Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Skrubbs, Visby 8/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Skrubbs, Visbytravet är värd för veckans V86-omgång som har tre ganska stora favoriter och faller en eller två av dom kan det ge bra utdelning. Ledningen är mycket värd på Visby med sitt korta upplopp på bara 156 meter. Doseringen i kurvorna är lite sämre än på dom flesta banorna och banbredden är lite under medel. Ingen vinklad startbilsvinge eller open-stretch att ta hänsyn till här och det ser ut att bli bra väder idag. 

 

Bästa Spiken!

Bästa spiken blir den med överlägset högst vinstchans i omgången och då det finns ytterligare ett par favoriter spelade över 60% i omgången som jag tror går att fälla så är det okej att låta en ’storis’ vinna. Speciellt då det är i första avdelningen då ändå några lägger till en eller ett par hästar för att ’vara kvar’ och det är V86 med åtta lopp att lösa, så då kan omgångens största vinna utan att det hejdar det från att bli rejäl utdelning. 

4 Astronacente Zac 69% har dessutom sett oerhört fin ut och startar 20 meter före kanske något sämre motståndare som han garanterat matchat och borde varit favorit mot från samma start. Har inte behövt förta sig vid senaste två vinsterna och kommer nog lätt till spets denna gången som ensam på mellanfållan med bara två betydligt enklare hästar på grunddistansen. 

 

Gå Kort!

I avdelning fem är det ett Klass 2 försök där några av dom bästa dragit klart fördelaktiga utgångslägen och jag går nog på två av dom med bästa startspåren som dessutom båda är startsnabba. 

5 Biccc´s Avalon 36% blir kanske lite väl stor favorit då han nog inte tar sig förbi den som startar sida vid sida, invändigt, i starten. Visst kan han vinna med en lugn dödens eller bli släppt till spets men lite väl hög procent på denna för att gå på honom rakt ut. Garderingen är på sin plats. 

4 Mistelns Napoleon 16% är spetsbudet härifrån perfekt utgångsläge med två lopp i kroppen och en fin insats i ryggen. Han kördes första gången barfota och med bike sist vilket var ett vinnande koncept för honom. Fortsatt optimal balans och bike från ett av dom bästa startspåren för en startsnabbhäst. Är van vid och trivs på hemmabanan och gick bra för Magnus A, som också var första gången sist, vid rekordsänkning på en hel sekund. Går säkert framåt ytterligare med loppet i kroppen och gör nog en riktigt bra tid från spets även över medeldistans, där han startat klart mest och flest segrar på.

 

Avdelning 1.

 

Se”Bästa Spiken!”

Visst har ett par av dom på tillägg varit ute i hårdare lopp men där har dom heller inte räckt till då och ett par av dom har oklar form, till skillnad mot favoriten. 

5 The Bald Eagle 14% har ett lopp i kroppen efter tre månaders tävlingsuppehåll vilket gör formen till ett frågetecken och kanske borde han vara närmare 10% för att vara streckvärd här även om det är en fin häst för klassen. 

Ranking: A 4. B 5. C 6.7.8. D 1.2.

 

Avdelning 2.

Lågklassigt stolopp med spårtrappa för väldigt orutinerade hästar varav flera är ute på resa, med färja mm. Många testas med olika utrustning och nya balanser och det är svårbedömt hur det ska falla ut. För att känna sig säker så behöver man nog ha många streck här. 

3 Cobbys Angelica 15% ska gå första barfota runt om och framför allt första gången med bike, vilket ofta ger bra effekt på Claes hästar och han trivs bra att köra i dom vagnarna. Orutinerad treåring med få starter men denna duger nog bra i detta loppet. 

13 Emelie Sisu 5% har inte vunnit på 26 starter men även denna blir det första barfota runt om för och bike, första gången i 27:e starten. Magnus A körde henne första gången sist och det var med framskjuten placering som resultat så hon går nog framåt med det. 

9 Ildiko 23% får första Goop upp men startar från ett av dom mest överskattade spåren bakom bilen, som får för hög procent här. Går säkert framåt med förra loppet i kroppen efter att ha varit struken inför den starten. 

