistik, framför allt i Goops regi och här står han bra inne på pengarna. 

6 Franklin Face 4% är med startsnabb och gör det bra gång efter annan i klassen. Hamnar bra till med hjälp av sin startsnabbhet och räknas med viss skrällchans om Cab Lane kommer bort. 

7 Adde S.H. 2% star bäst inne på pengarna och har fortsatt otur i spårlottningen på V75 men duger bra i klassen om han har lite tur med löpningen, då stallet håller toppform. 

10 Andre Ward 8% tränas och körs av Flemming som alltid brukar ha rejält ordning på dom han kommer med sin gamla hemmabana. Näst sist blev han tempotorsk trots bra position gick det inte att ta längder i snabb avslutning den gången, här kan hans styrka bita bättre till slut. Blir det väntad körning en bit om positionerna där framme så kan absolut komma in i matchen och kanske få bra draghjälp av favoriten sista 800 här. 

11 Ingo 4% är väl bortlottad och klar för finalerna redan så borde få ett passivt upplägg nu.

 

Ranking: A 1. B 12.10. C 4.7.2.6.5. D 9.11.8.5.

 

Avdelning 7.

Klass 1 över sprinterdistans och ett par startsnabba har dragit bra utgångslägen medan ett par av dom värsta motbuden fått betydligt sämre startspår. 

3 Four Guys Dream 18% har siktats mot detta loppet och fått bra träningsperiod inför denna uppgiften. Körs nog vad som går från start för att försöka ta sig förbi ett av dom värsta motbuden från start. Kommer han till spets är det hög vinstchans men han kan slå den andra från utvändigt om det krävs. Blir det dock hård körning kommer dom från sämre lägen in i matchen och då det är ett tag sedan han startade väljer jag att ta med några till.

1 Charlock Wiking 21% har varit helt okej på V75 i ett par starter men kommer från startgalopp sist och det gör honom så klart tveksamt som favorit nu. Kanske vågar man inte ladda fullt ut med galoppen sist och då är det favorit i fara men om han kan svara spets eller få rygg på ledaren räknas han så klart med chans men bara en i mängden vid gardering och rankas ner lite på dåligt spelvärde denna gången. 

11 Vicking Trebi’ 8% är en ny häst i Goops regi och det låter på honom som att denna har bra kapacitet för klassen. Han står perfekt inne och Jepson upp gör att det blir några procent lägre än om Goop kört själv men Jepson tar väl tillvara på sina bra chanser och är absolut en kusk i yttersta eliten. 

7 Hummer Scott 20% fick sparat som fast i rygg på ledaren sist i ett ganska bra Klass 1 försök sist. Nu är det långt ut på vingen i starten men kommer han bara ner hyggligt så måste han räknas med chans denna gången och jag rankar honom tidigt här. Ebbinge och Hagoort har bra statistik och efter tre andraplatser för denna i Sverige kan det bli vinst nu då hästen nog inte är någon icke-vinnare med 8/26 på hemmaplan.  

Ranking: A 3. B 11.7.1. C 2.5.4.10.6. D 9.8.12.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.9.10.

Avd.2: 1.3.7.11.14.15.

Avd.3: 7 Handsome Brad

Avd.4: 11.13.14.

Avd.5: 6 Zidane Grif

Avd.6: 1.4.7.10.12.

Avd.7: 1.3.7.11.

1800 Rader som kostar 900 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.3.9.

Avd.2: 1 Sunettan Palema

Avd.3: 7 Handsome Brad

Avd.4: 11.13.14.

Avd.5: 6 Zidane Grif

Avd.6: 1 Cab Lane

Avd.7: 3.7.11.

36 Rader som kostar 18 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.