4 Sign Me Up Town 13% ska gå första gången med rycktussar och helstängt med hål i och ladda vad som går från start. Eventuellt blir det även bike på denna gången och han körs i spets om han kommer dit. 

6 Annkin Savage 3% har gått bättre och bättre senaste tre starterna på barfotabalansen och åker en bit för detta loppet. Nu blir det första gången med hybrid-vagn och rycktussar vilket så klart är intressant. 

8 Sweet Eloise 9% går första barfota runt om som har missvisande rad och borde räcka bra här. 

2 Orlando G.M. 17% har suttit fast på slutet och är även han bättre än sin resultatrad och får nu lite annorlunda kuskbyte med duktiga Bergh upp nu. 

Ranking: A 3. B 9.4.2.13. C 6.14.11.8.7.5. D 1.15.10.

 

Avdelning 3.

En av omgångens största favoriter kommer ut i ett fint snabblopp där det är högst tveksamt utgångsläge för en så stor favorit. Läge att gardera här. 

1 Zafiro Roc 63% har innerspår och kommer från mindre imponerande insatser efter två starter i Goops regi där han höll bra i första starten för honom för att följa upp med vinst i ett P21-lopp. Bike på nu men att komma från P21-lopp och bli jättefavorit mot ganska bra motståndare för klassen. Kommer han ut eller lyckas hålla ut några så kanske han kan vinna loppet men inte alls i närheten den segerchansen som procenten antyder. 

4 Henning Lixarve 9% tar väl spets här från ett perfekt startspår och vann också ett P21-lopp för två starter sedan men har följt upp med vinst i ett vanligt lopp på hemmabanan här. Han står absolut bäst inne i loppet på pengarna och som spetsbud på denna banan måste han räknas mycket tidigt.

6 Dino Dollar 3% startar lite längre ut bakom vingen men är mycket startsnabb och är värsta utmanaren i spetsstriden mot min spetsfavorit. Borde krypa ner i rygg på ledaren om det alternativet erbjuds och skulle kunna skrälla både därifrån och från spets. 

5 Tokarev 11% är en fin Missle Hill-are som gjort tre starter Reio och garanterat går denna framåt med loppen i kroppen. Ohlssons val av Rios två hästar här och från bästa tänkbara spåret bakom bilen är han intressant här även om han står lite hårt inne. 

7 Jaguar Hill 6% är startsnabb men har spår lite väl långt ute bakom vingen men med hjälp av sin startsnabbhet bör han kunna få bra position. 0 sist i raden men det var från innerspår på tillägg sist då han blev fast sjätte invändigt med sparade krafter. 

2 Bear Bahareh 3% är sto I öppen klass men hon är bra och härdad i tuffa lopp på V75, årsdebut nu men duger. Hyggligt startsnabb så kan hålla inne favoriten här och kan ställa till problem för den. 

12 Vulcano O.P. 3% är bortlottad på spår 12 över kort distans men duger i klassen och vill man gardera på bredare är han ändå aktuell trots läget. 

Ranking: A 4.1. B 5.7. C 6.12.2. D 3.9.10.11.

 

Avdelning 4.

Låg klass med tillägg och ett par sticker ut kraftigt i procenten och det är väl läge att spela med ett par streck till här. 

2 Spectacular 34% ska testas barfota fram och från stallet tror dom att det ska funka och dom bedömer galopprisken som låg då det bara är tre hästar på grunddistansen. Tycker ändå att det är chansartat då han galopperat en hel del i sin korta karriär. 

9 Brunello Hall 33% har springspår på tillägget och har bra form. Denna är kanske inte så startsnabb men från springspår så får garanterat Bergh bra fart på honom från start. Växlas ner till vanlig vagn då det är voltstart men denna rankar jag nog först på läge och form. 

6 Borga Hero 5% ska gå första gången barfota runt om och ska räknas på det då han nog går framåt med ett par lopp i kroppen inför detta. 

7 Shes My Secret 7% kommer från vinst med just Magnus A upp och fortsatt så nu. 

8 Nicho Sånna 16% kommer från två raka vinster men lite längre mellan starterna nu och ett femtespår i volten gör det lite mer tveksamt till så hög procent. 

Ranking: A 9. B 2.6.7. C 8.13.1. D 3.5.10.11.15.14.4.12.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

3 Shapes 26% har gått snabba tider men haft svårt att sätta nosen först kanske och blir överstreckad denna gången då han står hårt inne och dom tvåutvändiga nog tar sig förbi redan i starten här. Kommer dessutom från galoppmisslyckande och även om han är klar tredjehäst här är det läge att plocka bort honom för att inte spela med alla tre mest streckade här. 

10 Gigaro AM kommer från starter i både försök och final i samma klass på V75. Efter lite tempotorsk i kön i finalen så är han kvar i klassen och står bra inne i loppet. Tufft med tre värsta konkurrenterna på fina framspår på Skrubbs, då känns han klart bortlottad denna gången. 

Ranking: A 4. B 5. C 3.10. D 7.1.2.6.8.9.

 

Avdelning 6.

Låg klass på en spårtrappa som inte dragit fullt fällt över lite längre distans och att anmälningsintresset varit lågt har gjort att flera startande har extremt låga startpoäng.

4 Carioca 63% står så klart bra inne i loppet med fyra raka vinster sedan hon började köras i biken och med mycket mer startpoäng än dom flesta andra i loppet så har hon så klart hög vinstchans. Nu ska hon dessutom testas barfota fram men som sto i öppen klass så är hon för hårt streckad nu. 

5 D’Amore15% är också ett sto men med nästan lika mycket startpoäng som favoriten och kommer från vinst på Solvalla. Gick första gången barfota fram sist och har bästa startspåret samtidigt som hon är startsnabb och kan kanske ta sig förbi favoriten i starten. Liten amatörtränare med få hästar men har på bara 13 starter i år med fyra vinster så klart bra statistik. Kanske spets och slut och har lika hög vinstchans som favoriten till betydligt lägre procent. 

3 Gelatiamo 8% är bättre än raden och Bergh har med denna på lite resa nu och den ska nog ha viss chans här i förhållande till spelprocent. Mycket galopper i historiken men som sexårig valack som bara har 1 vinst på 54 starter kan den få en nystart i Berghs regi. Går garanterat framåt med några lopp i hans regi nu. 

2 Newlight Coger 6% har provats med barfota runt om för ett par starter sedan med galopp som resultat och ska nu testas med barfota bak. Fredrik Perssons stall har bättre framgångar i år än i fjol då han allt mer nyttjat sig andra kuskar på sina hästar i år. Tänkbar skräll.

Ranking: A 5. B 4. C 3.2.1. D 6.8.12.7.9.10.11.13.

 

Avdelning 7.

Stayerlopp med 100 tkr i förstapris där fullt femtonhästarsfält är fördelat över fyra startfållor. 

6 Hurricane Silas 26% var överraskande fin i långloppet på Vaggeryd mot bra motstånd och drog undan i fin stil. Kanske var flera av motståndarna en liten besvikelse för dagen och det är ingen topptid han rann undan på direkt så kanske lite väl stor favorit nu. Kan väl rinna undan från spets på utpräglad spetsbana igen och med Ingves upp denna gången. 

15 Balfour 7% har överlägset bäst meriter i gänget så klart, störst framgångar hade han från vintern mellan 2017-2018 och även fram till vintern 2018-2019 i framförallt Frankrike. Trivs då över distansen så klart och även om det är årsdebut nu så kan han vinna loppet på bäst kapacitet. 

12 Guillaume Boko 20% har vunnit V75 under våren och visat fortsatt bra form under sommaren och det smäller så klart bra här. En strykning på sin fålla och bara tre hästar i den fållan så Goop kunna komma iväg bra. 

14 Västerbo Grosbois 6% trivs över distansen och har bra form men ska väl ligga på den procenten han gör då tränaren och körsvennen inte har speciellt bra statistik på sina styrningar men hästen är så bra att han ska med bredare gardering.

3 Ivanhoe 17% drar en hel del streck men har fler andraplatser än vinster och kanske är lite överstreckad här men visst kan han vinna från rygg på favoriten eller liknande resa. 

8 Payet D.E. 13% får nog vänta till vintern för att göra sig riktigt gällande, när dom andra måste ha skor på mm. Alltid svårt att vnna från den mellanfållan med då man ska slå dom där framme och hålla undan från dom mer rutinerade där bakom. 

2 Elche 2% har varit ute på V75 fem raka starter och fått lite hårdhet men kanske inte haft speeden som krävs för att få vinna där och kanske passar en längre distans bättre här. 

Ranking: A 6. B 15.12. C 2.14.3.5.8. D 10.13.4.1.7.9.

 

Avdelning 8.

Gotlandslöpningen som Perfect Spirit vann i fjol och brukar locka betydligt starkare uppställning än i år. Det är ändå ett klart kul lopp i år med hästar man känner igen och kanske en rafflande spetsstrid att vänta. 

2 Charrua Forlan 15% är startsnabb som få, även mot dom allra bästa i högsta klassen. Här låter det på Hans-Owe som att han vill köra i spets denna gången då han säger i intervjuer att ”han trivs ju väldigt bra i spets och är pigg och glad efter senaste starten.” Han kan nog svara värsta motbudet i spetsrusningen om han vill så det kan bli körning här. 

3 Inti Boko 27% är givna motbudet i spetskörningen och hade det varit Kontio eller Goop upp på den så kanske Hans-Owe hade släppt kan jag misstänka då dom inte ger sig i sina körningar, men då det nu är Mika Forss som kör denna så kanske det är större chans att H-O svarar, det är min fundering och bedömning. Mika Forss ger sig säkert inte enklare än någon annan i en spetskörning, då han är offensiv, och får han det minsta övertag så kör han nog vad som går. Galoppen ligger dock också nära till hands för denna och är han inte förbi redan in i svängen så blir det spännande att se hur han behandlar Skrubbs lite mindre doserade kurvor. Klart överstreckad denna gången då det är oklart hur det blir kört och oklart hur han trivs på banan. 

6 Romanesque38% fans det anledning att gardera med mot en så bra häst som Elitlopps-deltagaren Missle Hill sist och gången innan plockade han enkelt ner bland andra Ferrari B.R. och Diamanten i snabb avslutning. I förra loppet gick det betydligt långsammare och det gick inte ta mycket i snabb avslutning så klart godkänt att bara vara trea i det loppet. Här verkar det ju kunna bli körning, åtminstone en bit, så då lär hans avslutning bita bra mot betydligt enklare motståndare än sist. Från stallet låter det som att Goop kan få iväg honom bättre från start när han nu fått några lopp i kroppen och är i bra form, så han borde köras till en bra position och få ett bra slagläge här. Blir det galopp på Inti Boko så kan han nog vinna från utvändigt ledaren om det krävs. Jag väljer att förorda spik på Goops häst, då Inti Boko kanske inte kan ta sig till spets så enkelt och har en hög galopprisk. 

5 Yes Mickey 6% ska väl behöva ett lopp i kroppen innan ska tas på fullt allvar men garderar man här så tycker jag att det speltekniskt sett bättre att ta med en eller ett par skrällar än att spela med dom tre mest streckade som många verkar göra här. 

7 Monark Newmen7% har en formtopp på slutet och även om det är spår en bit ut på vingen så startar han så klart med vinstchans här, då det inte är dom värsta gulddivisionarna ute här. Ingves är väl inte den största taktikern men är nog ändå ett litet kuskplus mot Fredrik Persson, om inte annat så för en ’lättning’ i sulkyn. 

Ranking: A 6. B 3.2. C 5.7. D 9.1.8.4.

 

Stora systemet

Avd.1:4 Astronacente Zac

Avd.2: 2.3.4.6.8.9.11.13.14.

Avd.3: 1.4.5.7.

Avd.4: 2.6.7.9.

Avd.5: 4.5.

Avd.6: 2.3.4.5.

Avd.7: 6.12.15.

Avd.8:6 Romansque

3456 rader som kostar 864 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1:4 Astronacente Zac

Avd.2: 2.3.4.6.9.13.

Avd.3: 1.4.5.7.

Avd.4:9 Brunello Hall

Avd.5:4 Mistelns Napoleon

Avd.6: 2.3.4.5.

Avd.7: 6.12.15.

Avd.8:6 Romansque

288 rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.